Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 65 861 TREES
Български

Programme: All

Planning region: Community-led local development (CLLD)

Description

The company "Varbitsa Milk" EOOD develops activities in the field of dairy cattle breeding, but due to the recent increased interest in clean and organic various dairy and meat products, the company decided to invest in the purchase of new technological equipment, with which it will be able to respond adequately to the market demand and to expand the assortment of offered goods and services. The current project proposal includes an investment aimed at the purchase of technological equipment for a pantry and furniture for a commercial premises, located in a property with identifier 67882.3.88.8 on the cadastral map of the village. Sokolino, municipality Momchilgrad. The current project proposal aims to improve the overall activity, economic efficiency and competitiveness of the enterprise through investments in the purchase of new technological equipment for processing and meat.
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Заакупуване на технологично оборудване за транжорна и търговско помещение: Дейността е насочена към инвестиции в сектор "Месо и месни продукти". Във връзка с настоящата дейност ще бъде закупено и внедрено производствено оборудване за преработка на месо и месни продукти. С реализиране на настоящата дейност ще бъдат закупени нови машини, оборудване и обзавеждане. Чрез инвестицията ще се постигне намаляване на себестойността на произвежданата продукция, както и съответствие с нововъведенте стандарти на ЕС. Проектното предложение ще спомогне за опазването на околната среда, включително намаляване на вредните емисии, за подобряване на енергийната ефективност в предприятието, подобряването на безопасността и хигиенните условия на производство и труд, както и за подобряване на безопасността на храните и тяхната проследяемост. Съгласно Технологичния проект в обекта, посредством специализиран транспорт (хладилен бус) ще се доставя трупното охладено или обезкостено месо. Суровината ще постъпва в Хладилна камера за съхранение на трупно или охладено месо при температура от 0 до +2°С. От хладилната камера месото постъпва на маса за транжиране, където се отделят отделните мускулни групи. След това се извършва формирането на месото като една част от него се подготвя за директна продажба в магазина като месни разфасовки (бут,врат, котлет, пържола, филе, рагу и др.), а останалото количество се използва за производството на месни заготовки от раздробено месо - кайма, кюфтета, кебапчета, наденици и карначета др. При производството на месни заготовки обезкостеното месо се смила в месомелачна машина. Смляното месо се разбърква с осоляващите материали и подправките в смесител за месо. От получената смляна месна маса се оформят по подходящ начин отделните продукти - кайма, кюфте, кебапче чрез пълначна машина. 239 980.00 0.00

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).