Identification

UMIS Number BG05FMOP001-3.001-0049-C01
Project Name Providing a warm meal in the municipality of Svoge
Beneficiary 000776502 Svoge Municipality
Funding FEAD ==> Foods
Date of the Contract/Order 03.06.2015
Start Date 03.06.2015
End Date 30.09.2015
Status of Implementation of the Contract/Order of the Grant Closed (completion date)
Location of Performance
  • България, Югозападна и южно-централна България, Югозападен, София-Област, Своге

Description

Brief description
Осигуряване на топъл обяд в община Своге
Activities
  • Activity: Закупуване на хранителни продукти: През м.април и май е проведена процедура за избор на изпълнител с предмет: Доставка на хранителни продукти в натурален и консервиран вид, за реализиране на Операция 2014BG05FMOP001-03.01 „Осигуряване на топъл обяд“, финансирана от Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица чрез Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане в община Своге, по реда на Глава осма „а”, във връзка с чл.14, ал.4, т.2 от ЗОП: възлагане чрез Публична покана.Изисквания към хранителните продукти: Хранителните продукти да отговарят на изискванията на нормативната уредба. • Пресните зеленчуци не трябва да съдържат остатъчни количества пестициди и нитрати над максимално допустимите стойности. • Консервираните продукти, не трябва да съдържат консерванти, оцветители и овкусители. • Предлаганите продукти да не съдържат генетично модифицирани организми, съгласно чл. 196, ал. 2 и чл. 4а, ал. 4 от Закона за храните. • Всеки доставен продукт да има остатъчен срок на годност не по-малко от 50 % (петдесет процента) към датата на доставка • Пакетираните хранителни продукти, да бъдат с етикети на български език, които да съдържат информация за вида на стоката, съставките на храната и тяхното съдържание, производителя, качеството, датата на производство и срока на годност, маркировка за обозначаване на партидата, към която принадлежи стоката, указания за употреба /ако е необходимо/. • Опаковките на храните не трябва да създават възможности за замърсяването им или за преминаването в тях на чужди и опасни за здравето на потребителя вещества. Опаковките на предварително пакетираните храни трябва да са изпълнени така, че да не позволяват промяна на храната. • Храните при доставката трябва да се придружават от документи, доказващи техния произход и безопасност, приемо-предавателен протокол и складови разписки. • Документът за произход, придружаващ храните при всяка доставка трябва да съдържа информация за вида, количеството, партидата към която принадлежи храната (партиден номер), обект/фирмата производител на храната. При храни с произход предприятия от ЕС или внос, в документа се вписва и страната на произхода на храната. При храни с произход РБ се вписва фирмата производител или обекта на фирмата доставчик. Документът за произход може да бъде: търговски документ или декларация за съответствие, или сертификат за произход; • Предлаганите артикули трябва да бъдат в добър търговски вид, като всеки доставен продукт ще бъде в срок на годност придружен от експертен лист или сертификат за качество, сертификат за произход, документ за произход или друг аналогичен документ. • При доставката на продуктите от животински произход, да се представя и ветеринарномедицинско свидетелство и експертен лист. При изпълнение на договора за доставка на хранителни продукти задължително се спазват следните нормативните документи: • Закон за храните; • Закон за ветеринарномедицинската дейност; • Наредба № 5/25.05.2006 г. за хигиената на храните; • Наредба № 7 от 08.04.2002 г. за хигиенните изисквания към предприятията, които произвеждат и търгуват с храни, и към условията за производство и търговия с качествени и безопасни храни; • Наредба № 108/12.09.2006 г. за изискванията за качество и контрола за съответствие на пресни плодове и зеленчуци; • Наредба за изискванията за етикетирането и представянето на храните; • Наредба за изискванията към бързо замразените храни; • Наредба за изискванията към захарите, предназначени за консумация от човека; • Наредба за изискванията при етикетиране на говеждо месо и продукти от говеждо месо; • Наредба № 16 за хигиенните и ветеринарно-санитарните изисквания за съхраняване и използване на особено бързо развалящите се продукти; • Наредба № 2 от 23 януари 2015 г. за максимално допустимите количества на остатъци от пестициди във или върху храни; • Наредба № 5 от 9 февруари 2015 г. за определяне на максимално допустимите количества на някои замърсители в храните Предписанията на БАХ и РЗИ , Contracted Amount: 28 014.00 , Reported Amount: 26 982.38
  • Activity: Осигуряване на топъл обяд: Приготвянето на обяда се осъществява в кухня-майка с дейност кетъринг, която се намира в сградата на СОУ „Иван Вазов“- гр.Своге, която е общинска собственост. Готовата храна се разпределя в съдове/за супа и основно/, които са плътно затворени и се придвижва до определените пунктове за раздаване с два автомобила. Раздаването се осъществява от служители на кухнята. Обществената трапезария обслужва не само живеещи в гр.Своге потребители, но и в селата: Реброво, Луково, Томпсън, Бакьово, Свидня, Искрец, Зимевица, Заселе, Церово, гара Бов, Добърчин, Владо Тричков. Транспортните маршрути на автомобилите са съобразени с броя потребители, отдалечеността от общинския център и др., така че да може възможно най-бързо храната да стигне до крайните потребители. Пунктовете за раздаване са определени, заедно с кметовете/кметските наместници/ на населените места. За гр.Своге – в сградата на читалището, в центъра на града и на място: в самата кухня. На болните, възрастните хора и хората, които по различни причини не могат да се придвижват до определените пунктове, храната се доставя на място – в дома на лицето., Contracted Amount: 1 400.70 , Reported Amount: 1 342.79
  • Activity: Предоставяне на съпътстващи мерки: При директните срещи с потребителите, служителите имащи пряк контакт с тях/шофьор и служител от общинското звено/ ги информират за реда, условията и възможностите, които предоставя община Своге за включване в други съществуващи услуги – личен асистент – включване в новата програма «Нови възможности за грижа», ЦОП, програми за временна заетост, начините за получаване на еднократна финансова помощ, по реда на действащата в община Своге Наредба, правата на хората с увреждания, относно получаване на допълнителни финансови средства и др. Много често служителите, доставящи храната директно до потребителите им помагат при попълването на документи – заявления, декларации и др. и директно ги пренасят до съответната институция. Лицата, които не получават социални помощи към дирекциите „Социално подпомагане“ ще бъдат консултирани за възможностите и изискванията отпускане на такива, както и условията на законодателството За получената по този начин информация ще бъдат съставени протоколи. Ще бъдат подготвени нарочни листовки с условията за получаване, начините и сроковете за кандидатстване за помощите за отопление, тъй повечето от потребителите, отговарят на условията. Периодично /веднъж месечно/ ще им бъде доставян и безплатния информационен бюлетин, издаван от община Своге. При поискване чрез служителите ще бъдат изпращани заявления и др. документи по образец за ползване на различни административни услуги., Contracted Amount: 0.00 , Reported Amount: 0.00

Participating Organizations

Partners None
Contractors None
Subcontractors None
Members of the Consortium None

Notes:

* The projected contract value may be lower than the reported one because of any of the following reasons:

  • For physical person, the contracted value does not include the employer expenses, which are admissible expenses and are accounted under the project
  • The Beneficiary has reported expense only with an invoice without a contract with the selected contractor
  • The beneficiary has reported over again expenses to the MA

** This column represents the amount of costs claimed by the beneficiary

Indicators

Indicator 1 лица, Measure Unit: Брой, Base Value: 0.00 , Target amount: 140.00 , Reached amount: 7.00

Financial Information

Total Project cost 26 720.66 BGN
Grant 26 720.66 BGN
Self amount 0.00 BGN
Total actual amounts paid 26 720.65 BGN
Percentage of EU co-financing 85.00 %

Financial Corrections

Reason % of financial
correction
Financial corrections amounts1,2 Contract
Grant Self-financing Total
Нарушения в документацията за обществени поръчки 5.00 1 406.35 0.00 1 406.35 Project-level financial correction

Notes:

1 The quoted value represents the maximum amount of the imposed financial correction. Depending on the performance of the contract, the actual amount of the deducted financial correction may be lower.

2 A financial correction with a zero total value means that it has been canceled as a result of a court judgment.

Procurements

There are no tender procedures

Notes:

All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN