Activities |
-
Activity: Подобряване на производствения капацитет на предприятието 1 част: Дейността за подобряване на производствения капацитет ще бъде изпълнена, чрез закупуване и въвеждане в експлоатация на следните ДМА:
Хладилен шкаф витрина 1 вид (поне 350 л) -1 бр.
Ще замени стария силно амортизиран хладилен шкаф , с паднало вътрешно покритие, с мощност 0,385 КВ, дава чести повреди, осигурява неефективното охлаждане и води до проблемите със съхранението. Мощността от 0,185 КВ на час , определя много по-добра енергийна ефективност и мощност на замразяване .Дигиталния контрол , който липсва при стария, позволява по-прецизно поддържане на зададената температура в хладилника, което ще запазва храните по-дълго време свежи и ще осигури и правилна работа на компресора, което предполага елиминиране на спирания. Хладилниият шкаф ще помогне за удължаване на срока на годност на хранителните продукти, което намалява загубите и разходите за продукти, които трябва да бъдат изхвърлени поради разваляне. Ще се намалят времето и усилията на персонала , необходими за проверка и изхвърляне на развалени продукти, както и риска от хранителни инфекции .Поддържането на оптимални условия за съхранение ще увеличи свежестта и качеството на хранителните продукти, което ще доведе и до по-добро обслужване на клиентите. Ще бъде използван за съхранение на млечни провизии и сокове и ще се постигне разделно съхранение на складовите продуктови запаси, оптимални условия за съхранение на този тип стокови запаси, използвани за издаването на продуктите от портфолиото на фирмата , което удължава срока на годност и запазва по-дълго качеството.
Хладилен шкаф витрина 2 вид (поне 570 л.) -1 бр.
Необходимо е закупуване на нов хладилник с цел обособяване на зони за различни видове продукти, за да се предотврати кръстосано замърсяване в сравнение с настоящата ситуация., С осигуряването на хладилния шкаф, в който ще се съхраняват зеленчуци , плодове , свежи подправки необходими за приготвяне на напитките от менюто, ще се по-добра организация и оптимизацията на пространството ,което ще подобри ефективността на труда и общата производителност на заведението. Със своите технически характеристики - дигитално управление , ниска консумация и мощност от 0,185 КВ ще се постигне правилната температура , което гарантира че хранителните продукти се съхраняват при оптимални условия и се осигурява ефективно използване на енергийния ресурс Полимерно покритие, което по принцип е устойчиво на влага и различни химикали, дава възможност за лесно почистване с антибактериални агенти, осигурявайки по-здравословна среда за съхранение. С повече място за съхранение, заведението ще може да предлага сезонни продукти и да разнообрази продуктовата гама с напитки ,за които се използват различни плодове , което ще привлича повече клиенти.
Демонстрационна хладилна витрина за торти -1 бр.
Едни от най- издаваните в кафе аперитива са сладкарски изделия –пасти, торти , захарни и шоколадови изделия произведени от локални производители, като новата ще витрина ще замени старата, която е на 20 години и има проблеми с уплътненията и вътрешната повърхност, не постига основните цели за добра видимост и презентация Новата витрина , предназначена за зимната градина , с ел. контрол на температурата, динамично охлаждане, лед осветление ще поддържа не само качество и свежест на изделията, но и ще стимулира продажбите, ще е с по-висока топлоизолация и ефективност.
Сладкарска хладилна витрина- 1 бр.
Предназначена за съхранение и излагане на десертите в основната зала със своите технически х-ки: лед осветление в топло бяла светлина, стъклопакети, и естетически приятен дизайн, ще привлича клиентите, подпомогне маркетинга и улесни клиентите при избора им. Електронния регулатор позволява оптимални условия за съхранение, което гарантира, че продуктите запазват своите вкусови и визуални качества и дълготрайност. Ще се постигане по-висок капацитет с поддържане в наличност на голямо разнообразие от сладкарски изделия, при енергийна ефективност.
,
Contracted Amount: 25 350.00
,
Reported Amount: 0.00
-
Activity: Подобряване на производствения капацитет на предприятието 3 част: С цел подобряване на производствения капацитет, компанията предвижда да закупи оборудване под стойностния праг на същественост на ДМА, което допринася за целта на проекта:
Миксер фрапе -1 (0,8 л, настолен, кана неръждама, 1500 об.)
Ще замени силно амортизирания, който е с разбити механизми , ограничени функционални възможности и създава лоши консистенции. Осигурява равномерно смесване на съставките, което е критично за фрапето, тъй като този напитка трябва да има гладка и кремообразна текстура. Приготвянето на напитката ще става много по-бързо, което е важно в заведения с високо натоварване като нашето. С 15000 об. мин ще може да вкарва въздух в сместа, което да допринася за по-лека и пухкава текстура на напитката, което е съществено за представянето на напитката на клиента и стимулиране на поръчките. .Гладкото и равномерно смесване осигурява консистентност, което подобрява клиентското удовлетворение и капацитета на фирмата. Наличието на купа от неръждаема към уреда го прави подходящ за интензивна употреба и лесна поддръжка , съкращава работни операции
Миксер блендер с кана-1 бр. (1 л., 10000-15000 оборота )
Използва се в процеса по смесване на съставки и разбиване на лед за шейкове, смутита, скрежини и коктейли , които формират голяма част от приходите на обекта . Това е важна част от производствения процес, тъй като от качеството на разбиване и смесване зависи и качеството и точното дозиране в предлаганите изделия. Използваните до момента миксери са морално и физически остарели и са с ниска производителност. Техническата характеристика 10000-15000 об/м води до получаване на кремообразни и гладки смеси и бързина на приготвянето. Каната 1 литър позволява приготвянето на големи количества смеси/напитки в едно зареждане, което е полезно, когато трябва да се обслужват много хора или да се приготвят големи порции. Ускорява процеса на приготвяне , повишава задоволството на клиентите и обема на поръчките.
Тостер - 1 бр. ( 3 щипки, 1 камера, таймер )
Необходим е за разширяване на асортимента от предлагани храни. Старият парти грил беше изведен от употреба от съобръжения за безопасност и по-добра хигиена , поради натрупаните наслагвания с времето , отчетлива миризма и електрически окъсявания. С новият тостер ще можем бързо да приготвяме принцеси , които са популярни и лесни за приготвяне . С консистентното изпичане ще се гарантира бързина, високо качество на продуктите и удовлетворение на клиентите, безопасна работа без прекъсване .
Колбасорезачка нож-1 бр ( самозаточващо у-во, регулация дебелина на рязане, )
Заменя ръчното рязане с автоматизирано, минимизира времето на операцията ,осигурява прецизност при нарязването на сухите мезета и сирена, които са част от асортимента Оптималният срез на тънки или равномерни резени се отразява на представянето поднесения на клиента продукт и на по-високия рандеман . Уредът е с регулируеми настройки , което позволява точното ниво на среза за различни предпочитания на клиентите. Ще се постигне по-професионален вид на обработката : чистите и равномерни нарязвания са важни за представянето на продуктите , за удовлетвореността на клиентите и желанието им да консумират повече.
Уред за сладолед-1 бр ( 1,5 л, дигитален контрол, материал камера-неръждаема стомана) -В кафе-аператива често се предлага сладолед , като гарнитура към десертите или като топинг към кафе специалитети, който се купува от хранителните вериги. Предлагането му в различни комбинации с високо качество и свежест, възможност за добавяне на вкусове ще стимулира клиентите да правят по-големи поръчки. Уредът позволява бързо и лесно производство на място, сезонна възможност за увеличване продажбите, намаляване зависимостта от външни доставчици и свързана с това неефективност
Всички активи ще осигуряват по-ефективен производствен процес, намаляване на разходите , подобряване качеството на предлаганите продукти, повишен капацитет, което пряко кореспондира с основната цел на проекта
,
Contracted Amount: 2 825.00
,
Reported Amount: 0.00
-
Activity: Консултантски услуги за подготовка на проектното предложение: Дейността включва ползването на външни консултантски услуги за подготовка на проектното предложение, като същата е изпълнена от кандидатите в периода след обявяването на процедурата и до подаване на проектното предложение по нея
В обхвата на дейността са включени задачи за изготвяне на проектно предложение, съобразно изискванията и Условията за кандидатстване по процедура BG16RFPR001-1.004,
Contracted Amount: 2 990.00
,
Reported Amount: 0.00
-
Activity: Подобряване на производствения капацитет на предприятието 2 част: Центрофуга за плодове и зеленчуци-1 бр.
Ще подобри производствения капацитет с повишена скорост и ефективност на процеса по приготвяне на фрешове. Автоматизацията на процеса по изготвяне на сок при високи обороти от 3000 об. в минута ще позволи да се произвеждат прясно изцеден сок много по-бързо от ръчните методи, използвани досега с механична сокоизстисквачка и ще доведе до по-ефективно използване на труда на персонала. Автоматизираната машини за сок гарантира постоянно качество и вкус във всички порции, което ще подобри удовлетвореността на клиентите. Комбинирането на функционалностите и възможността за обработка на твърди плодове позволява по-голямо разнообразие от смеси и комбинации от сокове и увеличаване на продажбите ,чрез предлагане на уникални и модерни опции за сок. Постига се прилагане на кръгови модели , чрез намаляване на отпадъците и правилно използване на суровината. Лесното почистване на професионалния уред с филтър и центрофуга от неръждаема стомана осигурява дезинфекция и поддържане на високи стандарти с по-малко усилия
Чашомиялна машина-1 бр.
Автоматизацията на процеса на измиване с машината е технологично условие да се измиват и сушат по-големи количества съдове за по-кратко време, което значително ускорява процеса в сравнение с досега използваното ръчното миене. С функционалностите на новия за заведението професионален уред , кратък цикъл от 120 секунди, което позволява на кафе аперитива да поддържа съдовете в постоянно готово състояние за следваща употреба и производителност от 690-750 чаши на час се създава се повишен капацитет , тъй като ще могат да се обслужват повече клиенти без забавяне, при оптимално използване на трудовите , енергийните и водните ресурси. Постига се по-висока ресурсна ефективност , използвайки по-малко вода и енергия в сравнение с ръчното миене, намаляване на разходите за препарати , което помага за намаляване на разходите и въздействието върху околната среда. Автоматичната миялна машина ще осигури последователно и ефективно почистване, което минимизира риска от замърсявания и осигурява висок стандарт на хигиената при контролирана среда , а неръждаемите миещи и плакнещи рамене са гаранция за стабилност и надежност при интензивна употреба.
- Ледогенератор-1 бр.
Инвестирането в нов и съвременен ледогенератор ще намали оперативните разходи , подобри качеството на услугите , и удовлетвореността. Използването на стария ледогенератор в заведението води до множество ограничения и проблеми, включително ненадеждност, ниска производителност едва 10 кг/24 ч, което води до недостиг в пикови часове., повишени разходи за енергия, ниско качество на леда и хигиенни рискове. Новият уред , който е с два пъти по-голяма производителност 20 кг/24 ч и по-добра енергийна ефективност от 0,32 КВ ще произвежда лед с по-високо качество и изцяло ще преодотвратят рискове от внасяне на неприятен вкус в напитките и проблеми с формирането на кубчетата , неравномерни размери и форми, което се отразява на качеството на напитките . В заведението, което е с интензивна употреба на лед ще може да се отговори на високото търсене в натоварени периоди и подобри презентацията на напитките . Ще се осигури ресурсна ефективност ,чрез по-ефективно използване на водата, малка консумация на енергия и лесно почистване тъй като корпусът е от неръждаема стомана. Ще може да реагира бързо на променящите се нужди , да избегне забавяния при обслужване на клиентите и да повиши капацитета си.
Планетарен Миксер 10 литра -1 бр.:
Необходим е за бързо и лесно разбиване на смесите за основната дейност и приготвяне на сметановите консистенции , които се използват за гарниране и декориране на коктейлите, топлите напитки и сладкарските изделия. Наличният в момента малък преносим уред е напълно амортизирани не е подходящ за големи обеми и за продължителна употреба. Автоматизацията , прецизното смесване, ефикасното използване на съставките, лесно разглобяване и почистване, ще повишат капацитета
,
Contracted Amount: 0.00
,
Reported Amount: 0.00
|