ET PLAMKO is an established retailer of food and ready meals manufacturer with the largest market share in the Municipality of Popovo. The enterprise is developing its activities in three supermarkets and a stand with culinary cuisine.
With the financial support of OP Competitiveness, Procedure: BG161PO003-2.3.02 Energy efficiency and green economy ET PLAMKO in 2014 completed energy renovation of a five-store multi-purpose building. The project included insulation, air conditioning and lighting system for the entire building. Our third store is already working on the first floor. The second floor is designed for the preparation and sale of ready meals. Besides new culinary stand and a new kitchen, there we have provided a self-service fast food restaurant.
The project intends to equip the second floor of the building and to reveal 17 new jobs for 1 host, 4 cooks, 6 serving counters and 6 kitchen workers. Unemployed and inactive persons will be employed , including at least five youths aged up to 29 years and at least 4 unemployed aged over 54 years or long-term unemployed persons . Cooks , Kitchen workers and Service counters will undergo training for acquiring professional qualification.
We will sign contracts with all the employees for the 8-hour working day, the training will take place during working hours.
Management and reporting of activities will be entrusted to external experts.
The visualization of the project will include signboards and stickers.
Activities
Activity
Contracted Amount
Reported Amount
Наемане на безработни и/или неактивни лица за 12 месеца: Дейността ще бъде изпълнена на три етапа:
Етап 1 Подбор на целевата група
Първоначално ще бъдат подбрани и одобрени общо 17 безработни и/или неактивни лица от следните целеви групи:
- Безработни младежи до 29 години включително - минимум 5 души;
- Безработни лица на възраст над 54 години или продължително безработни и неактивни лица - минимум 4 души;
- Други безработни или неактивни лица - останалите 8 души.
При доказана невъзможност на някой от подбраните да изпълнява задълженията си ще бъде извършен нов подбор като се съблюдават изискванията за принадлежност към определена целева група.
Етап 2 Полагане на труд от наетите лица
Подбраните лица ще бъдат назначени на следните длъжности:
- Касиер домакин, код по НКПД-2011: 43112002 - 1 човек,
- Готвач, код по НКПД-2011: 51202001 - 4 души;
- Обслужващ, кулинарен щанд, код по НКПД-2011: 52460003 - 6 души;
- Помощник, кухня, код по НКПД-2011: 94120002 - 6 души
С наетите лица ще сключим срочни трудови договори по чл. 68, ал. 1, т. 1 във връзка с чл. 68, ал. 3 от КТ за срок, съответстващ на осигуреното финансиране по проекта. Ще актуализираме правилника за вътрешния трудов ред, като регламентираме работа на смени в съответствие с чл. 141 от КТ, за да осигурим необходимите човешки ресурси за производствения цикъл и продажбите. Работните смени на наетите лица ще бъдат определени съгласувано с организацията на предвидените обучения за професионална квалификация и ключови компетентности. Работните места на наетите ще бъдат в новосъздадената кухня с кулинарен щанд и заведение за бързо хранене в новата ни сграда в Попово на ул. Славянска 2, които ще бъдат оборудвани по проекта.
Етап 3 Продължаване на трудовите правоотношения
След изтичане на срока, в който е осигурено финансиране по проекта, наетите лица ще бъдат оценени и на представилите се най-добре ще бъдат предложени срочни трудови договори за 12 месеца. На основание чл. 68, ал. 1, т. 1 във връзка с чл. 68, ал. 4 от КТ с тях ще бъдат сключени трудови договори.
127 484.42
127 484.42
Предоставяне на професионално обучение за придобиване на част от професия по първа и втора квалификационна степен на вече наетите по проекта лица: Шестнадесет от общо седемнадесетте наети лица ще преминат обучения за придобиване на част от професия първа или втора степен професионална квалификация.
В съответствие с одобрения от НАПОО СПИСЪК НА ПРОФЕСИИТЕ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ И ОБУЧЕНИЕ сме предвидили следните обучения по Професионално направление 811 Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг:
1. За наетите на длъжност Готвач, код по НКПД-2011: 51202001:
Наименование на професията: 811070 Готвач
Наименование на специалността: 8110701 Производство на кулинарни изделия и напитки, втора квалификационна степен
Хорариум на обучението не по-малко от 300 учебни часа, за част от професия по втора квалификационна степен
Брой на обучаваните лица - 4
Документ, доказващ завършеното обучение - Удостоверение за част от професия по втора степен професионална квалификация
Целта на обучението е наетите лица да усвоят основни професионални компетенции за хранителните продукти, технологичните процеси и технологията на ястията; за спазване на изискванията за лична и производствена хигиена и безопасно упражняване на професията.
2. За наетите на длъжностите Обслужващ, кулинарен щанд, код по НКПД-2011: 52460003 и Помощник, кухня, код по НКПД-2011: 94120002:
Наименование на професията: 811090 Работник в заведенията за хранене и развлечения
Наименование на специалността: 8110901 Работник в производството на кулинарни изделия в заведенията за хранене, първа квалификационна степен
Хорариум на обучението не по-малко от 200 учебни часа, за част от професия по първа квалификационна степен
Брой на обучаваните лица - 12
Документ, доказващ завършеното обучение - Удостоверение за част от професия по първа степен професионална квалификация
Целта на обучението е наетите лица да усвоят начални практически умения за приемане и съхранение на хранителни продукти; за видовете обработка на хранителни продукти и приготвянето на кулинарни изделия; за основните качествени показатели на готовите ястия и десерти; за сроковете и условията на съхранение и реализация; за спазване на изискванията за лична и производствена хигиена и безопасно упражняване на професията.
5 800.00
5 800.00
Закупуване на оборудване, обзавеждане, ДНА и стопански инвентар, свързани със създаването на нови работни места: За да се осигурят условия на труд, отговарящи на всички нормативни изисквания и да се мотивират наетите лица за устойчива трудова заетост предвиждаме да закупим и инсталираме следното оборудване, обзавеждане и стопански инвентар, свързани със създаването на нови работни места:
1. Оборудване на четири работни места за готвачи и шест работни места за помощници в кухнята:
Кухната ще бъде оборудвана със съвременна професионална техника, отговаряща на последните тенденции и норми за здравословно обработване на хранителни продукти и приготвяне на готови ястия. Ключови уреди за кухнята са система за термична обработка с мазнини (пържене) и система за термична обработка с флуиди (конвектомат).
Системата за термична обработка с мазнини (пържене) трябва да отговаря на следните минимални изисквания:
Обща вместимост не по-малко от 30 литра и не по-малко от 2 вани;
Вградена система за автоматично спускане на кошниците при достигане на оптимална температура;
Вградена система за автоматично повдигане на кошниците при завършване на цикъла;
Вградена система за контрол на температурата във ваните, регулираща продължителността на цикъла в зависимост от количеството продукти;
Вградена система за филтриране на мазнината във ваните;
Вградена система за програмиране на рецепти със зададена температура и продължителност на цикъла;
Вградена система за звукова сигнализация при завършване на цикъла;
Вградена система за автоматично измиване на ваните.
Системата за термична обработка с въздух и пара (конвектомат) трябва да отговаря на следните минимални изисквания:
Капацитет не по-малко от 6+1 тави;
Дигитален дисплей;
Вградена система за самоизмиване;
Вградена система за автоматично регулиране на влажността.
За оборудване на кухнята ще бъдат необходими ии други уреди и аксесоари, които ще определим след доставката на двете системи.
2. Оборудване на шест работни места за обслужващи кулинарен щанд:
Кулинарният щанд ще бъде оборудван с линия за излагане и продажба на готови храни, която е предназначена за обслужване на клиенти и съдържа следните модули:
Хладилен модул с не по-малко от 8 заменяеми съда за храна от неръждаема стомана (гастронорми 1/2) за температура от 0 до 4 градуса;
Неутрален модул от неръждаема стомана за посуда и хляб;
Отопляем модул (бен мари) с не по-малко от 8 заменяеми съда от неръждаема стомана (гастронорми 1/2) за температура от 68 до 75 градуса.
55 900.00
55 990.00
Организация и управление на проекта: Дейността спомага за постигане на целите на проекта, като осигурява неговото изпълнение в съответствие с нормативната уредба и при спазване на принципите за ефективност, ефикасност и икономичност. В рамките на дейността ще бъде осигурен екип за управление на проекта, ще бъдат изготвени процедури за избор на изпълнители, ще се осъществява превантивен и последващ контрол на дейностите и мониторинг на изпълнението.
13 150.00
12 118.91
Информиране и публичност: Дейността ще допринесе за изпълнение на целите на проекта чрез популяризиране на приноса на ЕС. Ще бъдат поставени две информационни табели на входа на кулинарния магазин и 20 стикера за визуализация на закупеното оборудване.
0.00
0.00
Notes:
Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN