Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 56 728 TREES
Български

Programme: All

Planning region: Community-led local development (CLLD)

Description

The project "Providing specific trainings for the employees of DOLYA - 9 TRADE LTD"'s main objective is "increasing the qualification of the workforce by providing specific for the enterprise training. " This will encourage the sustainable employment in the company as well as the people's desire for career develompment and lifelong learning.
The Specific Objective of the project is:
1. Providing the opportunity for specific knowledge and skills acquiring for the total of 43 employees in DOLYA - 9 TRADE LTD and obtaining their professional realization and specialization.

The project's target group, employees, directly corresponds to the strategy of the HRD OP for higher and quality employment,
as well as the IP 6: Improving equal access to lifelong learning opportunities for all age groups. Through the implementation of the project, opportunities for acquiring new skills will be created relevant to the needs of the employer, the workplaces and the specifics of the production sphere. The target group will be given the opportunity for detailed and qualitative training focused entirely on the characteristics of the production and the processes they manipulate with on a daily basis.

The following actions will be implemented within the project:
1. Providing specific training course with the topic: Optimization of the cutting process at "DOLYA - 9 TRADE" EOOD
2. Provision specific training course with the topic: Optimization of the production of meat products in "DOLYA - 9 TRADE" EOOD

By realizing this activity the following measurable results will be achieved: a company in Haskovo will increase the professional specialization of 43 employees. This will contribute to the motivation and competitiveness of the employees and thus to the efficiency of their work; will increase the adequacy of the skills of the employees in the company, taking into account the specifics of the business and the  needs of the business.
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Предоставяне на специфично обучени за служителите на "ДОЛЯ - 9 ТРЕЙД" ЕООД с тема: Оптимизиране на процеса на транжиране в "ДОЛЯ - 9 ТРЕЙД" ЕООД : Включването на 19 служителите на "ДОЛЯ - 9 ТРЕЙД" ЕООД в специфично обучение за конкретния работен процес на транжиране цели повишаване знанията и уменията, относно дейност, която е тясно специализирана, но основна за фирмата. Специализираният обучителен курс ще ще спомогне за професионалното развитие на наетите лица, насърчавайки процеса на учене през целия живот. Усъвършенстването на познанията на целевата група ще съдейства за кариерното им израстване, устойчивата заетост и конкурентоспособност на пазара на труда. Служителите, които ще бъдат включени в обучението ще са заети лица, назначени на длъжностите: общ работник, работник обезкостяване, транжор, техник-технолог. Поради нарастването на работния обем в сектор "Транжиране", "ДОЛЯ - 9 ТРЕЙД" ЕООД предвижда преназначаването на шофьорите във фирмата. За 4 часа от работния ден ще бъдат преназначени като транжори, поради намаляване на интензивността на натоварване в логистичния отдел и използването основно на външни транспортни фирми за доставка. Специфичното обучение на персонала в "ДОЛЯ - 9 ТРЕЙД" ЕООД е продиктувано от недостатъчните познания на служителите в областта на подготовката на месото за нуждите на производствения процес. В резултат се създават повече отпадъци, продукцията е с влошено качество и се забавя се цикъла на производство. Ресурсната ефективност е обезпечена от ново оборудване, което механизира до голяма степен процесите в цеха. Ръчната работа остава все още напълно зависима от прецизността, опита и специализираните умения на служителя. Несправянето с възложените задачи и увеличаването на брака във фирмата води до неудовлетвореност сред работниците и невъзможност за личностно утвърждаване и професионално развитие. Транжирането е един от най-съществените етапи при производството на месни продукти и включва в себе си няколко под-етапа: 1) Първична подготовка на месото - измиване, обработва, отстраняване на ненужни части (пера, нокти и др.) 2) Обезкостяване - премахване на костната структура на животното 3) Същинско транжиране - разфасоване на месото на различни части (порции) . Общите работници във фирмата поемата процеса на първична обработка, като от качествената му изпълнение зависи запазване на полезните качества и външен вид на месото. При следващите етапи на производство е важно познаването на частите на животното, в зависимост от вида му, възрастта му, начина на хранене и др. за Съществуват няколко вида транжиране - транжиране на трупни меса, транжиране на порции, транжиране на късове и на строго определени порционни парчета. За да се получи качествен краен продукт, разрязването на месото става по точно определен начин, при спазване на определени стандарти и използвайки подходящи уреди (ножове) за това. При транжирането, в зависимост от частта от животнотo, което се използва, има норми определящи максималното наличие на сланина, дебелината на порциите, размер на разреза, форма и др. Освен класификаторът за обрезки по БДС, опитните транжори използват системите за транжиране (школи), произлизащи от държавите, в които е произведено или от които се внася месото (пр. северноамериканската система за транжиране). "ДОЛЯ - 9 ТРЕЙД" ЕООД цели намаляване на брака, еко съобразност и ресурсна ефективност за оптимизиране на производителните процеси във фирмата, което зависи изцяло от задълбочените познания на служителите. Особености на работния цикъл във фирмата определиха модулите на специфичното обучение. Владеенето до прецизност на конкретния производствен процес ще създаде възможности за повишение във фирмената йерархия и създаване на конкурентна среда за професионално развитие. Етапи на дейността: 1) Публикуване тръжна процедура и избор на изпълнител (1-2 месец) 2) Подбор на целевата група (1-2 месец) 3) Подготовка на обучението (3 месец) 4) Провеждане на обучението (4-6 месец) 5) Провеждане на финален изпит (6 месец) 6) Удостоверяване на завършване на обучението чрез сертификат (6 месец) 67 640.00 67 583.00
Предоставяне на специфично обучени за служителите на "ДОЛЯ - 9 ТРЕЙД" ЕООД с тема: Оптимизиране на процеса на производство на месни продукти в "ДОЛЯ - 9 ТРЕЙД" ЕООД : Включването на 24 служителите на "ДОЛЯ - 9 ТРЕЙД" ЕООД в специфично обучение за конкретния работен процес на производство на месни продукти цели повишаване работните способности и опитност относно дейност, която е тясно специализирана, но основна за фирмата. Производството на местни продукти(кюфтета, пържоли, и др.) е краен етап от преработващия цикъл на месото в предприятието. От дозировката, тумблирането, прецизността при изпълнение на рецептата зависят вкусовите качества на крайния продукт. Пакетирането и шоковото замразяване определят търговския вид на стоката и допринасят за ресурсната ефективност на целия процес. Специализиране във вещината и особеностите на всеки отделен етап на обработката ще допринесе за усъвършенстване на трудовите умения на работниците и ще спомогне за задълбочени познанията в сферата. Майсторските познание на заетите лица ще подпомогнат за кариерното им израстване, устойчивата заетост и конкурентоспособност им на пазара на труда. Служителите, които ще бъдат включени в обучението ще са основно заети лица, назначени на длъжност: Пакетировач. Поради нарастването на работния обем в отдел "Пакетиране", "ДОЛЯ - 9 ТРЕЙД" ЕООД предвижда преназначаването на следните длъжности: Склададжия и Чистач. Служители в тези професии за 4 часа от работния ден ще бъдат преназначени като пакетировачи, като обучението ще спомогне за навлизане в естеството и спецификите на новата длъжност. Специфичното обучение на персонала в "ДОЛЯ - 9 ТРЕЙД" ЕООД е продиктувано от недостатъчните познания на служителите в областта на производството на месни продукти, което е и основната дейност на фирмата. В резултат се създават повече отпадъци, продукцията е с влошено качество и лош търговски вид. Служителите, дори да имат необходимата квалификация и компетентности, не познават в детайли особеностите на процес. За поддържане на високи стандарти в конкретния производство са необходими специфични знания и умения, насочени към отличителността на самата фирма. Икономическото развитие и екологичните проблеми налагат непрекъснато търсене на природосъобразни решения за устойчиво развитие в условията на нарастване обема на размяна в глобалната икономика и потреблението. Отдел "Пакетиране обхваща следните производствени процеси, които определят и модулите на специфичното обучение: 1) Дозировки при приготвяне на саламурата за шприцоване на месото 2) Тумблиране(инжектиране с окрехкотяващи разтвори и масажиране под вакуум) 3) Подобряване на вкусовите качества чрез прилагане на специфични за производителя рецепти 4) Пакетиране 5) Замразяване Производството се осъществява в условия на динамично развитие, усъвършенстване на техниката и технологиите. Това налага проучване, запознаване и прилагане на добри практики, в т.ч. и на пакетирането и оптимизиране на търговските отношения. Шприцоването и тублирането е изключително важно за запазване на полезните качества на продукта, а уникалността на рецептата определя търговската марка и името й на пазара. Иновациите в процесите на пакетирането имат пряко отношение към дейността на фирмата и е с изключително въздействие не само върху потребителските решения, но и върху: опазване здравето на потребителя; безопасността при съхранение и употреба на хранителните продукти; опазване на околната среда. Целта е опазване чиста околната среда, както и съхранение на ограничените ресурси на икономиката чрез предотвратяване генерирането на отпадъци, възможности за повторна употреба на опаковки, за рециклиране, както и за алтернативно използване. Етапи на дейността: 1) Публикуване тръжна процедура и избор на изпълнител (1-2 месец) 2) Подбор на целевата група (1-2 месец) 3) Подготовка на обучението (3 месец) 4) Провеждане на обучението (4-6 месец) 5) Провеждане на финален изпит (6 месец) 6) Удостоверяване на завършване на обучението чрез сертификат (6 месец) 85 440.00 85 368.00

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).