Приготвяне на топъл обяд: За изпълнението на настоящия проект Община Белослав е сключила договор с външен изпълнител- "Liberty Foods Services" ЕООД, избран, съгласно ЗОП със срок на действие до 31.12.2021 г., като същия позволява удължаване до изчерпване на ресурса. Фирмата- изпълнител ще приготвя топъл обяд, състоящ се от: супа, основно ястие, хляб и десерт, в съответствие с изискванията на действащото национално законодателство. Ще се предоставя разнообразно седмично меню, с което да се осигури балансирано хранене на целевата група, при спазване на изискванията за безопасност на храните и националните стандарти и норми за хранене. Базата, в която ще се приготвя храната е ситуирана в гр.Девня, общ.Девня, Промишлена зона - Агрополихим. Кухненският блок, в който ще се приготвя топлия обяд се състои от топла и студена кухня, помещение за предварителна обработка на яйца, подготвително за зеленчуци, подготвителни за бели и червени меса, миялно за кухненска посуда (черно) и за трапезна посуда, складове за оборукване и консумативи, сух склад, склад с хладилни камери, склад за препарати, склад за съхранение на хляб, битови помещения (съблекални, бани и тоалетни, стая за почивка). Оборудването в помещенията е както следва:
* Сух склад - фризер тип ракла;
*Хладилно камерно пространство - камера Zenotti и Хладилен шкаф хоризонтален;
* Студена кухня - стелаж метален, CrNi плот, хладилен шкаф хоризонтален и мивка с CrNi плот;
* Подготвително яйца - CrNi плот и мивка с CrNi плот;
* Топла кухня - CrNi плот; стелаж метален, хладилен шкаф проби хоризонтален, хладилен шкаф хоризонтален, мивка с CrNi плот, котлони електрически, аспиратор, супник, фритюрник, котлони газови, конвектомат, скара електрическа и обръщателен тиган;
* Подготвително риба - хладилен шкаф хоризонтален и мивка с CrNi плот;
* Подготвително зеленчуци - CrNi плот, мивка с CrNi плот, зеленчукорезачка и картофобелачка;
* Подготвително птици - CrNi плот, хладилна маса и мивка с CrNi плот;
* Подготвително месо - CrNi плот и мивка с CrNi плот;
* Сектор даване на храна - CrNi плот.
Базата разполага с помещение за експедиция.
Кухненският блок е проектиран по начин, който възпрепятства пресичането на потоци.
„Базата на Сдружение "Здраве, култура, самочувствие, интегрирано устойчиво развитие", в която ще се приготвя храната от 04.01.2022 г. е ситуирана в гр. Варна, общ. Варна, ул. „Тролейна“ № 12. Кухненският блок, в който ще се приготвя топлият обяд се състои от топла и студена кухня, помещение за предварителна обработка на яйца, подготвително за зеленчуци, подготвителни за бели и червени меса, миялно за кухненска посуда (черно) и за трапезна посуда, склад за консумативи и препарати, сух склад, склад с хладилни камери, склад за съхранение на хляб, битови помещение (тоалетни). Оборудването в помещенията е както следва:
Автоклав -1бр., Хладилни витрини-3 бр., Фризер -1 бр. Whirlpool AFG 5430-C/H, Kотлони -4бр. BERTO’S G7F2B, Oбръщателен тиган -1бр. COZUM MUTFAK AS/EP722, Фурна-1бр., конвектомат -1бр. UNOX/XB403G, Скара 1бр., Туч-1 бр. LINCAT, Хладилна камера за зеленчуци -1 бр.
Приготвеният топъл обяд ще отговаря на изискванията на санитарните, санитарно–ветеринарните, хигиенните и други норми, установени от действащото в Република България законодателство и на приложимите нормативни актове на органите на Европейския съюз, и/или на издадени от специализирани държавни контролни органи в съответствие с нормативни изисквания, свързани с производството и търговията с храни.
Приготвеният топъл обяд ще се предоставя на 200 лица в рамките на общо 415 работни дни в период от 01.02.2021г. - до 30.09.2022 г., като община Белослав има готовност да продължи предоставянето на услугата в случай на удължаване срока на програмата. |
195 967.80
|
195 967.80
|
Предоставяне на топъл обяд: Услугата ще се изразява в предоставянето на топъл обяд, състоящ се от: супа, основно ястие, хляб и десерт, доставян с подходящ за дейността транспорт, през работните дни, на до 200 потребители до края на изпълнение на проекта. В рамките на проекта Община Белослав ще предоставя услугата и чрез избран по ЗОП външен изпълнител – "ЛФС" ЕООД, разполагащ с подходяща материална база, човешки ресурси и дългогодишен опит в приготвянето на храна. Базата за приготвяне на храната е разположена на територията на промишлена зона Агрополихим в гр. Девня и включва - подготвителни помещения, кухня и експедиция. Кухненският блок се състои от топла и студена кухня, помещение за предварителна обработка на яйца, подготвително за зеленчуци, подготвителни за бели и червени меса, миялно за кухненска посуда (черно) и за трапезна посуда, складове за оборудване и консумативи, сух склад, склад с хладилни камери, склад за препарати, склад за съхранение на хляб, битови помещения (съблекални, бани и тоалетни, стая за почивка).Кухненският блок е проектиран по начин, който възпрепятства пресичането на потоци. Всички описани помещения разполагат с необходимото оборудване за правилно съхранение и обработка на хранителните продукти. приготвянето на храната се извърша при строго спазване на всички санитарно-хигиенни изисквания и нормативни документи. Базата разполага с помещение за експедиция.
С приготвянето на храната са ангажирани - главен готвач, 2 бр.готвачи и 2 бр. експедитори.
Разливането на храната ще се извършва в базата на "ЛФС" ЕООД и ще се транспортира със специализиран транспорт на община Белослав, а именно Домашен социален патронаж.
От 04.01.2022 г., в рамките на проекта Община Белослав ще предоставя услугата и чрез избран по ЗОП външен изпълнител – Сдружение "Здраве, култура, самочувствие, интегрирано устойчиво развитие", разполагащ с подходяща материална база, човешки ресурси и дългогодишен опит в приготвянето на храна. Базата за приготвяне на храната е разположена на територията на гр.Варна и включва - топла и студена кухня, помещение за предварителна обработка на яйца, подготвително за зеленчуци, подготвителни за бели и червени меса, миялно за кухненска посуда (черно) и за трапезна посуда, склад за консумативи и препарати, сух склад, склад с хладилни камери, склад за съхранение на хляб, битови помещение (тоалетни). Кухненският блок е проектиран по начин, който възпрепятства пресичането на потоци. Всички описани помещения разполагат с необходимото оборудване за правилно съхранение и обработка на хранителните продукти. приготвянето на храната се извърша при строго спазване на всички санитарно-хигиенни изисквания и нормативни документи. С приготвянето на храната са ангажирани - главен готвач, 2 бр.готвачи и 1 експедитор. Разливането на храната ще се извършва в базата на Сдружение "Здраве, култура, самочувствие, интегрирано устойчиво развитие“ и ще се транспортира със специализиран транспорт на община Белослав, а именно Домашен социален патронаж.
Обядът ще се доставя до дома на потребителите.
При доставка на приготвения обяд ще се използва транспортна схема за разнос на топла храна в населените места на територията общината, с.Разделна, с.Езерово, с.Страшимирово и гр.Белослав като храната ще се доставя до дома на всеки потребител. |
9 798.40
|
9 798.40
|