Identification

UMIS Number BG16RFOP002-2.012-0010-C01
Project Name Increasing industrial capacity of Hleboproizvodstvo i sladkarstvo" Ltd. and introducing machinery and installations lead to export potential.
Beneficiary 820163315 HLEBOPROIZVODSTVO I SLADKARSTVO LTD.
Funding ERDF ==> Innovations and Competitiveness
Date of the Contract/Order 09.10.2018
Start Date 09.10.2018
End Date 05.09.2019
Status of Implementation of the Contract/Order of the Grant Closed (completion date)
Location of Performance
  • България, Северна и югоизточна България (BG3), Северозападен (BG31), Ловеч (BG315), Троян, гр.Троян

Description

Brief description
Проектът е част от политиката за развитие на "Хлебопроизводство и сладкарство" ЕООД, която цели непрекъснато увеличение на производителността с акцент максимално качество на стоките и услугите, развитие на човешките ресурси, навлизане на нови пазари, работа в полза на обществото и местното развитие. До сега фирмата успява да поддържа най-високо ново на качеството на продукцията, инвестира непрекъснато свои средства за развитие на асортимента и вкуса с приоритет здравословна и качествена храна, изхождайки от социално отговорната си мисия и лидер на местния пазар. Нарастващото търсене на качествения хляб и хлебни изделия налагат допълнителни инвестиции в производствени мощности, които могат да позволят увеличение на производителността, навлизането на нови пазари и поддържане на качеството чрез внедряване на най-новите енерго и разходоспестяващи машини и съоръжения в бранша. Не на последно място допълнителните инвестиции ще доведат и до създаване на нови работни места, което е важно за региона. Планираното навлизане на нови пазари (започва с Румъния) ще даде предимство и голям потенциал за  навлизане на международни пазари, което от една страна е стъпка в посока националните приоритети за повече експорт на местните стоки и услуги, а от друга стъпка към повече работни места, повече приходи, повече инвестиции на местно ниво, което води до подобряване качеството на живот и възможностите за реализация и развитие - приоритет на Стратегията за водено от общностите местно развитие на МИГ Троян, Априлци, Угърчин. Внедряването на най-съвременните машини и съоръжения ще даде подкрепа не само за предприятието, но и за повече местно развитие, повече социално - отговорни дейности и повече просперитет. Проектът пряко адресира Специфичната цел - "Повишаване на производителността и експортния потенциал на МСП от територията на МИГ" на Основната цел: Социално - икономическо развитие на територията на МИГ, осигуряващо нови работни места,, намаляване на бедността и социално включване.
Activities
  • Activity: Организиране и провеждане на процедура за избор на изпълнител/и на доставка на предвидените за закупуване ДМА. : Процедурата ще бъде изпълнена от кандидата при спазване на всички нормативни разпоредби чрез процедура "Избор с публична покана". Дейността включва: 1. Подготовка на тръжната документация за закупуване и доставка на: 1. Два (2) броя индустриален спирален миксер; 2. Допълнителен казан за миксер; 3. Повдигач-обръщач за казани на миксер; 4. Предпруферна зона; 5. Автоматичен делител с окръглител и 6. Две (2) Ротационни фурни. 2. Съгласуване и предварителен контрол на тръжната документация от страна на УО на ОПИК 2014 -2020. (МИГ Троян, Априлци, Угърчин). 3. Обявление на поканата в ИСУН. ; 4. Провеждане на процедурта за избор на изпълнител - оценка и класиране на участниците; 5. Покана за сключване на договор с избрания изпълнител/и. 6. Сключване на договор с избрания изпълнител/и. Чрез реализирането на проекта и закупуването на следните дълготрайни активи за цех „Луксозен хляб“ - Автоматичен делител с окръглител и две Ротационни фурни, завода ще може да произвежда мин 500 бр. козунаци) на ден, които са предназначени само за износ (за сега Румъния). Максималния капацитет на изчисленото производство е 20 000 бр. козунаци месечно или 240 000 бр. козунаци годишно. Дружеството участва в обществени поръчки по обособена позиция "Хляб и хлебни изделия. Има сключени договори за доставка на хляб и хлебни изделия на територията както на община Троян, така и на обшините Априлци и Свищов и Плевен. В момента изпълнява договори за доставка с над 50 обекта (детски градини, училища, социални заведения и др.) , Contracted Amount: 0.00 , Reported Amount: 0.00
  • Activity: Доставка и монтаж на договорените ДМА в "Хлебопроизводство и сладкарство" ЕООД.: Дейността ще бъде изпълнена при спазване на всички нормативни разпоредби и сключения договор между изпълнителя и "Хлебопроизводство и сладкарство" ЕООД, сроковете и гаранциите, съгласно тях. Дейността включва доставяне, внедряване, тестване на машините и съоръженията и въвеждането им в производството на "Хлебопроизводство и сладкарство" ЕООД. предвидените материални активи са: 1. Два (2) броя индустриален спирален миксер; 2. Допълнителен казан за миксер; 3. Повдигач-обръщач за казани на миксер; 4. Предпруферна зона; 5. Автоматичен делител с окръглител и 6. Две (2) Ротационни фурни. Описаните материални активи са най-съвременните на пазара за производство на хляб и хлебни изделия. Отговарят на всички стандарти за качество, за опазване на околната среда, за безопасност при употреба,, за енегоспостяване , за намаляване на потребяваните ресурси. Ротационните пещи са с компактен дизайн и вградена патентована система IBS за смяна посоката на ротация – увеличена площ за печене. Първата в света патентова такава система. Разработената уникална концепция ЕКО+ позволява на потребителите да намалят енергийните загуби и да реализират до 30% икономиия на електроенергия. Комбинацията от подобрена технология на изолация, използвана в интегрираните прецизно изработени врати, висококачествени уплътнения, панели и други компоненти спомагат за задържане на топлината в камерата за печене на фурната и поддържане на вътрешните условия дори когато фурната е изключена. Вследствие на това работната среда остава по-хладна, защото загубата на топлина е намалена; нивата на шума в хлебозавода/ хлебопекарната са подобрени благодарение на технологията за намаляване на вибрациите; а подобрената изолация и ергономично проектираните дръжки на фурната не само осигуряват по-добро сцепление, но остават по-хладни на допир, намалявайки риска за работниците от наранявания и изгаряния. Програмираният в интуитивния SD touch панел режим за икономия на енергия се активира автоматично когато фурната не се използва и множество енергоспестяващи настройки се правят автоматично - температурата се понижава, демпфера се затваря, лампата се изключва, въртенето спира и скоростта на вентилаторите се намалява. Всичко това намалява енергийните загуби , понижава консумацията на електрическа енергия , а липсата на каквито и да е вредни емисии в околната среда при работа с фурните от серия С-на ток е най-правилния избор и природосъобразно решение в хлебопроизводството и сладкарството. Подобрената енергийна ефективност на тези фурни води до цялостно повишаване на ефективността на производствения процес и по-добра околна среда. Предпруферната зона се състои от: Повдигащ двулентов тронспортьор; -Транспортна система от пет транспортни ленти и Транспортьор с отсекателен механизъм. Отговарят на най -високите стандарти, гарантирани от производителя. При казана, поради вложения високо-технологичен „Know How” от производителя (примерно: отстояния между казан и вид на спирален орган, централен нож, мощност на мотора), спиралния миксер замесва тестото с 2-3 минути по-бързо на доза и това позволява намалена употреба на електричество за определен период от време. В същия момент качеството на замесеното тесто е отлично и с добри характеристики спрямо изискванията за този продукт! Също поради вложеният високо-технологичен „Know How” от производителя (примерно: отстояния между казан и спирален орган, централен нож) по време на замесване може да се вложи по-малко вода (с 3-5 литра/доза в тестото, без да се наруши качеството на замесване, което води до спестяване на този ресурс за период от време. Активите са предпоставка за производството на иновативната технология "Хляб от Троянския Балкан". За иновацията завода има награда - Почетен плакет с диплом награда от осми национален конкурс « Иновации в хранително - вкусовата промишленост – продукти и технологии » Хляб „Виа Траяна”. Описано в т. 11.6 " Проектът включва ли инвестиции в иновативна за територията на МИГ технология?". , Contracted Amount: 387 879.11 , Reported Amount: 386 597.70
  • Activity: Визуализация на проекта: Дейността ще се изпълнява съгласно задължителните изисквания на Единния наръчник на бенефициента за прилагане на правилата за информация и комуникация 2014 -2020. Допълнително ще бъдат оповестени ползите от инвестицията в информационни материали за местната общественост. Ще бъдат предадени и излъчени информационни спотове в местните медии за размера и ползата от инвестицията., Contracted Amount: 2 000.00 , Reported Amount: 2 000.00

Participating Organizations

Partners None
Contractors
  • Contractor: SBI BG Ltd., Contracted Amount*: 119 280.00 , Reported Amount**: 198 800.00
  • Contractor: Djela ND LTD, Contracted Amount*: 22 500.00 , Reported Amount**: 37 500.00
  • Contractor: Bulpan Ltd., Contracted Amount*: 75 545.10 , Reported Amount**: 125 908.50
  • Contractor: Kasi Tempra Pak Ltd, Contracted Amount*: 14 633.52 , Reported Amount**: 24 389.20
  • Contractor: KALCHEV DESIGN LTD, Contracted Amount*: 1 200.00 , Reported Amount**: 2 000.00
Subcontractors None
Members of the Consortium None

Notes:

* The projected contract value may be lower than the reported one because of any of the following reasons:

  • For physical person, the contracted value does not include the employer expenses, which are admissible expenses and are accounted under the project
  • The Beneficiary has reported expense only with an invoice without a contract with the selected contractor
  • The beneficiary has reported over again expenses to the MA

** This column represents the amount of costs claimed by the beneficiary

Indicators

Indicator 1 Private investment matching public support to enterprises (grants), Measure Unit: евро, Base Value: 0.00 , Target amount: 79 327.77 , Reached amount: 79 475.96
Indicator 2 Number of enterprises receiving grants, Measure Unit: предприятия, Base Value: 0.00 , Target amount: 1.00 , Reached amount: 1.00
Indicator 3 Number of enterprises receiving support, Measure Unit: предприятия, Base Value: 0.00 , Target amount: 1.00 , Reached amount: 1.00

Financial Information

Total Project cost 389 879.11 BGN
Grant 233 927.47 BGN
Self amount 155 951.64 BGN
Total actual amounts paid 233 158.62 BGN
Percentage of EU co-financing 85.00 %

Financial Corrections

None

Notes:

1 The quoted value represents the maximum amount of the imposed financial correction. Depending on the performance of the contract, the actual amount of the deducted financial correction may be lower.

2 A financial correction with a zero total value means that it has been canceled as a result of a court judgment.

Procurements

Procedure 1 Subject to due process: Доставка и въвеждане в експлоатация на машини и съоръжения (ДМА) в "Хлебопроизводство и сладкарство" ЕООД по следните обособени позиции: Обособена позиция 1, включваща: - Индустриален спирален миксер - 2 бр.; - Допълнителен казан за миксер - 1 бр.; - Повдигач-обръщач за казани на миксер - 1 бр.; Обособена позиция 2: Предпруферна зона - 1 бр.; Обособена позиция 3: Автоматичен делител с окръглител - 1 бр.; Обособена позиция 4: Ротационни фурни - 2 бр., Estimated Amount: 387 879.11
  • Differentiated position 1: Обособена позиция 1, включваща: - Индустриален спирален миксер - 2 бр.; - Допълнителен казан за миксер - 1 бр.; - Повдигач-обръщач за казани на миксер - 1 бр.
    Contractor: SBI BG Ltd.
    Contract total funded value: 119 280.00
  • Differentiated position 2: Обособена позиция 2: Предпруферна зона - 1 бр.
    Contractor: Kasi Tempra Pak Ltd
    Contract total funded value: 14 633.52
  • Differentiated position 3: Обособена позиция 3: Автоматичен делител с окръглител - 1 бр.
    Contractor: Djela ND LTD
    Contract total funded value: 22 500.00
  • Differentiated position 4: Обособена позиция 4: Ротационни фурни - 2 бр.
    Contractor: Bulpan Ltd.
    Contract total funded value: 75 545.10
Procedure 2 Subject to due process: Комуникация и визуализация на проект "Повишаване на производствения капацитет в "Хлебопроизводство и сладкарство" ЕООД и внедряване на машини и съоръжения, водещи до експортен потенциал", Estimated Amount: 2 000.00

Notes:

All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN