Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 55 211 TREES
Български

Programme: Rural Development Programme

Planning region: All

Description

The project proposal has been developed to meet the need for highly qualified staff, increased productivity and quality of products produced by Sevenfoods Ltd., aiming to increase the ability of the employees in the company to build skills to meet the dynamic changes On the labor market.
Project target group: 22 employees in the applicant's company.
The project is aimed at providing training to employees to acquire or enhance their professional qualifications and training on key competencies. The training will be in line with the employer's needs, the company's business and the current needs of the business in the priority sector - the production of bread and fresh confectionery.
The project addresses intentions for initiatives in the context of the objectives and priorities set out in the HRD OP 2014-2020 and is aimed at supporting employees to meet the changing changes and the ever-increasing requirements of the employer towards the workforce in terms of knowledge and Working skills.
Objectives of the project: to increase the adequacy of the skills of the employed and their ability to meet the changes in the labor market.
Expected results:
- acquired and improved skills of 22 persons in total;
- increased adequacy of the labor skills of the employees, taking into account the current needs of the applicant and of the business;
- increased productivity of labor;
- creating conditions for better jobs and sustainable employment.
The main activities of the project are:
-Providing training for improving the professional qualification of part of profession "Restaurant", specialization "Catering"
-Providing training to acquire KC4 "Digital Competence";
-Information and communication;
-Organization and project management.
The envisaged activities are entirely aimed at achieving the objectives of the project proposal and will have a positive impact on the target group, the employer and society as a whole.
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Предоставяне на обучение за придобиване и/или повишаване на професионалната квалификация по част от професията „Ресторантьор“ на заетия персонал в "СЕВЪН ФУУДС" ООД.: Дейността има за цел да осигури включването на 22 заети лица от целевата група в обучение за придобиване на професионалната квалификация по част от професията "Ресторантьор", специалност "Кетеринг". Обучението е съобразено със специфичните нужди и необходимостта на работодателя, дейността на фирмата и е в съответствие с конкретните трудови операции и задължения на работещите лица. "СЕВЪН ФУУДС" ООД притежава заведения за обществено хранене и развива икономическа дейност в сектора ресторантьорство и заведения за бързо хранене и обслужване. Основната трудова дейност на заетите във фирмата лица е свързана с работа по приготвяне на храни, сладки, тестени изделия, закуски, сандвичи, захарни изделия, торти, напитки и продажбата им на клиентите на заведенията. Работещите във фирмата заемат предимно длъжности "Готвач", "Продавач на закуски и напитки", "Пекар", "Продавач-консултант", "Сладкар" и "Обслужващ кулинарен щанд". "СЕВЪН ФУУДС" ООД е новорегистрирана фирма осъществяваща стопанска дейност от декември 2016 г. в производството на храни и напитки и продажбата им в заведения за обществено хранене. Производствената номенклатура е разнообразна: дребни соленки и сладки, хапки, ръчно изработени дребни печива, бутикови изделия, индивидуални поръчки по специални рецепти предназначени предимно за кетеринг. Фирмата е търсен партньор на различни агенции за осъществяване на партита и увеселителни мероприятия, частни и общински организации осъществяващи информационни събития с организиран кетеринг и др. подобни на място в заведенията и при клиентите. Работодателят е преценил нагласите, знанията и компетенциите на работещите относно знанията и уменията им за производството на изделия за кетеринг, декориране на изделията, аранжиране, опаковане и организиране и осъществяване на кетеринг и предявява необходимост към персонала да премине обучение по част от професията "Ресторантьор", специалност "Кетеринг", защото е преценил, че професионалните умения на заетите лица трябва да отговарят напълно на техните трудови задължения, както и на дейността на фирмата, изискванията на клиентите и бизнеса и високата конкуренция в бранша. Целия персонал независимо от конкретната длъжност работи в организирането и осъществяването на кетеринга. Работодателят има необходимост да обучи персонала си да извършва професионално организирането на кетеринг, за да се подобри качеството на произвежданите храни и напитки за кетеринг и предоставяните услуги, и удовлетвори клиентското търсене. За да се постигне отлична визия и вкусови стойности на продукцията за кетеринг заетите лица трябва да придобият основни знания и умения за производство и организация на кетеринг. Целевата група е с доста различна консистенция, образование и ценз, трудови навици, професионална квалификация и умения. Лицата участват активно в развитието на стопанската дейност на фирмата, извършват различни трудови дейности, но няма нито едно лице да притежава професионална квалификация по специалността "Кетеринг". Заетите във фирмата лица са предимно със средно образование, като част от тях са лица над 54 г. възраст. По-възрастните лица имат остарели знания, умения и компетенции за работа със съвременни суровини и материали и рецептурници и по консервативно мислене за визия и аранжировка и организиране на кетеринг, а при част от по-младите лица липсват базови теоретични и практически професионални знания. Предвидената дейност по професионалното обучение на заетите лица е изцяло насочена към постигане на целите за повишаване на: -способността на заетите лица да посрещат бързите и динамични промени на пазара на труда; -адекватността на професионалните умения на заетите, с оглед повишаване на качеството на работа и производителността на труда и постигане на устойчивост на заетостта. Общата цел на предвиденото обучение е да се предостави възможност за повишаване адекватността на уменията на заети лица, съобразено с актуалните нужди на фирмата и изискванията на работодателя. 24 750.00 27 225.00
Предоставяне на обучение за придобиване на КК4 "Дигитална компетентност" на заетия персонал в "СЕВЪН ФУУДС" ООД.: Дейността има за цел да осигури включването на 20 заети лица от целевата група в обучение за придобиване на ключова компетентност 4"Дигитална компетентност", според необходимостта и изискванията на работодателя, съобразени с предмета и работните длъжности на предприятието. В рамките на тази дейност ще бъде избран външен изпълнител и ще се организира и проведе обучение, съгласно Европейската квалификационна рамка по КК4 "Дигитална компетентност", с продължителност 45 учебни ч. Дейността е планирана да бъде възложена на външен изпълнител - обучаваща организация по КК4 "Дигитална компетентност". Конкретната обучителна програма ще бъде предложена от изпълнителя, като се вземат предвид и резултатите от попълнените от лицата входящи тестове за определяне на нивото на познание. Учебните часове ще бъдат разделени на 20 теория и 25 практика. В обучението са предвидени възможности на лицата да получават консултации с квалифицирани преподаватели. Превръщането на информационните и комуникационни технологии в ключов лост за по-ефективна и ефикасна трудова дейност, за креативно мислене, за иновативно и ангажирано поведение на работното място при решаване на проблеми, извършване на рутинни операции с компютърна и информационна техника, за достъп до по-широки и по-актуални знания променя изискванията на работодателите към работниците заемащи длъжности свързани с работа с техника и оборудване с дисплеи, програми и софтуерни продукти. Целевата група е с доста различна консистенция, част от хората нямат нужното качество на притежаваните от тях компетенции за работа с технологично оборудване с включени компютри, дисплеи, програми и софтуерни продукти. За тези лица е от изключително значение да притежават дигитални компетенции за работа с цифри, информация и база данни, програми и компютърна техника. Продавач- консултантите извършват касови продажби посредством съвременна система с терминални станции и моноблок компютри. За лицата пряко ангажирани в производствения процес на храните и напитките, ежедневната дейност е свързана с работа с технологично оборудване с вградени програматори, дисплеи, функционални бутони, софтуер и и т.н. Кандидатът използва високотехнологично оборудване за основните производствени етапи на продукцията, което функционално се управлява чрез софтуери и задаване на различни параметри. Работодателят изисква от служителите да притежават умения за владеене на цифровата информация, способност да се намира, разбира, оценява и използва информацията ефективно, да работят с цифри, информация и база данни и т.н. Предвидената дейност е изцяло насочена към постигане на целите: -Повишаване способността на заетите лица да посрещат бързите и динамични промени на пазара на труда; -Повишаване адекватността на дигитални умения на заетите лица, с оглед повишаване на качеството на работа и производителността на труда и постигане на устойчивост на заетостта; -Повишаване на тяхната конкурентоспособност и покриване изискванията на работодателя към работната сила по отношение на работата, включително и работа с автоматизирано технологично и компютърно оборудване. За тази цел лицата от целевата група ще бъдат включени в обучение за придобиване на КК4"Дигитална компетентност". Общата цел на предвиденото обучение е да се предостави възможност за повишаване адекватността на уменията и познанията на заети лица, съобразено с актуалните нужди на бизнеса и изискванията на работодателя по КК 4. В същото време се цели създаване на условия за по-устойчива заетост, както и повишаване на способността на заетите за посрещане на динамичните промени на пазара на труда. Повишаването на уменията по КК4"Дигитална компетентност" на заетия в дружеството персонал е база за креативно мислене, повишено качеството на труда, повишени умения за работа със съвременно технологично цифрово и компютърно оборудване и засилване на конкурентоспособността на заетите във фирмата лица, отговаряща на технологичните и информационни промени на пазара на труда. 5 000.00 5 500.00

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).