UMIS Number | BG06RDNP001-19.083-0006-C03 |
Project Name | Promotion of traditional foods and recipes on the territories of "LAG - Troyan, Apriltsi, Ugyrchin” and LAG “Byala Slatina” |
Beneficiary | 175824798 ASSOCIATION "LOCAL ACTION GROUP - TROYAN, APRILTSI, UGARCHIN" |
Funding | EZFRSR ==> Rural Development Programme |
Date of the Contract/Order | 19.08.2019 |
Start Date | 19.08.2019 |
End Date | 19.10.2020 |
Status of Implementation of the Contract/Order of the Grant | In execution (starting date) |
Location of Performance |
|
Brief description |
Редица известни съврем. учени доказват, че традиц. за определен регион продукти и храни и ястията, приготвени по традиц. рецепти освен хран. притежават и здравосл. ползи.Движението Slow food, свързано с представянето и популяр. на традиц. продукти и рецепти и обръщане на осн. внимание на култ. на поднасянето и приемането на храната, като дейност от осн. значение за здравето и живота на хората, набира популярност. При все по-засил. глобализация мест. идентичност е поставена под риск от загуба на своето значение.Навлизането на гол.междунар. хран. вериги знач. повиши риска от изчезването на традиц. за мест. общности храни и рецепти.Проект. предложение е изготвено и се предвижда да се изпълнява от „МИГ-Троян, Априлци, Угърчин“(вод. партн.) и МИГ „Бяла Слатина“ (партн.).На териториите на партн. се провеждат празници на традиц. мест. продукти като празник на сливата в гр. Троян, празник на сланината в гр. Априлци, празник на трюфела в гр. Угърчин и празник на традиц. ястия в с. Соколаре.Проектът цели създ. на качеств. нов интегр. подход при популяр. на традиц. мест. храни и рецепти. Този подход вкл. извършването на проучване на кулинар. богатство на териториите на партньорите, разнообр. на традиц. храни и рецепти, организ. на съвместни събития за популяр. на мест. храни и рецепти, изгот. на съвместна книга – сборник с описание на традиц. храни и рецепти, която ще вкл. карта на местата, които ще предлагат мест. храни и ястия, приготвени по традиц. мест.рецепти.Събитията за популяр. на мест. храни и рецепти ще вкл. голям бр. срещи и мероприятия, целящи участието на възможно най-голям бр. заинтерес. страни.Предвидени са дегустации с цел пресъзд. на богатите култ. и кулинар. традиции и създ. връзка м/у производителите и потребителите като една нематер. част от постиг. по проекта резултати.Събитията ще бъдат отразени в медиите на територ. на партн., както и в нарочно изготвен за изпълн.на проекта интернет сайт. За резултатите ще бъдат изготвени филм и печатни материали. |
Activities |
|
Partners |
|
Contractors |
|
Subcontractors | None |
Members of the Consortium | None |
Notes: * The projected contract value may be lower than the reported one because of any of the following reasons:
** This column represents the amount of costs claimed by the beneficiary |
Indicator 1 | Население, което се възползва от подобрените услуги (брой лица), Measure Unit: Брой, Base Value: 0.00 , Target amount: 2 000.00 , Reached amount: 2 000.00 |
Indicator 2 | Брой населени места които се възползват от инвестициите в обектите – брой населени места, в т.ч. села, Measure Unit: Брой, Base Value: 0.00 , Target amount: 4.00 , Reached amount: 4.00 |
Indicator 3 | Брой реализирани дейности (изследвания, обучения, планове за развитие и други), Measure Unit: Брой, Base Value: 0.00 , Target amount: 10.00 , Reached amount: 10.00 |
Indicator 4 | Посетители, които се възползват от продуктите, услугите, Measure Unit: Брой, Base Value: 0.00 , Target amount: 800.00 , Reached amount: 800.00 |
Indicator 5 | Брой производители/предприемачи, които ще се възползват от интелектуалните продукти, Measure Unit: Брой, Base Value: 0.00 , Target amount: 8.00 , Reached amount: 8.00 |
Indicator 6 | Брой създадени иновативни продукти/услуги в селските райони, Measure Unit: Брой, Base Value: 0.00 , Target amount: 2.00 , Reached amount: 2.00 |
Total Project cost | 131 121.11 BGN |
Grant | 131 121.11 BGN |
Self amount | 0.00 BGN |
Total actual amounts paid | 124 916.56 BGN |
Percentage of EU co-financing | 90.00 % |
None | |
Notes: 1 The quoted value represents the maximum amount of the imposed financial correction. Depending on the performance of the contract, the actual amount of the deducted financial correction may be lower. 2 A financial correction with a zero total value means that it has been canceled as a result of a court judgment. |
Procedure 1 |
Subject to due process: Възнаграждения, свързани с координацията на проекта - разходи за координация на проекта,
Estimated Amount: 8 382.33
|
Procedure 2 |
Subject to due process: Дейности по информираност и публичност - публикуване на информация на територията на МИГ – Троян, Априлци, Угърчин – 6 броя, изготвяне и поддръжка на интернет страница на проекта, изготвяне на информационна табела – 1 брой, изработване на комплект рекламни материали,
Estimated Amount: 6 569.00
|
Procedure 3 |
Subject to due process: Застраховка на придобитите материални активи по проекта,
Estimated Amount: 1 000.00
|
Procedure 4 |
Subject to due process: Изследвания и пазарни проучвания, директно свързани със съвместния продукт/услуга – 3 броя,
Estimated Amount: 12 030.00
|
Procedure 5 |
Subject to due process: Командировки на служителите на МИГ, експерти по проекта, вкл. преводачи, членове на КУО и КВО,
Estimated Amount: 2 000.00
|
Procedure 6 |
Subject to due process: Организиране и провеждане на съвместни срещи с партньорите по проекта – 3бр., на пресконференции за над 50 души – 2бр., на срещи с производители на традиционни храни – 6бр., на съвместен семинар – конференция за над 50 участници, на съвместни събития – кулинарни фестивали – 3бр.,
Estimated Amount: 24 492.00
|
Procedure 7 |
Subject to due process: Отпечатване на сборник с традиционни местни храни и рецепти и карта на местата на територията на МИГ "Троян, Априлци, Угърчин" и МИГ "Бяла Слатина" на български и английски език.,
Estimated Amount: 5 000.00
|
Procedure 8 |
Subject to due process: Преводи (писмени и симултантни), комуникация, канцеларски материали, такси за издаване на документи и други оперативни разходи, свързани с изпълнението на проекта – писмен превод на английски език на сборника с традиционни местни храни и рецепти, както и превод със субтитри на английски език на филма по проекта,
Estimated Amount: 2 700.00
|
Procedure 9 |
Subject to due process: Разработване на съвместен продукт/услуга – изготвяне на сборник с традиционни местни храни и рецепти и карта на територията, на която ще се прилагат,
Estimated Amount: 7 500.00
|
Procedure 10 |
Subject to due process: Разходи за придобиване на материални активи – закупуване на преносим екран ,
Estimated Amount: 380.00
|
Procedure 11 |
Subject to due process: Разходи за придобиване на материални активи – закупуване на сглобяеми дървени павилиони - 2 броя ,
Estimated Amount: 8 600.00
|
Procedure 12 |
Subject to due process: Разходи за придобиване на материални активи – закупуване на шатри – 5 броя ,
Estimated Amount: 1 750.00
|
Procedure 13 |
Subject to due process: Реализиране на промоционални и/или маркетингови кампании – изготвяне на съвместна маркетингова стратегия за популяризиране на традиционни храни и рецепти;,
Estimated Amount: 3 000.00
|
Procedure 14 |
Subject to due process: Реализиране на промоционални и/или маркетингови кампании –изготвяне на лого на проекта,
Estimated Amount: 420.00
|
Notes:
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN