Спасени дървета
Благодарение на потребителите на ИСУН бяха спасени 54 969 дървета
English

Програма: Иновации и конкурентоспособност

Район за планиране: Всички

Описание

Ар Ен Хоп ООД е новорегистрирано дружество в края на 2017г. с предприемаческата идеята да се реализира научноизследователска и развойна дейност в областта на техническите науки и по-конкретно в разработването на технологии на тестени и захарни изделия без глутен. Основната цел е да се изследват, опишат и документират чрез технологични анализи разработените производствени процеси на безглутенови печива, идентифицирайки успешен модел, който да решава конкретен социален проблем чрез устойчив бизнес. Реализацията на предприемаческата инициатива ще се осъществява в един от приоритетните сектори на НСНМСП M72 - Научноизследователска и развойна дейност. Същевременно с това проектът ще се изпълнява в тематичната област на ИСИС Индустрия за здравословен живот и био-технологии в частта Методи за чисто производство, съхранение, преработка и достигане до крайния потребител на специфични български съставки, средства и продукти. Инициаторът на идеята съчетава приоритизацията в процедурата към жени-предприемачи и възраст над 50г и ненавършени 64г към датата на кандидатстване.
С предоставената възможност за кандидатстване и получаване на субсидия по настоящата процедура се планира да се подсигури необходимият ресурс за реализиране на целите на предприемаческата идея, чрез: 
-създаване на високо квалифициран екип от специалисти за обследване и разработване на различни производствени технологии за безглутенови продукти, със запазни качствени показатели за здравословен и екологичен живот за потребителите и околната среда;
-подсигуряване на необходимата материално-техническа база и високоаналитична техника;
-разработване на платформа за оценка, сензорен анализ и обратна връзка от референтни групи, върху разработваните технологии.
Изпълнението на дейностите по проекта ще доведе до успешно реализирана предприемаческа идея и очакваните резултати за научноизследователска и развойна дейност на технологии от жизнена значимост с гарантиран стабилен икономически растеж и устойчива заетост
Дейности
Дейност Договорена стойност Отчетена стойност
Дейност 1. Реализиране на пазара на предприемаческата идея - 1.1. Сформиране на екип от специалисти в сферата на предприемаческата идея.: Дейност 1 включва 1.1. Сформиране на екип от висококвалифицирани специалисти. Дейността е разработена с оглед задоволяване на предприемаческата нужда от човешки ресурс. Изпълнението ще стартира през 2 проектен месец Период на изпълнение - 12 месеца Към настоящия момент предприятието се състои само от предприемача и управителя-съдружници. За реализирането на предприемаческата идея ще са необходими допълнителни експерти с подходящият опит и квалификация за реализиране на предприемаческата идея. За изпълнението на целите на настоящия проект кандидатът предвижда сформирането на екип от висококвалифицирани експерти с общ професионален опит близо 70 години в областта на научно изследователската и развойна дейност в областта на технологиите в хранително-вкусовата промишленост - областта, в която попада избраният за разработване сектор на производството на безглутенови и други полезни печива. Включването в екипа на трима експерти, съвместно с предприемача, ще гарантира компетентни решения при различните етапи от разработването на прецизни, екологосъобразни и безотпадни технологии за производството на качествени и полезни и безглутенови печива, както по съдържание, така и по техническо изпълнение, със съпоставимо ниска себестойност и крайна цена за потребителите. Гаранция за успешната реализация е участието на експертите в разработването на близки по същност проекти, финансирани от Селскостопанската академия, към Института по криобиология и хранителни технологии: Проект № АИХТ 79 – „Нови суровини, методи и технологии за производство на безопасни и здравословни храни и напитки” - “Методи за получаване на ечемично и овесено брашно, обогатено с бета-глюкани за хранителната промишленост”; Проект № АИХТ 105–”Традиционни, усъвършенствани и нови храни, напитки и технологии” - „Метод за приготвяне на здравословен хляб с кисела закваска от пшеница, ръж, овес, ечемик и тритикале”; Проект № ХТАИ 126 “Качествени и здравословни храни и напитки“ - „Методи за получаване на хляб с ниско съдържание на глутен, безглутенов хляб и високо белтъчен - тип „диабетичен“ Екипът ще бъде създаден в рамките на изпълнението на проектното предложение от: - Проф. д-р Габриела Маринова, мажоритарен собственик в качеството си на предприемач, притежава над 43 години професионален опит в предприемаческата идея. Ще организира цялостната дейност по изпълнението на предприемаческата идея. - Доц. д-р Иванка Петрова - експерт, Магистър Инженер-химик, Доцент, Доктор, с над 15 години изследователска и научна дейност и професионален опит в Института по криобиология и хранителни технологии. Ролята й в реализирането на предприемаческата идея ще е възлова. Ще участва активно в разработването на безотпадните технологии, чрез качествен и количествен контрола на суровините и тяхното съчетание. - старши експерт Татяна Хараламбиева - Магистър Инженер-химик, с над 10 години научноизследователски професионален опит в ИКХТ, в съответствие с предприемаческата идея. Ще участва в прецизирането по отношение на съставките в количествено и качествено съотношение в разработващите се технологии на база анализи на обследвани междинни резултати от проучвания. Подборът на експертните лица в екипа е извършен след прецизиране на притежаваните образователно - квалификационно равнище и професионален опит в сферата на предприемаческата идея и резултата, който трябва да се постигне при реализирането й. Посочени са поименно в т. 9. "Екип" от формуляра за кандидатстване, с подробно описани квалификации, професионален опит, заетост в рамките на изпълнение на проектното предложение и функции в реализирането на предприемаческата идея. Кандидатът планира наемането на допълнителен помощен персонал при необходимост и при поемане на голям брой поръчки и възлагане на изработване на нови технологии, които не са обект на оценка. Кандидатът гарантира изпълнение на ангажимента за запазване на работните места, поет с разписване на проектното предложение, съобразно изискванията в Условията за кандидатстване. 42 847.20 39 634.66
Дейност 1. Реализиране на пазара на предприемаческата идея - 1.2. Техническо обезпечаване на дейностите по реализиране на предприемаческата идея.: Дейността е разработена с цел осигуряване на материално-техническа база за извършване на научни изследвания и развойна дейност в областта на разработване на технологии за производството на безглутенови печива - хлебни, тестени, макаронени, захарни и други полезни такива. Изпълнението ще стартира през 1 проектен м. Период на изпълнение - 12 месеца. Научноизследователската и развойната дейност, плод на предприемаческата идея, налага прилагане на най-новите технически средства и съвременна апаратура в избраната за разработване сфера. Висококвалифицираният и опитен екип, доказал своите спообности в не един подобен проект не е достатъчен за успешната реализация на предприемаческата идея. За постигане на максимално точни технологични резултати с високо качество, очаквани от съвременният производител-потребител, трябва да се подсигури подходяща среда и технически средства. Като новосъздадено дружество, кандидатът не разполага с материално-техническа база за реализирането на предприемаческата идеята. За развойната дейност, дружеството ще се нуждае и от технологично обезпечаване, чрез което да развие своята проектна идея, да тества производствените процеси, възможностите за несъответствие в органолептичните показатели на крайният продукт.Поради това дейността включва: 1. Наемане на помещения за срок от 12 м., в рамките на изпълнение на проекта с максимална обща площ до 80 м² в гр. Ловеч. 2. Закупуване на специализирано оборудване за реализиране на предприемаческата идея: ДМА: Специално модифицирана автоматична машина за разработване на технологии за производство на полезни и безглутенови печива - 1 бр. Окомплектовка с необходимите за научноизследователската дейност и симулативно тестване на новоразработващите се технологии вградени централен PLC микропроцесор за висок контрол надеждност и лекота при програмиране и диагностика на грешки в процеса на разработване на технологии. Чрез потребителският интерфейс и езиково-независим дисплей за програмиране, с помощта на предварително заложени програми за разработване и модифициране на различни рецептури ще се разшири обхвата на възможните разработки на различни по вид технологии, а с помощта на дозатора с 2бр. пълначи при максимална температура до 40 ° C за вискозни и с твърди частици пълнежи и работната маса с антибактериално покритие ще се осъществява и качествен контрол на изпробваните технологии. Съдържанието на окомплектовката е описано в частта "Начин на изпълнение" и в приложената оферта. За затвърждаване показателите на разработваните производствени технологии, т.к. се касае за краен продукт за директна консумация е наложителен и анализа на получените резултати. Кандидатът разполага с IT техника, която ще използва за обработка и за съхранение на направените анализи, тестове и резултати, като за целта е необходим и специализиран софтуер:. ДНА: Специално разработена платформа за оценка, сензорен анализ и обратна връзка от референтни групи, върху разработваните безглутенови технологии (или други специализирани) за производство на печива. с възможност за обработка и за обобщен анализ в предварително зададени параметри на проведени кампании. Чрез създаването на кампании по референтни групи от предварително заложената база данни, ще могат да се събират, обработват и анализират резултатите през определени времеви диапазони за по-точно и ефективно обследване. Съдържанието и функционалността на самата платформа е описано в частта "Начин на изпълнение" и в приложената индикативна оферта. 3. Възлагане на компетентна организация. чрез задълбочен анализ на специфичният пазар от производители на различни тестени и сладкарски печива, изработването на пазарни проучвания, с цел изготвяне на краткосрочна и дългосрочна стратегия за навлизане на пазара на нови безотпадни и екологично чисти, енергоспестяващи технологии за безглутенови и други полезни печива и завоюването на пазарен дял в България и позиции на външния пазар. 196 372.37 183 968.21
3. Дейност 2. Визуализация - мерки за информиране и публичност.: Дейността включва изпълнение на подходящи мерки за публичност и информираност съгласно правилата на Приложение XII на Регламент (ЕС) № 1303/2013 и разписаното в „Единния наръчник на бенефициента за прилагане на правилата за информация и комуникация" 2014-2020. Цели се даване на широка гласност пред обществеността за изпълнението на проекта и съфинансирането му от страна на ЕФРР на ЕС. Дейността ще стартира през 1 м. от изпълнение на проекта. Период на изпълнение - 12 месеца. Дружеството ще включи на подходящо място на своята интернет страница информация за одобрения за финансиране проект. Съдържанието й ще отговаря на разписаното в „Единния наръчник на бенефициента за прилагане на правилата за информация и комуникация" 2014-2020. Изричното ще бъде упоменат размера на финансовия принос на ЕФРР чрез ОПИК и националното съфинансиране, представени в български лева. В рамките на изпълнение на дейността кандидатът предвижда изработване и поставяне на видно място на един плакат , съдържащ информация за проекта, финансовия принос за изпълнението му от страна на ЕФРР чрез ОПИК и размера на националното съфинансиране. Не по-късно от три месеца след изпълнението на проекта кандидатът ще замени плаката с постоянна табела със сходно съдържание. За закупените активи по проекта е предвижда да се изработят стикери с информация за финансовия принос на ЕФРР чрез ОПИК и националното съфинансиране, представени в български лева. Дружеството ще упомене финансовия принос, предоставен от ЕФРР чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 в информацията, изготвяна и предоставяна във връзка с изпълнението на проекта, във всички отчети за изпълнение на договора, във всички документи, отнасящи се до изпълнението на дадена дейност по проекта, при всякакви контакти с потенциални клиенти и средствата за масово осведомяване. Във всички обяви и публикации, свързани с изпълнението, ще бъде оповестявано, че проектът е получил финансиране от ЕФРР чрез ОПИК. Разработената в рамките на изпълнение на проекта интернет-страница на кандидата ще съдържа емблемата на ЕС, логото на оперативната програма, наименованието "Европейски съюз" и"Европейски фонд за регионално развитие". При отчитане изпълнението на проекта, както и при проверки на място, кандидатът ще предостави на УО доказателствен материал за предприетите от него мерки за информация и комуникация. 2 000.00 1 980.00

Забележки:

Елемент в светло синьо позволява показване на детайли при избирането му
Всички суми са в български лева (BGN) /1 EUR = 1,95583 BGN
Проектът се финансира от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
В изпълнение на проект BG05SFOP001-4.002-0003 „Повишаване на ефективността и ефикасността на Централното координационно звено“.