Спасени дървета
Благодарение на потребителите на ИСУН бяха спасени 56 707 дървета
English

Програма: Наука и образование за интелигентен растеж

Район за планиране: Всички

Описание

Проектът за подобряване на качеството, гъвкавостта и производителността на работните места в "Пелтина" ЕООД е насочен към повишаване квалификацията и усъвършенстване на уменията на заетите лица в предприятието. В резултат на осъвременяване на познанията и утвърждаване на придобитите компетенции на работещите, да се постигне гъвкавост и устойчиво повишаване качеството на работните процеси.
Настоящият проект дава достъп на заетите до качествено обучение, което от своя страна ще доведе до по-добри възможности за кариерно развитие, запазване на заетостта и превенция на риска от изключване на уязвими групи на пазара на труда (лица със средно и по-ниско образование и лица на възраст над 54 години); повишаване на производителността и безопасността на труда, а оттам – и на качеството на живот.
Чрез проекта ръководството на "Пелтина" ЕООД желае да организира обучения по приоритетните сектори за икономиката. 72 лица ще бъдат обучени на професионални компетенции чрез съвременни обучения, които ще доведат и до личностното израстване на обучаемите лица.
Проектът предвижда предоставяне на професионално обучение за придобиване или повишаване на професионална квалификация на заети лица в следните професии в хранително-вкусовата промишленост (ХВП):
1) 5210415 Машинен монтьор "Машини и съоръжения за химическата и ХВП" - ІI СПК -- 8 лица;
2) 5410601 Техник-технолог по качество "Контрол по качество на храните"- III СПК - 5 лица;
3) 5410204 Оператор в ХВП "Производство на консерви" - част от професия по II СПК - 30 лица, разделени в две учебни групи;
4) 5410501 Работник в ХВП"Производство на консерви" - I СПК - 30 лица, разделени в две учебни групи.
Ще бъдат извършени и необходимите дейности по организация и управление, както и за визуализация и публичност на проекта, съгласно изискванията на програмата.
Размер на инвестицията: 54 600.00 лв.
Служебно начислени  непреки разходи (10%): 5 460.00 лв.
ОБЩ РАЗМЕР НА ИНВЕСТИЦИЯТА: 60 060.00 лв.
Срок за изпълнение: 16 месеца
Дейности
Дейност Договорена стойност Отчетена стойност
Обучения по професионална квалификация за Компонент 2: Чрез проекта ще бъде финансирано предоставянето на професионално обучение на служителите на фирма "Пелтина" ЕООД, което ще съответства на необходимостта на фирмата и съответства със задълженията на всеки служител. Професионалното обучение ще се осъществява в съответствие с изискванията на Закона за професионално образование и обучение. Професиите и специалностите, които ще придобият хората от фирмата, са включени в Списъка на професиите за професионално образование и обучение, утвърден от Министъра на образованието и науката. Ще бъдат обучени 73 броя служители на фирмата, които ще бъдат разделени, според вида на обучение: 1) 5210415 Машинен монтьор "Машини и съоръжения за химическата и хранително-вкусовата промишленост" - ІI СПК - 660 учебни часа - 8 лица х 1200 лв.= 9 600 лв.; 2) .5410601 Техник-технолог по качество "Контрол по качество на храните"- III СПК - 960 учебни часа - 5 лица х 1 800 лв. = 9 000лв.; 3) .5410204 Оператор в хранително-вкусовата промишленост "Производство на консерви" - част от професия по II СПК - 300 учебни часа - 30 лица х 600 лв. = 18 000 лв., разделени в две учебни групи; 4) .5410501 Работник в хранително-вкусовата промишленост "Производство на консерви" - I СПК - 300 учебни часа - 30 лица х 600 лв. = 18 000 лв., разделени в две учебни групи. Хорариумът и учебният план за всеки вид обучение ще бъдат съобразени с Държавните образователни изисквания на МОН, а именно 1) 5210415 Машинен монтьор "Машини и съоръжения за химическата и хранително-вкусовата промишленост" - ІI СПК - общо 660 учебни часа, от които 264 теория и 396 часа практически занятия; 2) .5410601 Техник-технолог по качество "Контрол по качество на храните"- III СПК - общо 960 учебни часа, от които 480 часа теория и 480 часа практически занятия; 3) .5410204 Оператор в хранително-вкусовата промишленост "Производство на консерви" - част от професия по II СПК - общо 300 учебни часа, от които 120 теория и 180 часа практически занятия; 4) .5410501 Работник в хранително-вкусовата промишленост "Производство на консерви" - I СПК - общо 300 учебни часа, от които 90 часа теория и 210 часа практически занятия. Всяко лице, преминало обучение по професионално образование и квалификация, ще получи документ, удостоверяващ завършеното обучение. В настоящия момент служителите, които ще бъдат включени в обучението, заемат следните позиции: 1. Машинен монтьор (521040) – 8 човека - Всички служители са назначени на по-ниска длъжност. 2. Техник-технолог по качеството (541060) – 5 човека - Всички служители са назначени на по-ниска длъжност ("Ръководител производство"). 3. Оператор ХВП (541020) – 30 човека - Всички служители са назначени на по-ниска длъжност ("Работник"). 4. Работник ХВП (541050) – 30 човека - Всички служители и в момента са на длъжност "Работник=" След приключването на обучението лицата ще бъдат назначени на съответстваща за квалификацията им длъжност. Обща стойност за дейността: 54 600 лв. 54 600.00 54 600.00

Забележки:

Елемент в светло синьо позволява показване на детайли при избирането му
Всички суми са в български лева (BGN) /1 EUR = 1,95583 BGN
Проектът се финансира от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
В изпълнение на проект BG05SFOP001-4.002-0003 „Повишаване на ефективността и ефикасността на Централното координационно звено“.