Определяне на целевите групи: Приоритетно, в проекта основната целева група ще бъде: 1. лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от ППЗСП; 2. лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, установено от Дирекция "Социално подпомагане" - Хисар; 3. самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии - за осигурителен стаж и възраст; за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност. Информация за целевите групи ще бъде предоставена от дирекция "Социално подпомагане" - гр. Хисар. Подборът ще бъде извършен от назначена със заповед на кмета на община Калояново комисия. |
0.00
|
0.00
|
Закупуване на хранителни продукти: Поради изчерпан капацитет на действащия на територията на общината "Домашен социален патронаж", е предвидено закупуването на хранителни продукти и предоставянето на топъл обяд да се възложи на външен изпълнител съгласно Закона за обществените поръчки.
Дейността ще бъде реализирана от фирма изпълнител, притежаваща Удостоверение по чл.12 от Закона за храните. Община Калояново ще сключи договор с фирмата изпълнител на основание чл.20, ал.4, т.2 от Закона за обществените поръчки. Избраната фирмата "Тери-09" ЕООД разполага с подходяща материална база и капацитет за приготвяне и доставяне на храна на територията на община Калояново и има опит в предоставянето на този вид услуга.
За да се осигури закупуването на хранителни продукти по прозрачен начин, се предвижда изпълнителят да придружава ежемесечната си фактура с подробна калкулационна ведомост. Веднъж месечно, представител на община Калояново ще извършва проверка на място на продуктите и начините на приготвяне на топлия обяд, хигиена на помещенията и местата за съхранение. В началото на всяка седмица изпълнителят ще предоставя подробно меню съобразено с изискванията на националното законодателство. Предвидено е тази дейност да стартира на 12.09.2016 г. и да приключи на 30.11.2017 г. Топъл обяд на територията на община Калояново ще бъде осигуряван само в делнични дни, в продължение на 16 месеца, като общият брой на дните, в които ще се осигурява топъл обяд за цялата продължителност на проекта в работни дни е както следва:
- м. септември 2016 г. - 14 дни (12-30)
- м. октомври 2016 г. - 21 дни
- м. ноември 2016 г. - 22 дни
- м. декември 2016 г. - 21 дни
- м. януари 2017 г. - 22 дни
- м. февруари 2017 г. - 20 дни
- м. март 2017 г. - 22 дни
- м. април 2017 г. - 18 дни
-
От 01.05.2017
м. май 2017 -20 дни;
-м юни 2017 г - 22 дни;
- м. септеври 2017 г- 19 дни;
- м. октомври 2017 г - 22 дни
- м- ноември 2017 г - 22 дни
-декември 2017 - 18 работни дни
2018 г - 249 работни дни
2019 г . 249 работни дни
За по-добра нагледност ще бъдат изготвяни ежемесечни графици за работните дни, в които ще се предоставя топлият обяд. Прогнозно, въз основа на налична информация е определен капацитет от 90 души за цялата територия на общината, които да се възползват от Операция топъл обяд.
месеци юли и август няма да се предоставя услуга.
Съгласно приложена от партньорската организация декларация Приложение IIа-сключен договор с изпълнител № 41 от 19.08.2016г. |
170 240.84
|
76 034.25
|
Осигуряване на топъл обяд: За изпълнението на тази дейност е предвидено използването на материалната база и наличното оборудване на "Кухня майка с дейност кетъринг" - представлява самостоятелна монолитна сграда с адрес: гр. Сопот, ул. "Манастирски лозя" №51. Обектът разполага с хладилни витрини, везни, ел.скара, ел.котлони, ел.фритюрник, ел.фурни, хладилници за разделно съхранение на храни, нискотемпературни хладилници, камера за шоково замразяване, работни плотове, мивки, картофобелачка, кухненски шкаф, ел.бойлер, аспирационна уредба. Доставката на хранителни продукти се извършва от предвидения самостоятелен вход, откъдето чрез приемна зона постъпва за разделно съхранение по групи храни в складова зона. Подът и стените на помещенията са с покритие от непромокаеми, неабсорбиращи, миещи се и нетоксични материали, което позволява поддържането им в добро състояние и лесното почистване. Обектът е съставен от две зони: 1.кухненски блок със складови помещения и подготвителни кътове разположени, както следва:
- подготовка на червени меса;
- подготовка на субпродукти;
- подготовка на бели меса;
- подготовка на студена кухня-работен плот с мивка;
- подготовка на риба;
- подготовка на зеленчуци;
- дезинфекция на яйца;
- умивален кът за измиване на кухненските съдове с две мивки;
- помещение в кухненския блок за порциониране и опаковане на готови ястия;
- зона за приготвяне и изпичане на тестени изделия;
- умивално помещение за измиване на трапезни съдове.
2.търговска зона.
Технологичното и търговско оборудване се поддържа в съответствие с техническите и хигиенни изисквания и съгласно разработените в организацията процедури, програми и работни инструкции. Работната среда се поддържа чрез периодично почистване, отстраняване на отпадъци, измиване и при необходимост дезинфекция на работните помещения и съоръженията за лична хигиена. Изпаренията от уредите за термична обработка се отвеждат от кухненския блок, с помощта на монтирана аспирационна система. При съхранението и реализацията на хранителните продукти се спазват следните принципи: първи влязъл, първи излязъл и разделно съхранение. Доставка на храните се извършва със специализирани транспортни средства на доставчика/производителя.
Отделено е самостоятелно помещение за порциониране и опаковане на готовата храна в съдове за еднократна употреба с плътно затворени капаци. Помещението е разположено в пряка функционална връзка, както с топла кухня, така и непосредствено до изхода за изнасяне на готова храна. Технологичният процес в обекта на организацията завършва с транспортиране със специализирани МПС на готовите храни по заявка от потребителите. Човешките ресурси ангажирани в тази дейност са: двама готвачи, кулинар-готвач и ресторантьор. Специалист "Социални дейности" към общ. Калояново ще следи за качеството на доставяната храна и ще разговаря с крайните потребители за възникнали проблеми от социално, здравно и административно естество, ще ги насочва и съдейства, ще участва в процеса на осигуряване на топлия обяд, като ще е пряко отговорен за качественото попълване на приемо-предавателните списъци. |
8 512.04
|
87 866.56
|
Предоставяне на съпътстващи мерки: Реализирането на съпътстващи мерки е една от спецификите на подпомагането от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица и цели допълването на предоставения топъл обяд по настоящата процедура. Община Калояново има капацитет за предоставяне на съпътстващи мерки за социално информиране , консултиране и превенция на социалната изолация. С цел повишаване качеството на живот, специално внимание се отделя на консултирането на потребителите за преодоляване на причините за социална изолация. Много от тях живеят под прага на бедността, без близки, които да им оказват съдействие и подкрепа в ежедневието. Ролята на специалист "Социални дейности" към община Калояново ще бъде да се запознае с потребностите на целевата група и да организира групови или индивидуални консултации, но също да бъде връзка между нуждаещите се и държавните и общински институции. Специалистът по социалните въпроси ще подготвя и раздава на всеки потребител информационни материали свързани със: - здравословно и балансирано хранене; - принципите на здравословното хранене и двигателната активност като фактори в борбата с наднорменото тегло. |
8 512.04
|
9 222.30
|