Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 55 211 TREES
Български

Programme: All

Planning region: Community-led local development (CLLD)

Description

The preparation of a hot lunch will be carried out by the operating kitchen of the Home Social Patronage, which has modern and contemporary equipment. The material base meets all the requirements of Article 12 of the Food Act. The finished food will be transported in thermal containers to the home of the end user, observing all sanitary and hygienic requirements. The kitchen of DSP - Anton also has trained and trained staff, which can provide, if necessary, additional support for the purchase of food or basic necessities with funds from individuals.
In addition to food supply, accompanying measures will be proposed to reduce social exclusion and address the emergency arising from the need to limit the spread of COVID-19.
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Определяне на зцелевите групи:  Лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност - хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията.  Лица, поставени под карантина - без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа.  Лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности. 0.00 0.00
Дейност „Приготвяне на топъл обяд“ : Видовете ястия, включени в седмичните менюта, които ще предоставя на най- нуждаещите се лица се определят от Домакина на Домашен социален патронаж Антон и ще бъдат утвърдени от ръководителя на проекта, които са отговорни за осигуряването на здравословна, качествена и разнообразна храна, чрез използването на безопасни работни практики в условията на пандемия, спазването на хигиена на храненето и всички разпоредби на Закона за здравето /последно изменен ДВ бр. 67 от 28.07.2020 г. и при последващи изм./, Закона за храните /в сила от 09.06.2020 г. Обн. ДВ. бр.52 от 9 Юни 2020 г. и при последващи изм./ и поднормативната уредба по прилагането им, както и на приложимото европейско законодателство в областта на храненето. Седмичните менюта ще включват разнообразни видове ястия, осигуряващи балансирано хранене, да съдържат информация за алергените, съобразно Регламент №1169/2011 на Европейския парламент и на Съвета за информираност на потребителя относно състава на храните и да са изготвени от лицето, което е наето съгласно разпоредбата на чл. 13, ал. 1 от Закона за храните /Обн. ДВ. Бр.52 от 09.юни 2020 г./. Рецептите за приготвяне на ястията, които се използват ще са съотносими към тези, посочени в Сборниците с рецепти за заведения за обществено хранене.. 120 924.50 120 924.50
Предоставяне на топъл обяд: Получаването на топъл обяд от всеки потребител се основава на предварително подписан договор между партньорската организация и потребителя, преди включването му в услугата. Получаването на топъл обяд се удостоверява от потребителите ежедневно с подпис в списък /Приложение 21/. Предвид противоепидемичните мерки предоставянето на топлия обяд до домовете на потребителите или в условията на извънредно положение, налагащи ограничаване на социалните контакти до минимум, се прекратява използването на списъка за тези потребители и ще се използва Дневник на потребителя /Приложение № 23/, където те се подписват за получената храна ежедневно и потвърждават получени съпътстващи мерки, както и отразяват мнението си за получаваните услуги. В края на всеки месец потребителите предават на ПО дневниците си и получават нови за следващия месец /В случай на невъзможност конкретен потребител да предостави приключен месечния си дневник на ПО, то при отчитане дневника се замества с декларация от представляващия ПО или от упълномощено от него лице с потвърждаване на предоставената за месеца подкрепа и отразен периода на предоставяне/. 6 046.23 6 046.25
- Дейност „Реализиране на съпътстващи мерки“: Съпътстващите мерки, допълващи предоставянето на топъл обяд се изразяват индикативно в индивидуално консултиране и съдействие на крайните потребители на топъл обяд, съобразно актуалните противоепидемични мерки и индивидуалните им нужди за: - възможностите за ползване на други социални услуги, предоставяни на територията на общината, включително и такива, финансирани от ЕСФ; - ползването на административни общински услуги, съдействие за осигуряване на временен подслон на бездомните лица, за подпомагане на достъпа до здравни и образователни услуги, за управление на семейния бюджет, за здравословно и балансирано хранене, консултиране за изискванията, свързани с въведените противоепидемични мерки и др. - други форми на индивидуална подкрепа, съдействие, консултиране, реализирани в отговор на конкретно установени нужди и проблеми на представителите на целевите групи с цел преодоляване на последствията продължителната социална изолация. При прилагането на съпътстващите мерки ще бъдат ориентирани към постигане на определени резултати. 6 046.22 6 046.25

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).