Identification

UMIS Number BG05FMOP001-3.001-0034-C02
Project Name Providing a warm meal in the municipality of Byala Slatina
Beneficiary 000193058 Byala Slatina Municipality
Funding FEAD ==> Foods
Date of the Contract/Order 03.06.2015
Start Date 03.06.2015
End Date 30.04.2016
Status of Implementation of the Contract/Order of the Grant Closed (completion date)
Location of Performance
  • България, Северна и югоизточна България, Северозападен, Враца, Бяла Слатина

Description

Brief description
Осигуряване на топъл обяд в община Бяла Слатина
Activities
  • Activity: Закупуване на хранителни продукти: Закупуването на хранителните продукти ще се осъществи чрез провеждане на открита процедура по реда на ЗОП по 2 обособени позиции: ОП 1 “Доставка на месни продукти, риба, млечни продукти, тестени изделия, плодове и зеленчуци, пакетирани храни, мазнини, подправки“ и ОП 2 „Доставка на захарни изделия и преработени зеленчуци“. Обособена позиция 2 е предназначена за изпълнение от специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания, в съответствие с изискванията на чл. 16г, ал. 2 от ЗОП. Доставките на хранителните продукти ще са два пъти в работната седмица, а на хляб – всеки работен ден. Общите изисквания към доставяните храни са: - да са опаковани и/или пакетирани и етикирани на български език съгласно българската нормативна база в областта на храните; - да се придружават от документи доказващи техния произход (търговски документ) и безопасност (здравни документи) и първични финансови документи (стокова разписка, приемо-предавателни протоколи, фактури, кантарни бележки, товарителници и др.); - документа за произход при всяка доставка, в който да има информация за вида, количеството, партидата към която принадлежи храната (партиден номер – L), обект/фирмата производител на храната. При храни с произход предприятия от ЕС или внос, в документа се вписва и страната на произхода на храната. - при доставките да се прилагат и други документи на български език, доказващи качеството и безопасността на съответните партиди храни; - дейността на доставчиците да отговаря на изискванията към всички етапи на производство, преработка и дистрибуция на храни; условията и реда за производство и търговия с храни; правилата за извършване на официален контрол от органите за държавен здравен контрол предвидени в Закона за здравето, Закона за храните, Закона за ветеринарно – санитарен контрол, Закона за защита на растенията и неизброените нормативни документи имащи отношение към качеството и безопасността на храните. - хранителните продукти, да са в начален срок на годност. Типовете хранителни продукти за приготвяне на топлия включват: мляко и млечни продукти, месо и месни продукти, риба и рибни продукти, яйца и яйчни продукти, хранителни мазнини, пресни и преработени плодове и зеленчуци, зърно и продукти от неговата преработка, нишесте, захар и захарни изделия. , Contracted Amount: 166 704.00 , Reported Amount: 87 198.43
  • Activity: Осигуряване на топъл обяд: Осигуряването на топъл обюяд ще обхване представители на целевите групи от всички населени места на територията на Община Бяла Слатина, в зависимост от проведения подбор и одобрените за подпомагане кандидати., Contracted Amount: 8 335.20 , Reported Amount: 138 715.32
  • Activity: Предоставяне на съпътстващи мерки: Община Бяла Слатина ще изготви насоки за балансиран режим на хранене и ще предостави консултации с цел намаляване социалното изключване и справяне с извънредни ситуации. Също така, лицата от целевите групи, съобразно своите потребности, ще бъдат консултирани за ползване на други социални услуги, предоставяни на територията на общината и насочвани към дирекция „Социално подпомагане“ гр. Бяла Слатина за отпускане на социални помощи и предоставяне на социални услуги, в това число и такива, финансирани със средства по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. Целевите групи ще бъдат информирани за възможностите за подпомагане на достъпа до здравни и образователни услуги., Contracted Amount: 0.00 , Reported Amount: 0.00

Participating Organizations

Partners None
Contractors None
Subcontractors None
Members of the Consortium None

Notes:

* The projected contract value may be lower than the reported one because of any of the following reasons:

  • For physical person, the contracted value does not include the employer expenses, which are admissible expenses and are accounted under the project
  • The Beneficiary has reported expense only with an invoice without a contract with the selected contractor
  • The beneficiary has reported over again expenses to the MA

** This column represents the amount of costs claimed by the beneficiary

Indicators

Indicator 1 лица, Measure Unit: Брой, Base Value: 0.00 , Target amount: 300.00 , Reached amount: 529.00

Financial Information

Total Project cost 217 102.07 BGN
Grant 217 102.07 BGN
Self amount 0.00 BGN
Total actual amounts paid 217 102.07 BGN
Percentage of EU co-financing 85.00 %

Financial Corrections

Reason % of financial
correction
Financial corrections amounts1,2 Contract
Grant Self-financing Total
Нарушения в документацията за обществени поръчки 5.00 8 578.00 0.00 8 578.00 Project-level financial correction
Нарушения в документацията за обществени поръчки 10.00 6 013.35 0.00 6 013.35 Project-level financial correction

Notes:

1 The quoted value represents the maximum amount of the imposed financial correction. Depending on the performance of the contract, the actual amount of the deducted financial correction may be lower.

2 A financial correction with a zero total value means that it has been canceled as a result of a court judgment.

Procurements

There are no tender procedures

Notes:

All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN