Дейност за подобряване на производствените процеси (ще бъде изпълнена чрез закупуване и въвеждане в експлоатация на ДМА – 15 бр., описани по-долу): Производствените процеси на предприятието ще бъдат подобрени чрез закупуване на следните активи със съответното функционално предназначение:
• Система за вафлено тесто – 1 бр.:
Основната роля на тази система е да захранва вафлените пекачи с тесто, отговарящо на необходимите показатели – с влажност 65%, температура на тестото 15-18°С и с необходимата рядка консистенция.
• Автоматична фурна за печене на вафлени кори - 2 бр.:
Произвеждат вафлени кори с определена дебелина и тегло в зависимост от зададените параметри.
• Автоматична режеща машина -1 бр.,
Реже вафлената платка с форма и размер според произвеждания продукт.
• Автоматична пакетираща машина - 1 бр.
Опакова готовия продукт в единична или групова опаковка в зависимост от спецификата на продукта.
• Хладилен тунел -1 бр.,
Охлажда готовия продукт след като е преминал през тунк машината. Спомага за по-бързото втвърдяване на кувертюра.
• Тунк машина – 1 бр.:
Полива продукта с кувертюр.
• Хладилен тунел за платки – 1 бр.,
Охлажда вафлените платки преди да бъдат нарязани.
• Производствен комплект, включващ мазачка, стикер, калибровка, кантар -1 бр.:
Работи като едно цяло в определена последователност – мазачката полага крем върху вафлената кора; стикерът оформя платката като поставя една върху друга необходимия брой вафлени кори вече намазани с крем; калибровката притиска платката с цел достигане определена дебелина; всяка платка преминава през кантара, за да се провери дали е с необходимия грамаж преди охлаждането и нарязването.
• Резачка механична – 1 бр.:
Реже вече охладените платки с определена форма и размер, след което те преминават през каналите на разпределителната маса.
• Охлаждащ конвейр тип „ветрило“ – 1 бр.:
Служи за охлаждане на вафлените кори след като бъдат изпечени и преди да бъдат намазани с крем.
Автоматична картонираща машина - 2 бр.:
Основната функционална характеристика на тези машини е, че пакетирането е изцяло автоматизирано. Машината сама подава кутията, вкарва продукта в нея и запечатва като оформя т.нар. система за отваряне тип „цип“.
• Метал детектор за групови опаковки /боксове, кутии/- 1 бр.:
Засича в групова опаковка дали има наличие на попаднали метални частици във вече готовия и опакован продукт.
• Метал детектор за единичен продукт - 1 бр.
Засича в единичен продукт дали има наличие на попаднали метални частици и съответно ако има, продуктът да бъде отстранен.
Производствената линия за вафли (конфигурирана от гореизброените ДМА) представлява цялостно ново решение за производството и пакетирането на вафлени изделия. С новите активи ще разширим производствения капацитет на вафлените изделия, които формират повече от 60 % от производствените ни обеми, с 2,1 тона на 8 часа, което представлява 1/3 от досегашния ни капацитет. Също така ще повишим безопасността на продуктите с поставянето на предвидените за закупуване по проекта метал детектори.
Подобряването на производствените процеси ще се прояви в повишаване на производствения капацитет, оптимизиране и намаляване на производствените разходи, намаляване на себестойността на продукцията, намаляване на разходите за суровини и труд.
Стъпки за реализация на дейността:
1. Избор на изпълнител (от 1-ви до 3-ти месец)
2. Сключване на договор (от 3-ти до 4-ти месец)
3. Доставка на оборудването и подписване на приемо-предавателни протоколи (от 4-ти до 12-ти месец)
4. Инсталиране, тестване и пускане в експлоатация. Подписване на финални приемо-предавателни протоколи (12-ти месец)
При изпълнение на дейността, Кармела 2000 ООД ще информира по подходящ начин обществеността за съфинансирането, предоставено от Европейския съюз по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 и за резултатите от него. Кармела 2000 ООД ще предприеме подходящи мерки за публичност и информираност съгласно правилата на Приложение XII на Регламент (ЕС) № 1303/2013. |
1 657 208.00
|
1 559 516.49
|
Дейност за добавяне на нови характеристики или подобряване на съществуващите продукти и услуги (ще бъде изпълнена чрез закупуване и въвеждане в експлоатация на ДМА – 3 бр., описани по-долу): В рамките на дейността ще бъде добавена следната нова характеристика на съществуващи продукти – вафлени изделия:
- Нов тип опаковка на вафлените изделия: с пускането в експлоатация на Автоматичните картониращи машини ще подобрим и ще направим по-модерни част от опаковките. Опаковките ще са с така наречената система тип "цип" за отваряне на кутиите. При залепване на кутиите машината оформя "цип", който позволява лесното отваряне на продукта и създава удобство за съхранение след първоначално отваряне.
Добяването на новата характерстика на същестуващите продукти ще стане възможно благодарение на закупуването и въвеждане в експлоатация на:
Автоматична пакетираща машина - 1 бр.
Автоматична картонираща машина - 2 бр.
Стъпки за реализация на дейността:
1. Избор на изпълнител (от 1-ви до 3-ти месец)
2. Сключване на договор (от 3-ти до 4-ти месец)
3. Доставка на оборудването и подписване на приемо-предавателни протоколи (от 4-ти до 12-ти месец)
4. Инсталиране тестване и пускане в експлоатация. Подписване на финални приемо-предавателни протоколи (12-ти месец)
При изпълнение на дейността, Кармела 2000 ООД ще информира по подходящ начин обществеността за съфинансирането, предоставено от Европейския съюз по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 и за резултатите от него. Кармела 2000 ООД ще предприеме подходящи мерки за публичност и информираност съгласно правилата на Приложение XII на Регламент (ЕС) № 1303/2013.
|
0.00
|
0.00
|
Дейност за разнообразяване на асортимента от продукти и услуги на предприятията (ще бъде изпълнена чрез закупуване и въвеждане в експлоатация на ДМА – 15 бр., описани по-долу):
В рамките на дейността ще бъде разнообразен асортиментът на предлаганите продукти в предприятието като към съществуващите продукти от категория : „вафлени изделия“ ще бъдат добавени 3 нови по грамаж разфасовки на вафлени изделия с бял кувертюр, съответно: 45 г, 55 г, 60 г.
Така ще бъде осъществен основен маркетингов „трик“ – продажба на същото изделие в нов формат и опаковка, който води до засилване на интереса на потребителите към изделията на компанията, респективно – до по-висок общ обем поръчки и продажби, оттам – до ръст на приходите от продажби.
Разнообразяването на асортимента ще бъде постигнато чрез закупуване на следните активи – Система за вафлено тесто – 1 бр., Автоматична фурна за печене на вафлени кори - 2 бр., Автоматична режеща машина -1 бр., Автоматична пакетираща машина - 1 бр., Хладилен тунел -1 бр., Тунк машина – 1 бр., Хладилен тунел за платки – 1 бр., Производствен комплект, включващ мазачка, стикер, калибровка, кантар -1 бр., Резачка механична – 1 бр., Охлаждащ конвейр тип „ветрило“ – 1 бр., Автоматична картонираща машина - 2 бр., Метал детектор за групови опаковки /боксове, кутии/- 1 бр. и Метал детектор за единичен продукт - 1 бр.
Стъпки за реализация на дейността:
1. Избор на изпълнител (от 1-ви до 3-ти месец)
2. Сключване на договор (от 3-ти до 4-ти месец)
3. Доставка на оборудването и подписване на приемо-предавателни протоколи (от 4-ти до 12-ти месец)
4. Инсталиране, тестване и пускане в експлоатация. Подписване на финални приемо-предавателни протоколи (12-ти месец)
При изпълнение на дейността, Кармела 2000 ООД ще информира по подходящ начин обществеността за съфинансирането, предоставено от Европейския съюз по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 и за резултатите от него. Кармела 2000 ООД ще предприеме подходящи мерки за публичност и информираност съгласно правилата на Приложение XII на Регламент (ЕС) № 1303/2013. |
0.00
|
0.00
|
Дейност за внедряване на нови технологии за подобряване на ресурсната ефективност и ефикасност в производствения процес (ще бъде изпълнена чрез закупуване и въвеждане в експлоатация на ДМА – 15 бр., описани по-долу)
:
В рамките на дейността ще бъдат внедрени нови технологии за подобряване на ресурсната ефективност и ефикасност в производствения процес. Всички предвидени за закупуване активи ще доведат до ефект на ресурсна ефективност и ефикасност:
Система за вафлено тесто – 1 бр., Автоматична фурна за печене на вафлени кори - 2 бр., Автоматична режеща машина -1 бр., Автоматична пакетираща машина - 1 бр., Хладилен тунел -1 бр., Тунк машина – 1 бр., Хладилен тунел за платки – 1 бр., Производствен комплект, включващ мазачка, стикер, калибровка, кантар -1 бр., Резачка механична – 1 бр., Охлаждащ конвейр тип „ветрило“ – 1 бр., Автоматична картонираща машина - 2 бр., Метал детектор за групови опаковки /боксове, кутии/- 1 бр. и Метал детектор за единичен продукт - 1 бр.
С внедряване на новите технологии по проекта постигаме следните ефекти на ресурсна ефективност и ефикасност:
- Намаляване на количеството използвано брашно, в резултат на новата технология при изпичане на корите: Ползваното количество брашно ще намалее с 10% за брой произведена вафлена кора. Това се дължи на новата система за разливане на вафленото тесто върху пресата. С нея се намалява производственият брак и съответно ползваното количество брашно. В момента от 56-60 г брашно се произвежда кора с тегло 40 г, със закупените по проекта Автоматични фурни за печене на вафлени кори ще са необходими 50-55 г брашно за производство на кора от 40 г. За прогнозираните производствени обеми на вафли след изпълнение на проекта, това прави спестяване от над 38 377 кг брашно годишно.
- Намаляване на количеството природен газ, ползвано в производството на вафлени изделия: С внедряването на оборудването от ново поколение, предмет на закупуване по проекта, ще се намали потреблението на природен газ с 10-12% отнесено към единица произведена продукция, което ще доведе и до намаляване на вредните емисии във въздуха; ще се увеличи рентабилността на компанията, което ще е резултат от пълната автоматизация на производствения процес и ресурсоефективното ползване на производствени суровини.
- Автоматизира се изцяло процесът по опаковане и по този начин избягваме човешкия фактор (спестяваме ресурс разходи за труд), същевременно се намалява вероятността от допускане на грешка от работника (спестяваме ресурс време за корекция на грешки).
- Ускорява се процесът по производство на вафлени изделия с бюл кувертюр – отпада необходимостта за източването на кафяв кувертюр от системата за тункване от наличното ни производствено оборудване, което е времеемко и трудоемко, и също така блокира работата на една от линиите за един ден;
- Намалява се количеството фира (производствен брак), което идва от загубата на кувертюр при ползването на наличното ни оборудване и настройването му за работа с бял кувертюр;
- Ускорява се процесът по опаковане на продукцията, водещо до намаляване себестойността на единица продукция, чрез намаление разхода за труд;
Стъпки за реализация на дейността:
1. Избор на изпълнител (от 1-ви до 3-ти месец)
2. Сключване на договор (от 3-ти до 4-ти месец)
3. Доставка на оборудването и подписване на приемо-предавателни протоколи (от 4-ти до 12-ти месец)
4. Инсталиране, тестване и пускане в експлоатация. Подписване на финални приемо-предавателни протоколи (12-ти месец)
При изпълнение на дейността, Кармела 2000 ООД ще информира по подходящ начин обществеността за съфинансирането, предоставено от Европейския съюз по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 и за резултатите от него. Кармела 2000 ООД ще предприеме подходящи мерки за публичност и информираност съгласно правилата на Приложение XII на Регламент (ЕС) № 1303/2013.
|
0.00
|
66 107.05
|