UMIS Number | BG06RDNP001-4.015-0003-C02 |
Project Name | Building a cheese factory |
Beneficiary | 203970197 NENKO TRIFONOV FOODS Ltd. |
Funding | EZFRSR ==> Rural Development Programme |
Date of the Contract/Order | 27.07.2023 |
Start Date | 27.07.2023 |
End Date | 15.06.2025 |
Status of Implementation of the Contract/Order of the Grant | Contracted |
Location of Performance |
|
Brief description |
"Ненко Трифонов фуудс" ООД е регистриран млекопреработвател стопанисващ предприятие в землището на с. Ведраре, Община Баня. Предприятиeто произвежда традиционни млечни продукти под марката "Ведраре" ситуирани във високия ценови клас и популярни сред потребителите, като продукти с безкомпромисно качество по отношение на суровина и технология на производство. С настоящото проектно предложение "Ненко Трифонов фуудс" ООД кандидатства за финансово подпомагане по закупуване на специализирани автоматични лини и производствено оборудване и съоръжения за производство на краве сирене "Дунавия" предвидено за монтаж в строяща се към момента сграда на територията на предприятието. Проектното предложение е насочено към разширяване на производствения капацитет чрез изграждане на мощност за производство на традиционно българско сирене каквото е сиренето "Дунавия" , което е естествено продължение на посоката на развитие на дружеството в традиционната млечна промишленост. Към момента дружеството предлага под собствена марка краве сирене "Дунавия", което не се произвежда в предприятието, а се внася от европейски производител , като интереса и налагането на продукта на пазара, мотивира настоящата инвестиция в създаване на производствена сграда специализирана изцяло в производството на сирене "Дунавия". Изграждането на напълно автоматизирано предприятие за производство на сирене "Дунавия" ще даде възможност за предлагане на продукта при по-конкурентни условия спрямо сегашните, като същевременно ще се постигне допълнителен контрол върху суровината, контрола на качеството и гъвкавост на доставките до клиентите на предприятието. Предвидената за внедряване технология на производство на млечния продукт на практика е напълно традиционна , като чрез използването на съвремените технологии и цифровизация е постигната оптимална автоматизация/поточност на производствения процес и контрол на качеството. |
Activities |
|
Partners | None |
Contractors |
|
Subcontractors | None |
Members of the Consortium | None |
Notes: * The projected contract value may be lower than the reported one because of any of the following reasons:
** This column represents the amount of costs claimed by the beneficiary |
None |
Total Project cost | 3 905 214.11 BGN |
Grant | 1 952 607.03 BGN |
Self amount | 1 952 607.08 BGN |
Total actual amounts paid | 0.00 BGN |
Percentage of EU co-financing | 88.76 % |
None | |
Notes: 1 The quoted value represents the maximum amount of the imposed financial correction. Depending on the performance of the contract, the actual amount of the deducted financial correction may be lower. 2 A financial correction with a zero total value means that it has been canceled as a result of a court judgment. |
There are no tender procedures |
Notes:
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN