Спасени дървета
Благодарение на потребителите на ИСУН бяха спасени 55 225 дървета
English

Програма: Иновации и конкурентоспособност

Район за планиране: Всички

Описание

Проектното предложение има за цел техническо обновяване, модернизация и разширяване на производствените възможности на съществуващото предприятие за сладкарски изделия "Шоколино" ООД. 

Мерки, предвидени по проекта за постигне на тази цел са:
1. Придобиване на производствено оборудване и обзавеждане както следва:
- Миксер 40л - 1 бр.
- Миксер 15л - 2 бр.
- Индукционен котлон - 1 бр.
- Микровълнова фурна – професионална - 2 бр.
- Кутер - 1 бр.
- Фризер - 1 бр.
- Конвектомат 10 х EN 40 x 60 - 1бр.
- Аспираторен чадър – крайстенен - 1 бр.
- Шоков охладител/фризер - 1 бр.
- Алуминиев стелаж 1080 мм - 2бр.
- Алуминиев стелаж 1740 мм - 6бр.
- Алуминиев стелаж 960 мм - 2бр.
- Касетъчен климатик 24 000 BTU - 1 бр.
- Касетъчен климатик 60 000 BTU - 1 бр.
- Канапе - 9 бр.
- Столове - 8 бр.
2. Популяризиране на дейността на дружеството чрез създаване на корпоративен уебсайт.
3. Предвидени са и следните съпътстващи дейности: изготвяне на бизнес план и подготовка на проектното предложение, изпълнение и отчитане на проекта и информиране и публичност /визуализация/, които ще се изпълняват в съответствие с Условията за изпълнение на проекти по настоящата процедура.

В резултат от изпълнението на проекта „Шоколино“ ООД ще увеличи своя производствен капацитет и конкурентоспособност, ще увеличи производителността и обема на произведената сладкарска продукция като постигне намаляване на нейната себестойност, ще подобри качеството на произведената продукция, ще разшири своите пазарни позиции, ще разкрие едно ново работно място, ще подобри условията на труд на работещите в него, ще допринесе за опазване на компонентите на околната среда.
Дейности
Дейност Договорена стойност Отчетена стойност
Техническо обновяване и модернизация на предприятие за производство на сладкарски изделия "Шоколино" ООД: Дейността ще бъде осъществена чрез изпълнението на следните поддейности: 1. Придобиване на производствено оборудване и обзавеждане както следва:: - Миксер 40л -1бр. - Миксер 15л - 2бр. - Индукционен котлон - 1бр. - Микровълнова фурна – професионална - 2бр. - Кутер - 1бр. - Фризер - 1бр. - Конвектомат 10 х EN 40 x 60 - 1бр. - Аспирационен чадър крайстенен - 1бр. - Шоков охладител/фризер - 1бр. - Алуминиев стелаж 1080 мм - 2бр. - Алуминиев стелаж 1740 мм - 6бр. - Алуминиев стелаж 960 мм - 2бр. - Канапе - 9бр. - Столове - 8бр. - Касетъчен климатик 24 000 BTU - 1бр. Описаното оборудване и обзавеждане е предназначено за обект: Цех за производство на сладкарски изделия: гр. Балчик, ул.“Христо Ботев“ № 23. Обосновка: - Миксерите позволяват подготвянето на всякакви видове теста и смеси. Предвидено е закупуването на 3 миксера с различна вместимост 40 и 15 л., което е необходимо за едновременното приготвяне на различни теста и допринася за произвеждането на повече продукция. - Индукционният котлон е необходим за варене на кремове, затопляне на вода, запарване на тесто и други производствени дейности. Неговото придобиване ще позволи да се правят повече заготовки и компоненти, които се влагат в производството и ще допринесе за увеличаване на обема на производство. - Микровълновите фурни са необходими за топене на шоколад, масло и др. материали, които се влагат в производството. Тяхното придобиване е необходимо за едновременното подготвяне на съответните суровини за влагане в производството и ще допринесе за произвеждането на повече продукция. - Кутерът е необходим за смилане на ядки и други твърди компоненти. - Вертикалният фризер създава условия за охлаждане и съхранение на произведените продукти с мусове, парфе кремове, блатове и др. Придобиваното на този актив създава възможност за съхраняване на повече готова и полуготова продукция, т.е. за допринася за увеличаване на производствения капацитет. - Конвектоматът служи за изпичане на сладкарските изделия, но за разлика от обикновените фурни, е с високо ниво на автоматизация и контрол на температурата и температурните режими. Той позволява едновременното изпичане на по-голямо количество сладкарски изделия и така допринася за увеличаване капацитета на предприятието. - Аспирационният чадър - крайстене е необходим за за събиране на водни пари, изпарения и кондензат, което дава възможност за поддържането на по-високи хигиенни стандарти в кухнята. - Шоковият фризер е необходим за бързото замразяване на кремове и готова продукция с оглед запазване на техните вкусови и хранителни качества преди да бъдат преместени за съхранение във вертикалния фризер.. - Алуминиевите стелажи като част от производственото оборудване са необходими за съхранение на суровини и готова продукция в резултат на увеличаването на производствените възможности на предприятието. - Канапетата, столовете и климатикът са необходими за обзавеждане на търговската зала и за създаване на удобство и комфорт на клиентите при тяхното обслужване. Предвидено е за закупуването на още един касетъчен климатик 60 000 BTU, който ще бъде монтирани в другото производствено помещение на дружеството, което се намира в гр.Балчик, ул.“Христо Ботев“ № 29. Той а необходим за отопление и охлаждане на производственото помещение и за постигане на оптимални температурни условия на работната среда. 2. По проекта се предвижда създаването на корпоративен уебсайт с цел популяризиране на дейността на дружеството чрез глобалната мрежа, разширяване на териториалния обхвата на предлагане на неговата продукция и увеличаване на поръчките. 3. Съпътстващи дейности, свързани с подготовката и изпълнението на проекта: - Изготвяне на бизнес план и подготовка на проектното предложение - Изпълнение и отчитане на проекта - Дейности за информиране и публичност /визуализация/ 69 643.39 0.00

Забележки:

Елемент в светло синьо позволява показване на детайли при избирането му
Всички суми са в български лева (BGN) /1 EUR = 1,95583 BGN
Проектът се финансира от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
В изпълнение на проект BG05SFOP001-4.002-0003 „Повишаване на ефективността и ефикасността на Централното координационно звено“.