Спасени дървета
Благодарение на потребителите на ИСУН бяха спасени 56 782 дървета
English

Програма: Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвимите групи

Район за планиране: Всички

Описание

„АВИУС 2003” ЕООД кандидатства за Закупуване на технологична линия за производство на кисело мляко и млечно кисели продукти и подобрени храни с пробиотични качества, в землището на с.Царацово, община Марица, област Пловдив
Целта на проекта е да бъде монтирана нова комплексна технологична линия за производство на кисело мляко за пиене с подобрени хранителни и пробиотични качества, отговарящ на интересите на инвеститора, съобразени с пазарните изисквания и действащите нормативни изисквания за сектор мляко и млечни продукти. Съответно поточната линия ще бъде монтирана  в сграда в имот № 78080.102.1 в землището на село Царацово, община Марица.
Съгласно приложената производствена програма, дневният капацитет на производство при едносменен режим на работа е както следва:
1. Общо преработено сурово прясно мляко, около 5000 кг /литра
2. Общо преработена суровина от коластра с добавка на яйчен желтък от 100 до 300 литра/24 часа- 4-10кг. специализиран лиофилизиран/сух/продукт
При 250 работни дни в годината:
3. Общо произведено количество/ кисело мляко за пиене с лиофилизиран продукт 1 250т. при 250 работни дни.
За производството на киселото мляко за пиене са предоставени авторски права за иновация- каскадна ферментация по интелектуална и индустриална собственост рег. № 400100023-КНОБ.
Стойността на оборудването, за което се кандидатства по настоящото инвестиционно намерение е в размер на 3 843 205,94 лева. 
Дейности
Дейност Договорена стойност Отчетена стойност
Внедряване на нови и/или модернизиране на наличните мощности и подобряване на използването им: „АВИУС 2003” ЕООД кандидатства за Закупуване на технологична линия за производство на кисело мляко и млечно кисели продукти и подобрени храни с пробиотични качества, в землището на с.Царацово, община Марица, област Пловдив Целта на проекта е да бъде монтирана нова комплексна технологична линия за производство на кисело мляко за пиене с подобрени хранителни и пробиотични качества, отговарящ на интересите на инвеститора, съобразени с пазарните изисквания и действащите нормативни изисквания за сектор мляко и млечни продукти. Съответно поточната линия ще бъде монтирана в сграда в имот № 78080.102.1 в землището на село Царацово, община Марица. През последните десетилетия се наблюдава растящо търсене на здравословни храни и храни с изразени терапевтични свойства. Тези храни се определят като живи или физиологични храни. Това предизвика силен интерес у изследователите и на хранителната индустрия. Важна част от физиологичните храни са свързани с използването на дейността на полезните микроорганизми, най-често при провеждането под тяхното въздействие на различни ферментации. Голямо е разнообразието на полезните продукти, получени в резултат на ферментационните процеси – туршии, вино, бира, боза, квас и др. От особено значение са продуктите, получени при ферментацията на млякото – кисело мляко, кефир, простокваша, кумис и др. В тази категория се включват и сиренето и кашкавала, чийто най-ценни вкусови и хранителни качества се получават при бавната ферментация, която протича при „зреенето” им. Научните и технологичните постижения доведоха до подобряването на традиционните хранителни качества на млечно-киселите продукти (МКП). От особена важност е, че те изясниха ролята на редица известни и новооткрити полезни за здравето вещества в МКП – пробиотици, биопептиди, ензими, имуномодулатори. Някои от конкретните ползи за организма са: • укрепване на чревната епителна бариера • намаляване на алергиите • антивирусна и антибактериална активност • модулиране на имунната активност на чревно-асоциираната лимфоидна тъкан • инхибитори на Ангиотензинконвертиращия ензим и съответно антихипертонични свойства Съгласно приложената производствена програма, дневният капацитет на производство при едносменен режим на работа е както следва: 1. Общо преработено сурово прясно мляко, около 5000 кг /литра 2. Общо преработена суровина от коластра с добавка на яйчен желтък от 100 до 300 литра/24 часа- 4-10кг. специализиран лиофилизиран/сух/продукт при 250 работни дни в годината: 3. Общо произведено количество/ кисело мляко за пиене и лиофилизиран продукт 1 250т. при 250 работни дни. За производството на киселото мляко за пиене са предоставени авторски права за иновация- каскадна ферментация по интелектуална и индустриална собственост рег. № 400100023-КНОБ. Стойността на оборудването, за което се кандидатства по настоящото инвестиционно намерение е в размер на 3 843 205,94 лева. 3 843 205.94 0.00

Забележки:

Елемент в светло синьо позволява показване на детайли при избирането му
Всички суми са в български лева (BGN) /1 EUR = 1,95583 BGN
Проектът се финансира от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
В изпълнение на проект BG05SFOP001-4.002-0003 „Повишаване на ефективността и ефикасността на Централното координационно звено“.