Identification

UMIS Number BG05M9OP001-1.021-0152-C01
Project Name Improving adaptability of employees by participating in training for acquiring professional qualifications and key competencies
Beneficiary 814255079 VIMAR LtD
Funding ESF ==> Human Resources Development
Date of the Contract/Order 08.03.2018
Start Date 08.03.2018
End Date 08.04.2019
Status of Implementation of the Contract/Order of the Grant Closed (completion date)
Location of Performance
  • България

Description

Brief description
С настоящото проектно предложение ще се предостави възможност на заетите лица в Вимар,кандидат по проекта и Винтидж Рест, партньор да придобият нови или да разширят знанията и уменията си чрез придобиване на професионална квалификация (ПК) и ключови компетенции(КК).След преминаването на обученията служителите ще повишат и адаптират умения си спрямо актуалните нужди на Вимар и Винтижд Рест.Това ще улеснени адаптацията им към условията на труд и ще им създаде възможност за по-добро кариерно развитие,ще повиши тяхната ПК и познанията им в чужди езици.В дългосрочен план,предоставяйки на служителите възможност да придобият нови или да усъвършенстват проф. си знания и умения, проектът ще осигури предпоставки за продължителна заетост и ще подобри качеството на живот на лицата от целевата група.Постигането на заложените цели и резултати по проекта ще се извърши чрез изпълнение на следните дейности:
1.Предоставяне на обучения за придобиване или повишаване на ПК на заетите лица в Вимар и Винтидж Рест.
2.Обучение за придобиване на КК 2 на заетите лица в Вимар и Винтидж Рест.
Настоящият проект дава достъп на заетите до качествено обучение, което от своя страна ще доведе до по-добри възможности за кариерно развитие, запазване на заетостта и превенция на риска от изключване на уязвими групи на пазара на труда(лица със средно и по-ниско образование)повишаване на производителността на труда,а оттам и на качеството на живот.Проектът предоставя възможност на заетите лица да се включат в обучения, които ще бъдат извършени според модерните тенденции за обучение и освен придобиването на ПК и езикови компетенции,ще допринесат и до личностното израстване на обучаемите лица.Качественото обучение неизменно ще допринесе за задоволяване на потребностите на дружеството кандидат и партньор за изграждане на икономика,основана на знанието и за развитие на потенциала на заетите,което е част от кадровата политика на Вимар и Винтидж Рест.
Activities
  • Activity: Провеждане на обучения за придобиване и/или повишаване на професионалната квалификация на заетите лица във Вимар ООД и Винтижд Рест ООД: Дейността цели за част от заетите лица във Вимар и Винтидж Рест да се проведат обучения по професионална квалификация, които са в съответствие с дейността на кандидата и партньора и са за следните заемани в двете дружества длъжности: 1.За част от заетите лица, назначени на длъжност „работник кухня“ и „сервитьор“ – общо 58 л. се предвижда обучение по професия „Готвач“ с код на професията: 811070, специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки“ с код на специалността: 8110701. В обучението са включени 20 от заетите лица във Вимар и 38 от заетите лица във Винтижд Рест. Тази професия е необходима за повишаване качеството на обслужване при кандидата и партньора, като освен с технологиите на работа в кухнята и със спецификите на ястията, ще се повиши конкурентоспособността на обучените на пазара на труда. Основна цел на обучението по професията "Готвач" е придобиване на знания и умения за производство на кулинарна продукция и напитки. След завършване на обучението по професията обучаваният трябва да умее да: - прилага технологията за производство на кухненска продукция; - оперира с машини и съоръжения в ресторантьорството. 2. За част от заетите лица, назначени на длъжност „сервитьор“ и на длъжност „барман“ – общо 44 л. се предвижда обучение по, специалност „Обслужване на заведения в общественото хранене“ с код на специалността: 8110801. В обучението са включени 23 от заетите лица във Вимар и 21 от заетите лица във Винтидж Рест. Основна цел на обучението по професията "Сервитьор-барман" е подготовка на обучаваните за реализация в сферата на хотелиерството и ресторантьорството. След завършване на обучението по професията обучаваният трябва да: - прилага технологията на туристическото обслужване; - оперира с машини и съоръжения в ресторантьорството; познава икономиката в ресторантьорството. 3. За част от назначените на длъжност „ работник кухня “ – 7 л., „помощник-готвач“ – 1 л. и „ готвач“ – 2 л. във Вимар ООД - общо 10 л. се предвижда обучение по професия „Хлебар – сладкар“ с код на професията: 541030, специалност „Производство на сладкарски изделия“ с код на специалността:5410302.. След завършване на обучението по професията обучаваният трябва да: - познава задължителната технологична документация за всяко изделие; - характеризира основните етапи от производството на изделието и технологичната им последователност, описва същността на технологичните процеси и операции, посочва техните параметри и показатели, разчита технологичните им схеми; - класифицира основните суровини и материали, характеризира техните свойства, анализира и оценява качеството им и посочва възможностите за употребата им; - изработва различни видове изделия, спазвайки технологичната документация за всяко от тях; декорира и оформя изделия, придавайки им добър естетически вид. Заложената сума за обученията в бюджета на проекта е в съответствие с максимално допустимата стойност на безвъзмездната финансова помощ за един обучаем за придобиване на професионална квалификация за втора степен, посочени в Условията за кандидатстване - 1200 лв. Професионалните обучения са от втора степен, с продължителност не по-малка от 660 учебни часа, от които броя на учебните часове, предвидени за практическо обучение са не по-малко от 60 на сто от общия брой часове за изучаване на учебните предмети или модули от отрасловата и специфичната професионална подготовка при придобиване на втора степен на професионална квалификация. Учебните часове ще се осъществяват в съответствие с изискванията на Закона за професионалното образование и обучение (ЗПОО), наредба № 44 от 9 януари 2012 г. за придобиване на квалификация по професията "хлебар-сладкар", наредба № 7 от 4 декември 2006 г. за придобиване на квалификация по професия "сервитьор-барман", наредба № 15 от 24 септември 2004 г. за придобиване на квалификация по професия "готвач", както и в съответствие с Рамковите програми и чл. 29, ал.2, т.2 от ЗПОО. , Contracted Amount: 134 400.00 , Reported Amount: 135 600.00
  • Activity: Провеждане на обучения по ключови компетентности на заетите лица във Вимар ООД и Винтижд Рест ООД: С цел по-добра професионална реализация и в съответствие с длъжностните изисквания на заеманите длъжности част от лицата, които е предвидено да преминат обучение по професионална квалификация ще бъдат обучени и по чужд език. За част от заетите лица във Вимар ООД и Винтижд Рест ООД се предвижда да се проведат обучения по ключова компетентност 2 „Общуване на чужди езици” – английски език, което е в съответствие с дейността на кандидата и партньора и е за следните заемани в двете дружества длъжности: За кандидата Вимар ООД за длъжност салонен управител – 1 лице, сервитьор – 19 лица и барман – 4 лица от целевата група; За партньора Винтижд Рест ООД за длъжност салонен управител – 2 лица, хост/еса – 1 лице, сервитьор – 17 лица и барман – 4 лица от целевата група. Общият брой на лицата от целевата група по проекта, включени в обучение по английски език е 48. . Изпълнението на дейността ще позволи укрепването на капацитета на служителите на Вимар ООД и Винтижд Рест ООД, необходим за изпълнението на ежедневните им служебни задължения, както и ще спомогне за тяхната увереност по време на общуването с чуждоезични клиенти на ресторантите, собственост на двете дружества. С осъществяването на това обучение се цели подобряване на комуникативните умения по английски език, което ще спомогне на служителите, включени в целевата група по проекта на Вимар ООД и Винтижд Рест ООД да придобият ключови компетенции за свободна и ефективна комуникация с чужденци. , Contracted Amount: 33 600.00 , Reported Amount: 33 600.00

Participating Organizations

Partners
  • Partner: Vintage Rest Ltd, Contracted Amount*: 0.00 , Reported Amount: 0.00
Contractors None
Subcontractors None
Members of the Consortium None

Notes:

* The projected contract value may be lower than the reported one because of any of the following reasons:

  • For physical person, the contracted value does not include the employer expenses, which are admissible expenses and are accounted under the project
  • The Beneficiary has reported expense only with an invoice without a contract with the selected contractor
  • The beneficiary has reported over again expenses to the MA

** This column represents the amount of costs claimed by the beneficiary

Indicators

Indicator 1 Заети лица, Measure Unit: Брой, Base Value: 0.00 , Target amount: 116.00 , Reached amount: 133.00
Indicator 2 Участници, придобили квалификация при напускане на операцията, Measure Unit: Брой, Base Value: 0.00 , Target amount: 116.00 , Reached amount: 129.00

Financial Information

Total Project cost 184 800.00 BGN
Grant 184 800.00 BGN
Self amount 0.00 BGN
Total actual amounts paid 184 800.00 BGN
Percentage of EU co-financing 85.00 %

Financial Corrections

None

Notes:

1 The quoted value represents the maximum amount of the imposed financial correction. Depending on the performance of the contract, the actual amount of the deducted financial correction may be lower.

2 A financial correction with a zero total value means that it has been canceled as a result of a court judgment.

Procurements

Procedure 1 Subject to due process: „Избор на доставчик на продукти за провеждане на обучения за придобиване на професионална квалификация на заети лица по професия “Готвач”, “Хлебар-Сладкар” и “Сервитьор-барман” от ЦПО към Вимар ООД по обособени позиции.”, Estimated Amount: 108 000.00
  • Differentiated position 1: Обособена позиция 1: Месо и месни продукти
    Contractor:
    Contract total funded value:
  • Differentiated position 2: Обособена позиция 2: Риба и морски продукти
    Contractor:
    Contract total funded value:
  • Differentiated position 3: Обособена позиция 3: Брашно, тестени и зърнени продукти
    Contractor:
    Contract total funded value:
  • Differentiated position 4: Обособена позиция 4: Мляко, млечни продукти и яйца
    Contractor:
    Contract total funded value:
  • Differentiated position 5: Обособена позиция 5: Плодове, зеленчуци, гъби и ядки
    Contractor:
    Contract total funded value:
  • Differentiated position 6: Обособена позиция 6: Животински и растителни мазнини и други пакетирани продукти
    Contractor:
    Contract total funded value:

Notes:

All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN