Обучение на 29 заети лица по професионална квалификация - : Фирмата-кандидат предвижда по настоящия проект да проведе обучение за професионална квалификация по част от професията и специалност от второ квалификационно ниво на 29 служители.
Обученията ще се осъществят в съответствие с изискванията на ЗПОО и по професии и специалности включени в СППОО, утвърден от МОН. Чрез обучението включените участници ще придобият квалификация по част от професия, удостоверена със съответния документ съгласно чл. 38, ал. 3 от ЗПОО.
Целевата група от 29 заети лица ще се обучава за професия "Готвач" (код 811070), специалност "Производство на кулинарни изделия и напитки" (код 8110701), 300 учебни часа.
С това обучение ще се отговори на потребностите на тези служители от придобиване на професионална теоретична подготовка, практическо обучение по нови технологични процеси и инструментариум за изпълнение на дейности в обхвата на производството на студени, топли ястия и сладкарски изделия, свързани планиране и организиране на процесите в кухнята сам или под ръководството на главен готвач, изготвя менюта; разработва нови рецепти, като прилага иновативни и креативни технологии; калкулира необходимите продукти, приемане на стоки, контролиране на теглото и масата им, проверка за видими дефекти, следене за правилното съхранение на продукти и полуфабрикати, проверки на състоянието на продуктите, контролиране качеството на продуктите, използване на материално-техническата база и ресурсите, грижа за експлоатационната готовност на машините, съоръженията и инвентара, прилагане на правилата за безопасни условия на труд, спазване санитарно-хигиенните изисквания и опазване околната среда и други. Обхватът на задачите на служителите, наети на длъжност "Готвач" включват използването на: Хранителни продукти от растителен и животински произход, Машини, апарати, съоръжения, оборудване, съдове, прибори и инвентар, Компютри и програмни продукти, Работна документация – рецептурници, технологични инструкции, технологична документация, приходни-разходни документи за счетоводна отчетност, Нормативни документи - закони; правилници; наредби; инструкции, указания и др, Лични и колективни предпазни средства, Средства и препарати за дезинфекция, дезинсекция и дератизация. Необходими качества за упражняването на тази професия са умения за работа в екип, дисциплинираност, прецизност, отговорност, организираност, способност за запомняне, съхраняване и възпроизвеждане на рецепти, сръчност, подвижност, усет за вкус и мирис; способност да се планира и изпълнява работата в срок, и други. Това налага готвачите и работниците в кухнята да притежават нагласа за надграждане на знания и умения, за самостоятелно усвояване на нови компетенции, необходими за променящите се условия на труд, както и достатъчно добро познаване на всички правила, норми и промени при производството на на студени, топли ястия и сладкарски изделия.
Работниците в това направление притежават практика и опит, в повечето случаи придобити чрез обучение на работното място под ръководството на наставник и отделни тясно специализирани обучения. Предизвикателствата на новите технологични процеси и изискванията за високо професионално и квалификационно ниво за работа със съвременни технически средства и оборудване, както и за постигане на висок стандарт на сигурност и качество, налагат тези работници да придобият нови професионални знания и умения. Фирменото ръководство също е осъзнало и е амбицирано да осигури надежден и професионално квалифициран работен екип, който да отговори на нарастващите технически и потребителски изисквания за сигурност, надеждност и качество на изработка на продуктите от хартия, велпапе и картон.
Чрез посочените по-горе обучения ще се осигури изпълнението на Специфични цели 1, 3 и 4 и ще допринесат за постигането на Общата цел. |
17 400.00
|
22 105.00
|
Обучение на общо 61 лица за ключова компетентност "Английски език" (32 лица) и "Дигитални умения" (29 лица): Компанията-кандидат предлага предоставя кетъринг услуги, според изискванията на международни стандарти, на международни и местни авиокомпании и полети, летища и на други вероятни клиенти от индустрията, железопътния транспорт, търговията на дребно и/или столово хранене в София, осъществявани от над 60 професионалисти, всеки - специалист в своята област.
Анализът на проблемите на целевата група показва, че към момента работният и част от административния персонал в дружеството-кандидат се нуждае от целенасочено обучение, което да осъвремени изпълнението на ежедневните дейности и технологични процеси с различно естество. Необходимостта от обученията се обуславя от потребностите на служителите да притежават умения и компетенции за комуникация и боравене с масово използвания в техническата документация английски език и с приложните общи и специализирани IT продукти. Нуждата от подобно обучение е продиктувана и от различната специфика в основната трудова дейност на служителите ангажирани с технологичният процес на производство на студени и топли ястия и сладкарски изделия, а също и за тези, работещи в административната и търговската част за прием на поръчки, договаряне и продажба на фирмените продукти и услуги. Работниците и служителите и в двете направления са дефинирали, като проблемен за ефективната им работа недостига на чуждоезикови или дигитални компетенции. Те са заявили пред фирменото ръководство желанието си да участват в обучение по Английски език или компютърна обработка, поради факта, че ежедневно им се налага да разчитат на помощта и ползват уменията на колегите си в съответните области за да изпълнят персоналните си трудови задачи по разчитане или обработка на документация и технологични процеси.
Успешното изпълнение на дейността ще спомогне на включените в обученията за адаптирането и придобиването на рутина при работа със специфичната терминология и компютърната обработка на английски език, ще удължат активната трудова дейност на по-голямата част от заетите, ще увеличат производителността на труда в дружеството и реално ще допринесат за изпълнението на дългосрочните цели за развитие на фирмата-кандидат.
В рамките на тази дейност ще се организират и проведат:
1. Обучение по Ключова компетентност 2 „Общуване на чужди езици” - Чуждоезиково обучение по английски език на различни нива на общо на 32 работници и служители. Планираният за изучаване английски език ще подпомогне изпълнението на ежедневните трудови задължения по разчитане на техническа документация и работа с ново, внесено от други страни оборудване. Обучението е необходимост и за служителите от търговските и административни отдели, предвид необходимостта от комуникации с над 15 бизнес-партньори от различни държави от Европа и Азия. Обучението ще е с продължителност 300 уч.ч. и три нива на обучение.
2. Обучение по Ключова компетентност 4 "Дигитални компетентности" - общо за 29 работници и служители, в т.ч.: 1) с основна трудова дейност, свързана с технологичният процес на производство на студени и топли ястия и сладкарски изделия и 2) в административните и търговски отдели с приоритет към общо приложими програмни продукти за обработка на текст, таблици, за комуникации, съхраняване и управление на информация и др. На тази основа учебното съдържание ще бъде в рамките на 45 уч. ч и дефинирано според потребностите за изпълнение на ежедневните задължения на обучаемите и нуждите на работодателя от подобрена и адекватна на изискванията на пазара бърза и качествена производствена дейност на фирмата-кандидат.
Всички успешно завършили обученията ще получат сертификат за съответното придобито ниво на чуждоезикова или дигитална компетентност. |
29 650.00
|
29 650.00
|