Identification

UMIS Number BG05FMOP001-5.001-0173-C01
Project Name Hot lunch in the conditions of the pandemic of COVID-19 in the municipality of Dobrichka
Beneficiary 000852188 Municipality of Dobrichka
Funding FEAD ==> Foods
Date of the Contract/Order 31.03.2021
Start Date 01.02.2021
End Date 30.06.2021
Status of Implementation of the Contract/Order of the Grant Closed (completion date)
Location of Performance
  • България, Северна и югоизточна България (BG3), Североизточен (BG33), Добрич (BG332), Добричка

Description

Brief description
Настоящият проект за предоставяне на топъл обяд в условия на пандемията от COVID-19 е насочен към уязвими лица, които поради бедност и продължителна социална изолация, в условията на криза са в затруднение да осигурят сами прехраната си. 
Ще бъде извършен подбор на 230 потребители от целевите групи за осигуряване на топъл обяд, състоящ се от: супа, основно ястие и хляб и един път седмично десерт. Услугата ще бъде предоставяна чрез 11 звена на Домашен социален патронаж, разполагащ с подходяща материална база и оборудване за приготвяне на храната и транспортирането й до потребителите. На потребителите ще се предоставя разнообразно седмично меню по Рецептурник за заведения за обществено хранене от 2010 г. на изд.Техника, ще се осигурява балансирано хранене, при спазване на изискванията за безопасност на храните и националните стандарти и норми за хранене. Ще се реализират и съпътстващи мерки, предвидени в допълнение към разпределянето на храна с цел намаляване на социалното изключване и/или справяне с извънредни социални ситуации по еманципиращ и устойчив начин, като например разходите за консултиране, за изготвяне на информационни материали за основни социални права и насочване към други услуги, за индивидуално и групово консултиране за управление на семейния бюджет, за изготвяне на насоки за балансиран режим на хранене и др. за информиране и консултиране на потребителите относно възможностите за ползване на социални и административни услуги, за здравословно и балансирано хранене, както и други форми на подкрепа, съдействие, индивидуално или групово консултиране, реализирани в отговор на установени конкретни нужди и проблеми.
В резултат на изпълнението на проекта 230 лица от общината ще получат топъл обяд в 102 работни дни, ще бъде подобрен достъпът им до социални услуги за преодоляване на социалната им изолация в условията на обявената извънредна ситуация, произтичаща от необходимостта от ограничаване на разпространението на COVID-19.
Activities
  • Activity: Определяне на целевите групи: Тази дейност ще започне преди стартирането на договора, след одобрение на Списъка за потребителите от АСП, както и да се изпълнява през целия период на изпълнение, което ще кореспондира с описание в проектното предложение. В съответствие с целите на операцията, целевите групи са лица: -без доходи или с ниски доходи под линията на бедност - хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията; -поставени под карантина - без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа; -обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности. В условията на извънредна ситуация, за да се гарантира, че помощта ще достигне до най-засегнатите от кризата, комисия, назначена със Заповед на кмета на общината ще идентифицира най-нуждаещите се лица, като за целта ще се използват всякакви източници на информация-сигнали на граждани, отворена телефонна линия, информация от РЗИ за лица, поставени под задължителна карантина, информация от доставчици на социални услуги и институции и др. За да се удостовери допустимостта на потребителите, ще се създаде организация за поддържане на съответна документална отчетност, с която да се гарантира, че подборът на потребителите е съобразен с изискванията за допустимост и е извършен по прозрачен и обективен начин. При идентифицирането на нуждаещите се лица ще се използва механизъм за идентифициране на най-нуждаещите се лица - целева група по операцията, базиран на прилагания подход по оперативната програма до момента, където е приложимо, но модифициран, за да отговори в най-пълна степен на нуждите на хората и отрази обективната пандемична ситуация. Преди стартиране на дейността по приготвяне и доставка на топлия обяд, всички идентифицирани от ПО нуждаещи се лица подлежат на потвърждаване от съответната ДСП за принадлежност към допустимата целева група. Във връзка със задължителното използване на защитен канал и начин за обмен на данни между общината и ДСП при необходимите проверки на кандидат-потребителите за принадлежност към допустимите целеви групи, обменът на информация ще се извършва чрез средата за електронен обмен на съобщения (СЕОС) на ДАЕУ. Декларациите за разкриване на данъчна и осигурителна информация, приложени към заявленията на кандидат-потребителите в оригинал. Общината ще изготви списък с попълнени колони 1,2,3, а при карантинирани и колона 4, за всички кандидат-потребители, който ще представя на съответната ДСП за проверка и отразяване на принадлежността към целевите групи по програмата. За лицата, които са поставени под карантина ще се отразява в колона „Забележка ПО“ „под карантина от …до../дата/“. Всеки потребител ще се подписва ежедневно в списъка за получения топъл обяд. Невключените нуждаещи се лица към момента на стартирането на услугата, ще бъдат в списък на чакащите. Те ще бъдат включвани при евентуално отпадане на потребител. Храната ще се приготвя в 11-те ДСП с добра материална база, разполагащи с цялостно оборудване и обзавеждане, чрез които ще се осигурява обяд на 230 потребители от целеви групи: 1. ДСП с.Ведрина – 20 потребители; 2. ДСП с.Владимирово - 20 потребители; 3. ДСП с.Дончево - 20 потребители; 4. ДСП с.Житница - 20 потребители; 5. ДСП с.Карапелит - 30 потребители; 6. ДСП с.Овчарово - 20 потребители; 7. ДСП с.Паскалево - 20 потребители; 8. ДСП с.Победа - 20 потребители; 9. ДСП с.Смолница - 20 потребители; 10. ДСП с.Стефан Караджа - 20 потребители; 11. ДСП с.Стожер - 20 потребители. , Contracted Amount: 0.00 , Reported Amount: 0.00
  • Activity: Приготвяне на топъл обяд - Обект с. Ведрина: За целите на настоящия проект се предвижда закупуването на хранителни продукти да се извършва на основание сключените договори за доставка на хранителни продукти за нуждите на Домашен социален патронаж в община Добричка. Проведена е обществена поръчка с уникален №851135 в РОП №2018/S113-256790 в ОВ на ЕС. Сключени са общо 12 бр. договори за доставка на храни: 1.Договор №106/17.09.2018 г.- „Хляб и тестени и пресни сладкарски изделия“; 2.Договор №107/17.09.2018 г.- „Мляко и млечни продукти“; 3.Договор №108/17.09.2018 г.-„Безалкохолни напитки, бутилирани трапезни и натурални води“; 4.Договор №109/17.09.2018 г. - „Подправки-пресни и сушени“. 5. Договор №110/19.09.2018 г. - „Месо и месни продукти“; 6. Договор №111/19.09.2018 г. - „Риба и рибни продукти и др. морски дарове“; 7. Договор №112/19.09.2018 г. - „Яйца и яйчни продукти“; 8. Договор №113/19.09.2018 г. - „Зеленчуци-сурови, сготвени, консервирани, замразени и сушени, ферментирали зеленчукови сокове“; 9. Договор №114/19.09.2018 г. - „Плодове-пресни и замразени, сушени, консервирани под формата на нектари и плодови сокове, кофитюри, мармалади, желета и компоти“; 10. Договор №115/19.09.2018 г. - „Масла и мазнини“; 11. Договор №116/19.09.2018 г. - „Захар и захарни изделия“; 12. Договор №117/19.09.2018 г. - „Варива“. Община Добричка ще бъде отговорна за закупуването на хранителни продукти за осигуряването на топъл обяд, състоящ се от: супа, основно ястие, хляб и един път седмично-десерт, в съответствие с изискванията на действащото национално законодателство и при спазването на принципите за публичност и прозрачност. Чрез закупените хранителни продукти ще се предоставя разнообразно седмично меню по Рецептурник за заведения за обществено хранене от 2010 г. на изд.Техника, с което да се осигури балансирано хранене на целевата група, при спазване на изискванията за безопасност на храните и националните стандарти и норми за хранене. Доставените хранителни продукти ще отговарят на изискванията на санитарните, санитарно-ветеринарните, хигиенните и други норми, установени от действащото в Република България законодателство и на приложимите нормативни актове на органите на Европейския съюз, и/или на издадени от специализирани държавни контролни органи в съответствие с нормативни изисквания, свързани с производството и търговията с храни. Дейността на Обект с. Ведринаще бъде с продължителност 5 месеца, като се предвижда да стартира на 01.02.2021 г. и да продължи до 30.06.2021. Обект с. Ведрина ще предоставя топъл обяд на 20 лица в рамките на общо 102 дни /всеки работен ден в рамките на 5-те месеца на предоставяне на услугата/., Contracted Amount: 5 508.00 , Reported Amount: 5 508.00
  • Activity: Приготвяне на топъл обяд - Обект с. Владимирово: За целите на настоящия проект се предвижда закупуването на хранителни продукти да се извършва на основание сключените договори за доставка на хранителни продукти за нуждите на Домашен социален патронаж в община Добричка. Проведена е обществена поръчка с уникален №851135 в РОП №2018/S113-256790 в ОВ на ЕС. Сключени са общо 12 бр. договори за доставка на храни: 1.Договор №106/17.09.2018 г.- „Хляб и тестени и пресни сладкарски изделия“; 2.Договор №107/17.09.2018 г.- „Мляко и млечни продукти“; 3.Договор №108/17.09.2018 г.-„Безалкохолни напитки, бутилирани трапезни и натурални води“; 4.Договор №109/17.09.2018 г. - „Подправки-пресни и сушени“. 5. Договор №110/19.09.2018 г. - „Месо и месни продукти“; 6. Договор №111/19.09.2018 г. - „Риба и рибни продукти и др. морски дарове“; 7. Договор №112/19.09.2018 г. - „Яйца и яйчни продукти“; 8. Договор №113/19.09.2018 г. - „Зеленчуци-сурови, сготвени, консервирани, замразени и сушени, ферментирали зеленчукови сокове“; 9. Договор №114/19.09.2018 г. - „Плодове-пресни и замразени, сушени, консервирани под формата на нектари и плодови сокове, кофитюри, мармалади, желета и компоти“; 10. Договор №115/19.09.2018 г. - „Масла и мазнини“; 11. Договор №116/19.09.2018 г. - „Захар и захарни изделия“; 12. Договор №117/19.09.2018 г. - „Варива“. Община Добричка ще бъде отговорна за закупуването на хранителни продукти за осигуряването на топъл обяд, състоящ се от: супа, основно ястие, хляб и един път седмично-десерт, в съответствие с изискванията на действащото национално законодателство и при спазването на принципите за публичност и прозрачност. Чрез закупените хранителни продукти ще се предоставя разнообразно седмично меню по Рецептурник за заведения за обществено хранене от 2010 г. на изд.Техника, с което да се осигури балансирано хранене на целевата група, при спазване на изискванията за безопасност на храните и националните стандарти и норми за хранене. Доставените хранителни продукти ще отговарят на изискванията на санитарните, санитарно – ветеринарните, хигиенните и други норми, установени от действащото в Република България законодателство и на приложимите нормативни актове на органите на Европейския съюз, и/или на издадени от специализирани държавни контролни органи в съответствие с нормативни изисквания, свързани с производството и търговията с храни. Дейността на Обект с. Владимирово ще бъде с продължителност 5 месеца, като се предвижда да стартира на 01.02.2021 г. и да продължи до 30.06.2021. Обект с. Владимирово ще предоставя топъл обяд на 20 лица в рамките на общо 102 дни /всеки работен ден в рамките на 5-те месеца на предоставяне на услугата/., Contracted Amount: 5 508.00 , Reported Amount: 5 508.00
  • Activity: Приготвяне на топъл обяд - Обект с.Дончево: За целите на настоящия проект се предвижда закупуването на хранителни продукти да се извършва на основание сключените договори за доставка на хранителни продукти за нуждите на Домашен социален патронаж в община Добричка. Проведена е обществена поръчка с уникален №851135 в РОП №2018/S113-256790 в ОВ на ЕС. Сключени са общо 12 бр. договори за доставка на храни: 1.Договор №106/17.09.2018 г.- „Хляб и тестени и пресни сладкарски изделия“; 2.Договор №107/17.09.2018 г.- „Мляко и млечни продукти“; 3.Договор №108/17.09.2018 г.-„Безалкохолни напитки, бутилирани трапезни и натурални води“; 4.Договор №109/17.09.2018 г. - „Подправки-пресни и сушени“. 5. Договор №110/19.09.2018 г. - „Месо и месни продукти“; 6. Договор №111/19.09.2018 г. - „Риба и рибни продукти и др. морски дарове“; 7. Договор №112/19.09.2018 г. - „Яйца и яйчни продукти“; 8. Договор №113/19.09.2018 г. - „Зеленчуци-сурови, сготвени, консервирани, замразени и сушени, ферментирали зеленчукови сокове“; 9. Договор №114/19.09.2018 г. - „Плодове-пресни и замразени, сушени, консервирани под формата на нектари и плодови сокове, кофитюри, мармалади, желета и компоти“; 10. Договор №115/19.09.2018 г. - „Масла и мазнини“; 11. Договор №116/19.09.2018 г. - „Захар и захарни изделия“; 12. Договор №117/19.09.2018 г. - „Варива“. Община Добричка ще бъде отговорна за закупуването на хранителни продукти за осигуряването на топъл обяд, състоящ се от: супа, основно ястие, хляб и един път седмично-десерт, в съответствие с изискванията на действащото национално законодателство и при спазването на принципите за публичност и прозрачност. Чрез закупените хранителни продукти ще се предоставя разнообразно седмично меню по Рецептурник за заведения за обществено хранене от 2010 г. на изд.Техника, с което да се осигури балансирано хранене на целевата група, при спазване на изискванията за безопасност на храните и националните стандарти и норми за хранене. Доставените хранителни продукти ще отговарят на изискванията на санитарните, санитарно – ветеринарните, хигиенните и други норми, установени от действащото в Република България законодателство и на приложимите нормативни актове на органите на Европейския съюз, и/или на издадени от специализирани държавни контролни органи в съответствие с нормативни изисквания, свързани с производството и търговията с храни. Дейността на Обект с. Дончево ще бъде с продължителност 5 месеца, като се предвижда да стартира на 01.02.2021 г. и да продължи до 30.06.2021. Обект с. Дончево ще предоставя топъл обяд на 20 лица в рамките на общо 102 дни /всеки работен ден в рамките на 5-те месеца на предоставяне на услугата/., Contracted Amount: 5 508.00 , Reported Amount: 5 508.00
  • Activity: Приготвяне на топъл обяд - Обект с.Житница: За целите на настоящия проект се предвижда закупуването на хранителни продукти да се извършва на основание сключените договори за доставка на хранителни продукти за нуждите на Домашен социален патронаж в община Добричка. Проведена е обществена поръчка с уникален №851135 в РОП №2018/S113-256790 в ОВ на ЕС. Сключени са общо 12 бр. договори за доставка на храни: 1.Договор №106/17.09.2018 г.- „Хляб и тестени и пресни сладкарски изделия“; 2.Договор №107/17.09.2018 г.- „Мляко и млечни продукти“; 3.Договор №108/17.09.2018 г.-„Безалкохолни напитки, бутилирани трапезни и натурални води“; 4.Договор №109/17.09.2018 г. - „Подправки-пресни и сушени“. 5. Договор №110/19.09.2018 г. - „Месо и месни продукти“; 6. Договор №111/19.09.2018 г. - „Риба и рибни продукти и др. морски дарове“; 7. Договор №112/19.09.2018 г. - „Яйца и яйчни продукти“; 8. Договор №113/19.09.2018 г. - „Зеленчуци-сурови, сготвени, консервирани, замразени и сушени, ферментирали зеленчукови сокове“; 9. Договор №114/19.09.2018 г. - „Плодове-пресни и замразени, сушени, консервирани под формата на нектари и плодови сокове, кофитюри, мармалади, желета и компоти“; 10. Договор №115/19.09.2018 г. - „Масла и мазнини“; 11. Договор №116/19.09.2018 г. - „Захар и захарни изделия“; 12. Договор №117/19.09.2018 г. - „Варива“. Община Добричка ще бъде отговорна за закупуването на хранителни продукти за осигуряването на топъл обяд, състоящ се от: супа, основно ястие, хляб и един път седмично-десерт, в съответствие с изискванията на действащото национално законодателство и при спазването на принципите за публичност и прозрачност. Чрез закупените хранителни продукти ще се предоставя разнообразно седмично меню по Рецептурник за заведения за обществено хранене от 2010 г. на изд.Техника, с което да се осигури балансирано хранене на целевата група, при спазване на изискванията за безопасност на храните и националните стандарти и норми за хранене. Доставените хранителни продукти ще отговарят на изискванията на санитарните, санитарно – ветеринарните, хигиенните и други норми, установени от действащото в Република България законодателство и на приложимите нормативни актове на органите на Европейския съюз, и/или на издадени от специализирани държавни контролни органи в съответствие с нормативни изисквания, свързани с производството и търговията с храни. Дейността на Обект с.Житница ще бъде с продължителност 5 месеца, като се предвижда да стартира на 01.02.2021 г. и да продължи до 30.06.2021. Обект с.Житница ще предоставя топъл обяд на 20 лица в рамките на общо 102 дни /всеки работен ден в рамките на 5-те месеца на предоставяне на услугата/., Contracted Amount: 5 508.00 , Reported Amount: 5 508.00
  • Activity: Приготвяне на топъл обяд - Обект с.Карапелит: За целите на настоящия проект се предвижда закупуването на хранителни продукти да се извършва на основание сключените договори за доставка на хранителни продукти за нуждите на Домашен социален патронаж в община Добричка. Проведена е обществена поръчка с уникален №851135 в РОП №2018/S113-256790 в ОВ на ЕС. Сключени са общо 12 бр. договори за доставка на храни: 1.Договор №106/17.09.2018 г.- „Хляб и тестени и пресни сладкарски изделия“; 2.Договор №107/17.09.2018 г.- „Мляко и млечни продукти“; 3.Договор №108/17.09.2018 г.-„Безалкохолни напитки, бутилирани трапезни и натурални води“; 4.Договор №109/17.09.2018 г. - „Подправки-пресни и сушени“. 5. Договор №110/19.09.2018 г. - „Месо и месни продукти“; 6. Договор №111/19.09.2018 г. - „Риба и рибни продукти и др. морски дарове“; 7. Договор №112/19.09.2018 г. - „Яйца и яйчни продукти“; 8. Договор №113/19.09.2018 г. - „Зеленчуци-сурови, сготвени, консервирани, замразени и сушени, ферментирали зеленчукови сокове“; 9. Договор №114/19.09.2018 г. - „Плодове-пресни и замразени, сушени, консервирани под формата на нектари и плодови сокове, кофитюри, мармалади, желета и компоти“; 10. Договор №115/19.09.2018 г. - „Масла и мазнини“; 11. Договор №116/19.09.2018 г. - „Захар и захарни изделия“; 12. Договор №117/19.09.2018 г. - „Варива“. Община Добричка ще бъде отговорна за закупуването на хранителни продукти за осигуряването на топъл обяд, състоящ се от: супа, основно ястие, хляб и един път седмично-десерт, в съответствие с изискванията на действащото национално законодателство и при спазването на принципите за публичност и прозрачност. Чрез закупените хранителни продукти ще се предоставя разнообразно седмично меню по Рецептурник за заведения за обществено хранене от 2010 г. на изд.Техника, с което да се осигури балансирано хранене на целевата група, при спазване на изискванията за безопасност на храните и националните стандарти и норми за хранене. Доставените хранителни продукти ще отговарят на изискванията на санитарните, санитарно – ветеринарните, хигиенните и други норми, установени от действащото в Република България законодателство и на приложимите нормативни актове на органите на Европейския съюз, и/или на издадени от специализирани държавни контролни органи в съответствие с нормативни изисквания, свързани с производството и търговията с храни. Дейността на Обект с.Карапелит ще бъде с продължителност 5 месеца, като се предвижда да стартира на 01.02.2021 г. и да продължи до 30.06.2021. Обект с.Карапелит ще предоставя топъл обяд на 30 лица в рамките на общо 102 дни /всеки работен ден в рамките на 5-те месеца на предоставяне на услугата/., Contracted Amount: 8 262.00 , Reported Amount: 8 262.00
  • Activity: Приготвяне на топъл обяд - Обект с.Овчарово: За целите на настоящия проект се предвижда закупуването на хранителни продукти да се извършва на основание сключените договори за доставка на хранителни продукти за нуждите на Домашен социален патронаж в община Добричка. Проведена е обществена поръчка с уникален №851135 в РОП №2018/S113-256790 в ОВ на ЕС. Сключени са общо 12 бр. договори за доставка на храни: 1.Договор №106/17.09.2018 г.- „Хляб и тестени и пресни сладкарски изделия“; 2.Договор №107/17.09.2018 г.- „Мляко и млечни продукти“; 3.Договор №108/17.09.2018 г.-„Безалкохолни напитки, бутилирани трапезни и натурални води“; 4.Договор №109/17.09.2018 г. - „Подправки-пресни и сушени“. 5. Договор №110/19.09.2018 г. - „Месо и месни продукти“; 6. Договор №111/19.09.2018 г. - „Риба и рибни продукти и др. морски дарове“; 7. Договор №112/19.09.2018 г. - „Яйца и яйчни продукти“; 8. Договор №113/19.09.2018 г. - „Зеленчуци-сурови, сготвени, консервирани, замразени и сушени, ферментирали зеленчукови сокове“; 9. Договор №114/19.09.2018 г. - „Плодове-пресни и замразени, сушени, консервирани под формата на нектари и плодови сокове, кофитюри, мармалади, желета и компоти“; 10. Договор №115/19.09.2018 г. - „Масла и мазнини“; 11. Договор №116/19.09.2018 г. - „Захар и захарни изделия“; 12. Договор №117/19.09.2018 г. - „Варива“. Община Добричка ще бъде отговорна за закупуването на хранителни продукти за осигуряването на топъл обяд, състоящ се от: супа, основно ястие, хляб и един път седмично-десерт, в съответствие с изискванията на действащото национално законодателство и при спазването на принципите за публичност и прозрачност. Чрез закупените хранителни продукти ще се предоставя разнообразно седмично меню по Рецептурник за заведения за обществено хранене от 2010 г. на изд.Техника, с което да се осигури балансирано хранене на целевата група, при спазване на изискванията за безопасност на храните и националните стандарти и норми за хранене. Доставените хранителни продукти ще отговарят на изискванията на санитарните, санитарно – ветеринарните, хигиенните и други норми, установени от действащото в Република България законодателство и на приложимите нормативни актове на органите на Европейския съюз, и/или на издадени от специализирани държавни контролни органи в съответствие с нормативни изисквания, свързани с производството и търговията с храни. Дейността на Обект с.Овчарово ще бъде с продължителност 5 месеца, като се предвижда да стартира на 01.02.2021 г. и да продължи до 30.06.2021. Обект с.Овчарово ще предоставя топъл обяд на 20 лица в рамките на общо 102 дни /всеки работен ден в рамките на 5-те месеца на предоставяне на услугата/., Contracted Amount: 5 508.00 , Reported Amount: 5 508.00
  • Activity: Приготвяне на топъл обяд - Обект с.Паскалево: За целите на настоящия проект се предвижда закупуването на хранителни продукти да се извършва на основание сключените договори за доставка на хранителни продукти за нуждите на Домашен социален патронаж в община Добричка. Проведена е обществена поръчка с уникален №851135 в РОП №2018/S113-256790 в ОВ на ЕС. Сключени са общо 12 бр. договори за доставка на храни: 1.Договор №106/17.09.2018 г.- „Хляб и тестени и пресни сладкарски изделия“; 2.Договор №107/17.09.2018 г.- „Мляко и млечни продукти“; 3.Договор №108/17.09.2018 г.-„Безалкохолни напитки, бутилирани трапезни и натурални води“; 4.Договор №109/17.09.2018 г. - „Подправки-пресни и сушени“. 5. Договор №110/19.09.2018 г. - „Месо и месни продукти“; 6. Договор №111/19.09.2018 г. - „Риба и рибни продукти и др. морски дарове“; 7. Договор №112/19.09.2018 г. - „Яйца и яйчни продукти“; 8. Договор №113/19.09.2018 г. - „Зеленчуци-сурови, сготвени, консервирани, замразени и сушени, ферментирали зеленчукови сокове“; 9. Договор №114/19.09.2018 г. - „Плодове-пресни и замразени, сушени, консервирани под формата на нектари и плодови сокове, кофитюри, мармалади, желета и компоти“; 10. Договор №115/19.09.2018 г. - „Масла и мазнини“; 11. Договор №116/19.09.2018 г. - „Захар и захарни изделия“; 12. Договор №117/19.09.2018 г. - „Варива“. Община Добричка ще бъде отговорна за закупуването на хранителни продукти за осигуряването на топъл обяд, състоящ се от: супа, основно ястие, хляб и един път седмично-десерт, в съответствие с изискванията на действащото национално законодателство и при спазването на принципите за публичност и прозрачност. Чрез закупените хранителни продукти ще се предоставя разнообразно седмично меню по Рецептурник за заведения за обществено хранене от 2010 г. на изд.Техника, с което да се осигури балансирано хранене на целевата група, при спазване на изискванията за безопасност на храните и националните стандарти и норми за хранене. Доставените хранителни продукти ще отговарят на изискванията на санитарните, санитарно – ветеринарните, хигиенните и други норми, установени от действащото в Република България законодателство и на приложимите нормативни актове на органите на Европейския съюз, и/или на издадени от специализирани държавни контролни органи в съответствие с нормативни изисквания, свързани с производството и търговията с храни. Дейността на Обект с.Паскалево ще бъде с продължителност 5 месеца, като се предвижда да стартира на 01.02.2021 г. и да продължи до 30.06.2021. Обект с.Паскалево ще предоставя топъл обяд на 20 лица в рамките на общо 102 дни /всеки работен ден в рамките на 5-те месеца на предоставяне на услугата/., Contracted Amount: 5 508.00 , Reported Amount: 5 508.00
  • Activity: Приготвяне на топъл обяд - Обект с.Победа: За целите на настоящия проект се предвижда закупуването на хранителни продукти да се извършва на основание сключените договори за доставка на хранителни продукти за нуждите на Домашен социален патронаж в община Добричка. Проведена е обществена поръчка с уникален №851135 в РОП №2018/S113-256790 в ОВ на ЕС. Сключени са общо 12 бр. договори за доставка на храни: 1.Договор №106/17.09.2018 г.- „Хляб и тестени и пресни сладкарски изделия“; 2.Договор №107/17.09.2018 г.- „Мляко и млечни продукти“; 3.Договор №108/17.09.2018 г.-„Безалкохолни напитки, бутилирани трапезни и натурални води“; 4.Договор №109/17.09.2018 г. - „Подправки-пресни и сушени“. 5. Договор №110/19.09.2018 г. - „Месо и месни продукти“; 6. Договор №111/19.09.2018 г. - „Риба и рибни продукти и др. морски дарове“; 7. Договор №112/19.09.2018 г. - „Яйца и яйчни продукти“; 8. Договор №113/19.09.2018 г. - „Зеленчуци-сурови, сготвени, консервирани, замразени и сушени, ферментирали зеленчукови сокове“; 9. Договор №114/19.09.2018 г. - „Плодове-пресни и замразени, сушени, консервирани под формата на нектари и плодови сокове, кофитюри, мармалади, желета и компоти“; 10. Договор №115/19.09.2018 г. - „Масла и мазнини“; 11. Договор №116/19.09.2018 г. - „Захар и захарни изделия“; 12. Договор №117/19.09.2018 г. - „Варива“. Община Добричка ще бъде отговорна за закупуването на хранителни продукти за осигуряването на топъл обяд, състоящ се от: супа, основно ястие, хляб и един път седмично-десерт, в съответствие с изискванията на действащото национално законодателство и при спазването на принципите за публичност и прозрачност. Чрез закупените хранителни продукти ще се предоставя разнообразно седмично меню по Рецептурник за заведения за обществено хранене от 2010 г. на изд.Техника, с което да се осигури балансирано хранене на целевата група, при спазване на изискванията за безопасност на храните и националните стандарти и норми за хранене. Доставените хранителни продукти ще отговарят на изискванията на санитарните, санитарно – ветеринарните, хигиенните и други норми, установени от действащото в Република България законодателство и на приложимите нормативни актове на органите на Европейския съюз, и/или на издадени от специализирани държавни контролни органи в съответствие с нормативни изисквания, свързани с производството и търговията с храни. Дейността на Обект с.Победа ще бъде с продължителност 5 месеца, като се предвижда да стартира на 01.02.2021 г. и да продължи до 30.06.2021. Обект с.Победа ще предоставя топъл обяд на 20 лица в рамките на общо 102 дни /всеки работен ден в рамките на 5-те месеца на предоставяне на услугата/., Contracted Amount: 5 508.00 , Reported Amount: 5 508.00
  • Activity: Приготвяне на топъл обяд - Обект с.Смолница: За целите на настоящия проект се предвижда закупуването на хранителни продукти да се извършва на основание сключените договори за доставка на хранителни продукти за нуждите на Домашен социален патронаж в община Добричка. Проведена е обществена поръчка с уникален №851135 в РОП №2018/S113-256790 в ОВ на ЕС. Сключени са общо 12 бр. договори за доставка на храни: 1.Договор №106/17.09.2018 г.- „Хляб и тестени и пресни сладкарски изделия“; 2.Договор №107/17.09.2018 г.- „Мляко и млечни продукти“; 3.Договор №108/17.09.2018 г.-„Безалкохолни напитки, бутилирани трапезни и натурални води“; 4.Договор №109/17.09.2018 г. - „Подправки-пресни и сушени“. 5. Договор №110/19.09.2018 г. - „Месо и месни продукти“; 6. Договор №111/19.09.2018 г. - „Риба и рибни продукти и др. морски дарове“; 7. Договор №112/19.09.2018 г. - „Яйца и яйчни продукти“; 8. Договор №113/19.09.2018 г. - „Зеленчуци-сурови, сготвени, консервирани, замразени и сушени, ферментирали зеленчукови сокове“; 9. Договор №114/19.09.2018 г. - „Плодове-пресни и замразени, сушени, консервирани под формата на нектари и плодови сокове, кофитюри, мармалади, желета и компоти“; 10. Договор №115/19.09.2018 г. - „Масла и мазнини“; 11. Договор №116/19.09.2018 г. - „Захар и захарни изделия“; 12. Договор №117/19.09.2018 г. - „Варива“. Община Добричка ще бъде отговорна за закупуването на хранителни продукти за осигуряването на топъл обяд, състоящ се от: супа, основно ястие, хляб и един път седмично-десерт, в съответствие с изискванията на действащото национално законодателство и при спазването на принципите за публичност и прозрачност. Чрез закупените хранителни продукти ще се предоставя разнообразно седмично меню по Рецептурник за заведения за обществено хранене от 2010 г. на изд.Техника, с което да се осигури балансирано хранене на целевата група, при спазване на изискванията за безопасност на храните и националните стандарти и норми за хранене. Доставените хранителни продукти ще отговарят на изискванията на санитарните, санитарно – ветеринарните, хигиенните и други норми, установени от действащото в Република България законодателство и на приложимите нормативни актове на органите на Европейския съюз, и/или на издадени от специализирани държавни контролни органи в съответствие с нормативни изисквания, свързани с производството и търговията с храни. Дейността на Обект с.Смолница ще бъде с продължителност 5 месеца, като се предвижда да стартира на 01.02.2021 г. и да продължи до 30.06.2021. Обект с.Смолница ще предоставя топъл обяд на 20 лица в рамките на общо 102 дни /всеки работен ден в рамките на 5-те месеца на предоставяне на услугата/., Contracted Amount: 5 508.00 , Reported Amount: 5 508.00
  • Activity: Приготвяне на топъл обяд - Обект с.Стефан Караджа: За целите на настоящия проект се предвижда закупуването на хранителни продукти да се извършва на основание сключените договори за доставка на хранителни продукти за нуждите на Домашен социален патронаж в община Добричка. Проведена е обществена поръчка с уникален №851135 в РОП №2018/S113-256790 в ОВ на ЕС. Сключени са общо 12 бр. договори за доставка на храни: 1.Договор №106/17.09.2018 г.- „Хляб и тестени и пресни сладкарски изделия“; 2.Договор №107/17.09.2018 г.- „Мляко и млечни продукти“; 3.Договор №108/17.09.2018 г.-„Безалкохолни напитки, бутилирани трапезни и натурални води“; 4.Договор №109/17.09.2018 г. - „Подправки-пресни и сушени“. 5. Договор №110/19.09.2018 г. - „Месо и месни продукти“; 6. Договор №111/19.09.2018 г. - „Риба и рибни продукти и др. морски дарове“; 7. Договор №112/19.09.2018 г. - „Яйца и яйчни продукти“; 8. Договор №113/19.09.2018 г. - „Зеленчуци-сурови, сготвени, консервирани, замразени и сушени, ферментирали зеленчукови сокове“; 9. Договор №114/19.09.2018 г. - „Плодове-пресни и замразени, сушени, консервирани под формата на нектари и плодови сокове, кофитюри, мармалади, желета и компоти“; 10. Договор №115/19.09.2018 г. - „Масла и мазнини“; 11. Договор №116/19.09.2018 г. - „Захар и захарни изделия“; 12. Договор №117/19.09.2018 г. - „Варива“. Община Добричка ще бъде отговорна за закупуването на хранителни продукти за осигуряването на топъл обяд, състоящ се от: супа, основно ястие, хляб и един път седмично-десерт, в съответствие с изискванията на действащото национално законодателство и при спазването на принципите за публичност и прозрачност. Чрез закупените хранителни продукти ще се предоставя разнообразно седмично меню по Рецептурник за заведения за обществено хранене от 2010 г. на изд.Техника, с което да се осигури балансирано хранене на целевата група, при спазване на изискванията за безопасност на храните и националните стандарти и норми за хранене. Доставените хранителни продукти ще отговарят на изискванията на санитарните, санитарно – ветеринарните, хигиенните и други норми, установени от действащото в Република България законодателство и на приложимите нормативни актове на органите на Европейския съюз, и/или на издадени от специализирани държавни контролни органи в съответствие с нормативни изисквания, свързани с производството и търговията с храни. Дейността на Обект с.Стефан Караджа ще бъде с продължителност 5 месеца, като се предвижда да стартира на 01.02.2021 г. и да продължи до 30.06.2021. Обект с.Стефан Караджа ще предоставя топъл обяд на 20 лица в рамките на общо 102 дни /всеки работен ден в рамките на 5-те месеца на предоставяне на услугата/., Contracted Amount: 5 508.00 , Reported Amount: 5 508.00
  • Activity: Приготвяне на топъл обяд - Обект с.Стожер: За целите на настоящия проект се предвижда закупуването на хранителни продукти да се извършва на основание сключените договори за доставка на хранителни продукти за нуждите на Домашен социален патронаж в община Добричка. Проведена е обществена поръчка с уникален №851135 в РОП №2018/S113-256790 в ОВ на ЕС. Сключени са общо 12 бр. договори за доставка на храни: 1.Договор №106/17.09.2018 г.- „Хляб и тестени и пресни сладкарски изделия“; 2.Договор №107/17.09.2018 г.- „Мляко и млечни продукти“; 3.Договор №108/17.09.2018 г.-„Безалкохолни напитки, бутилирани трапезни и натурални води“; 4.Договор №109/17.09.2018 г. - „Подправки-пресни и сушени“. 5. Договор №110/19.09.2018 г. - „Месо и месни продукти“; 6. Договор №111/19.09.2018 г. - „Риба и рибни продукти и др. морски дарове“; 7. Договор №112/19.09.2018 г. - „Яйца и яйчни продукти“; 8. Договор №113/19.09.2018 г. - „Зеленчуци-сурови, сготвени, консервирани, замразени и сушени, ферментирали зеленчукови сокове“; 9. Договор №114/19.09.2018 г. - „Плодове-пресни и замразени, сушени, консервирани под формата на нектари и плодови сокове, кофитюри, мармалади, желета и компоти“; 10. Договор №115/19.09.2018 г. - „Масла и мазнини“; 11. Договор №116/19.09.2018 г. - „Захар и захарни изделия“; 12. Договор №117/19.09.2018 г. - „Варива“. Община Добричка ще бъде отговорна за закупуването на хранителни продукти за осигуряването на топъл обяд, състоящ се от: супа, основно ястие, хляб и един път седмично-десерт, в съответствие с изискванията на действащото национално законодателство и при спазването на принципите за публичност и прозрачност. Чрез закупените хранителни продукти ще се предоставя разнообразно седмично меню по Рецептурник за заведения за обществено хранене от 2010 г. на изд.Техника, с което да се осигури балансирано хранене на целевата група, при спазване на изискванията за безопасност на храните и националните стандарти и норми за хранене. Доставените хранителни продукти ще отговарят на изискванията на санитарните, санитарно – ветеринарните, хигиенните и други норми, установени от действащото в Република България законодателство и на приложимите нормативни актове на органите на Европейския съюз, и/или на издадени от специализирани държавни контролни органи в съответствие с нормативни изисквания, свързани с производството и търговията с храни. Дейността на Обект с.Стожер ще бъде с продължителност 5 месеца, като се предвижда да стартира на 01.02.2021 г. и да продължи до 30.06.2021. Обект с.Стожер ще предоставя топъл обяд на 20 лица в рамките на общо 102 дни /всеки работен ден в рамките на 5-те месеца на предоставяне на услугата/., Contracted Amount: 5 508.00 , Reported Amount: 5 508.00
  • Activity: Осигуряване на топъл обяд: В рамките на проекта ще функционират единадесет обекта, за потребители от община Добричка, които се намират в съответните звена на Домашен социален патронаж – кухни за приготвяне на храна, които са с дългогодишен опит в предоставянето на социалната услуга обществена трапезария, изразяваща се в ежедневна доставка на топла храна за потребители в съответните райони. 1.ДСП с.Ведрина - адрес: с. Ведрина, община Добричка, „сградата на училище и детска градина“-хранителен блок към домашен социален патронаж на община Добричка; разполага с домакин-разносвач и готвач; има Удостоверение за регистрация по чл.12 от ЗХ №1870/ 27.12.2013 г. и Регистрационен номер на обекта: №082500234; 2.ДСП с.Владимирово- адрес: с. Владимирово, община Добричка, „сградата на училище и детска градина“, кухня ДСП на община Добричка; разполага с домакин-касиер, готвач, пом.готвач и шофьор-разносвач. Удостоверение за регистрация по чл.12 от ЗХ №1869/ 27.12.2013 г. и Регистрационен номер на обекта: №082500233; 3.ДСП с.Дончево - адрес: с. Дончево, община Добричка, кухненски блок към домашен социален патронаж на община Добричка; разполага с домакин-помощник готвач, готвач и шофьор. Удостоверение за регистрация по чл.12 от ЗХ №1867/27.12.2013 г. и Регистрационен номер на обекта: №082500231; 4.ДСП с.Житница - адрес: с. Житница, община Добричка, „сграда училище с кухненски блок и трапезария“-кухненски блок към домашен социален патронаж на община Добричка; разполага с домакин-помощник готвач, готвач и шофьор.Удостоверение за регистрация по чл.12 от ЗХ №1641/14.10.2013 г. и Регистрационен номер на обекта: №082500197; 5.ДСП с.Карапелит - адрес: с. Карапелит, община Добричка, „сграда детска градина“-Хранителен блок към домашен социален патронаж на община Добричка; разполага с домакин-помощник готвач, готвач и шофьор. Има Удостоверение за регистрация по чл.12 от ЗХ №91/10.05.2011 г. и Регистрационен номер на обекта: №082500003; 6.ДСП с.Овчарово - адрес: с. Овчарово, община Добричка, Кухня ДСП на община Добричка; разполага с домакин, готвач и шофьор; Удостоверение за регистрация по чл.12 от ЗХ №2/02.01.2014 г. и Регистрационен номер на обекта: №082500241; 7.ДСП с.Паскалево - адрес: с. Паскалево, община Добричка, „сграда детска градина“-Хранителен блок към домашен социален патронаж на община Добричка; разполага с домакин-помощник готвач, готвач и шофьор-разносвач. Удостоверение за регистрация по чл.12 от ЗХ №1868/27.12.2013 г. и Регистрационен номер на обекта: №082500232; 8.ДСП с.Победа - адрес: с. Победа, община Добричка, област Добрич, „сграда детска градина“-Кухня към домашен социален патронаж на община Добричка; разполага с домакин-помощник готвач, готвач и шофьор; Удостоверение за регистрация по чл.12 от ЗХ №114/19.01.2012 г. и Регистрационен номер на обекта: №082500055; 9.ДСП с.Смолница - адрес: с. Смолница, община Добричка, „сграда кметство“-Кухненски блок към домашен социален патронаж на община Добричка; разполага с домакин-помощник готвач, готвач и шофьор; Удостоверение за регистрация по чл.12 от ЗХ №1629/11.10.2013 г. и Регистрационен номер на обекта: №082500185; 10 ДСП с.Стефан Караджа - адрес: с. Стефан Караджа, община Добричка, „сграда детска градина“-Кухня към ДСП на община Добричка; разполага с домакин, готвач и шофьор; Удостоверение за регистрация по чл.12 от ЗХ №101/21008/ 27.07.2016 г. и Регистрационен номер на обекта: №082500275; 11.ДСП с.Стожер - адрес: с. Стожер, община Добричка, Кухненски блок към домашен социален патронаж на община Добричка; разполага с домакин, помощник готвач, готвач и шофьор; Удостоверение за регистрация по чл.12 от ЗХ №1640/14.10.2013 г. и Регистрационен номер на обекта: №082500196. Всички обекти разполагат с подходящо кухненско обзавеждане и оборудване за предоставяне на качествена услуга., Contracted Amount: 3 167.10 , Reported Amount: 3 167.10
  • Activity: Предоставяне на съпътстващи мерки: Община Добричка разполага с необходимия капацитет за предоставяне на съпътстващи мерки на представителите на целевите групи и ще предоставя тези мерки самостоятелно. Съпътстващите мерки са предвидени в допълнение към разпределянето на храна с цел намаляване на социалното изключване и/или справяне с извънредни социални ситуации по еманципиращ и устойчив начин, като например разходите за консултиране, за изготвяне на информационни материали за основни социални права и насочване към други услуги, за индивидуално и групово консултиране за управление на семейния бюджет, за изготвяне на насоки за балансиран режим на хранене и др. , Contracted Amount: 3 167.10 , Reported Amount: 3 167.10

Participating Organizations

Partners None
Contractors None
Subcontractors None
Members of the Consortium None

Notes:

* The projected contract value may be lower than the reported one because of any of the following reasons:

  • For physical person, the contracted value does not include the employer expenses, which are admissible expenses and are accounted under the project
  • The Beneficiary has reported expense only with an invoice without a contract with the selected contractor
  • The beneficiary has reported over again expenses to the MA

** This column represents the amount of costs claimed by the beneficiary

Indicators

Indicator 1 Лица, Measure Unit: Брой, Base Value: 0.00 , Target amount: 230.00 , Reached amount: 253.00

Financial Information

Total Project cost 69 676.20 BGN
Grant 69 676.20 BGN
Self amount 0.00 BGN
Total actual amounts paid 69 676.20 BGN
Percentage of EU co-financing 100.00 %

Financial Corrections

None

Notes:

1 The quoted value represents the maximum amount of the imposed financial correction. Depending on the performance of the contract, the actual amount of the deducted financial correction may be lower.

2 A financial correction with a zero total value means that it has been canceled as a result of a court judgment.

Procurements

There are no tender procedures

Notes:

All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN