Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 56 498 TREES
Български

Programme: All

Planning region: International

Description

BRED COMPANY Ltd. Is a new company in the market dealing with manufacture of five types of frozen bread and frozen dough for pizza through imposing new technology– baked products, ready to consumption, frozen and fresh.
The bread produced by the company has a superb taste with mild crust which makes it suitable for the preparation of doners, sandwiches etc. 
Thanks to the high quality of bread produced, it is sought not only in Bulgaria but also abroad.The company is active in more than 12+ countries as well as it delivers weekly its products in more than 5000 eating and drinking establishments.
The implementation of the activities envisaged for implementation within the framework of this project will allow the achievement of the project objectives- to increase the production capacity and to strengthen the export potential.
The main challenges facing the company are: insufficient technological capacity; long production time of one product due to successive technological operations with insufficient volume of work on the production lines and physical displacement of the products from one workstation to another.All of this leads to less efficient production, limited production capacity, the impossibility of accepting larger orders to be made in a short time, the cost of the final products, which directly reflects on finding customers and expanding the market positions of the company and respectively an increase in revenues from core business and exports.
To overcome these identified challanged, the company needs to purchase the following high-performance tangible assets 7pc, which assemble:Line for making bread from silo to packing
The selected machines will reduce the number of technological operations performed on different machines by focusing them into one machine, eliminating technology outsourcing,improving production efficiency, increasing productivity, and revenue from exports, thereby improving the market performance and competitiveness of the company.
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Дейност за подобряване на производствения капацитет на Бред Компани ООД - закупуване на Линия за производство на хляб от силоз до пакетиране - 1 бр.: Настоящата дейност е необходима за постигане на заложените в проектното предложение цели: повишаване на конкурентоспособността и експортния потенциал Основните предизвикателства пред развитието на дружеството са: -Недостатъчен технологичен капацитет - към момента машините, с които разполага дружеството работят с капацитет на максимална мощност 4000бр/ч;Това силно ограничава възможностите за бърз разстеж на Бред Компани с оглед интензивното развитие на дружеството на международните пазари. -Необходимост от внедряване на производствена линия, която да автоматизира голям процент от извършваните ръчно операции-оптимизация на вложените ресурси; -Невъзможност да се извършват две или повече технологични операции едновременно-наличните машини в производствения цех са технически и функционално ограничени и операциите по замесване,втасване,изпичане и охлаждане на хлебните продукти се извършват в последователност без автоматизация на процеса.Това губи значително време, създава рискове при местенето на продуктите и повторното им позициониране,води до предпоставки за технологичен брак или за необходимост от повторна преработка на тестото; -Невъзможност да се отговори на пазарните нужди–част от основните контрагенти желаят да сключат договори за дългосрочно партньорство,които да съдържат прогресивно нарастващи годишни обеми на поръчваните видове и количества хлебни продукти и оптимизиране на цените им,но поради ограничението на настоящия машинен парк да ги произвежда,фирмата не е в състояние да отговори положително на запитванията на клиентите, да увеличи производствения капацитет,увеличи пазарния си дял и съответно приходите от от износ. Основните нужди на фирмата,които налагат проектната инвестицията са: -Автоматизиране на производствения цикъл в рамките на фирмата; -Извършване на модернизация и разширяване на технологичното оборудване с оглед нарастващите поръчки на фирмата и създаване на възможности за съхранение на по-големи количества брашно като входна суровина за производството на хляб; -Подобряване на ефективността на производствения процес, чрез съкращаване на времето за производството на един продукт; -Оптимизиране на производствените разходи с елиминирането на бракувани количества тесто - създаване на възможности за бързата ми преработка и минимализиране на загубите на брашно, намаляване на разходите за електроенергия и вода; -Оптимизация на производителността на труда - по-малко ръчни операции. За да реши тези основни проблеми, дружеството направи задълбочен анализ на производствения процес, който открои кои са основните машини, в които трябва да се инвестира, за да се решат те. В тази връзка, Линията за автоматизирано производство на хляб от силоз до пакетиране, обект на проектната инвестиция, не е избрана самоцелно, а след внимателно обследване на нуждите на производствения процес, и така че да има най-голям ефект върху него. Като част от дейността ще бъде закупена Линия за производство на хляб от силоз до пакетиране, която е асемблирана от 7 бр. ДМА. Тя представлява автоматизирано технологично оборудване, състоящо се от следните взаимосвързани неделими машинни и компоненти: -Линия за хлебопроизводство освободена от натоварване. -Спирални конвейери за спирално ферментиране -Помещение за ферментиране (втасално) -Силози за брашно 2 бр. по 30 тона -Линии с конвейерни ленти -Спирална охладителна кула -Каменна базова пещ Тази инвестиция ще подобри производствения капацитет на предприятието във всички аспекти от производствения процес, свързан с производството на хляб– от подаване и разпределяне на брашното, замесване, оформяне,до изпичане и охлаждане на хляба. Линията за производство на хляб от силоз до пакетиране е съвкупност от машини, конструирани и произведени с цел производството на хляб с различен грамаж и вид, пригодени към производствения асортимент на Бред Компани,тъй като при проектирането й се взимат в предвид елементи като тегло, големина, форма на продуктите и структура на тестото. 1 257 601.00 1 257 601.00
Дейност за подобряване на производствения капацитет на Бред Компани ООД - Продължение: Продължение: -Линия за хлебопроизводство освободена от натоварване дава възможност за работа на автоматизирана система в условията на ръчно производство, без да нарушава химичната структура на тестото. Това от една страна увеличава срока на годност на продуктите, а от друга подобрява тяхното качество, за сметка от намалената необходимост от човешки ресурс - необходими са едва 3 човека, защитени от сензори за безопасност и защитни капаци.Тази система дава възможност за събиране на остатъчното тесто в касети и повторното му преработване. Отделните компоненти на производствената линия ще подобрят настоящето оборудване, както следва: -Силози за съхранение 2бр по 30 тона – побира по-голямо количество брашно, има вибрационна система за изсипване на брашното и система за автоматизирано пресяване и изсипване на чувалите с капацитет 150 кг/мин. -Линии за хляб– ще произвежда хляб от 10 гр. до 1000гр.р всички видове/модели/, които клиентите желаят.Хлябът ще е с перфектни размери и тегло, ще се произвеждат 8000 бр./час (двойно повече от сега). Количеството бракуван хляб ще е нищожно, а бързината на предвижване по линиите оптимална. -Спирални конвейери за спирално ферментиране и помещение за ферментиране (втасално) – цялото количество тесто ще е втасало по едно и също време и в един и същи размер, а от тук следва перфектен процес на изпичане. -Каменна пещ– с един нагревател /нагревателен уред, heater/, а не както до момента с 4. С този нагревател ще спестим 60% от енергията и хлябът ще се изпича не в тави, а в каменна фурна, а това дава по-добро качество на хляба и по– дълга свежест. Реализира се значителна икономия на вода за измиване на тавите. Също така, всеки хляб ще е изпечен по едно и също време и с едно и също качество. Капацитет на фурната е 8 000 бр. хляб в добро състояние - над 50 % повече от досега. -Спираловиден охладител- ще направи хляба с нормална стайна температура преди да отиде в шок фризера и това ще бъде в много добро за състоянието при шоковото замразяване, също така и ще доведе до спестяване на енергия. Към момента комплекта от линия за производство на хляб, който притежава дружеството е от 2013 г. и не е пригоден за индустриално хлебопроизводство. Новата линия за производство на хляб, с която ще достигне по-високо качество, по-голямо количество, ще спести много енергия и вода. Освен това производството на хляб ще се удвои от 4 000 бр/час до 8 000 бр/час при значително намаляване на количеството бракувана продукция. Закупуването и внедряването на Линията за производство на хляб няма да промени изоснови производствения процес, а само ще подобри неговия капацитет, и съответно производствения капацитет на дружеството и експортния му потенциал. Ще се осигури непрекъснатост и ритмичност и ще се намали времето за осъществяване на производствения процес, като съществено ще се увеличи контролът върху неговото протичане. Съкращаването на производствения цикъл посредством намаляване продължителността на операциите и ликвидиране на всички прекъсвания по организационни причини, води до ускоряване на обращаемостта на оборотния капитал, респективно до разширяване на произв. капацитет на компанията. Необходимостта на описаната инвестиция е продиктувана от недостатъчната конкурентоспособност на БРЕД КОМПАНИ,дължаща се на липсата на достатъчен производствен капацитет, който да удовлетвори продуктовото търсене в страната и чужбина.Други ограничения пред компанията са нарастващите нужди на настоящите клиенти на компанията, които поставят все по-големи изисквания към качеството на предлаганите продукти.Чрез изпълнението на дейността, БРЕД КОМПАНИ ще отговори на най-високите международни стандарти за качество, които в областта на хранителните продукти не могат да бъдат поставяни под съмнение. Дейността е насочена към разширяване на произв. капацитет на предприятието и експортния му потенциал, което до три години след изпълнението на проекта ще доведе до значителен ръст на ефективността, производителността и приходите от износ. 0.00 0.00

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).