Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 60 111 TREES
Български

Programme: Programme "Competitiveness and Innovation in Enterprises" 2021-2027

Planning region: All

Description

Restaurant "Orpheus" is an emblematic establishment in the center of the city of Rudozem, which has been managed by the family of Zaharinka and Ilko Demirevi for almost two decades. In recent years, their son, Plamen Demirev, has taken over operational management with the ambitious goal of not only maintaining the restaurant's reputation, but also developing it in line with current market trends and customer needs.
Achieving this goal requires overcoming several key challenges:
- The available kitchen equipment is outdated – more than 10 years old – and often breaks down, which delays the preparation of orders and leads to food waste. This increases costs and reduces the quality of service.
- Many of the processes in the kitchen are still done by hand, without the necessary mechanization and automation. This increases food preparation time and leads to high labor costs and fluctuations in quality.
- An update of the menu and recipes is imperative to meet the changing tastes of customers, which requires new techniques and equipment to prepare modern dishes.
- During peak hours, the kitchen is struggling to fulfill all orders, including the growing number of online orders that have developed as a result of the COVID pandemic. Online sales offer a potential that is not fully developed due to the lack of capacity.
- There is a lack of an integrated information system that unites in real time the management of stocks, orders, financial flows and served customers, which makes overall coordination difficult.

In order to overcome these challenges, the family plans to modernize the kitchen of the "Orpheus" restaurant and implement an ERP system, for the financing of which it applied under the current procedure.

With the successful implementation of the project, "ZARA 63" Ltd. will offer a service and product to satisfy the high expectations of its customers. This will strengthen and expand the company's position in the market and provide it with long-term growth.
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Подобряване на производствения капацитет на предприятието: Като част от дейността ще бъдат закупени дълготрайни материални активи (т.1-10 вкл.), както и оборудване под стойностния праг на същественост на ДМА (т.11 и т.12). Предвиденото за придобиване оборудване ще допринесе по следния начин за подобряване на производствения капацитет на предприятието: 1. Миялна машина (1 бр.) Автоматизира процеса на почистване на съдове, който в момента се извършва ръчно. Това ще намали разходите за вода и енергия, ще ускори процеса на миене и ще подобри производителността, особено в пиковите часове. 2. Фритюрник (1 бр.) Позволява по-бързо приготвяне на пържени храни с по-добро качество. Фритюрникът ще осигури равномерно пържене, ще намали загубите и ще ускори готвенето, увеличавайки капацитета на кухнята. В момента ресторантът използва по-малък фритюрник. 3. Конвектомат (1 бр.) Ще позволи едновременното готвене на множество ястия чрез конвекция, което ще намали времето за приготвяне и ще увеличи капацитета. В момента ресторантът няма такова оборудване. 4. Хладилен шкаф - нискотемпературен (1 бр.) Осигурява съхранение на замразени продукти, като позволява поддържането на по-големи наличности и намалява нуждата от чести доставки. Сега ресторантът разполага с по-малък фризер. С този, капацитетът за съхранение ще се увеличи. 5. Хладилен шкаф (1 бр.) Гарантира подходящи условия за съхранение на пресни продукти, което ще ускори подготовката на храната и ще подобри качеството. В момента се ползва по-малък хладилник. С този, капацитетът за съхранение ще се увеличи. 6. Хладилна витрина за салати (1 бр.) Тази витрина ще позволи по-бързо приготвяне и предлагане на свежи салати. Ще подобри качеството на обслужването, особено в пиковите часове и при увеличени онлайн поръчки. Ресторантът не разполага с подобна витрина. 7. Сокоизстисквачка (1 бр.) Ще добави възможност за приготвяне на прясно изцедени сокове, отговаряйки на търсенето на здравословни напитки. Това ще разшири разнообразието на менюто и ще привлече здравословно ориентирани клиенти. В момента ресторантът няма подобна професионална машина, а ползва тип "домашна" сокоизтисквачка. 8. Ледогенератор за кубчета лед (1 бр.) Ще осигури постоянно снабдяване с лед, което ще подобри качеството на напитките и ефективността на бара. Ледът ще бъде винаги на разположение, дори в пикови моменти. Ресторантът в момента не разполага с ледогенератор. 9. Тестомесачка (1 бр.) Автоматизира процеса на месене на тесто, което ще ускори приготвянето на хляб, пици и други продукти. Това ще подобри качеството и ще намали нуждата от ръчен труд. Ресторантът не разполага с такова оборудване в момента. 10. Зеленчукорезачка (1 бр.) Ще ускори рязането на зеленчуци, което ще намали времето за подготовка на продуктите и разходите за труд. Ресторантът ще подобри ефективността на кухнята, тъй като досега рязането се извършва ръчно. 11. Работна маса (1 бр.) Ще добави допълнително работно пространство в кухнята, което ще подобри организацията на процесите и ще ускори подготовката на храната. Това ще улесни координацията в кухнята и ще оптимизира работния процес. 12. Скара (1 бр.) Новата скара ще удвои капацитета за приготвяне на месо, риба и зеленчуци. С равномерното и бързо готвене ще се увеличи възможността за приготвяне на повече ястия за кратко време. В момента ресторантът разполага с една скара. Това оборудване ще увеличи капажитета и ще подобри производствените процеси в ресторант „Орфей“, като автоматизира основни задачи, повиши ефективността, намали разходите и подобри качеството на предлаганите продукти. 37 332.72 0.00
Подобряване на управленските, производствените и логистичните процеси в предприятието: Като част от дейността ще бъде въведена ERP система - 1 бр. Внедряването на ERP система ще подобри значително управлението на ресурсите и оптимизацията на бизнес процесите. Някои от основните ползи включват: 1. Интеграция на процесите ERP системата ще обедини ключовите бизнес процеси като управление на инвентара, кухнята, поръчките, продажбите, финансите и доставките в единна платформа. Това ще осигури централизирано управление и координация между различните отдели на ресторанта, като елиминира дублирането на данни и минимизира грешките. Интеграцията на информацията ще даде на Управителя възможност за по-добър контрол и по-лесно вземане на решения. 2. Реално време информация и отчетност ERP системата ще осигури в реално време данни за наличностите на продукти, финансите, броя на поръчките и други ключови показатели. Това ще позволи на Управителя да имат пълен поглед върху текущото състояние на ресторанта, което ще подпомогне по-добро планиране и по-бързи реакции на пазарни промени. Системата ще генерира подробни отчети за продажбите, разходите и производителността, което ще позволи по-прецизно анализиране и оптимизация на операциите. 3. Оптимизиране на управлението на инвентара ERP системата ще улесни управлението на наличностите, като автоматизира процесите на следене на инвентара, поръчките на нови продукти и изчисляване на нуждите. Това ще намали риска от недостиг или излишък на продукти, което ще оптимизира разходите и ще подобри управлението на ресурсите. Благодарение на автоматизираните сигнали за изчерпване на наличностите, ресторантът ще може да планира по-добре своите доставки. 4. Подобряване на управлението на поръчките ERP системата ще интегрира поръчките от различни канали – както за клиенти на място, така и за онлайн поръчки – в единна система, която ще позволи по-добра координация и проследяване. Това ще намали времето за обработка на поръчките и ще предотврати грешки, които могат да се появят при ръчната обработка на поръчки. Внедряването на ERP система ще подобри също така комуникацията между кухнята и сервитьорите, като предостави информация в реално време за статуса на всяка поръчка. 5. По-добро управление на финансите ERP системата ще осигури точен контрол върху финансовите потоци, като обедини информацията за приходите и разходите в единна платформа. Системата ще генерира автоматизирани отчети за печалбата, разходите за продукти, труд и други оперативни разходи. Това ще позволи на Упарвителя по-добро планиране на бюджета и по-лесно идентифициране на области за оптимизация и намаляване на разходите. 6. Подобрено планиране и прогнозиране ERP системата ще позволи да се планират по-ефективно бъдещите дейности въз основа на точни исторически данни. Например, системата ще анализира кои ястия се поръчват най-често, в кои дни има най-голяма натовареност и кои продукти се изчерпват най-бързо. Това ще помогне на ресторанта да планира своите ресурси по-ефективно и да подобри управлението на доставките и производството. 7. Улеснено управление на човешките ресурси ERP системата ще автоматизира и процесите, свързани с управлението на персонала, като графици за работа, отчитане на работните часове и заплати. Това ще намали административната тежест върху Упарвителя и ще осигури по-добро управление на персонала, което ще подобри организацията на работния процес и ще оптимизира използването на човешките ресурси. 8. Подобряване на клиентското обслужване ERP системата ще улесни проследяването на клиентските поръчки и предпочитания, което ще помогне на ресторанта да предложи персонализирани услуги. Например, системата може да следи предпочитанията на редовните клиенти и да помогне при бързото обработване на техните поръчки. Това ще подобри удовлетвореността на клиентите и ще увеличи тяхната лоялност. 15 000.00 0.00
Консултантски услуги за подготовка на проектното предложение: Дейността включва ползването на консултантски услуги за подготовка на проектното предложение по процедурата и е изпълнена преди неговото подаване. 3 000.00 0.00

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).