ГРАНД ХОТЕЛС МЕНИДЖМЪНТ ЕНД МАРКЕТИНГ ЕООД е дружество, което управлява Гранд хотел Свети Влас по южното черноморие (гр. Свети Влас).
Основната мисия в управлението на хотела е внедряване на иновации, които да диверсифицират предлаганата услуга, като предложат иновативен подход за постигане на високи стандарти в управлението на хигиената и храната в хотел предлагащ на гостите си ол инклузив изхранване.
Планираната в настоящото предложение иновация отговаря на законовото изискване за стриктно следене на прилагане на стандарти при приемане, приготвяне и съхранение на храна, като целия процес се реализира в електронна среда, базирано на изкуствен интелект и интернет на нещата. В допълнение, иновацията включва и допълнителни елементи за чек контрол, които да гарантират добрата хигиена и спазване на стандарти за безопасност от разпространение на бактерии, вируси и др, което е много актуално и с предимство при избор на хотел след пандемията КОВИД 19.
За постигане на тези стандарти и за гарантиране на безопасна среда в хотелската стая, планираме доставка на иновативна камериерска количка с вградена UV лампа за дезинфекция при почистване.
Иновативното решение, което планираме да внедрим попада в приоритетни направление на тематичните области на ИСИС: „Информатика и ИКТ“ включва следните приоритетни подобласти: Интернет на нещата (IoT); Изкуствен интелект и повишаване на промишления и технологичен капацитет в усвояване на изкуствения интелект; големи/свързани данни, геопространствени данни, анализ на данни, обработка на данни (Data processing, Small data science), инструментариум за работа с данни, споделяне, обмен, използване и повторно използване на данни, облачни изчисления (Big Data, Grid and Cloud Technologies), модели за предвиждане, основани на данни; симулация, моделиране и цифрови близнаци;
Дейности
Дейност
Договорена стойност
Отчетена стойност
Внедряване на иновация в бизнес процесите посредством придобиване на специализиран софтуер, представляващ дълготраeн нематериалeн актив (ДНА).: Като част от дейността ще бъде закупен специализиран софтуер за интегриране на ДМА в интелигентна система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки вГРАНД ХОТЕЛС МЕНИДЖМЪНТ ЕНД МАРКЕТИНГ ЕООД
Интегрираната система ще има следните възможности:
Генериране на база данни за следните контролни точки:
Анализ на опасностите и контрол на критичните точки в кухнята:
Функции – автоматизирано попълване на всички дневници за провеждане на "Анализ на опасностите и контрол на критичните точки"
Дневник персонал;
Персонал
Дневник лична хигиена
Кризисен екип (връзка с персонал)
Дневник сигнализ за несъответстващи продукти (връзка с кризисен екип)
Дневнкик изтегляне несъответстващи продукти (връзка с кризисен екип)
Дневник обучения (връзка с персонал)
Дневник работно облекло;
Дневник (има връзка с персонал)
Дневник график и валидиране на задачи;
Дневник график и валидация (връзка с персонал)
Дневник хигиена;
Продукти (в това число влизат препаратите
Доставчици
Доставки (връзки с доставчици и продукти; автоматично сканиране на фактури и стокови разписки)
Дневник за измиване и дезинфекция (връзки с препарати и персонал)
КК остатъчни количества препарати(връзки с препарати и персонал)
КК почистване, измиване, дезинфекция(връзки с препарати и персонал)
КК калибриране трмометри(Автоматично IoT)
КК отчет коригиращи действия (връзки с персонал)
Дневник входящ контрол;
Доставки(връзки с доставчици и продукти; автоматично сканиране на фактури и стокови разписки)
Дневник бракувани храни;
Дневник (връзки с продукти, персонал)
Дневник за порциране;
Дневник за хигиена на санитарни помещения;
Дневник температурен – хладилници;
Дневник (връзка с Доставки Автоматично IoT от сензори)
Дневник на топлинна обработка на храни;
Дневник (връзка с Доставки Автоматично IoT от сензори)
Дневник на съхранение на храни;
Дневник (връзка с доставки Автоматично IoT от сензори)
Дневник ДДД;
Дневник използвани биоцидни препарати (връзки с продукти, доставки, персонал)
Дневник дератизация (връзки с продукти, доставки, персонал)
Дневник дезинсекция(връзки с продукти, доставки, персонал)
Дневник автоматични поръчки;
Дневник (връзки с продукти, дневник съхранение)
Дневник на препарати;
Дневник яйца;
Дневник температурно съхранение на храна;
Дневник (връзка с доставки Автоматично IoT от сензори)
Дневник управление на отпадъци
КК сифони
Дневник за обработка на хотелско бельо и кухненски текстил
Целта е създаване на автоматизирана система за управление на процесите за отчитане и HACCP в хотели и ресторанти, използваща Изкуствен интелект (ИИ) и Интернет на нещата (IoT). Тази система представлява значителна иновация в сферата на управлението на качеството на храните и услугите, като включва следните ключови показатели, които я отличават от алтернативни решения:
• Автоматизация на счетоводно-отчетната дейност: Използването на ИИ за автоматично разпознаване и структуриране на данни от неструктурирани документи, като фактури и стокови разписки, значително намалява времето за ръчно въвеждане и увеличава ефективността;
• Интеграция с Интернет на нещата (IoT) за мониторинг на безопасността на храните: Системата използва IoT устройства за наблюдение на критични контролни точки в реално време, автоматизирано предупреждаване при отклонения и подобряване на проследимостта на хранителните продукти.
• Подобрение на проследимостта и събиране на данни за анализ: Автоматизираното събиране на данни от различни източници и тяхното анализиране позволява идентифициране на тенденции, предсказване на потенциални опасности и непрекъснато подобрение на процесите за безопасност на храните.
Внедряваната иновация, като интегрирана интелигентна система от различни модули с различно приложение представлява радикална новост/новост на световно ниво.
360 000.00
0.00
Внедряване на продуктова иновация (стока или услуга) или иновация в бизнес процесите посредством придобиване на машини, съоръжения и оборудване, представляващи дълготрайни материални активи (ДМА).: Като част от дейността ще бъде закупено следното оборудване:
Доставка на специализирано оборудване за кухня с интеграция към софтуер;
1. Хладилник витрина /с прозрачно стъкло/ - 13 броя - с дигитално управление за извличане на данни за тепературен дневник;
2. Хладилник с една врата - 7 броя - с дигитално у-ние за извличане на данни за тепературен дневник;
3. Хладилник с две врати - 1 брой - с дигитално у-ние за извличане на данни за тепературен дневник;
4. Двоен хладилник фризер - 1 брой с дигитално у-ние за извличане на данни за тепературен дневник;
5. Фризер - 2 броя с дигитално у-ние за извличане на данни за тепературен дневник;
6. Конвектомат 6 тави GN 1/1 - 3 броя с дигитално у-ние за извличане на данни за тепературна карта за готвене
7. Конвектомат 10 тави GN 1/2 - 3 броя с дигитално у-ние за извличане на данни за тепературна карта за готвене
8. Скара с покритие хром - 1 брой - за извличане на данни за тепературна карта за готвене
9. фритюрник - 1 брой за извличане на данни за тепературна карта за готвене
10. ел. тигани 60 литра 700 линия - 1 брой за извличане на данни за тепературна карта за готвене
11. Печка 4 котлона и фурна за ток - 4 броя с дигитално у-ние за извличане на данни за тепературна карта за готвене
12. Котлони електрически 4 броя с основа - 4 броя с дигитално у-ние за извличане на данни за тепературна карта за готвене
13. Миялна машина за съдове - 1 брой за извличане на тепература на миене
14. Миялна машина за тави - 1 брой за извличане на тепература на миене
15. Машина за вакумиране - 1 брой за извличане на данни за преработка на храна
16. Месомелачка капацитет 100 кг /час - 1 брой за извличане на данни за преработка на храна
17. Паста кукър ток - 1 брой с дигитално у-ние за извличане на данни за тепературна карта за готвене
18. Фурна за хляб - Конвекторна фурна 6 тави GN - 1 брой с дигитално у-ние за извличане на данни за тепературна карта за готвене
19. Пещ за пица на две нива 2x45cm - 2 броя с дигитално у-ние за извличане на данни за тепературна карта за готвене
20. Тестобъркачка - 1 брой за извличане на данни за преработка на храна
21. Планетарен миксер - 1 брой за извличане на данни за преработка на храна
22. Пещ за пица Бърза Quik 1 - 1 брой с дигитално у-ние за извличане на данни за тепературна карта за готвене
23. Смарт система за готвене с LED дисплей 10 броя за използване при готвене в тиган, варене и др. за автоматично споделяне на данни в софтуер.
Доставка на специализирано оборудване на перално с интеграция към софтуер:
1. Професионална перална машина (35кг.)*
2. Професионална перална машина (45кг.)*
3. Професионална перална машина (60кг.)*
*със смарт микропроцесор с възможност за свързване към интернет и интеграция в софтуер;
4. Професионална сушилна машина със смарт микропроцесор с възможност за свързване към интернет и интеграция в софтуер - 5 бр. според капацитета на пералните;
5. Сушилно-гладачен каландър с възможност за свързване на температурен датчик за подаване на данни към софтуер;
Доставка на Професионална самоходна камериерска количка 18 броя;
Тя е самоходна на батерии и специално проектирана с ергономичен дизайн и специални иновативни функции:
Доставка на хардуерни устройства за работа със софтуер, включваща компютър, монитор, клавиатура, мишка и етикиращ принтер, 3 броя Персонални устройства за сканиране на кодове
0.00
0.00
Забележки:
Елемент в светло синьо позволява показване на детайли при избирането му
Всички суми са в български лева (BGN) /1 EUR = 1,95583 BGN