Определяне на Целевите групи: За изпълнение на дейността, ще бъде сформирана комисия, която на база на уточнени критерии ще изготви списък на кандидат-потребителите, които потенциално ще могат да бъдат одобрени и да ползват услугата приготвяне на топъл обяд и доставяне дома
Ще се използват различни източници на информация за набиране на кандидатите - сигнали на граждани, отворена телефонна линия, информация от Регионалната Здравна Инспекция за лица, поставени под карантина, информация от доставчици на социални услуги и институции и др.
Също така за идентифициране на лица, попадащи в целевите групи ще се ползва наличната база данни в районната администрация, например информация за лицата над 65 години ще се получава от служба ГРАО на район „Средец“.
Целевите групи по проекта са:
• Лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност - хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, хора които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията
• Лица, поставени под карантина - без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа
• лица, които поради възрастта си поради трайно увреждане или в резултат от заболяване не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.
Дейността по определяне на потребители на услугата ще започне преди стартирането на договора и ще продължи по време на целия проект, за да се гарантира, че помощта ще достигне до нужния брой лица, които са най-засегнати от кризата. |
0.00
|
0.00
|
Приготвяне на топъл обяд, чрез възлагане на Изпълнител: Видовете ястия, включени в седмичните менюта, които ще предоставя на най- нуждаещите се лица ще се приготвят от избраната Фирма-изпълнител - "Джое Кетъринг" ЕООД, която е отговорна за осигуряването на здравословна, качествена и разнообразна храна, чрез използването на безопасни работни практики в условията на пандемия, спазването на хигиена на храненето и всички разпоредби на Закона за здравето /последно изменен ДВ бр. 67 от 28.07.2020 г. и при последващи изм./, Закона за храните /в сила от 09.06.2020 г. Обн. ДВ. бр.52 от 9 Юни 2020 г. и при последващи изм./ и поднормативната уредба по прилагането им, както и на приложимото европейско законодателство в областта на храненето.
Срокът на изпълнение на дейността и респективно договорът с Фирмата - изпълнител е съобразен с продължителността на програмата - от 01 Януари до 30 Септември 2022 г. (435 работни дни)
Стойността на поръчката попада в обхвата на чл. 20, ал. 4, т.3 от ЗОП и за извършване на услугата (приготвяне и доставка на храна) е избрана фирма - изпълнител. Храната ще се приготвя от "Джое Кетъринг" ЕООД, ЕИК 201843849, в стол на 23СУ „Фредерик Жолио Кюри” с удостоверение за регистрация по чл.12 в Агенция за безопасност на храните №13853/26.09.2012г. – адрес: гр.София, бул.”Ситняково” №21 , който отговаря на всички изисквания за извършване на тази дейност /има разрешително по чл.12 от Агенция за безопасност на храните.
В кухнята са внедрени и разположени нужната техника, работни плотове и помощни уреди, необходими за професионалното осъществяване на дейността. Подредбата е функционална с оглед спазване на изискванията на внедрената HACCP система, която е претърпяла доразработка в следствие възникналата ситуация на COVID – 19. Също така има внедрени системи за управление на качеството съгласно стандарт ISO9001:2015 и система за управление безопасността на хранителните продукти по стандарт ISO 22000:2006, които се прилагат във всички обслужвани обекти.
Всяко работно място е обособено:
- Помещение за персонала, където се обличат в работно облекло и привеждат във вид, отговарящ на условията на COVID – 19;
- Помещение за получаване на стока;
- Помещение за обработка на зеленчук;
- Подготвителна;
- Кухня за приготвяне на храна;
- Помещение за пакетиране на храна;
- Склад за сухо съхранение.
Оборудване:
- Конвектомат „Racional”за 20бр. тави – 2бр,
- Конвектомат „Tomeko”за 10бр – 2бр,
- Съдомиялна – професионална – 2бр,
- Професионален хладилник „Gastromat” с 2 крила – 4бр,
- Фризери – 4бр,
- Зеленчукорезачка, пасатор – професионално кухненско оборудване /Filmar/
Логистика:
- Фирмата разполага с 9 буса, които имат разрешителни по чл.12 от Агенция за безопасност на храните.
- Шофьорите са снабдени с всички средства за безопасност и дезинфекция, съответстващи за COVID – 19.
Избраната фирма - доставчик разполага със следните човешки ресурси, които ще бъдат ангажирани с изпълнение на дейностите:
- Доктор на трудов договор, който провежда ежедневен инструктаж за прилагане на извънредните мерки и следи за тяхното изпълнение.
- Персонал - Персонала, който е ангажиран за дейността е на трудов договор към фирмата и притежава необходимата квалификация и опит:
- двама готвачи
- двама помощник-готвачи
- двама доставчика на храна за района, заедно с шофьори |
23 284.50
|
17 656.40
|
Предоставяне на топъл обяд: Предоставянето на топъл обяд на потребителите ще се извършва ежедневно до дома им през всеки работен ден
Предприети са следните стъпки за гарантиране на спазването на противоепидемичните мерки при предоставянето и приготвянето на храната:
- Избраната фирма изпълнител е с внедрена НАССР система, която е доразработена в следствие възникналата ситуация на COVID – 19.
- Разполага с доктор на трудов договор, който провежда ежедневен инструктаж за прилагане на извънредните мерки и следи за тяхното изпълнение.
- Има внедрени системи за управление на качеството съгласно стандарт ISO9001:2015 и система за управление безопасността на хранителните продукти по стандарт ISO 22000:2006, които се прилагат във всички обслужвани обекти.
- Дезинфекцията в помещенията се извършва на 4 часа с препарат, който е със съпътстващ сертификат.
- Персонала е оборудван с всички предпазни и дезинфекциращи средства за COVID-19.
- Пакетирането на храната се извършва в еднокрaтни опаковки със сертификат за съхранение на топла и студена храна. Хляба се опакова в отделно пликче.
- Пакетираната храна и хляба се поставят в бяло пликче, след което всичко това се поставя във външно пликче, необходимо при безконтактното предаване.
- Предоставянето на храната е безконтактно, като служителите, които доставят храната са снабдени с всички средства за безопасност и дезинфекция за предпазване от COVID – 19.
- При посещение на клиента на адрес, след установяване на телефонна връзка, храната се предава, като се инструктира получателя да изхвърли външното пликче. |
1 164.24
|
6 732.42
|
Реализиране на съпътстващи мерки: Реализирането на съпътстващи мерки ще е съобразено с противоепидемичните мерки с цел ограничаване на разпространението на COVID-19 и със специфичните нужди на хората в тези условия. Съпътстващите мерки ще се реализират през целия период на изпълнение на договора.
|
1 164.20
|
986.08
|