Identification

UMIS Number BG05M9OP001-1.057-0340-C02
Project Name Increased skills of "MELBON" AD employees
Beneficiary 130011993 MELBON AD
Funding ESF ==> Human Resources Development
Date of the Contract/Order 27.03.2020
Start Date 14.05.2020
End Date 11.11.2021
Status of Implementation of the Contract/Order of the Grant Closed (completion date)
Location of Performance
  • България, Югозападна и южно-централна България (BG4), Югозападен (BG41), София-Град (BG411), Столична, гр.София

Description

Brief description
Проектното предложение на „МЕЛБОН” АД генерира идеи и механизми, целящи да повишат способността на заетите в дружеството лица да изградят адекватно поведение на пазара на труда, свързано с настъпващите бързи промени в резултат на глобализацията, технологичните промени и актуалните нужди на бизнеса. Проектът е насочен към предоставяне на специфично обучение по прилагане на иновативни методи и техники в произдодството на шоколадови изделия съобразно навлизащите нови тенденции в шоколадовата индустрия. В рамките на проекта ще бъдат обучени 106 представители на целевата група. Обучението е свързано със спецификата на работните места в дружеството и напълно съответства на необходимостта на работодателя, дейността на фирмата и актуалните нужди на бизнеса в сектора за преработка и консервиране на плодове и зеленчуци без готова храна. 

При изпълнение на проекта ще бъдат извършвани и необходимите дейности за организация и управление на проекта и дейностите за информация и комуникация. 

Дейностите са изцяло насочени към постигане на целите: 
- повишаване на способността на заетите лица да посрещнат настъпващите промени на пазара на труда, 
- повишаване качеството на работната ръка и конкурентоспособността й. 
С изпълнението на дейностите ще се постигнат следните резултати: 
-повишена адекватност и трудови умения; 
-повишена производителност на труда; 
-създадени условия за качествени работни места и устойчива заетост.
Activities
  • Activity: Специфично обучение на тема: Иновации и нови тенденции в производството на шоколадови изделия: Дейността на „МЕЛБОН“ АД се реализира в сектора на хранително-вкусовата промишленост и в частност производство на какао, шоколадови и захарни изделия. В последните години отчитаме тенденция за нарастване на интереса на масовия консуматор към т.нар. здравословни продукти в съответствие с актуалните тенденции в храненето и съвременна диетология. Наложилата се в шоколадовата индустрия тенденция за комбинация на шоколада с различни нестандартни вкусове (люто, солено, кисело, горчиво), консистенции и продукти предпоставя динамично навлизащите иновативни технологии и техники в производството на шоколадови изделия. Политиката на "МЕЛБОН" е да бъдем отворени и гъвкави в разработването и производството на продуктите ни, за да отговорим на изискванията на нашите клиенти и тенденциите на пазара и вярваме, че успехът е резултатът от постоянното търсене на нови и оригинални идеи. Дружеството е насочено към адаптиране на предлаганите продукти в съответствие новите тенденции, както и разширяване на гамата от предлагани изделия. Нашият персонал, ангажиран с производството на продукцията на фирмата, както и служителите, които отговарят за маркетинга и пласмента на произведената продукция, не притежават специфични познания и умения в тази област, а силната конкуренция изисква да обновяваме и обогатяваме продукцията си, да засилим маркетинговата стратегия. Това налага нуждата от организиране и провеждане на специфично обучение за служителите ни, които са ангажирани в производството на продукцията на „МЕЛБОН“ АД, и за служителите от административния офис, които маркетират, предлагат и продават продукцията. Обучението ще бъде организирано от външна за нас обучителна организация, която ще изготви конкретна за нас обучителна програма по дефинираните от нас теми. По предложение на външния изпълнител темите могат да бъдат допълвани и надграждани. Обучението ще бъде на модули и теми, като на етап проект сме предвидили следното съдържание: Модул 1 Производство на шоколад (200 часа): - Какаото като суровина. Производство, обработка, технически и ароматни и вкусови аспекти. - Нови тентенции в производство на различни видове шоколад - бял, черен, млечен. Рецепти за приготвяне на "занаятчийски" шоколад и шоколадови изделия- техники и новости. - "Коучинг" процес, иновативни техники на леене на шоколад. - Иновативни техники за темпериране на шоколад. Модул 2 Основи на производството на диетични и безглутенови шоколадови изделия (100 часа): -Основни познания за принципите на здравословното хранене, приложение на какаото и шоколадовите изделия в съвременна диетология и актуални тенденции в диетичното/медицинското хранене; -Съвременни изисквания и модерни тенденции в производството на диетични и безглутенови шоколадови изделия. Производство на безглутенов шоколад и веган шоколад, суров шоколад и производни шоколадови изделия. "Технология bean to bar". Модул 3 Съставки, вкусове, комбинации и декорация (300 часа) - Технология на съчетаване на нестандартни вкусове и съставки в изработването на шоколадови изделия - нови тенденции и европейски практики; - Техники и тънкости за рисуване, моделиране, скулптуриране в работата с различни видовете шоколад - нови технологии и техника на работа с шоколад. - Иновации в приготвянето на шоколадови пралини и шоколадови трюфели. - Приготвяне на пълнежи - кремове, желета, ганаш - нови тенденции. Модул 4 Маркетинг: позициониране; търговия на дребно; търговия на едро(100 часа) Обучението ще се реализира в рамките на 700 учебни часа, в смесена форма на обучение, включваща теория и практика съобразно изготвена програма от изпълнителя., Contracted Amount: 434 600.00 , Reported Amount: 311 220.00

Participating Organizations

Partners None
Contractors
  • Contractor: Centar za profesionalno obuchenie kam “Ucheben centar Razvitie” EOOD, Contracted Amount*: 434 600.00 , Reported Amount**: 311 220.00
Subcontractors None
Members of the Consortium None

Notes:

* The projected contract value may be lower than the reported one because of any of the following reasons:

  • For physical person, the contracted value does not include the employer expenses, which are admissible expenses and are accounted under the project
  • The Beneficiary has reported expense only with an invoice without a contract with the selected contractor
  • The beneficiary has reported over again expenses to the MA

** This column represents the amount of costs claimed by the beneficiary

Indicators

Indicator 1 Заети лица, Measure Unit: Брой, Base Value: 0.00 , Target amount: 106.00 , Reached amount: 76.00
Indicator 2 Участници, придобили квалификация при напускане на операцията, Measure Unit: Брой, Base Value: 0.00 , Target amount: 106.00 , Reached amount: 76.00

Financial Information

Total Project cost 280 098.00 BGN
Grant 168 058.80 BGN
Self amount 112 039.20 BGN
Total actual amounts paid 168 058.80 BGN
Percentage of EU co-financing 85.00 %

Financial Corrections

None

Notes:

1 The quoted value represents the maximum amount of the imposed financial correction. Depending on the performance of the contract, the actual amount of the deducted financial correction may be lower.

2 A financial correction with a zero total value means that it has been canceled as a result of a court judgment.

Procurements

Procedure 1 Subject to due process: “Избор на изпълнител за организиране и провеждане на специфично обучение на тема: Иновации и нови тенденции в производството на шоколадови изделия“ в "МЕЛБОН" АД, Estimated Amount: 434 600.00
  • Differentiated position 1: “Избор на изпълнител за организиране и провеждане на специфично обучение на тема: Иновации и нови тенденции в производството на шоколадови изделия“ в "МЕЛБОН" АД
    Contractor: Centar za profesionalno obuchenie kam “Ucheben centar Razvitie” EOOD
    Contract total funded value: 434 600.00

Notes:

All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN