Description
The following project has the intention to diversifies the activity of the company "Joana Georgieva", which is situated in Ognyanovo, Garmen Municipality, with a new economic activity, namely situating of: Workshop for painted sweets, boutique sweets and other delicious things. It will employ 6 persons from the vulnerable (target) groups: Age group from 30 to 50 years of age – unemployed in search of a job – 2 people Age group above 54 years of age – unemployed in search of a job and groups with people with disabilities again above 54 of age – 3 people Age group from 15 to 29 of age – unemployed in search of a job young man – 1 person The main goal is to provide support for social inclusion through appropriate training and employment in a dynamically developing boutique field which is related with exhibitions, corporate and personal events, the preparation of catering menus in the form of their own products. In the workshop, sweets will be handmade and painted, not only sweets but also cookies, muffins, all sorts of candy in which there will be a lack of preservatives and stabilizers.The idea is that, over time, it will be possible to develop and impose a brand and style in serving businesses and pubs, patisseries and cafes, relying on its own supply network. The project invests in the development of human capital in the region, the activities envision: providing working opportunities and stable work for the people of the targeted groups, also those people will enroll in a professional training (Profession "Bakery-confectioner" SKIPO Code- 5410302, II SPC, 660) Individual employment and integration programs will be developed and implemented within the framework of the project for the sake of sustainability and cumulativeness. The project implements a policy of sustainable development and does not give rise to negative consequences affecting the principles of sustainable development on all three axes - economic, social and environmental.
Activity | Contracted Amount | Reported Amount |
---|---|---|
ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ОБУЧЕНИЕ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА ПРОФЕСИОНАЛНАТА КВАЛИФИКАЦИЯ ИЛИ ПРИДОБИВАНЕ НА НОВА / Професионално обучение на 6 лица от целевите групи в професия „Хлебар – сладкар“;: Обучението на безработните лица по проекта, ще се извършва в съответствие с установените, заявени от работодателите нужди за диверсификация на нова дейност - Работилница за сладки и бонбоно, и с насоченост към длъжността, която се предвижда да заеме лицето и съответната на нея професия. Производството на хлебни и сладкарски изделия като част от професионалното направление "Производство на храни и напитки", е един от приоритетите на отрасъла. Усъвършенстването и модернизирането на микро, малки и средни предприятия, внедряването на нови технологии, оборудване и иновации, изисква подготовка на квалифицирани кадри за производството на хляб, хлебни и сладкарски изделия. Целта на тази дейност е да осигури пригодността за заетост на лицата от целевите групи, включени в проекта, чрез осигуряване на необходимата професионална квалификация и компетентности. 1./ Предвиждаме лицата, които ще наемем по проекта, да преминат задължително обучение по професия "Хлебар-сладкар" Код по СПОО- 5410302, II СПК, 660 уч.ч. (или 83 дни) Съобразно Наредба 29/14.06.2010 на МОНМ, завършилите тази специалност лица могат да заемат длъжностите: "Работник по производството на хлебни, сладкарски и тестени изделия, ПЕКАР - Код по НКПД 7412 2010 / 3 лица и "Работник по производството на хлебни, сладкарски и тестени изделия, МЕСАЧ - Код по НКПД 7412 2009 / 3 лица 2./ Предвиждаме и разходи за стипендии на обучаващите се лица от целевата група в размер на 10 лева за всеки присъствен учебен ден населеното място и по 15,00 лв. за всеки присъствен учебен ден извън населеното място (при минимум 6 учебни часа дневно), както следва: 4 лица от целевите групи са от с. Огняново - 4 л. х 10 лв. = 40 лв. х 83 дни = 3 320 лв. 2 лица от целевите групи са съответно от общините Гоце Делчев и Хаджидимово - 2 л. х 15 лв. = 30 лв. х 83 дни = 2 490 лв. Общо за стипендии - 5 810 лв. Професия „Хлебар - сладкар" съгласно Списъка на професиите за професионално образование и обучение от Закона за професионалното образование и обучение, изисква придобиването на II СПК за специалността. Хорариум на обучението - 660 часа: (264 часа теоретично обучение и 396 часа практическо обучение). Брой на предвидените за включване в обучение лица- 6. Обучението ще бъде удостоверено със Свидетелство за II СПК. Групата обучаеми лица от целевата група покрива изискването за входящо минимално образователно равнище на кандидат- курсист за допустимост за включване в обучение за придобиване на втора степен на професионална квалификация, а именно лицатa да имат завършен първи гимназиален етап на средно образование (завършен 10-ти клас). Всичките лица са със завършено средно / или по-ниско образование. Необходими умения и компетенции за професията: - осигуряване на хранителна безопасност на сладкарските изделия; - здравословни и безопасни условия на труд; - спазване на хигиенните норми и изисквания за добра производствена практика; - суровини и материали за производство на сладкарски изделия - видове, свойства, показатели и процеси, свързани с тях; - технологии за производство на сладкарски изделия - основни операции и процеси; - технологично оборудване за производство на сладкарски изделия - основни машини, съоръжения и инструменти. Обучението води до придобиване на степен на професионална квалификация и ще се, удостовери със съответните документи съгласно чл.38, ал. 2 и ал. 3 от ЗПОО. Изпълнението на дейността ще допринесе за подобряване на перспективите за устойчива заетост чрез професионално обучение.Професионалното образование предоставено на лицата от целевата група ще носи редица предимства за социалното предприятие. Чрез подобряване на пригодността за заетост, адаптивността на работната сила, ще се създадат нови възможности за заетост и социално включване в съответствие с потребностите на трудовия пазар. Бюджет за обучение: 6 л. х 1200 лв. за втора квалификационна степен, мин. 660 уч. часа = 7 200 лв. ОБЩА СТОЙНОСТ ЗА ДЕЙНОСТТА: 13 010 лв. | 13 010.00 | 13 111.00 |
НАЕМАНЕ НА РАБОТА НА ЛИЦАТА ОТ ЦЕЛЕВАТА ГРУПА, СЛЕД ПРИКЛЮЧИЛО ОБУЧЕНИЕ ПО ПРОЕКТА ПО ПРОФЕСИЯТА "ХЛЕБАР - СЛАДКАР".: Настоящата дейност цели да осигури заетост чрез социалната икономика на 6 лица от приоритетните целеви групи, както следва: - Възрастова група от 30 до 54 г. вкл. – търсещи работа безработни лица и групи в неравностойно положение на пазара на труда, вкл. такива с ниско образование (под средно) или ТЕЛК - 2 лица; Възрастова група над 54 г. – търсещи работа безработни лица и групи в неравностойно положение на пазара на труда на възраст над 54 г. - 3 лица - Възрастова група от 15 до 29 г. вкл. – търсещи работа безработни младежи - 1 лице Ще осигури включване в заетост на лицата на длъжности, попадащи в обхвата на единични групи професии от НКПД 2011, като идеята е да се гарантира устойчивост на диверсифицираната нова дейноста на фирмата - "Работилница за рисувани сладки, бутикови бонбони и други вкусни неща", фокус на настоящия проект. Целта е да бъде сформиран и устойчиво задържан отговорен персонал, който да продължи да работи, независимо от времевите компоненти на проекта. Дейността води до постигане на целите на проекта и допринася за осигуряване на заетост и устойчиво интегриране на пазара на труда. Нещо повече - пряко допринася за постигане на специфичните цели на ОП РЧР и настоящата процедура. С лицата ще бъдат сключени временни трудови договори съгл. КТ, по чп. 71.т.1. При назначаване на служители (лица с увреждане), ще се вземе предвид нормативната уредба (чл. 319 от КТ; чл. 18 от ЗДДФЛ; чл. 333 от КТ), решението на ТЕЛК и дали работата е подходяща за здравословното състояние на лицето. За всяка позиция ще бъде изготвена длъжностна характеристика. Предвидените възнаграждения на 6-те служители в предприятието са определени спрямо икономическите дейности, съгласно НКПД 2011 и основните дейности, които ще изпълняват назначените лица: 1. Наименование - Работници по производството на хлебни, сладкарски и тестени изделия, ПЕКАР - Код по НКПД 7412 2010, Клас по НКПД: 7 - квалифицирани производствени работници / 3 лица Отговорности: ще работят за осъществяване качествено и в срок на изпичането на продукцията според режима на печене за съответното изделие. Ще почистват машините и съоръженията, с които работи и ще извършва ежедневен преглед на състоянието на техниката. При необходимост подпомагат реденето на продукцията по заявки. 2. Наименование – Работници по производството на хлебни, сладкарски и тестени изделия, МЕСАЧ - Код по НКПД 7412 2009, Клас по НКПД: 7 - квалифицирани производствени работници / 3 лица Отговорности: ще следят за грамажа на изделията според номенклатурата и заявката, и ще съгласуват последователността на замесите според ритъма на производството. Ще зареждат необходимото количество от суровините, като едновременно с това ще следят за правилното протичане на замесването. Ще почистват машините, съоръженията, с които работят и работното си място, още ще извършват ежедневен преглед на състоянието на техниката за производството на сладки и бонбони.. Всички лица ще са назначени на МОД, с включена осигурителна вноска за работодателя от 01.01.2020 г. Тъй като 5 от тях с от силно уязвими групи, ги включваме в заетост за 12 м. на МОД 610 лв. + 18,92% осиг. за работодателя = 725,41 лв. х 5 л. = 3627,05 лв. х 12 м.=43 524,6 лв. Едно от лицата е младеж до 29 години, от групата със средно или висше образование, което назначаваме за 6 м. на МОД 610 лв. / 725,41 х 6 м. = 4 352,41 лв. Сума за отпуски: 3 989,76 лв. ОБЩО ЗА ДЕЙНОСТТА: 51 866,77 лв. | 51 866.77 | 52 361.06 |
Notes:
Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN