Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 57 260 TREES
Български

Programme: All

Planning region: Burgas

Description

KORTE DILETO EOOD is a small enterprise from Sofia, specializing in the production of confectionery. The project proposal envisages an investment in automated confectionery equipment of the latest generation, which will lead to an increase in the company's production capacity, digitize work processes, increase productivity, product quality and minimize the amount of waste of materials and raw materials. The investment intention is also consistent with the principle of "not causing significant damage" to the environment, according to its interpretation from Art. 17 of the Taxonomy Regulation and contributes to the ecological transition country.
The purpose of the project proposal is to increase the efficiency of production processes, achieve higher productivity, reduce production costs and optimize the production chain.
The expected effect on the candidate enterprise is the restoration of its economic potential in the period before the COVID pandemic, the creation of conditions for its growth and development through digitalization of production processes in order to expand its activities.
KORTE DILETO EOOD strives for continuous development, following the current trends in the industry, but also preserving the boutique character of the manufactured products. It is also necessary to reduce the dependence on the human factor, which turns out to be the cause of frequent errors, compromises in the quality of the products and an unacceptable percentage of defects.
The project proposal is in line with the principles of equality between women and men and ensuring equal opportunities for all.
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Придобиване на нови технологии с акцент върху цифровизацията на производствените процеси с оглед на разширяване на производствения капацитет, чрез закупуване на Автоматизирано оборудване за шоково замразяване - 1 бр.: Дейността предвижда инвестиция в автоматизирано оборудване за шоково замразяване, което да замени наличното, което е старо и много амортизирано. Дейността ще допринесе за цифровизацята на процеса, защото оборудване се състои от следните компоненти и представлява система от цифровизирани съоръжения с електронно управление: автоматизирани хладилни агрегати с цифрово управление с бутални компресори, въздушен кондензатор, пресостати с автоматичен ресет и електронен регулатор с датчици. Въвеждането му в експлоатация ще осигури качествен контрол на температурата и сроковете, в които фирмените продукти следва да престояват в съоръжението. Електронното управление позволява електронно регулиране на температурата на замразяване и автоматично изключване при достигането и. Допълнително, поради наличието на бутални компресори от ново поколение с цифрово управление, необходимата температура се постига за по-кратко време. Автоматичното изключване, дължащо се на пресостати с автоматичен ресет осигурява предварително задаване на края на процеса, което гарантира, че замразяваните продукти не са подложени на риск от преохлаждане, което разваля както вкусовите им качества, така и външния им вид. Дейността ще допринесе за разширяване на капацитета на компанията по следния начин: Всички десерти, които се произвеждат в компанията преминават през етапа на шоково замразяване. То е задължителна част от технологичния процес с цел запечатване на произведените продукти, запазване на вкусовите им качества и външния им вид. В момента, в предприятието има налична камера за шоково замразяване, която е стара и много амортизирана, не разполага с цифрово управление, а необходимите температурни режими са настройват ръчно. Достигането на необходимата температура от -35 градуса по Целзий е бавно и неефективно от гледна точка на време и използвана ел.енергия. Въвеждането в експлоатация на новото автоматизирано оборудване за шоково замразяване ще разшири производствения капацитет в няколко основни направления: - ще се съкрати времето за достигане на оптимални работни режими, което ще позволи за единица време шоково замразяване на по-голям брой изделия. - ще се осигури автоматизирана настройка, регулиране на температурата и изключване на съоръжението, което ще елиминира несъответствията, породени от влиянието на субективни грешки, които се случват при изпълнение на процеса, което от своя страна е фактор за намаляване на брака. - амортизацията на наличното оборудване е предпоставка за непланирани аварийни ремонти на оборудването, които губи ценно технологично време. - капацитетът на новото оборудване е 300 кг. продукт на час, което е два пъти повече от капацитетът на наличното. Всички тези фактори ще допринесат за разширяване на капацитета на шоково замразяване на компанията с поне 300%. 297 400.00 0.00
Придобиване на нови технологии с акцент върху цифровизацията на производствените процеси с оглед на разширяване на производствения капацитет, чрез закупуване на Оборудване за производство на сладкарски изделия - Линия за производство на сладкарски изделия с капацитет- 1.2 м3 /ч, с контролен панел и софтуер за автоматизирано управление - 1 бр.: Дейността предвижда въвеждане в експлоатация на Оборудване за производство на сладкарски изделия - Линия за производство на сладкарски изделия с капацитет- 1.2 м3 /ч, с контролен панел и софтуер за автоматизирано управление - 1 бр. В момента компанията не разполага с такава линия, а различните операции по дозиране на суровините, смесване, хомогенизиране, пастьоризация протичат в различни съдове и се правят на ръка. Това определя процеса като бавен, неефективен и силно зависим от човешкия фактор. Въвеждането в експлоатация на Оборудване за производство на сладкарски изделия - Линия за производство на сладкарски изделия с капацитет- 1.2 м3 /ч, с контролен панел и софтуер за автоматизирано управление - 1 бр.ще допринесе за цифровизацията на производствения процес, защото съдържа в себе си редица електронни компоненти: честотни преобразователи, системи за автоматизация, датчици за ниво, pH датчици, фото датчици, температурни контролери и температурни датчици. Благодарение на тези основни компоненти, линията ще дава възможност за предварително програмиране и регулиране на основните процеси, които протичат в нея в т.ч. дозиране на продуктите, хомогенизиране и пастьоризация. Линията е снабдена и с контролен панел и софтуер за автоматизирано управление, което ще цифровизира прозеса на производство на сладкарски изделия в предприятието. Въвеждането в експлоатация на линията ще повиши капацитета на производство на сладкарски изделия поне три пъти, защото процеса протича автоматизирано в предварително зададени програмни режими. Капацитетът и на производство е 1,2 м3 /ч обработена суровина. В момента, тъй като всички отделни операции се извършват в отделни машини и съоръжения с висок процент ръчен труд, може да се каже, че капацитетът на производство на операциите дозиране, смесване, хомогенизирани и пастьоризация е около 4 - 5 м3 /ч обработена суровина. Това означава, че при внедряването на новата линия, капацитетът на производство ще се повиши почти три пъти. Допълнително, факта че процесите в линията протичат последователно в предварително програмирани режими ще позволи ритмично и плавно изпълнение на производството, без междуоперационни престои и прекъсвания. Положителен ефект от изпълнението на дейността и намаляване на енергийното потребление, поради отпадане на необходимостта на последователно загряване и охлаждане на съдовете, в които в момента се извършва пастьоризация на продукцията по партиди. Въвеждането в експлоатация на линията е и гаранция за оптимизиране на разходи на суровини, поради прецизното им дозиране. 383 070.00 0.00
Придобиване на нови технологии с акцент върху цифровизацията на производствените процеси с оглед на разширяване на производствения капацитет, чрез закупуване на автоматизирана машина за хомогенизиране на смеси - 1 бр.: Дейността предвижда инвестиция в автоматизирана машина за хомогенизиране на смеси - 1 бр. Машината е предназначена за автоматизирано хомогенизиране на смеси, необходими за производството на сладкарски изделия, като целта е да се замени ръчното смесване и да се обслужи увеличеното количество продукция, в следствие на внедрената автоматизирана машина за хомогенизиране на смеси. Дейността ще допринесе за цифровизацята на процеса, т.к. предвидената автоматизирана машина за хомогенизиране на смеси разполага с автоматизирани бъркалки и датчици, които ще спомогнат за намаляване на времето за изпълнение на процесите и повишаване на качеството и производителността. Управлението се осъществява с цифров потребителски интерфейс. Дейността ще допринесе за разширяване на капацитета на компанията по следния начин: Към момента смесите, необходими за производство на сладкарски изделия се правят ръчно. Сама по себе си предвидената автоматизирана машина за хомогенизиране на смеси ще осигури достатъчен капацитет на кандидата за поемане на повишеното количество сладкарски изделия. Внедряването на автоматизирана машина за хомогенизиране на смеси не само ще разшири технологичните възможности за производство на сладкарски изделия, но ще създаде редица добавени ползи, като оптимизиране на разходите за суровини и материали, постигане на по-висока надеждност и сигурност на продуктите, постигане на по-дълъг срок на годност на хранителните продукти. 0.00 0.00

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).