Спасени дървета
Благодарение на потребителите на ИСУН бяха спасени 55 107 дървета
English

Програма: Иновации и конкурентоспособност

Район за планиране: Всички

Описание

Проектното предложение включва първоначална инвестиция за ускоряване на прехода към кръгова икономика на кандидата „АГИ - 1“ ООД - средно предприятие, специализирано в производство на пресни сладкарски изделия. Инвестицията ще се реализира в съществуващия обект на дружеството в гр. Пловдив и се състои в доставка, монтаж и пуск в експлоатация на:
1) Машина за опаковане на сладкарски изделия в предварително формовани подложки 
 2) Автоматична опаковъчна машина тип трейсилър
Предвидените по проекта активи представляват инвестиции в кръгови решения за намаляване на ресурсния отпечатък чрез прилагане на технологии за намаляване образуването на отпадъци и ограничаване употребата на пластмасови изделия за еднократна употреба.
Изпълнението на инвестицията ще осигури създаването на стойност въз основа на кръгови модели за производство на пресни сладкарски изделия и ще допринесе за увеличаване на капацитета на съществуващ стопански обект, подобряване качеството на продуктите и повишаване на конкурентоспособността на кандидата.
Предложението за изпълнение на инвестиции ще бъде съобразено с изискванията на принципа за „ненанасяне на значителни вреди“ върху околната среда във всичките му аспекти, допринасяйки за екологичния преход в дейността на предприятието, с приложимото законодателство на ЕС и националното законодателство в областта на околната среда както и с принципите за равнопоставеност на жените и мъжете, и осигуряване на равни възможности за всички.
Дейности
Дейност Договорена стойност Отчетена стойност
Придобиване на нови технологии за въвеждане на кръгови модели в предприятията: Значима част от производството "АГИ-1" ООД представляват изделията от бутер тесто, а основен продукт сред тях са сладките тип "Сълзица" (в тази група влизат сладки Палмиер, Сърчица и Нели). На етапа пакетиране на продукта се идентифицират множество недостатъци в технологията, които водят до значими количества генерирани отпадъци от пластмаса и нерентабилно влагане на суровини. Към момента производственият процес на продукта в частта пакетиране обхваща следните стъпки: продуктите се поставят в пластмасова подложка (т. нар. "тарелка", тип OPS -ориентиран полистирол), същата се транспортира с входящ конвейер към пакетажна машина, която поставя подложката в термично слепяемо фолио (тип PP - полипропилен), слепя опаковката и изрязва фолиото за оформяне на крайно изделие. Наличните производствени мощности са нискотехнологични, като честа грешка е цялата кутия да бъде срязана погрешно, което води до брак, освен на сладкарското изделие вътре, и на пластмасовата подложка с пакетажното фолио. При друг тип грешка на машината, дори и да се спре подаване на пълни подложки с продукти, лентата с фолио се бракува в голямата си част, защото бива смачкана. Наличната технология не позволява спиране на работата при липса на продукт, което генерира брак от празни опаковки при всяко пускане на машината. Наред с това, използваната технология изисква дебелина на опаковъчното фолио от мин. 40 микрона и е ротационна, т.е. с въртящи се фиксирани челюсти, което налага влагане на по-голямо количество опаковка за отстояние от двете страни на продукта. По отношение на други продукти от бутер тесто, при опаковане на големи кутии с няколко индивидуално опаковани продукта вътре (например сладкиш "Наполеон" и кроасани) се ползват дебели картони и фолиа, поради невъзможност на наличните машини да ги опаковат и полагане на ръчен труд. Планираната за внедряване Машина за опаковане на сладкарски изделия в предварително формовани подложки ще се използва, както за продукти в група "Сълзица", така и за други изделия от бутер тесто с различни размери в единични или групови опаковки и ще има много ефекти в следните направления: а) ще се намали количеството образувани отпадъци от пластмасови опаковки при продукти "Сълзица" кумулативно с 50 % с оглед на високата технологичност на актива и елиминиране на грешни операции, които деформират пластмасови подложки и метри опаковъчно фолио и благодарение на внедрената функция "no product - no bag", липсата на която към момента води до първоначален брак от опаковки на всеки пуск на машината; б) ще се намали вложената суровина на единица продукт с 10 %, тъй като предвиденият актив работи по технология “Box motion", която за разлика от моментната технология в производството, извършва много прецизно залепване на опаковката до продукта; в) ще се намали влаганата суровина опаковъчно фолио с 25 %, тъй като предвиденият актив ще работи с по-тънка суровина за опаковане - до 30 микрона, както за продуктите от група "Сълзица", така и по отношение на сладкиши от бутер тесто. Друг основен продукт на "АГИ-1" са Бели курабии с различен пълнеж (като Арменски сладки, бели сладки с бадем и др.), при производството на които етапът по опаковане също се характеризира с неефективни операции, генериращи голямо количество брак. Стъпките обхващат пълнене на пластмасова кутия (тип PP - полипропилен) със сладки, която се полага на машина за термосвиваемо фолио (тип PET – полиетилен терефталат), като с ръчно затваряне машината запечатва фолиото около подложката чрез свиването му посредством топъл въздух. Финално кутията се оформя чрез изрязване на фолиото. При процеса от една страна се бракува около 1/5 от зареденото на машината фолио и от друга страна - цялата кутия се облепя от всички страни. С внедряване на предвидената Автоматична опаковъчна машина тип трейсилър ще се запечатва единствено лицевата част с минимален технологичен брак от изрезки, като вложената суровина ще се намали с около 50 % , а генерираният отпадък ще се редуцира с около 60 %. 373 000.00 0.00

Забележки:

Елемент в светло синьо позволява показване на детайли при избирането му
Всички суми са в български лева (BGN) /1 EUR = 1,95583 BGN
Проектът се финансира от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
В изпълнение на проект BG05SFOP001-4.002-0003 „Повишаване на ефективността и ефикасността на Централното координационно звено“.