Спасени дървета
Благодарение на потребителите на ИСУН бяха спасени 55 445 дървета
English

Програма: Наука и образование за интелигентен растеж

Район за планиране: Всички

Описание

Дейността на „Ем Ви Ди Ви” ЕООД включва приготвяне на висококачествена, прясна храна за деца в „Детска кухня Ян Бибиян” и кетърингова дейност. Детската кухня се радва на добър успех сред родителите, поради факта че предлага качествен продукт и разполага с мобилни раздавателни пунктове, които улесняват получателите на храната. Във връзка с постоянно увеличаващият се обем на работа, както и с високите стандарти по отношение на приготвянето на храна за деца, дружеството се нуждае от квалифициран персонал. Сериозно предизвикателство пред Ръководството на дружеството е липсата на пазара на труда на квалифицирани кадри и подкрепата чрез процедура BG05M9OP001- 1.019 за повишаване адекватността на уменията на неактивни и безработни лица съобразено актуалните нужди на бизнеса и създаване на по-устойчиви и качествени работни места чрез преодоляване на разминаването между търсенето и предлагането на пазара на труда ще допринесе за преодоляване на този проблем. Към това са насочени и дейностите, включени в проектното предложение на кандидата, а именно:
-Включване в обучение за придобиване на професионална квалификация от втора и трета степен по 3 специалности от Професионално направление с код 811 „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг“- Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения /45/, Производство на кулинарни изделия и напитки /40/, Обслужване на заведения в общественото хранене /15/ на общо 100 лица, от които 30 заети в дружеството и 70 безработни и/или неактивни лица - 50 от тях на възраст между 30 и 54 г и 20 младежи до 29 години / включително със средно или по-ниско образование и без професионална квалификация/
-Включване в обучение по ключова компетентност 2 „Общуване на чужди езици“ – английски език на 60 лица
 -Включване на неактивните/безработните лица от целевата група в несубсидирана заетост
-Дейности за информация и комуникация
-Организация и управление на проекта
Дейности
Дейност Договорена стойност Отчетена стойност
Включване в обучение за придобиване на професионална квалификация по специалност 8110701 Производство на кулинарни изделия и напитки, 8110602 Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения и 8110801 Обслужване на заведения в общественото хранене от професионално направление 811 Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг по СППОО на 100 заети и безработни и/или неактивни лица: Настоящото проектно предложение предвижда обучение за придобиване на професионална квалификация на 30 заети и на 70 безработни/неактивни лица от целевата група от професионално направление 811 Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг, със специалности: 8110602 Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения / III СПК/, Професия 811060 Ресторантьор 8110701 Производство на кулинарни изделия и напитки / II СПК/, Професия 811070 Готвач 8110801 Обслужване на заведения в общественото хранене / II СПК/, Професия 811080 Сервитьор- барман 1. Входящото минимално образователно равнище за придобиване на втора степен професионална квалификация е за лица завършили първи гимназиален етап (VIII клас). А.1.Наименование 8110701 Производство на кулинарни изделия и напитки / II СПК/, Професия 811070 Готвач - 40 обучаеми А.2 Наименование 8110801 Обслужване на заведения в общественото хранене / II СПК/, Професия 811080 Сервитьор- барман - 15 обучаеми 2.Хорариум на обучението- 660 учебни часа 2.1.Теория-270 учебни часа 2.2.Практика-390 учебни часа. Разпределението на учебните часове по теория и практика ще бъде съобразено с последните изменения и допълнение в Закона за професионалното образование и обучение (ЗПОО) обн. ДВ. Бр.59 от 29.07.2016г., в сила от 01.08.2016г. 2.3.Форма на обучение – дневна присъствена 3. Брой на обучаемите лица- 55 4.Документ за завършено обучение-свидетелство за професионална квалификация, съгласно чл. 38, ал. 2 от ЗПОО; 2. Входящото минимално образователно равнище за придобиване на трета степен професионална квалификация е за лица завършили средно образование. А.2 Наименование 8110602 Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения / III СПК/, Професия 811060 Ресторантьор 2.Хорариум на обучението- 960 учебни часа 2.1.Теория-50% 2.2.Практика-50% Разпределението на учебните часове по теория и практика ще бъде съобразено с последните изменения и допълнение в Закона за професионалното образование и обучение (ЗПОО) обн. ДВ. Бр.59 от 29.07.2016г., в сила от 01.08.2016г. 2.3.Форма на обучение – дневна присъствена 3. Брой на обучаемите лица – 45 4.Документ за завършено обучение-свидетелство за професионална квалификация, съгласно чл. 38, ал. 2 от ЗПОО; Стойност на обученията - 139 200 лв. На обучаемите, които не са служители на фирмата ще бъдат изплащани стипендии в размер на 10лв/.ден с настоящ адрес в гр. София и 15 лв./ден с настоящ адрес извън гр. София. Общата стойност на стипендиите е размер на 89 156,36 лева. 0.00 225 389.00
Включване на неактивни и/или безработни лица и заети в обучения по ключова компетентност 2 „Oбщуване на чужди езици“ за заемане на конкретни работни места: Цел: Придобиване на знания и умения по ключова компетентност 2 "Общуване на чужди езици" - обучение по английски език, съгласно европейската квалификационна рамка 2 на 60 лица от целевата група, за заемане на работни места, изискващи професионална квалификация по специалностите: 8110801 Обслужване на заведения в общественото хранене / II СПК/, Професия 811080 Сервитьор- барман, 8110602 Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения / III СПК/, Професия 811060 Ресторантьор и специалност 8110701 Производство на кулинарни изделия и напитки / II СПК/, Професия 811070 Готвач. От съществено значение за успешното реализиране на дейностите в сектор ресторантьорство е професионализмът на персонала, пряко конкактуващ с клиентите. Естеството на работата в ресторантьорския бранш и кетеринга предполага част от тях да са чуждестранни граждани. В голяма степен това се отнася за клиентите на фирмата. Това налага необходимостта от наемането на служители, способни да комуникират успешно с тях, което ще доведе до значително повишаване качеството на предоставените услуги. Владеенето на чужд език ще повиши не само езиковата квалификация на персонала, но и конкурентноспособността на дружеството в този динамичен и бързо развиващ се сектор.Поради това, в проекта се предвижда дейност обучение по ключова компетентност 2 "Общуване на чужди езици за лица 60 лица от целевата група по проекта. Планира се, обучените лица да преминат обучителен курс за изучаване на английски език в 3 нива -А1, А2, В1, В2 или С съгласно европейската квалификационна рамка по ключова компетентност 2 "Общуване на чужди езици", определени на база входящ тест за ниво на владеене на езика. Предвиденото обучение включва: 1.Хорариум- 300 учебни часа /45 минути/, разпределени в три нива на обучение по 100 часа, от които 1.1 Теория- за всяко ниво по 50 часа-общо 150 часа; 1.2.Практика-за всяко ниво по 50 часа-общо 150 часа 2. Брой на обучаваните лица-60 лица 3.Документ, доказващ завършеното обучение-сертификат владеене на английски език 4.Разходи за стипендии на обучаващите се неактивни/безработни лица 22 800лв. Обща стойност на обучението - 38 500лв. 0.00 68 637.00
Включване на неактивните/безработните лица в несубсидирана заетост при работодателя ЕМ ВИ ДИ ВИ ЕООД: Цел: Увеличаване броя на започналите работа безработни или неактивни лица на възраст между 30 и 54 години и младежи под 29 години и създаване на условия за тяхната професионална интеграция. Проектното предложение предвижда назначаване на трудов договор в съответствие с изискванията на КТ на 70-те безработни и/или неактивни лица на пазара на труда лица, преминали успешно предоставеното обучение за професионална квалификация, 50 от които на възраст от 30 до 54 години и 20- младежи до 29 години, Длъжностите, на които ще бъдат назначени лицата от целевата група, са в съответствие с придобитата от тях професионални квалификации. Включването им в заетост при работодател ще даде на лицата от целевата група възможност за извършване на реална трудова дейност и придобиване на нови знания, трудови и социални умения, което ще допринесе за повишаване на тяхната мотивация за последващо кариерно развитие и ще способства за устойчивата им интеграция на пазара на труда. Като част от екипа на ЕМ ВИ ДИ ВИ ЕООД, всички новоназначени служители ще имат възможност да се възползват от съвременни условия на труд, система за обективна оценка на техните индивидуални и колективни постижения. Тези обстоятелства създават предпоставки новоназначените служители да запазят заетостта си и след изтичане срока на проекта, да получават доходи от труд и социално осигуряване, ще подобри начина им на живот и ще повлияе положително на техния социален статус. Разкриването на 70 работни места по настоящия проект ще подобри не само достъпа до заетост на безработните и/или неактивни лица, включени в целевата група и възможностите за интеграцията им на пазара на труда, но и ще допринесе за повишаване производителността на труда и преодоляване на разминаването между търсенето и предлагането на пазара на труда. 0.00 0.00

Забележки:

Елемент в светло синьо позволява показване на детайли при избирането му
Всички суми са в български лева (BGN) /1 EUR = 1,95583 BGN
Проектът се финансира от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
В изпълнение на проект BG05SFOP001-4.002-0003 „Повишаване на ефективността и ефикасността на Централното координационно звено“.