Спасени дървета
Благодарение на потребителите на ИСУН бяха спасени 56 781 дървета
English

Програма: Иновации и конкурентоспособност

Район за планиране: Всички

Описание

В рамките на настоящото проектно предложение ще бъде организирано и проведено специфично кулинарно обучение на тема „Прилагане на иновативни методи и техники за приготвяне, дизайн и презентиране на тестени изделия и приготвяне на диетични хлябове и печива“, с цел да се повиши способността на заетите лица в дружество "Хлебозавод" АД да посрещнат настъпващите бързи промени на пазара на труда в резултат на структурни фактори като глобализацията и технологичните промени, както и да отговорят на актуалните нужди на бизнеса. Дейностите по проекта са насочени към конкретните нужди на целевите групи, с оглед на спецификата на тяхната работа и техните потребности за повишаване на знания и умения. За постигане на максимално добри резултати, водещо при избора на дейностите са идентифицираните проблеми и потребности на целевите групи по проекта, както и целите на настоящата процедура. Ще бъдат обучени 82 представители на  целевата група. Продължителността на проекта ще бъде 9 месеца.
Дейностите са подбрани така, че да гарантират постигане на целите, резултатите и индикаторите, заложени в проектното предложение, респективно да допринесат за постигане на целите на процедурата за безвъзмездна финансова помощ - BG05M9OP001-1.057 "УМЕНИЯ".
Дейности
Дейност Договорена стойност Отчетена стойност
Включване на лица от целевата група в специфични обучения: Дейността има за цел да осигури включването на 82 заети лица от целевата група в специфично обучение на тема „Прилагане на иновативни методи и техники за приготвяне, дизайн и презентиране на тестени изделия и приготвяне на диетични хлябове и печива“, според необходимостта и изискванията на работодателя, съобразени с предмета и работните длъжности на предприятието. Дейността на "Хлебозавод" АД се реализира в сектора на хранително-вкусовата промишленост и в частност производство на хляб и тестени изделия. До настоящия момент нашето дружество успява да отговори на търсенията на нашите клиенти. В последно време отчитаме повишено търсене на продукти, приготвени по здравословен начин или нетрадиционен начин в съответствие с актуалните тенденции в храненето и съвременна диетология. Предвид това сме се насочили към адаптиране на предлаганите продукти в съответствие с тези тенденции , както и разширяване на гамата от предлагани изделия. Нашият персонал, ангажиран с производството на изделията на формата, не притежава специфични умения в тази област, както и нямат натрупан опит в областта. Това налага нуждата от организиране и провеждане на специфично за техните работни места обучение на тема „Прилагане на иновативни методи и техники за приготвяне, дизайн и презентиране на тестени изделия и приготвяне на диетични хлябове и печива“. Специфичното обучение ще бъде организирано от външна за нас обучителна организация, която ще изготви конкретна за дружеството обучителна програма по дефинираните от нас теми. По предложение на външния изпълнител темите могат да бъдат допълвани и надграждани. Модул 1 - Нутрициология - основни познания за принципите на здравословното хранене, съвременна диетология и актуални тенденции в диетичното/медицинското хранене, методи на производство на здравословни тестени изделия. Техники за съчетаване на нестандартни вкусове и съставки, за да се постигнат уникални комбинации в създаването на нови продукти -200 часа Модул 2 Диетични хлябове и печива – пълнозърнести и многозърнести хлябове и печива, хлябове на базата на различни брашна (ръж, спелта, лимец, царевица, елда) – техники и методи за производство. Производство на продукти без глутен и алергени – специални брашна, добавки, закваски, методи на работа - 200 часа Модул 4 : Основните принципи при производството на паста, видове продукти, избор и създаване на продукти, методи за управление на приходите и контрол на разходите в хранителната индустрия, проблематика при избора и използването на софтуерни решения за управление на наличности и контрол на разходите. - 200 часа Модул 4 -Правила за безопасна и високохигиенична работа с хранителни продукти, включително за лична безопасност и хигиена, методи за опаковане и транспортиране на суровини и готови хранителни продукти, основни принципи на HACCP и ServSafe, международни и национални системи и стандарти за хигиена и безопасност. Разходването на ресурси, управление на отпадъците, безотпадъчно готвене и др. – 200 часа Обучението ще бъде в смесена форма- онлайн обучение за теоретичната част и присъствено обучение за практическата част. Общата продължителност на обучението ще бъде 800 учебни часа, разпределени по модули в учебната програма и план графика за разпределението на учебните занятия. Избраната обучителна организация ще трябва да изготви предварително план-график за разпределението за провежданите занятия, като това ще бъде предварително съгласувано и одобрено от ръководителя на проекта. 410 000.00 394 605.00

Забележки:

Елемент в светло синьо позволява показване на детайли при избирането му
Всички суми са в български лева (BGN) /1 EUR = 1,95583 BGN
Проектът се финансира от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
В изпълнение на проект BG05SFOP001-4.002-0003 „Повишаване на ефективността и ефикасността на Централното координационно звено“.