Определяне на целевите групи: В Домашен социален патронаж-гр. Сливо поле, в изпълнение на дейностите по проекта ще се предоставя топъл обяд, като местна дейност през периода 15.06.2022 г. и чрез избран изпълнител „Кей Енд Ви“ ООД гр. Сливен /кухня-майка с адрес: гр. Сливен, ул. “Димитър Пехливанов“, №2 регистрирана по реда на Закона за храните с рег. № 20070006 с Удостоверение №2190 от 25.04.2012 г. по договор № Д-231 от 25.07.2022 г./ през периода 01.08.2022 г. - 09.09.2022 г., в съответствие с целите на операцията за представители от следните целеви групи:
1. Лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност - хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията.
2. Лица, поставени под карантина-без доходи или с ниски доход и под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа.
3. Лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.
При идентифицирането на нуждаещите се от подкрепа лица от целевите групи ще съблюдават всички цели на програмата, като целта е да се отговори в най-пълна степен на нуждите на хората в отговор на обективната пандемична ситуация.
Определянето на целевите групи и подбора на получателите на помощта ще се осъществи на няколко етапа на действие:
1. Изготвяне на Процедура за подбор с ясни и проследими правила, определящи критериите за подбор на конкретните представители на целевите групи, на които ще се предоставя топъл обяд.
2.Сформиране на комисия, определена със заповед на кмета на община Сливо поле за приемане на заявления-декларации по образец и обобщаването им в списъци за проверка от ДСП-Русе за принадлежност към съответните целеви групи по проекта. Въз основа на изготвената и утвърдена Процедура се извършва подбор на потребителите след получаване на отговор от ДСП-Русе. Взетите от комисията решения и списък на одобрените кандидати ще се отразява в съответните протоколи за определяне на потребителите, които имат право да бъдат подпомогнати с топъл обяд.
3: Сключване на индивидуални договори за ползване на услугата "Топъл обяд" с утвърдените 320 потребители, включени в основния списък. С лицата от резервния списък ще бъдат сключени договори при отпадане на ползвател на помощта от основния списък..
4. Изготвяне на списъци по населени места и кметства за предоставяне на топъл обяд.
В условията на извънредна ситуация, за да се гарантира, че помощта ще достигне до най-засегнатите от кризата, е необходимо да се идентифицират лицата, които имат належаща нужда от подкрепа на територията на Община Сливо поле, като за целта ще използват всякакви източници на информация – получени сигнали на граждани, телефон за връзка с екипа за управление на проекта, информация от РЗИ за лица, поставени под задължителна карантина, информация от доставчици на соц. услуги и институции и др.
При избора на представителите на уязвимите групи ще се прилагат изискванията на Ръководството на бенефициента за изпълнение и управление на договори по операция „3.1 -Топъл обяд в условия на пандемията от COVID-19“ за прилагане на механизма за идентифициране на нуждаещите се от подпомагане лица.
Определяне на конкретните представители на целевата групи ще се извършва на база потвърждаване на информация, представена от Дирекция „Социално подпомагане“ – Русе и съобразно критериите за подбор на целева група описани в изискванията за кандидатстване на настоящата операция, без допускането на всякаква дискриминация на основата на пол, раса или етнос , религия или вероизповедание.
След определяне на целевата група от комисията за подбор на потребителите ще бъде организирано приготвянето на топлия обяд и нейното предоставяне на крайния потребител. |
0.00
|
0.00
|
Приготвяне на топъл обяд: През периода 15.06.2022 г. - 31.07.2022 г., топлият обяд по настоящия проект ще се приготвя в кухнята на Домашен социален патронаж-Сливо поле като местна дейност. Ще бъде създадена организация по предоставяне на храна за обяд – супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт за 320 потребители, спазвайки всички санитарно-хигиенни норми и изисквания на действащото законодателство и допълнителните предписания на здравните органи, въведени в условията на обявената ситуация.
През периода 01.08.2022 г. - 09.09.2022 г. дейността ще се извършва от избран по ЗОП изпълнител „Кей Енд Ви“ ООД, с кухня.майка с адрес: гр. Сливен, ул. “Димитър Пехливанов“ № 2, регистрация по Закона за храните № 20070006 с Удостоверение №2190 от 25.04.2012 г. Кухнята-майка е с производствена площ над 2000 кв.м., с 4 функционално обособени зони – складова част, кухня, ситничаро-сладкарски цех и административна част. Складовата част съдържа помещения отговарящи на специфичните условия за съхранение на отделните видове суровини - пакетирани стоки, варива, брашна и консерви, и хладилни помещения за плодове и зеленчуци, млечни продукти, месо и риба. Кухненския блок разполага с подготвителни за плодове и зеленчуци, за месо, риба, млечни продукти, яйца; топла и студена кухня; разливно помещение. Налично оборудване: Зеленчукорезачка FIMAR 3 бр.; Зеленчукорезачка 1800 кг/час Robot Coupe 1 бр.; Машина за белене и измиване на зеленчуци 800 кг/час FLOTT 1 бр.; Картофобелачка 100-120 кг/час FIMAR 1 бр.; Картофобелачка 60-80 кг/час FIMAR 2 бр.; Картофобелачка 800 кг/час FLOTT 1 бр.; Месомелачка FIMAR 1 бр.; Месомелачка 300 кг/час AMB 1 бр.; Машина за форм. на мляно месо (топчета, кюфтета) Ramon 1 бр.; Тестобъркачка 22 л. Robusta 1 бр.; Тестобъркачка 32 л. Robusta 1 бр.; Пл. миксер 5 л. Robusta 1 бр.; Планетарен миксер 25 л. Robusta 1 бр.; Тесто-отделителна машина CELME 1 бр.; Тесто-окръглителна машина CELME 1 бр.; Втасална камера за 16 тави FDP 6 бр.; Ел. пекарна с 3 камери х 2 тави (60х40) 360 порции Robusta 8 бр.; Конвект. фурна за 10 тави 400 порции Garbin 1 бр.; Конвект. фурна за 6 тави 240 порции Rational 1 бр.; Газов парен казан 60 л. GICO 2 бр.; Газов парен казан 150 л. GICO 1 бр.; Газов парен казан 300 л. Gasztro Metal 3 бр.; Обръщателен тиган, 50 л. Robusta 1 бр.; Готварски плот с 2 котлона - газ GICO 1 бр.; Готварски плот с 4 котлона - газ GICO 1 бр.; Фритюрник 10 л. GICO 2 бр.; Скара 60x40 България 2 бр.; Колбасо-резачка FIMAR 1 бр.; Пасатор, 25 см потопяема част, 13 000 оборота/мин., 250W FIMAR 2 бр.; Професионален хл. шкаф, -18º С / -15º С Robusta 2 бр.; Професионален хл. шкаф, 0º С / +4º С Robusta 4 бр.; Професионален хл. шкаф, +10º С (Яйца) Robusta 1 бр.; Хл. камера, 0º С / +4º С, 10 м3 Изградена на място 3 бр.; Хл. камера, -18º С, 12 м3 Изградена на място 2 бр.; Хл. камера, 0º С / +4º С, 25 м3 Изградена на място 2 бр.; Тунел за шоково охлаждане Перфект Фриготехник 1 бр.; Различни ел. везни, 6-300 кг. BIMCO 5 бр.
При реализиране на дейността ще се отнасяме добросъвестно и с грижа за неговите потребители, т. к. те в този момент изпитват най-голяма нужда от помощ и подкрепа. Ще се води регистър на постъпилите сигнали и ще се изготвят поименни списъци на потребителите с посочени точни адреси и телефон за доставка на храната за обяд, които при нужда ще се актуализират. За недопускане на двойно финансиране по време на изпълнение на дейностите ще се извършват проверки с други проекти, програми и други услуги, които предлагат хранене. Кореспонденцията ще се осъществява по електронна поща. Изготвените документи от извършените проверки ще се представят при проверки на място и при изготвените искания за плащане.
При обработването и съхраняването на документите, съдържащи лични данни ще се спазва законовата рамка /Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и Закон за защита на личните данни/. |
62 979.30
|
62 979.30
|
Предоставяне на топъл обяд: През периода 15.06.2022 г. - 31.07.2022 г. приготвената храна ще се доставя ежедневно до пунктовете за получаване във всички населени места на община Сливо поле, а лицата, които не могат лично да я получат от пунктовете ще им бъде доставена по домовете, в работни дни. Автомобилите, които ще бъдат ползвани за разнасяне на топлия обяд, отговарят на санитарно-хигиенните изисквания, в съответствие с установените изисквания и необходимите противоепидемични мерки.
Храната ще се разсипва в съдове за еднократна употреба.
През периода 01.08.2022 г. - 09.09.2022 г. приготвената храна от избрания по ЗОП изпълнител „Кей Енд Ви“ ООД ще доставя ежедневно до пунктовете за получаване във всички населени места на община Сливо поле, а лицата, които не могат лично да я получат от пунктовете ще им бъде доставена по домовете, в работни дни. Автомобилите, които ще бъдат ползвани за разнасяне на топлия обяд от фирмата - изпълнител са регистрирани по реда на чл.246 от Закона за ветеринарномедицинската дейност и чл. 6 от Регламент (ЕО) № 852/2004, отговарят на санитарно-хигиенните изисквания, в съответствие с установените изисквания и необходимите противоепидемични мерки и са както следва:
Ситроен Джъмпер СН0003АТ
Ситроен Джъмпер СН7211АТ
Ситроен Джъмпер СН7547АТ
Ситроен Джъмпер СН4746АТ
Ситроен Джъмпер СН1502ВА
Ситроен Джъмпер СН0928ВА
Рено Мастер СН1297ВА
Рено Мастер СН1497ВА
Рено Мастер СН2234ВА
Пежо Боксер СН1738ВА
Пежо Боксер СН2489ВА
Фиат Дукато СН3539ВА
Мерцедес Спринтер СН3121АК
Дачия Докер СН0234АР
Дачия Докер СН0235АР
Дачия Докер СН0237АР
Дачия Докер СН0239АР
Дачия Логан СН3422ВВ
Храната ще бъде опакована в съдове за еднократна употреба.
Ще информираме обществеността за получената финансова подкрепа от Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, чрез Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица, при всякакви контакти със средствата за осведомяване. Във всички публикации, свързани с проекта ще подчертаваме факта, че проектът е финансиран от Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, чрез Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. |
3 148.97
|
3 148.97
|
Реализиране на съпътстващи мерки: Съпътстващите мерки ще се реализират без участието на изпълнител. Екипът за управление на проекта ще създаде подходяща организация при спазването на всички противоепидемични и санитарно-хигиенни изисквания с цел ограничаване на разпространението на COVID-19 при реализирането на съпътстващите мерки. Ще бъде сключен договор със специалист, служител на общината, който ще бъде натоварен с отговорностите на консултант по всички въпроси, касаещи информирането и консултирането на получателите на помощта топъл обяд на територията на община Сливо поле. Индивидуалните и при необходимост групови консултации по значими за представителите на целевите групи на проекта във връзка с използването на алтернативни източници на енергия за отопление и други въпроси ще се провеждат при ясни правила и при спазване на всички мерки за безопасност за всички участници. Ще бъдат отпечатани брошури, които ще информират получателите на помощта за интересуващите ги въпроси. |
3 148.96
|
3 148.97
|