С настоящото проектно предложение ще се предостави възможност на заетите лица в "Съмър Тайм" ЕООД да придобият нови или да разширят знанията и уменията си чрез придобиване квалификация получена чрез специфично за работното място обучение. Проектът ще даде възможност да се стимулира участието на заетите лица в специфично обучение, чрез осигуряване на устойчивост по проекта, което ще осигури възможност за адаптиране към съвременните изисквания на работодателите. След преминаването на обученията служителите ще повишат адекватността на своите умения спрямо актуалните нужди на "Съмър Тайм" ЕООД. Проектът цели създаване на устойчиви работни места за заетите лица, повишаване на икономическата им активност посредством предоставяне на възможности за включване в специфични обучения.
В дългосрочен план, предоставяйки на служителите възможност да придобият нови или да усъвършенстват професионалните си знания и умения, проектът ще осигури предпоставки за продължителна заетост и ще подобри качеството на живот на лицата от целевата група.
Постигането на заложените цели и резултати по проекта ще се извърши чрез изпълнение на следните дейности:
1) Включване на 51 заети лица в специфични обучения за конкретното работно място на следната тема: - Обучение: “Повишаване на оперативната ефективност и намаляване на генерирания отпадък и въглеродния отпечатък в ресторантьорския сектор" - 51 лица;
2) Осигуряване на устойчива заетост на 31 обучени по проекта лица след успешно приключване на участието им в обученията или 60% от обучените лица.
Настоящият проект дава достъп на заетите, до качествено обучение, което от своя страна ще доведе до по-добри възможности за кариерно развитие, ще повишат тяхната ефективност и ще осигурят стабилност на заетостта в дружеството.
Дейности
Дейност
Договорена стойност
Отчетена стойност
Предоставяне на специфично за работното място обучения в Съмър Тайм ЕООД - част 1: Нуждата от повишаване на квалификацията на персонала в „Съмър Тайм“ ЕООД е пряко свързана с динамичните промени в сектора на ресторантьорството, които налагат адаптация към устойчиви практики, дигитални технологии и екологични стандарти.
Предизвикателства пред ресторантьорския сектор
Съвременната ресторантьорска индустрия изисква оптимизация на ресурсите, намаляване на хранителните отпадъци, въвеждане на енергийно ефективни технологии и дигитализация на операциите. Освен това, все по-голям брой клиенти изискват устойчиви и екологично съобразни услуги, което налага ресторантите да бъдат подготвени да отговорят на тези очаквания.
Нуждата на служителите на фирма "Съмър Тайм" ЕООД от включването им в предвиденото обучение „Повишаване на оперативната ефективност и намаляване на генерирания отпадък и въглеродния отпечатък в ресторантьорския сектор“ е резултат от задълбочен анализ на текущото трудово представяне, наблюдения на ръководителите, както и потребности, изразени от самите служители и техните ръководители. Анализът обхваща както индивидуалните и екипните резултати, така и ефективността на работните процеси в различните етапи на ресторантьорската дейност. В допълнение, той е подкрепен от обратна връзка от клиенти, които поставят акцент върху устойчивите практики, намаляването на отпадъците и подобряването на ресурсната ефективност в обслужването и кухнята. Обучението е предназначено за 51 служители от различни длъжности (ръководен и обслужващ персонал) в ресторанта, които пряко или косвено влияят върху устойчивото управление на ресурсите, ефективността на работните процеси и екологичния отпечатък. Служителите се нуждаят от актуална информация за новите екологични технологии в ресторантьорството, устойчивото управление на хранителните ресурси и енергийната ефективност, които имат пряко отношение към тяхната ежедневна работа.Това обучение ще им позволи да оптимизират процесите, да намалят отпадъците и разходите и да предлагат по-устойчиви и екологично отговорни услуги, като по този начин ще повишат конкурентоспособността на компанията.
Програма на обучението
Обучението е структурирано в четири модула, които целят да повишат осведомеността и практическите умения на служителите за устойчиви и екологично отговорни практики в ресторантьорския сектор.
Модул 1: Принципи и важност на устойчивата икономика
Участниците ще се запознаят с влиянието на неустойчивите практики върху природата и бъдещите поколения, както и със Зелената програма на ЕС за постигане на нулев негативен отпечатък до 2050 г.
Модул 2: Оптимизиране на работните процеси и намаляване на екологичния отпечатък
Обучението ще предостави методи за анализ и оптимизация на текущите работни процеси, намаляване на ресурсните загуби, редуциране на енергийната консумация и въглеродните емисии.
Модул 3: Техники за ефективно управление на ресурсите
Участниците ще усвоят принципите на Process Mapping, ще идентифицират "тесните места" в процесите и ще научат стратегии за елиминиране на загубите чрез аналитично мислене и ефективно управление на ресурсите.
Модул 4: Внедряване на устойчиви техники в ресторантьорския бизнес
Фокусът ще бъде върху световно доказани устойчиви практики, които могат да бъдат приложени в ресторантьорството за намаляване на отпадъците и оптимизация на ресурсите.
Брой обучаеми/ЦГ включени в обучението са 51 лица, заети на трудов договор при кандидата. Включените в обучението лица ще бъдат разпределени в групи до 15 човека, за постигане на максимална ефективност.Планирано е формиране на 4 броя групи.Предвидената продължителност на специфично обучение е 16 учебни часа. Обучението е в присъствена форма к.к. Слънчев бряг. Всяко от лицата, завършило успешно специфичното обучение, ще получи съответен документ, удостоверяващ придобитите знания и умения.
продължение на описание във 2 част
212 491.50
0.00
Предоставяне на специфично за работното място обучения в Съмър Тайм ЕООД - част 2:
Познания, ползи и ефекти от обучението върху целевата група:
Предвиденото обучение води до съществено подобряване на познанията и уменията на обучаващите се лице, съобразно спецификата на работното място и техните длъжности и има следните очаквани ефекти върху целевата група и резултати от обучението:
За управленски и организационни позиции: Обучението ще помогне на управителите и офис мениджърите в „Съмър Тайм“ да подобрят управлението на ресурсите чрез ефективно планиране и намаляване на отпадъците. Те ще усвоят методи за минимизиране на загубите, внедряване на екологични практики и оптимизиране на работните процеси. Също така, те ще придобият знания за устойчивата икономика и „зелените“ политики, което ще им позволи да прилагат дългосрочни стратегии за по-екологично управление на ресторанта.
За кухненски персонал: Главните готвачи, готвачите и помощният персонал ще се научат как да управляват хранителните ресурси по-ефективно, като минимизират отпадъците чрез правилно планиране, съхранение и употреба на продуктите. Те ще усвоят техники за устойчиво готвене, включително повторна употреба на ресурси и използване на нискоенергийни технологии. Обучението ще ги подготви да оптимизират работните процеси, като разпознават „тесните места“ (bottlenecks) в кухнята и елиминират ненужните стъпки.
За обслужващ персонал: Сервитьорите и барманите ще преминат обучение за устойчиво обслужване, което ще им позволи да предлагат на клиентите екологично чисти продукти и биоразградими опаковки. Те ще се научат как да намаляват разхищението на храна и напитки чрез по-добро планиране на поръчките и обслужването. Освен това, ще придобият комуникационни умения, които ще им помогнат да информират гостите за екологичните инициативи на ресторанта и да ги ангажират с устойчиви практики.
За логистика и поддръжка:Стоковедите и домакините ще придобият знания за екологични методи на съхранение и транспорт на хранителни продукти, което ще помогне за намаляване на загубите. Шофьорите ще бъдат обучени в оптимизиране на маршрутите, за да намалят разхода на гориво и въглеродния отпечатък на ресторанта. Работниците по поддръжката ще научат как да използват почистващи материали по-устойчиво, като намаляват вредното въздействие върху околната среда.
За хигиенен персонал: Хигиенистите и миячите ще се научат как да използват екологични почистващи средства, за да намалят замърсяването и вредното въздействие върху околната среда. Те ще получат знания за ефективно разпределение на задачите, което ще подобри организацията на работния процес и ще повиши продуктивността им.
В резултат на обучението, ресторантът ще постигне по-висока ефективност, по-ниски разходи за ресурси и по-добра репутация като социално и екологично отговорен бизнес.
0.00
0.00
Осигуряване на устойчива заетост на 31 обучени по проекта лица след успешно приключване на участието им в обучението - задължителна дейност: Дейността предвижда обезпечаване на Съмър Тайм ЕООД в рамките на проекта с квалифицирана работна сила, съобразно специфичните потребности. Дружеството предвижда да запази заетостта за период от 6 месеца на 60 % от представителите на целевата група, или 31 лица, които са завършили успешно участието си в обученията от Дейност 1, след приключването на всички обучения за конкретното лице. Планирането и разпределението на необходимия брой лица от целевите групи е направено според наличните възможности и фирмената стратегия на Съмър Тайм ЕООД и интензитета на дейността. Като една бързо развиваща се фирма в областта на ресторантьорството, разполагаме с добре подготвени служители, доказали професионалните си качества. За да се осигури запазване на нивото на квалификация на персонала фирмата провежда последователна политика за задържането на тези служители в дейността на дружеството. Ето защо настоящата дейност, както и цялостния проект се вписват в политиката на Съмър Тайм ЕООД и реално ще създадат по-добри възможности за адаптация на служителите в работната среда и ще съдейства за успешната им професионална реализация и след приключването на проекта. Повишаването на адаптивността и пригодността за заетост на заетите лица чрез включване в заетост по настоящия проект, подпомага интегрирането им на пазара на труда.
0.00
0.00
Забележки:
Елемент в светло синьо позволява показване на детайли при избирането му
Всички суми са в български лева (BGN) /1 EUR = 1,95583 BGN