Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 56 707 TREES
Български

Programme: Human Resources Development

Planning region: All

Description

Kaynardzha municipality planning within 365 days,in the period from 01.01.2019 to 31.12.2019,to provide balanced and healthy food to total of 203 citizens,living on the territory of the municipality.By implementing the project proposal,will provide a warm lunch for the people,which will contribute to the reduction the number of people living in poverty.Activities and measures areenvisaged to be implemented jointlywuth an external provider with social services.Main target group-203 total number/according to DSP data/Individuals and families of mounthly support under the terms and conditions of art.9 of RILSA;persons with proven lack of income and family,who can care of them,established by the relevant DSP;lone residents and families receiving minimum pensions for length of service and age;for disability;hereditary pensions;pensions not related to employment;wandering and homeless children and individuals-281 total number/according to DSP data/Additional target group:Individuals and families,supported by Reg.№RD-07-5 from 2008,the terms ans procedure for granting targeted aid for heating, for heating season,preceding provision the aid;Adoptive parents,which received monthly support for raising a child up to one year,by order of art.8,par1 from FAAC;individuals and families,received one-off targeted assistance,to cover part of the costs at the beginning of the school year-art.10a from FAAC;Individuals and families,whoreceived onetime or monthly benefits,intended for prevention and reintegration,parenting of relatives and in foster families under the terms and conditions of the CPA;Individuals and families,receiving monthly aid for a child with permanent disability by order of art.8d from FAAC.Persons with permanent disabilities,with determined help,with low incomes and receiving monthly supplements;Specific representatives from the target group under p.1 who are not includet in the main target group of the respective dining room,which are outside the CPD lists.
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Определяне на целевите групи: Община Кайнарджа ще разпространи Заявления-декларация /Приложение 2/, които потенциалните потребители на услуга ще подадат, в тази част кметовете и кметските наместници по населените места ще я разпространяват към потенциалните бенефициенти. Ежедневно ангажираните по тази дейност лица обобщават данните на заявителите в таблица. Тази таблица се изпраща на ръководителя на проекта и той на определен период от време /примерно с данните за седмица/ с писмо от кмета изпраща до ДСП за проверка. Таблицата се изпраща и в електронен формат за улеснение на ДСП при проверката. ДСП по места прави проверка на всички лица подали заявления и преценява кои отговарят на поставените критерии от програмата за лица от целевите групи. Отговорът на ДСП е писмен, подписан и подпечатан от тях.Междувременно общината изготвя процедура за избор на потребители /може не всички от одобрените от ДСП да бъдат включени в услугата/Кметът издава Заповед за комисия за избор на потребители, която е със срок на работа до приключване на проект, тъй като промяна на потребителите има през цялото действие на проекта. Едни отпадат, други се включват. Комисията изготвя протоколи за работата си, които представя на кмета на общината за утвърждаване. В протоколите се съдържат и списъците с имената на одобрените и неодобрени потребители, както и основаните за това.Списъците се публикуват в официалната интернет страница на общината, в населените места и на информационно табло на общината. Тази дейност се повтаря периодично при всяка промяна на потребителите на услугата.С всяко лице, което е одобрено се подписва договор за предоставяне на услугата „Обществена трапезария” /по образец/ в два екземпляра. Договор се сключва и с потребителите от допълнителната група, въпреки, че те не получават храна всеки ден, а само когато е останала храна от основната група.На лицата, представители на целевите групи, които имат затруднения в придвижването и не могат да отидат до пунктовете за раздаване на топлия обяд, топлият обяд ще се предоставя до домовете им. Общината разполага с лек автомобил и служители в Домашния социален патронаж, които ще са ангажирани лицата със затруднения в предвиждането си да получават топлият обяд. Скитащи и бездомни хора на територията на общината няма регистрирани. Основна целева група по данни на ДСП- 203 лица и семейства към дата 26.10.2018г. и 272 лица и семейства към 25.06.2018г. Бюджета на заявлението за финансиране е формиран на база проучване направено от общинска администрация по населените места на територията на община Кайнарджа, към настоящия момент на територията на общината живеят 5985 лица / по постоянен адрес/, като групата на самотноживеещи пенсионери и семества с ниски доходи, е много по - виска от информацията подадена от ДСП. Съгласно НАРЕДБА № РД-07-1 ОТ 4 АПРИЛ 2016 Г. ЗА РЕДА И УСЛОВИЯТА ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ЦЕЛЕВИТЕ ГРУПИ ПО ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА ЗА ХРАНИ И/ИЛИ ОСНОВНО МАТЕРИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ, СЪФИНАНСИРАНА ОТ ФОНДА ЗА ЕВРОПЕЙСКО ПОДПОМАГАНЕ НА НАЙ-НУЖДАЕЩИТЕ СЕ ЛИЦА - "Ниски доходи" за целите на наредбата са всички брутни приходи съгласно § 1, т. 9 от допълнителните разпоредби на ППЗСП, чийто размер не надвишава официалната линия на бедност за страната за съответната година. Основната целева група за предоставяне на топъл обяд се състои от: 1. лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 ППЗСП; 2. лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, установено от съответната дирекция "Социално подпомагане"; 3. семейства и самотно живеещи пенсионери, които имат ниски доходи и не могат да се издържат с тези доходи и имуществото си; Неполучен топъл обяд, който отговаря на сроковете и условията за съхранение, може да бъде разпределян на лица от целевите групи, посочени в чл. 4, ал. 1 и чл. 5, ал. 1, НАРЕДБА № РД-07-1/04.04.2016г Считано от 02.09.2019 г. се увеличава броя на целевата група на 250 потребители. 0.00 2 258.38
Закупуване на хранителни продукти : Община Кайнарджа има избран доставчик, след проведена процедура по ППЗСП. „Кей Енд Ви“ ООД ще приготвя ежедневно качествена и питателна храна по предварително изготвени и одобрени от Възложителя менюта, в необходимите количества, съответстващи на изискванията в документацията за участие в процедурата. Дружеството ще предлага на бенефициентите по програмата ястия от българската национална кухня. Менюто ще включва разнообразни ястия, като в рамките на период от две седмици не се допускат повторения. Всеки ден едно от ястията ще съдържа месо, а при възможност и реализирани икономии към основния порцион от супа, основно ястие и хляб, ще се добавя и десерт. Предвижда се и приготвянето на храни за нуждите на диабетно болни и лица със специфични потребности относно храненето. За потребителите, изповядващи ислям, които не консумират свинско месо ще се изготвят отделни седмични менюта, които да отговарят на религиозните им традиции. Организацията на производствения процес и цялостното функциониране на фирмата се осъществява от администрацията. Тук се изготвят седмични менюта, които се предават на клиентите за одобрение. По одобрените менюта се изготвят ежедневни менюта, по които ще се работи. На база заявеният брой порции се определят необходимите видове и количества суровини за приготвяне на ястията и се организира персонала за максимално ефективна работа. През последните няколко години „Кей Енд Ви“ ООД диверсифицира и преструктурира своята дейност, с което си осигури добра финансова стабилност и висока ефективност на използване на ресурсите. Благодарение на това. Дружеството е в състояние дългосрочно да гарантира упражняване на дейността и непрекъснатост на процеса на доставка на социалната услуга. Дружеството притежава 10 /десет/ броя собствени превозни средства, които са поддържани чисти и в безупречно състояние и предоставят условия, които не позволяват замърсяване на храните. Специализираните транспортни средства са регистрирани по реда на чл.246 от Закона за ветеринарномедицинската дейност и чл. 6 от Регламент (ЕО) № 852/2004. Дружеството разполага с необходимите за изпълнението на поръчката: производствена база и техническо оборудване за приготвяне на храна и осъществяване процеса на хранене, в съответствие с чл. 12 от Закона за храните, транспортни средства, финансов капацитет и персонал, подробно описани в представените приложения. Фирмата работи с утвърдени доставчици, има изградено добро и авторитетно име в областта, работи с голям брой Възложители. Точно заради големите обороти, фирмата ползва добри търговски отстъпки и може да си позволи да прави конкурентни доставки. Освен това цялата обработка на продуктите се осъществява на място във фирмата, което не води до оскъпяването на крайния продукт. Именно поради това ние гарантираме, че може да правим икономии, от което възможността за предоставяне на десерт е голяма. Поради натрупания до сега опит, доброто планиране и комбиниране на менюто ние предполагаме, че поне веднъж седмично може да бъде предоставен десерт в зависимост от сезона. Дата на стартиране 01.04.2019 г.- дата на приключване 31.12.2019 г. Услугата се предоставя 152 календарни дни в периода от 01.04.2019 г. - до 01.09.2019 г. на 203 потребители и 82 работни дни в периода от 02.09.2019 г. - до 31.12.2019 г. на 250 потребители. 125 930.00 125 930.00
Предоставяне на съпътстващи мерки: Дейността ще се изпълнява от Община Кайнарджа като е съобразена с броя обслужвани потребители от всяко населено място и техните нужди. Съгласно дефиницията на Регламент (ЕС) № 223/2014 на Европейския парламент и на Съвета, „съпътстващи мерки” означава дейности, предвидени в допълнение към разпределянето на храна и/или на основно материално подпомагане с цел намаляване на социалното изключване и/или справяне с извънредни социални ситуации по еманципиращ и устойчив начин. Както е предвидено и по настоящата процедура в допълнение към разпределянето на храна ще се предлагат съпътстващи мерки с цел намаляване на социалното изключване и/или справяне с извънредни социални ситуации по еманципиращ и устойчив начин, допълващи предоставянето на топъл обяд, които се изразяват индикативно в индивидуално/групово консултиране и съдействие за: - възможностите за ползване на други социални услуги, предоставяни на територията на община Кайнарджа, включително и такива, финансирани от ЕСФ; -ползването на административни общински услуги и за осигуряване на временен подслон на бездомните лица, за подпомагане на достъпа до здравни и образователни услуги, за управление на семейния бюджет, за здравословно и балансирано хранене; -други форми на подкрепа и/или съдействие, индивидуално или групово консултиране, реализирани в отговор на установени конкретни нужди и проблеми на представителите на целевите групи. Дейността ще се изпълнявана от Община Кайнарджа като бъде съобразена с броя обслужвани потребители от всяко населено място и техните нужди. Дейността ще стартира от втория месец на изпълнение на проекта, след определяне на целевите групи. Дейността ще се осъществява от специално наети за целта лица за всяко населено място, в което се предоставя услугата. Тези лица ще бъдат подпомагани от социални работници от община Кайнарджа, работещи в други социални услуги: Домашен социален патронаж, Дневният център за стари хора,Дневен център за пълнолетни лица с увреждания. Ще бъде изготвена информация с всички социални услуги, които се предоставят на територията на общината. Този материал, заедно с анкетна карта ще бъде предоставен на служителите на общината, които ще осъществяват съпътстващите дейности. В анкетната карта, която ще бъде разработена с цел получаване на информация за нуждите на лицата от съпътстващи услуги ще бъдат поставени въпроси за техни проблеми, трудности при получаване на обществени услуги, трудности при намиране на работа и управление на семейния бюджет. Ще им бъде предоставена информация за начините за здравословно и балансирано хранене. Тези от потребителите, които не са грамотни и не могат да попълнят анкетните си карти ще бъдат анкетирани и техните анкети ще бъдат попълнени от служителите на общината, а те самите ще бъдат насочени към образователната система за придобиване на известна степен на грамотност по действащи в момента проекти и/или обучения на територията на общината. 6 296.50 6 296.51
Осигуряване на топъл обяд: Община Кайнарджа има избран доставчик за предоставяне на услугата - "Кей Енд Ви" ООД, които имат разработена и внедрена система за управление на качеството и безопасността на храните ISO 9001: 2008 и ISO 22000:2005. Закупуването на хранителни продукти в Дружеството се извършва в съответствие с изискванията на националното законодателство, по прозрачен начин, ипри гарантиране спазването на принципите на чл. 30 от Регламент (ЕС, EBP АТОМ) №966/2012 на Европейския парламент и на Съвета за икономичност, ефикасност и ефективност на разходването на средствата.„Кей Енд Ви“ ООД разполага със съвременна производствена база, кухня-майка,изградена в пълно съответствие с принципите на НАССР, ISO 22000:2005 и действащото законодателство. Обектът може да се разглежда като комплекс от четири функционално обособени основни зони - складова част, кухня, ситничаро-сладкарски цех и административна част. Складовата част съдържа помещения отговаряпщ на специфичните условия за съхранение на отделните видове суровини. Налични са отделни складове за съхранение на пакетирани стоки, варива, брашна и консерви, както и хладилни помещения за съхранение на плодове и зеленчуци, млечни продзчсти, месо и риба. За всеки отделен вид продукт се използва различно съоръжение. Складовата част се управлява от отговорник склад, който приема доставените суровини, проверява тяхното състояние, качество, срок на годност и придружаващи документи. След като бъдат правилно съхранени, необходимите за приготвяне на дневното меню видове и количества продукти се извеждат в кухненския блок и ситничаро-сладкарския цех. Кухненския блок е разделен на няколко отделни помещения - подготвителни за плодове и зеленчуци, за месо, риба, млечни продукти, яйца; топла и студена кухня; разливно помещение. В подготвителните помещения се извършва предварителната обработка на продуктите - почиетване, белене, рязане и т.н. Топлата кухня е мястото където се извършва топлинната обработка на продуктите и където се случва фактическото приготвяне ястията. Студената кухня е отредена за приготвянето на ястия, които не се нуждаят от топлинна обработка като салати, сосове, студени супи.Готовите ястия се порционират и приготвят за транспортиране в разливното помещение.Там се разпределя и продукцията от ситничаро-сладкарския цех. Свързано е предимно с приготвянето на тестени изделия. „Кей Енд Ви“ ООД произвежда в своя цех не само добре познатите тестени закуски, но и голямо разнообразие от хлебни продукти и сладкарски десерти. Фирмата сама произвежда голяма част хляба, който предлага на своите клиенти.Организацията на производствения процес и цялостното функциониране на фирмата се осъществява от администрацията.Тук се изготвят седмични менюта, коитосе предават на клиентите за одобрение. По одобрените менюта се изготвят ежедневни менюта, по които ще се работи. На база заявеният брой порции се определят необходимите видове и количества суровини за приготвяне на ястията и се организира персонала за максимално ефективна работа.През последните няколко години „Кей Енд Ви“ ООД диверсифицира и преструктурира своята дейност, с което си осигури добра финансова стабилност ивисока ефективност на използване на ресурсите. Благодарение на това. Дружеството е в състояние дългосрочно да гарантира упражняване на дейността и непрекъснатост на процеса на доставка на социалната услуга.Дружеството притежава 10 /десет/ броя собствени превозни средства, които са поддържани чисти и в безупречно състояние и предоставят условия, които непозволяват замърсяване на храните. Специализираните транспортни средства са регистрирани по реда на чл.246 от Закона за ветеринарномедицинската дейност и чл. 6от Регламент (ЕО) № 852/2004. Дружеството разполага с необходимите за изпълнението на поръчката:производствена база и техническо оборудване за приготвяне на храна и осъществяване процеса на хранене, в съответствие с чл. 12 от Закона за храните, транспортни средства,финансов капацитет и персонал, подробно описани в представените приложения. 6 296.50 4 038.13

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).