Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 57 382 TREES
Български

Programme: All

Planning region: Community-led local development (CLLD)

Description

"Premiera-257" Ltd. is a company with a long history in the sphere of the food industry. We have established a practice of responsibility, honesty and have established ourselves as a reliable and reliable partner - both on the domestic and the national market. The company regularly invests in improving the plant's material base - mainly in production facilities and sanitary and hygienic requirements of the enterprise. The development and improvement of the company's competitiveness is linked to the good commercial appearance of the products as well as to the low cost of their production. The company strives to ensure the long-term and sustainable development of the confectionery business by technologically upgrading and modernizing production capacities and improving the characteristics and quality of existing products as well as improving the resource efficiency and efficiency of the production process. The total revenue from is formed by sales on the domestic market due to the lack of greater capacity to execute external orders. At present, the company produces confectionery under the trademark TRIM and MEDENKA LYUBIMKA. Successful implementation of the project will allow the enterprise to increase its production capacity, lead to higher production quality, greater production volume, shorter implementation times, more customer satisfaction and improvement the quality of the finished products. The following activities are envisaged:
1. Improving production processes; Adding new features or improving existing products
3. Implementation of new technologies to improve resource efficiency and efficiency in the production process 4. Information and publicity activities;
The following high-tech FTA will be purchased: 1. Chocolate melting and decoration with refrigerated tunnel; This will contribute to improving the quality of the fabrics and decorating them.
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Дейности за подобряване на производствените процеси: Дружеството е основано 1996 г, а от 2001 г. започва производство в собствена производствена база. В нея са изградени обособени необходиите помещения за осъществяване на функции и дейност на фирмата. Основни етапи в производствения процес на "Премиера-257" ООД са: дозиране на суровини, замесване, оформяне, изпичане, тункване, слепване и пакетиране. Производството е оборудвано преди всичко с универсални машини за сладкарската промишленост: шприц, фурни, ламинатори, машина за тункване и други. Производството е обособено в две производствени помещения: в едното основно се произвеждат меденки, курабии с мармалад, курабии и орехови хапки, а в другото - бели курабии с бадем, курабии с мармалад, курабии, орехови хапки и млечен шприц, какаови лапички. Използваната в момента тунк линията е втора употреба и е на повече от 20 години, българско производство, която към настоящия момент вече не отговарят за капацитета на предприятието. За кратък период дружествово завладява адекватен местен и национален пазарен дял и ползва добри пазарни конкурентни позиции. Реализация на местния пазар - Велинград - 10% Реализация на регионален пазар - област Пазарджик - 15% Реализация на национално ниво - 75% В рамките на тази дейност ще бъде поръчано, доставено, изпитано и пуснато в експлоатация производственото оборудване, активите от което са описани подробно в бюджета на проекта. След провеждането на процедури по избор на доставчици и сключване на договори с одобрените кандидати, предприятието ще започне да изпълнява своите ангажименти по тях. Всички свързани с доставките документи ще бъдат проследени за съответствие с изискванията на настоящата процедура, ще бъдат подготвени необходимите приемо-предавателни протоколи за удостоверяване на действията по доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация, ще бъде организирано правилно съхранение и документална отчетност с цел установяване на проследяемост на целия процес. Съгласно графика за изпълнение на дейностите по настоящото проектно предложение. Към настоящия момент дружеството не изнася своята продукция извън страната поради ограниченото производство и невъзможност да бъде задоволено високото търсене при по-големи пазари. При по-следващи етапи на модернизация и разширяване на производствените мощности ще се наблегне на износа на продукцията.Като тук основно се акцентира върху подобряване на производствения процес на тункваните изделия и по-конкретно меденки и какаови лапички. За постигане на основната цел на проектното предложение на фирма "Премиера-257"ООД, а именно чрез внедрени технологии за подобряване на производствения процес, да се постигне по-висока производителност, намаляване на производствените разходи и оптимизиране на производствената верига, съответно повишаване на добавената стойност и активно включване във всички етапи на веригата за добавяне на стойност, ще бъде закупено следното оборудване: 1. Линия за тункване и украса с шоколад с хладилен тунел; на обща стойност 73 220.00 евро или 143 205.87 лв. без ДДС. Тя се състои от следните компоненти: 1.1. Машина за разтопяване и хомогенизиране на шоколад - 10 000 евро или 19 558.30 лв. без ДДС 1.2. Темперираща машина за шоколад - 31 020 евро или 60 669.84 лв без ДДС 1.3.Хладилен тунел за охлаждане на шоколадови изделия 32 200 евро или 62 977.73 лв. без ДДС. Инвестицията в посочените по-горе ДМА ще доведе до преодоляване на ограниченията пред развитието на фирмата и ще допринесе за изпълнението на дейността по следния начин: - Увеличаване обема на производство - натовареността на наличните производствени мощности към момента е средногодишно между 85% и 90%, като в различни периоди някои машини достигат натовареност от 100%. Липсата на свободен производствен капацитет води до невъзможност за гарантиране определени обеми продукция и регулярни доставки без забавяния. В сравнение със съществуващото оборудване, новите машини и оборудване за производство на сладкарски изделия имат по-голям капацитет. 143 205.87 143 205.00
Дейности за добавяне на нови характеристики или подобряване на съществуващите продукти и услуги : В рамките на дейността ще бъде поръчано, закупено, доставено и пуснато в експлоатация производственото оборудване, описано в предходната дейност. Предвидена за закупуване е: Линия за тункване и украса с шоколад с хладилен тунел, която ще бъде използвана специално за производството Меденка "Любимка", която е един от основните, най-разпознаваеми и любими артикули сред потребителите на продуктите на "Премиера-257"ООД, както и на какаови лапички. Така същевременно ще се подобри качеството на вече съществуващ продукт. Благодарение на новата линия ще се подобри качеството, както и външния вид на произвежданите изделия. Ще се постигнат следните резултати: - ПОДОБРЯВАНЕ НА КАЧЕСТВОТО НА ТУНКВАНИТЕ ИЗДЕЛИЯ - ПО-ТЪНЪК СЛОЙ КУВЕРТЮР НА ИЗДЕЛИЕТО,ПОСРЕДСТВОМ ИЗДУХВАНЕ НА ИЗДЕЛИЕТО И ТРЪСКАНЕ НА МРЕЖАТА ЗА ОТСТРЯНЯВАНЕ НА ИЗЛИШНОТО КОЛИЧЕСТВО ГЛАЗУРА - ЕДНАКВА РАБОТНА СРЕДА НА ОХЛАЖДАНЕТО,ПОСРЕДСТВОМ СТЪКЛЕНИЯ КАПАК НА МАШИНАТА -РАБОТА СЪС ПОСТОЯННА И ПО-НИСКА ТЕМПЕРАТУРА НА ГЛАЗУРАТА ЗА ТУНКВАНЕ -ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ДЕКОРИРАНЕ НА ВЕЧЕ ТУНКВАНИТЕ ИЗДЕЛИЯ -ПО-ГОЛЯМА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ -ОСИГУРЯВАНЕ НА ПОСТОЯННО ГОЛЯМО КОЛИЧЕСТВО ШОКОЛАД, КОЕТО ЩЕ ИЗПОЛЗВА ЗА ТУНКВАНЕ И/ИЛИ УКРАСА НА МЕДЕНКИТЕ И КАКАОВИТЕ ЛАПИЧКИ -БЛАГОДАРЕНИЕ НА РАЗБЪРКВАЩОТО УСТРОЙСТВО СЕ ЗАПАЗВА ШОКОЛАДА ТЕЧЕН И ХОМОГЕНЕН КАТО СЕ ЗАПАЗВАТ ОРГАНОЛЕПТИЧНИТЕ МУ КАЧЕСТВА -ЛИНИЯТА ПРЕДОСТАВЯ ВЪЗМОЖНОСТ И ЗА НЕПРЕКЪСНАТ ЦИКЪЛ НА РАБОТА В РЕЖИМ НА ТУНКВАНЕ ИЛИ УКРАСА НА ИЗДЕЛИЯТА В ЗАВИСИМОСТ ОТ ИЗПОЛЗВАНИТЕ НАКРАЙНИЦИ -АВТОМАТИЗАЦИЯ НА ЦЕЛИЯ ПРОЦЕС ЗА ОБЛИВАНЕ С ШОКОЛАД. СВЕЖДАНЕ ДО МИНИМУМ ЧОВЕШКА ГРЕШКА И ПОКРИВАНЕ ИЗЦЯЛО НА ИЗДЕЛИЯТА С ШОКОЛАД ИЛИ ГИ ТУНКВА САМО ОТДОЛУ. ПРЕДОСТАВЯ СЕ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА УКРАСА НА ЗИГ-ЗАГ, КОЕТО ДОБАВЯ НОВА ХАРАКТЕРИСТИКА КЪМ ПРОИЗВЕЖДАНИТЕ ПРОДУКТИ. -ОХЛАЖДАЩИЯТ ТУНЕЛ ПРЕОДСТАВЯ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА РАВНОМЕРНО ОХЛАЖДАНЕ НА ИЗДЕЛИЯТА КАТО ИДЕАЛНО ИЗСУШАВА ШОКОЛАДОВИЯ СЛОЙ И МУ ПРИДАВА ГЛАДКОСТ И БЛЯСЪК НА КРАЙНИЯ ПРОДУКТ. По този начин ще се намали времето за тункване и добавяне на украса на меденките и какаовите лапички. Продуктите ще има перфектен външен вид и изчистени форми. Ще се осигури по-рецизна изработка и по-добър външен вид на крайния продукт. Въвеждането на съвременно оборудване в производствения цех ще даде възможност за подобряване качеството и характеристиките на продукти от същия асортимент, на компанията. Подобряване качеството на продукцията – чрез внедряване на новите машини и оборудване се предвижда подобряване на качеството на крайните продукти. Новото оборудване е автоматизирано, позволява провеждане на технологичния процес съгласно изискванията на добрата производствена практика и в съответствие със съвременните критерии за качество. 0.00 0.00
Дейности за внедряване на нови технологии за подобряване на ресурсната ефективност и ефикасност в производствения процес.: В рамките на дейността ще бъдат закупени и пуснати в експлоатация същите активи като в предходните две дейности: 1. Линия за тункване и украса с шоколад с хладилен тунел, която се състои от 3 отделни компонента: 1.1. Машина за разтопяване и хомогенизиране на шоколад 1.2. Темперираща машина за шоколад 1.3.Хладилен тунел за охлаждане на шоколадови изделия Тези ДМА ще доведат до подобряване на ресурсната ефективност и ефикасност на процесите в две основни направления: 1. Намаляване и устойчиво използване на суровините и материалите - намаляване използването на суровини – въпреки увеличения си производствен капацитет, новите машини и оборудване ще използват с до 15% по-малко суровини на годишна база за производството на същото количество краен продукт, в сравнение със съществуващото оборудване. Основната причина за това е, че те представляват цялостно решение за оборудване на прозводствен цех и позволяват оптимизиране на производствения процес на всички нива. Другият фактор, на който залага компанията е влагането на качествени суровини и материали, което гарантира тяхната максимално ефективна употреба. - използване на рециклируеми и иновативни суровини и материали. Суровините и материалите, които се използват в производствения процес на „Премиера-257” ООД са изцяло рециклируеми и биоразградими. Същото е в сила и по отношение на крайните продукти. Подобряване на енергийната ефективност - новите машини се характеризират с ниско потребление на ел. енергия и отговарят на съвременните стандарти за енергопотребление. Общият енергиен ефект, който ще се постигне се изразява в намаляване на използваната ел. енергия с около 6-8 kWh/дневно, което означава намаляване на разходите за електрическа енергия с около 20-30%.Съкращаване на времето за производство - поради по-добрите си технически характеристики, новото оборудване ще позволи съкращаване на времето за производство на единица продукция с него до 20%, намаляване времето за отстраняване на аварии и времето за промяна на настройките. 2. Намаляване на отпадъците от производството. Рециклирането на органични отпадъци се превръща в необходимост за секторите от хранително-вкусовата промишленост. Същото в в сила и по отношение на крайните сладкарски продукти на фирмата. В същността си те представляват хранителни продукти, които са биоразградими. В този смисъл, дейността на фирмата не генерира отпадъци и не вреди на околната среда. Отпадъците от храна могат да се използват за генериране на биогаз и производство на електроенергия и топлинна енергия. От органичните отпадъци се получава и компост, който има широко приложение в селското стопанство, т.е. те се оползотворяват напълно. Компостирането е начин на преработване на органичните отпадъци по естествен път, в резултат на което се получава плодородна почва. Предвид изложеното, настоящото проектно предложение и като цяло производствената дейност на компанията са безотпадни и напълно безвредни за околната среда. Още повече - чрез рециклирането на органични отпадъци се оказва пряк положителен екологичен ефект върху природните ресурси, като се запазват чисти и подхранват почвите, водите и биоразнооразието. 0.00 0.00
Дейности за информиране и публичност : В рамките на тази дейност ще бъде избран изпълнител за изработване и монтаж на информационна табела на мястото на изпълнение на проекта. Информационната табела ще отговаря на всички изисквания, относими към материалите за публичност и визуализация и ще оповестява основни данни за проекта, както и безвъзмездния принос на ЕС за изпълнението му. Ще бъде изработен и банер с информация за проекта, заложени цели и резултати, който ще бъде поставен също на видно мяст за популяризиране приноса на ЕС. Ще бъдат изготвени и брошури за разпространение на резултатите от проекта. 2 000.00 1 980.00

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).