Спасени дървета
Благодарение на потребителите на ИСУН бяха спасени 56 498 дървета
English

Програма: Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвимите групи

Район за планиране: Всички

Описание

"КОРОНА М" ЕООД с предмет на дейност „Производство на други хранителни продукти некласифицирани другаде“  е специализирана в производство на здравословни хранителни продукти - различни видове карамел барове, мюсли барове, захарни дражета и дражета с какаова глазура, нуга и др. 
"КОРОНА М" ЕООД има потребност да отговори на повишеното потребителско търсене при запълнен производствен капацитет, както и да повиши качеството и конкурентоспособността на продукцията си, за да разшири позициите си на международни пазари. Предприятието експлоатира физически и морално остарели производствени мощности, които не са достатъчно ефикасни и водят до висока трудоемкост, суровиноемкост и нестабилни параметри на производствените процеси.
За да отговори на тези потребности, проектът предвижда закупуване на ДМА, представляващи цялостно нови решения: 1 брой линия за производство на карамелени барове, 1 брой линия за производство на шоколадови и кувертюрни маси, 1 брой линия за опаковане на шоколадови, какаови и захарни дражета, хапки от мюсли и карамелени барове и 1 брой линия за опаковане и инспекция на карамелени и други барове/блокчета/. Машините ще увеличат производствения капацитет, ще засилят експортния потенциал и ще осигурят прецизни производствени параметри, които ще подобрят ресурсната ефективност и ефикасност в производствения процес, и ще намалят разходите на единица продукция.
Очакваните резултати по проекта са: подобряване на конкурентоспособността и създаване на потенциал за експорт, намаляване на производствените разходи и увеличаване на производствения капацитет.
Проектът е насочен към изпълнение на следните дейности: подобряване на производствените процеси и внедряване на нови технологии за подобряване на ресурсната ефективност и ефикасност в производствения процес.
Дейности
Дейност Договорена стойност Отчетена стойност
Дейности за подобряване на производствените процеси (ще бъде изпълнена чрез закупуване на 1 брой Линия за производство на карамелени барове): Като част от дейността ще бъде закупена и въведена в експлоатация 1 брой Линия за производство на карамелени барове Със закупуването на Линия за производство на карамелени барове значително ще се разшири производствения капацитет за производство на карамелени барове. Работната скорост на машините е 2 метра в минута, което значително превъзхожда работната скорост на съществуващите машини, които имат скорост до 1,5 метър на минута. Така, чрез увеличение на работната скорост ще бъде подобрен съществуващият производствен процес за производство на карамелени барове със 133%. Новата линия предлага цялостно ново решение за въвеждане на нова технология за подобряване на ресурната ефективност и ефикасност в производствения процес чрез енергийни спестявания. Изчисленията показват, че новата линия използва 11,22 kW на час, срешу потребление 20 kW на час на старата линия за същото количество произведена продукция, което представлява ресурсно(енергийно) спестяване равно на 8,78 kW или 43,9% на единица продукция. Стъпки за реализация на дейността 1. Избор на изпълнител съгласно ПМС№118 от 20.05.2014(от 1-ви до 3-ти месец) 2. Сключване на договор(от 3-ти до 4-ти месец) 3. Доставка на актива и подписване на приемо-предавателен протокол(от 4-ти до 10-ти месец) 4. Инсталиране, тестване и пускане в експлоатация. Подписване на финален приемо-предавателен протокол( 10-ти месец) 5. Визуализация и публичност, и отчитане на проекта за собствена сметка(от 10-ти до 12-ти месец) 0.00 0.00
Дейности за внедряване на нови технологии за подобряване на ресурсната ефективност и ефикасност в производствения процес (ще бъде изпълнена чрез закупуване на 1 брой Линия за производство на карамелени барове): Като част от дейността ще бъде закупена и въведена в експлоатация 1 брой Линия за производство на карамелени барове Със закупуването на Линия за производство на карамелени барове значително ще се разшири производствения капацитет за производство на карамелени барове. Работната скорост на машините е 2 метра в минута, което значително превъзхожда работната скорост на съществуващите машини, които имат скорост до 1,5 метър на минута. Така, чрез увеличение на работната скорост ще бъде подобрен съществуващият производствен процес за производство на карамелени барове със 133%. Новата линия предлага цялостно ново решение за въвеждане на нова технология за подобряване на ресурната ефективност и ефикасност в производствения процес чрез енергийни спестявания. Изчисленията показват, че новата линия използва 11,22 kW на час, срешу потребление 20 kW на час на старата линия за същото количество произведена продукция, което представлява ресурсно(енергийно) спестяване равно на 8,78 kW или 43,9% на единица продукция. Стъпки за реализация на дейността 1. Избор на изпълнител съгласно ПМС №118 от 20.05.2014(от 1-ви до 3-ти месец) 2. Сключване на договор(от 3-ти до 4-ти месец) 3. Доставка на актива и подписване на приемо-предавателен протокол(от 4-ти до 10-ти месец) 4. Инсталиране, тестване и пускане в експлоатация. Подписване на финален приемо-предавателен протокол( 10-ти месец) 5. Визуализация и публичност, и отчитане на проекта за собствена сметка(от 10-ти до 12-ти месец) 250 000.00 0.00
Дейности за подобряване на производствените процеси (ще бъде изпълнена чрез закупуване на 1 брой Линия за производство на шоколадови и кувертюрни маси) : Като част от дейността ще бъде закупена и въведена в експлоатация 1 брой Линия за производство на шоколадови и кувертюрни маси Чрез закупуването на Линия за производство на шоколадови и кувертюрни маси ще бъде повишен капацитетът за производство и подобрен производствения процес на шоколадови и кувертюрни маси с 125%, тъй като работният обем на новата линия е 500 литра, в сравнение с обема на съществуващата – 400 литра. Новата линия предлага цялостно ново решение за въвеждане на нова технология за подобряване на ресурната ефективност и ефикасност в производствения процес чрез ресурсно-енергийни спестявания. Изчисленията показват, че новата линия използва 89,11 kW на час, срещу потребление 125 kW на час на старата линия за същото количество произведена продукция, което представлява ресурсно-енергийно спестяване равно на 35,89 kW час или 28,71% на единица продукция. Стъпки за реализация на дейността 1. Избор на изпълнител съгласно ПМС№118 от 20.05.2014(от 1-ви до 3-ти месец) 2. Сключване на договор(от 3-ти до 4-ти месец) 3. Доставка на актива и подписване на приемо-предавателен протокол(от 4-ти до 10-ти месец) 4. Инсталиране, тестване и пускане в експлоатация. Подписване на финален приемо-предавателен протокол( 10-ти месец) 5. Визуализация и публичност, и отчитане на проекта за собствена сметка(от 10-ти до 12-ти месец) 0.00 0.00
Дейности за внедряване на нови технологии за подобряване на ресурсната ефективност и ефикасност в производствения процес (ще бъде изпълнена чрез 1 брой Линия за производство на шоколадови и кувертюрни маси: Като част от дейността ще бъде закупена и въведена в експлоатация 1 брой Линия за производство на шоколадови и кувертюрни маси Чрез закупуването на Линия за производство на шоколадови и кувертюрни маси ще бъде повишен капацитетът за производство и производствения процес на шоколадови и кувертюрни маси с 125%, тъй като работният обем на новата линия е 500 литра, в сравнение с обема на съществуващата – 400 литра. Новата линия предлага цялостно ново решение за въвеждане на нова технология за подобряване на ресурната ефективност и ефикасност в производствения процес чрез ресурсно-енергийни спестявания. Изчисленията показват, че новата линия използва 89,11 kW на час, срещу потребление 125 kW на час на старата линия за същото количество произведена продукция, което представлява ресурсно-енергийно спестяване равно на 35,89 kW час или 28,71% на единица продукция. Стъпки за реализация на дейността 1. Избор на изпълнител съгласно ПМС№118 от 20.05.2014(от 1-ви до 3-ти месец) 2. Сключване на договор(от 3-ти до 4-ти месец) 3. Доставка на актива и подписване на приемо-предавателен протокол(от 4-ти до 10-ти месец) 4. Инсталиране, тестване и пускане в експлоатация. Подписване на финален приемо-предавателен протокол( 10-ти месец) 5. Визуализация и публичност, и отчитане на проекта за собствена сметка(от 10-ти до 12-ти месец) 119 000.00 0.00
Дейности за подобряване на производствените процеси (ще бъде изпълнена чрез закупуване на 1 брой Линия за опаковане на шоколадови, какаови и захарни дражета, хапки от мюсли и карамелени барове ): Като част от дейността ще бъде закупена и въведена в експлоатация 1 брой Линия за опаковане на шоколадови, какаови и захарни дражета, хапки от мюсли и карамелени барове Линия за опаковане на шоколадови, какаови и захарни дражета, хапки от мюсли и карамелени барове е необходима за пакетажа на вече произведените изделия. Машината се отличава със значително по-висока производителност – 60 опаковки в минута в сравнение с наличните мощности - до 50 опаковки в минута и ще доведе до увеличаване на производствения капацитет с 120%. Друг важен принос на актива е и подобряване на производствения процес, чрез прецизно опаковане и добро залепване на опаковката. До момента 4 на всеки 100 опаковки се връщат за доопаковане поради тази причина, като в последствие този брак ще намалее до 0,5 опаковки на всеки 100 или 87,5% подобрен производствения процес. Поради некачествено залепване на фолито за изминалата година сме генерирали 920 кг брак от фолио, като след закупуване на линията предвиждаме този брак да намалее до 700 кг, т.е. да увеличим суровинната ефективност от намаляване на брака с близо 24 %. Стъпки за реализация на дейността 1. Избор на изпълнител съгласно ПМС№118 от 20.05.2014(от 1-ви до 3-ти месец) 2. Сключване на договор(от 3-ти до 4-ти месец) 3. Доставка на актива и подписване на приемо-предавателен протокол(от 4-ти до 10-ти месец) 4. Инсталиране, тестване и пускане в експлоатация. Подписване на финален приемо-предавателен протокол( 10-ти месец) 5. Визуализация и публичност, и отчитане на проекта за собствена сметка(от 10-ти до 12-ти месец) 0.00 0.00
Дейности за внедряване на нови технологии за подобряване на ресурсната ефективност и ефикасност в производствения процес(ще бъде изпълнена чрез закупуване на 1 брой Линия за опаковане на шоколадови, какаови и захарни дражета, хапки от мюсли и карамелени барове ): Като част от дейността ще бъде закупена и въведена в експлоатация 1 брой Линия за опаковане на шоколадови, какаови и захарни дражета, хапки от мюсли и карамелени барове Линия за опаковане на шоколадови, какаови и захарни дражета, хапки от мюсли и карамелени барове е необходима за пакетажа на вече произведените изделия. Машината се отличава със значително по-висока производителност – 60 опаковки в минута в сравнение с наличните мощности - до 50 опаковки в минута и ще доведе до увеличаване на производствения капацитет с 120%. Друг важен принос на актива е и подобряване на производствения процес, чрез прецизно опаковане и добро залепване на опаковката. До момента 4 на всеки 100 опаковки се връщат за доопаковане поради тази причина, като в последствие този брак ще намалее до 0,5 опаковки на всеки 100 или 87,5% подобрен производствения процес. Поради некачествено залепване на фолито за изминалата година сме генерирали 920 кг брак от фолио, като след закупуване на линията предвиждаме този брак да намалее до 700 кг, т.е. да увеличим суровинната ефективност от намаляване на брака с близо 24 %. Стъпки за реализация на дейността 1. Избор на изпълнител съгласно ПМС№118 от 20.05.2014(от 1-ви до 3-ти месец) 2. Сключване на договор(от 3-ти до 4-ти месец) 3. Доставка на актива и подписване на приемо-предавателен протокол(от 4-ти до 10-ти месец) 4. Инсталиране, тестване и пускане в експлоатация. Подписване на финален приемо-предавателен протокол( 10-ти месец) 5. Визуализация и публичност, и отчитане на проекта за собствена сметка(от 10-ти до 12-ти месец) 671 885.00 0.00
Дейности за подобряване на производствените процеси (ще бъде изпълнена чрез закупуване на 1 брой Линия за опаковане и инспекция на карамелени и други барове/блокчета): Като част от дейността ще бъде закупена и въведена в експлоатация 1 брой Линия за опаковане и инспекция на карамелени и други барове/блокчета Линия за опаковане и инспекция на карамелени и други барове/блокчета ще позволи да се извършва качествена инспекция и пакетажа на продукцията. Нейната производителност е 200 опаковки в минута и превъзхожда съществуващата, която работи със скорост 160 опаковки в минута, което увеличава капацитета на инспекция и пакетаж с 125%. Тази линия е от съществена важност за компанията тъй като не позволява от завода да излезе продукция с метални и други примеси в нея, което е от съществено значение за безопасността на храните, здравето на потребителите и имиджа на компанията. Към момента всяка опаковка се инспектира на стара машина и около 20% от продукцията се връща няколко пъти за инспектаж поради откази. С внедряването на новата линия за инспектаж тази практика ще бъде сведена до нула, което ше доведе до 100% подобрен производствен процес на инспекция и пакетаж. Стъпки за реализация на дейността 1. Избор на изпълнител съгласно ПМС№118 от 20.05.2014(от 1-ви до 3-ти месец) 2. Сключване на договор(от 3-ти до 4-ти месец) 3. Доставка на актива и подписване на приемо-предавателен протокол(от 4-ти до 10-ти месец) 4. Инсталиране, тестване и пускане в експлоатация. Подписване на финален приемо-предавателен протокол( 10-ти месец) 5. Визуализация и публичност, и отчитане на проекта за собствена сметка(от 10-ти до 12-ти месец) 565 445.00 0.00

Забележки:

Елемент в светло синьо позволява показване на детайли при избирането му
Всички суми са в български лева (BGN) /1 EUR = 1,95583 BGN
Проектът се финансира от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
В изпълнение на проект BG05SFOP001-4.002-0003 „Повишаване на ефективността и ефикасността на Централното координационно звено“.