Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 56 678 TREES
Български

Programme: Human Resources Development

Planning region: All

Description

The objectives of the project proposal are fully in line with the objectives of the OP "Human Resources Development" - to improve the quality of life of people by improving human capital, achieving high levels of employment, increasing productivity, access to quality education and learning through Life and enhancing social inclusion.
Through the project activities, the improvement of the professional qualification of 29 employees will be ensured, which will contribute to the increase of their employability. At the same time, the training for the applicant's employees will expand the company's capabilities and capacity to manage EU funded projects.
The priorities of this project directly correspond to the priorities set out in Priority Axis 1 "Improving Access to Employment and Quality of Workplaces" and Area of ​​Intervention 117 by enhancing the professional qualification and training on key competencies of a total of 61 persons.
 The implementation of the activities set out in the project will lead to the development of capacities and increase the adaptability of the workforce to changes in working conditions and according to the needs of the labor market. Guaranteeing sustainable employment for 61 people in a delicate sector such as the production of cold, hot dishes and confectionery will increase the confidence of the target group's representatives.
The development of the country's economy requires new working skills to achieve competitiveness under open market conditions. This project aims to give a chance to the project's employees by giving them the opportunity to acquire new knowledge and skills.
The trainees will become a competitive workforce, which guarantees the achievement of sustainability and European quality and productivity.
For the successful implementation of the planned activities, the ESF financial support is relied on through the "Training for Employed Persons" procedure under OPDHR.
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Обучение на 29 заети лица по професионална квалификация - : Фирмата-кандидат предвижда по настоящия проект да проведе обучение за професионална квалификация по част от професията и специалност от второ квалификационно ниво на 29 служители. Обученията ще се осъществят в съответствие с изискванията на ЗПОО и по професии и специалности включени в СППОО, утвърден от МОН. Чрез обучението включените участници ще придобият квалификация по част от професия, удостоверена със съответния документ съгласно чл. 38, ал. 3 от ЗПОО. Целевата група от 29 заети лица ще се обучава за професия "Готвач" (код 811070), специалност "Производство на кулинарни изделия и напитки" (код 8110701), 300 учебни часа. С това обучение ще се отговори на потребностите на тези служители от придобиване на професионална теоретична подготовка, практическо обучение по нови технологични процеси и инструментариум за изпълнение на дейности в обхвата на производството на студени, топли ястия и сладкарски изделия, свързани планиране и организиране на процесите в кухнята сам или под ръководството на главен готвач, изготвя менюта; разработва нови рецепти, като прилага иновативни и креативни технологии; калкулира необходимите продукти, приемане на стоки, контролиране на теглото и масата им, проверка за видими дефекти, следене за правилното съхранение на продукти и полуфабрикати, проверки на състоянието на продуктите, контролиране качеството на продуктите, използване на материално-техническата база и ресурсите, грижа за експлоатационната готовност на машините, съоръженията и инвентара, прилагане на правилата за безопасни условия на труд, спазване санитарно-хигиенните изисквания и опазване околната среда и други. Обхватът на задачите на служителите, наети на длъжност "Готвач" включват използването на: Хранителни продукти от растителен и животински произход, Машини, апарати, съоръжения, оборудване, съдове, прибори и инвентар, Компютри и програмни продукти, Работна документация – рецептурници, технологични инструкции, технологична документация, приходни-разходни документи за счетоводна отчетност, Нормативни документи - закони; правилници; наредби; инструкции, указания и др, Лични и колективни предпазни средства, Средства и препарати за дезинфекция, дезинсекция и дератизация. Необходими качества за упражняването на тази професия са умения за работа в екип, дисциплинираност, прецизност, отговорност, организираност, способност за запомняне, съхраняване и възпроизвеждане на рецепти, сръчност, подвижност, усет за вкус и мирис; способност да се планира и изпълнява работата в срок, и други. Това налага готвачите и работниците в кухнята да притежават нагласа за надграждане на знания и умения, за самостоятелно усвояване на нови компетенции, необходими за променящите се условия на труд, както и достатъчно добро познаване на всички правила, норми и промени при производството на на студени, топли ястия и сладкарски изделия. Работниците в това направление притежават практика и опит, в повечето случаи придобити чрез обучение на работното място под ръководството на наставник и отделни тясно специализирани обучения. Предизвикателствата на новите технологични процеси и изискванията за високо професионално и квалификационно ниво за работа със съвременни технически средства и оборудване, както и за постигане на висок стандарт на сигурност и качество, налагат тези работници да придобият нови професионални знания и умения. Фирменото ръководство също е осъзнало и е амбицирано да осигури надежден и професионално квалифициран работен екип, който да отговори на нарастващите технически и потребителски изисквания за сигурност, надеждност и качество на изработка на продуктите от хартия, велпапе и картон. Чрез посочените по-горе обучения ще се осигури изпълнението на Специфични цели 1, 3 и 4 и ще допринесат за постигането на Общата цел. 17 400.00 22 105.00
Обучение на общо 61 лица за ключова компетентност "Английски език" (32 лица) и "Дигитални умения" (29 лица): Компанията-кандидат предлага предоставя кетъринг услуги, според изискванията на международни стандарти, на международни и местни авиокомпании и полети, летища и на други вероятни клиенти от индустрията, железопътния транспорт, търговията на дребно и/или столово хранене в София, осъществявани от над 60 професионалисти, всеки - специалист в своята област. Анализът на проблемите на целевата група показва, че към момента работният и част от административния персонал в дружеството-кандидат се нуждае от целенасочено обучение, което да осъвремени изпълнението на ежедневните дейности и технологични процеси с различно естество. Необходимостта от обученията се обуславя от потребностите на служителите да притежават умения и компетенции за комуникация и боравене с масово използвания в техническата документация английски език и с приложните общи и специализирани IT продукти. Нуждата от подобно обучение е продиктувана и от различната специфика в основната трудова дейност на служителите ангажирани с технологичният процес на производство на студени и топли ястия и сладкарски изделия, а също и за тези, работещи в административната и търговската част за прием на поръчки, договаряне и продажба на фирмените продукти и услуги. Работниците и служителите и в двете направления са дефинирали, като проблемен за ефективната им работа недостига на чуждоезикови или дигитални компетенции. Те са заявили пред фирменото ръководство желанието си да участват в обучение по Английски език или компютърна обработка, поради факта, че ежедневно им се налага да разчитат на помощта и ползват уменията на колегите си в съответните области за да изпълнят персоналните си трудови задачи по разчитане или обработка на документация и технологични процеси. Успешното изпълнение на дейността ще спомогне на включените в обученията за адаптирането и придобиването на рутина при работа със специфичната терминология и компютърната обработка на английски език, ще удължат активната трудова дейност на по-голямата част от заетите, ще увеличат производителността на труда в дружеството и реално ще допринесат за изпълнението на дългосрочните цели за развитие на фирмата-кандидат. В рамките на тази дейност ще се организират и проведат: 1. Обучение по Ключова компетентност 2 „Общуване на чужди езици” - Чуждоезиково обучение по английски език на различни нива на общо на 32 работници и служители. Планираният за изучаване английски език ще подпомогне изпълнението на ежедневните трудови задължения по разчитане на техническа документация и работа с ново, внесено от други страни оборудване. Обучението е необходимост и за служителите от търговските и административни отдели, предвид необходимостта от комуникации с над 15 бизнес-партньори от различни държави от Европа и Азия. Обучението ще е с продължителност 300 уч.ч. и три нива на обучение. 2. Обучение по Ключова компетентност 4 "Дигитални компетентности" - общо за 29 работници и служители, в т.ч.: 1) с основна трудова дейност, свързана с технологичният процес на производство на студени и топли ястия и сладкарски изделия и 2) в административните и търговски отдели с приоритет към общо приложими програмни продукти за обработка на текст, таблици, за комуникации, съхраняване и управление на информация и др. На тази основа учебното съдържание ще бъде в рамките на 45 уч. ч и дефинирано според потребностите за изпълнение на ежедневните задължения на обучаемите и нуждите на работодателя от подобрена и адекватна на изискванията на пазара бърза и качествена производствена дейност на фирмата-кандидат. Всички успешно завършили обученията ще получат сертификат за съответното придобито ниво на чуждоезикова или дигитална компетентност. 29 650.00 29 650.00

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).