Description
The company "CONPAKS" Ltd. produces jam, jams and marmalades mainly in large cuts as a raw material for the production of confectionery. Increasingly, they have inquiries for the supply of chocolate couverture in large packages for these companies. For this purpose, the company decided to equip one of the unused premises at an elevation of ± 0.00m for the production of chocolate couverture and expanded its activities in NACE 10.72 Production of cocoa, chocolate and sugar products. The planned equipment is described in a technological project, offers and contracts are presented, as the requested grant amounts to 50% of the investment. The implementation of the project will create a new job.
Activity | Contracted Amount | Reported Amount |
---|---|---|
Закупуване на оборудване за цех за полуфабрикати за сладкарска промишленост: Предвижда се закупуване на оборудване съгласно технологичен проект, както следва: - Топкова мелница с дозиращ модул - Темпериращ съд с дозиращ модул - Топилка с пропелер и помпа за масло - Шнеков конвейр съгласно изготвен технологичен проект. В сутерена на производствената база на кандидата има свободно складово помещение с връзка през шубер към работното помещение за шоколадов кувертюр. То ще се ползва за съхранение на необходимите суровини –какао, хидрогенирана мазнина, захар и добавки, Готовата продукция ще се съхранява в съседния до работното помещение склад за готова продукция.Не се налагат никакви строителни дейности, освен хигиенизирането на работното помещение и склада за суровини. Годишният капацитет на цеха е максимум 75т. шоколадов кувертюр за 200 работни дни. Предвидената за закупуване топкова мелница е 500л, но в този обем се поставят и металните топки /сачми/, които се движат и хомогенизират сместта. Реално от едно зареждане се произвеждат 250 кг шоколадов кувертюр. Производството на една партида е организирано в 2 работни дни. В първия работен ден се зарежда машината 2 пъти като продължителността на работното време е 10 часа - 1 час зареждане, 4 часа е един цикъл на топковата мелница, изваждане на кувертюра с помпа до темпериращия съд и веднага второ зареждане с разтопена предварително мазнина още 4 часа работа на топковата мелница. Готовият кувертюр от второто зареждане се подава към темпериращия съд, който се оставя да работи през нощта. На другия ден се зарежда отново машината, но само веднъж и готовият кувертюр се прехвърля към темпериращия съд. Кувертюрът се ръзбърква, взема се средна проба за партида и започва дозирането в пластмасови кофи, охлаждането им и затваряне по технологичната схема. С тази машина максмалният капацитет е 750 кг на 2 дни, което за 200 работни дни е 75 тона. За подготовка, измиване и други технологични операции- профилактика и т.н. се отделят още 40 дни. | 184 200.00 | 184 200.00 |
Консултантски услуги: Консултантската услуга е свързана с подготовка и управление на проекта - включва подготовка на заявление за подпомагане, изработка на бизнесплан, водене на кореспонденции с УО и МИГ и подготовка на заявки за плащане, включително отчитане и управление на проекта. | 9 200.00 | 9 200.00 |
Notes:
Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN