UMIS Number | BG05M9OP001-2.086-0004-C01 |
Project Name | “For the Good Future" |
Beneficiary | 176444749 Association "Health, Culture, Self-esteem, Integrated Sustainable Development" |
Funding | ESF ==> Human Resources Development |
Date of the Contract/Order | 23.07.2020 |
Start Date | 23.07.2020 |
End Date | 01.01.2024 |
Status of Implementation of the Contract/Order of the Grant | Closed (completion date) |
Location of Performance |
|
Brief description |
Проектът "За добро бъдеще" ще осигури устойчиво интегриране на пазара на труда на Младежи в риск от 16 до 29 години, включително с увреждания, включително изложени на риск от социално изключване и на младежи от 16 до 29 години, настанени в резидентни услуги в общността чрез осигуряване на обучение, професионална квалификация и трудова заетост чрез създаване на подходящи условия за тяхната професионална интеграция в сферата на социалната икономика. Проектът предвижда осигуряване на заетост за младежи в риск от 16 до 29 години, включително с увреждания, чрез разширяване дейността на съществуващо социално предприятие. Сдружение „Здраве, култура, самочувствие, интегрирано устойчиво развитие“ е вписано в регистъра на социалните предприятия през м. Февруари, 2020г. Проектът предвижда разширяване дейността на социалното предприятие чрез изграждане на цех за приготвяне на заготовки на храна за социалната услуга "Обществена трапезария". Дейностите, предвидени в проекта са: закупуване на оборудване; подбор, обучение и тренинг на общо 6 /шест/ младежи в риск от 16 до 29 години, включително с увреждания. Всички лица, включени в проектните дейности ще бъдат включени в обучение за придобиване на професионална квалификация професия по професия "Работник в заведенията за хранене и развлечения", код 811090. Шестте лица ще бъдат назначени като помощник готвачи на трудов договор за 12 /дванадесет/ месеца в рамките на проекта. Проектните дейности, свързани с обучението ще се извършват от организация, регистрирана в Регистъра на центровете за професионално обучение към НАПОО. Приготвяната храна ще бъде използвана за повишаване капацитета на социална услуга "Обществена трапезария", която се предлага към момента на територията на гр. Варна, с което се постига устойчивост на дейностите след приключване на проекта. Чрез проекта ще бъдат предоставяни услуги, които ще генерират социална възвращаемост за обществото. |
Activities |
|
Partners | None |
Contractors | None |
Subcontractors | None |
Members of the Consortium | None |
Notes: * The projected contract value may be lower than the reported one because of any of the following reasons:
** This column represents the amount of costs claimed by the beneficiary |
Indicator 1 | Inactive or unemployed participants, Measure Unit: Брой, Base Value: 0.00 , Target amount: 6.00 , Reached amount: 6.00 |
Indicator 2 | Inactive and unemployed participants in employment upon leaving, Measure Unit: Брой, Base Value: 0.00 , Target amount: 3.00 , Reached amount: 3.00 |
Total Project cost | 55 816.43 BGN |
Grant | 55 816.43 BGN |
Self amount | 0.00 BGN |
Total actual amounts paid | 55 816.43 BGN |
Percentage of EU co-financing | 85.00 % |
None | |
Notes: 1 The quoted value represents the maximum amount of the imposed financial correction. Depending on the performance of the contract, the actual amount of the deducted financial correction may be lower. 2 A financial correction with a zero total value means that it has been canceled as a result of a court judgment. |
There are no tender procedures |
Notes:
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN