UMIS Number | BG06RDNP001-4.015-0345-C02 |
Project Name | Implementation of automated facilities and equipment in the various phases of meat processing and marketing |
Beneficiary | 811141387 Karol Fernandez Meat LTD |
Funding | EZFRSR ==> Rural Development Programme |
Date of the Contract/Order | 03.10.2023 |
Start Date | 03.10.2023 |
End Date | 15.06.2025 |
Status of Implementation of the Contract/Order of the Grant | Contracted |
Location of Performance |
|
Brief description |
Фирма “Карол Фернандес Миит” ООД е кандидат за финансова помощ по подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ от мярка 4 „Инвестиции в материални активи“ от ПРСР за периода 2014-2020 г. за извършване на инвестиции в сектор „месо и месни продукти”. Инвестиционните намерения на кандидата са свързани с Внедряване на автоматизирани съоръжения и оборудване в отделните фази на преработката и маркетинга на месни продукти в месопреработвателно предприятие за производство на продукти от месо. Дружеството кандидат ще извърши инвестиции свързани с изграждане/модернизиране/оборудване в предприятията на автоматизирани машини образуващи поточна линия, включително части от тях, използвани в отделните фази по преработка и маркетинг на селскостопански продукти, вкл. оборудване свързано с преработка, пакетиране, включително охлаждане, замразяване, сушене, съхраняване и др. на суровините и продукцията. Кандидатът оперира в обхвата на приоритетен сектор, а именно „изделия от месо...”. Използваната суровина за производството в предприятието на „Карол Фернандес Миит” ООД, а именно червени меса, също попада в обхвата на списъка по чл. 32 от договора за създаване на европейската общност в глава 2 – „месо и карантия”. Към настоящия момент “Карол Фернандес Миит” ООД предлага над 70 различни артикули месни продукти. Предприятието произвежда богат асортимент от всички традиционни български месни продукти – варени колбаси, варени и пушени шунки, салами, сурово-сушени салами и деликатеси. Суровините, необходими за производството на гореизброените продукти, са свинско и телешко/говеждо охладено и замразено месо. Основната потребност която ще бъде удоволетворена с изпълнението на проекта е повишаване конкурентоспособността на предприятието, чрез внедряване на автоматизация в производствените процеси, повишаване качеството на произвежданите продукти, повишаване на ресурсната ефективност и редуциране на разходите за труд, суровини и материали. |
Activities |
|
Partners | None |
Contractors |
|
Subcontractors | None |
Members of the Consortium | None |
Notes: * The projected contract value may be lower than the reported one because of any of the following reasons:
** This column represents the amount of costs claimed by the beneficiary |
None |
Total Project cost | 3 799 398.67 BGN |
Grant | 1 899 699.31 BGN |
Self amount | 1 899 699.36 BGN |
Total actual amounts paid | 1 899 698.78 BGN |
Percentage of EU co-financing | 88.76 % |
None | |
Notes: 1 The quoted value represents the maximum amount of the imposed financial correction. Depending on the performance of the contract, the actual amount of the deducted financial correction may be lower. 2 A financial correction with a zero total value means that it has been canceled as a result of a court judgment. |
There are no tender procedures |
Notes:
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN