Спасени дървета
Благодарение на потребителите на ИСУН бяха спасени 63 649 дървета
English

Програма: Програма "Конкурентоспособност и иновации в предприятията" 2021-2027

Район за планиране: Всички

Описание

ЕТ "Златка Йорданова- Голд- 2" е утвърдено име в сферата на ресторантьорския бизнес, което оперира с два собствени обекта - ресторанти, в гр. Русе, специализирани в предлагането на храна от българската национална кухня. Мисията ни е да предоставим на клиентите си автентични български ястия, приготвени с любов и внимание към родните традиции. ЕТ "Златка Йорданова- Голд- 2" се стреми да запази и популяризира българската кулинарна култура, като предлага висококачествени продукти и услуги. 
Дейностите по изпълнение на проектното предложение се явява продължение и в същото време закономерно надграждане на последователните усилия за поддържане конкурентноспособността в динамичните условия, в които фукнционира българският бизнес в момента, като същевременно успяваме да постигнем максимална удовлетвореност на клиента с предоставяната услуга. 
Това ще бъде осъществено посредством придобиване на активи за производствения процес - професионално кухненско оборудване, - осигуряващи подобряване на цялостния производствен капацитет на ЕТ "Златка Йорданова- Голд- 2". Предвидените активи са неизменна част от производствената дейност на дружеството и ще способстват за подобряване на качеството и разнообразието на предлаганите ястия, съкращаване на времето за приготвяне на храната и повишаване на удовлетвореността на клиетите на ресторантите. 
По този начин ще бъдат реализирани нашите цели за устойчиво развитие и ясен хоризонт за бъдещето на този семеен бизнес, който съществува от две десетилетия.
Дейности
Дейност Договорена стойност Отчетена стойност
Подобряване на производствения капацитет на ЕТ "Златка Йорданова- Голд- 2"- придобиване на професионална газова печка с елекрическа фурна- 3 бр.: Дейностите по настоящото проектно предложение ще бъдат изпълнени чрез придобиване на активи за производствения процес- професионално кухненско оборудване, осигуряващи подобряване на производствения капацитет на предприятието, а именно: - професионална газова печка с елекрическа фурна- 3 бр. Предвиденият за придобиване дълготраен материален актив, който е неразривно свързан с производствената дейност, ще осигури подобряване на производствения капацитет на ЕТ "Златка Йорданова- Голд- 2". Професионалната газова печка с електрическа фурна е оборудвана с четири високомощни газови горелки; пилотен пламък за горелките, защитен срещу уливане; херметичен работен плот за лесно почистване; защита против изтичане на газ; оксидирани чугунени горелки и оксидирани чугунени скари и други. Професионалната печка е основно и незаменимо оборудване в кухнята на всеки един ресторант, поради своято многофункционалност, ефективност, точен контрол върху температурата и способност да осигурява консистентно качество на храната. Тя предоставя необходимите условия, в зависимост от функционалностите си, да приготвя широк спектър от ястия чрез различни методи на топлинна обработка като варене, печене, пържене, задушаване и други. Това позволя да бъдат използвани за приготвяне на различни храни- от супи и сосове до месни и зеленчукови ястия, което е от изключително значение за всеки ресторант, с оглед разнообразното меню, което предлага на своите клиенти. Професионалните печки също така са проектирани да работят при висока натовареност, могат бързо да достигнат и поддържат необходимите температура, което е от изключителна важност за навременното и качествено обслужане на клиентите. Наличните готварски печки не са в състояние да поемат нарастващщия капацитет на работа. За всеки ресторант е изключително важно всяко ястие да бъде приготвено с еднакво качество всеки път, предвид което професионалните печки спомагат за поддържането на стандарта на предоставената на клиентите храна. В допълнение, следва да се посочи, че тези печки са енергийно ефективни и се очаква да намалят разходите за енергия на ресторанта, проектирани са с функции за лесно почистване и поддръжка, които спестяват време и усилие на персонала. От предоставената информация аргументирано може да се заключи, че предвидените за придобиване активи ще повишат и подобрят производствения капацитет на ЕТ "Златка Йорданова- Голд- 2", като същевременно оптимизират работния процес - от една страна намаляване времето за обслужване на клиенти и подобряване качеството и разнообразието на предлаганите ястия, от друга страна по отношение на енергийна ефективност и редуцирани разходи. 14 852.25 0.00
Подобряване на производствения капацитет на ЕТ "Златка Йорданова- Голд- 2"- придобиване на шоков охладител- 1 бр.: Дейностите по настоящото проектно предложение ще бъдат изпълнени чрез придобиване на активи за производствения процес- професионално кухненско оборудване, осигуряващи подобряване на производствения капацитет на предприятието, а именно: - шоков охладител- 1 бр. Предвиденият за придобиване дълготраен материален актив е неразривно свързан с производствената дейност на "Златка Йорданова- Голд- 2" и ще осигури подобряване на производствения капацитет на предприятието. Шоковият охладител е уред, който понижава много бързо температурата на храните. Уредът им позволява да останат по-дълго годни за консумиране, като едновременно с това запазва текстурата, вкуса и хранителната им стойност. Шоковият охладител е необходимост в професионалното ресторантьорско оборудване през цялата година и особено през летните месеци, когато изстудяването на храните отнема повече време и ресурси. Всички пресни органични хранителни продукти съдържат бактерии, които при по-висока температура и влажност могат да бъдат изключително опасни за здравето на потребителя. Шоковото охлаждане както на пресните, така и на сготвените продукти не само предотвратява разпространението на бактериите, но и удължава времето за съхранение на продуктите. В допълнение, шоковият охладител помага за програмиране работата в кухнята и за използване на времето за създаване на запаси за определен период. Използване на този уред спомага за по-малко загуби (намалява се количеството на хранителните отпадъци), пестене на време, висока възвращаемост и здравословни и вкусни продукти. Наличието на шоков охладител и замразител позволява купуване на продукти в големи количества и съответно с по-големи отстъпки. Това ще оптимизира работата на предприятието като позволи зареждане на по-големи количества продукти в пика на съответния сезон, тъй като ще даде възможност за бързо охлаждане с максимално дълго запазване на качествата на продуктите, удължавайки срока им на годност с до няколко седмици. Наличието на шоков охладител в кухнята ще позволи максимална ефективност при големи събития, които регулярно обезпечаваме (като сватби или фирмени банкети например), в които ще можем да приготвяме и издаваме навреме големи количества порции. Чрез закупуване на шоков охладител за храна капацитетът на заведението ще се повиши значително и ще позволи по-голямо производство и по-качествено съхранение на храните. Ще се намали и част от брака на храни, които поради ненавременно и некачествено охлаждане са се развалили и се налага да бъдат бракувани. В заключение, уредът ще спомогне от една страна за удължаване срока за консумация на храните, а от друга за оптимизиране на разходите. От предоставената информация аргументирано може да се заключи, че предвиденият за придобиване актив ще повиши и подобри производствения капацитет на ЕТ "Златка Йорданова- Голд- 2". 12 477.50 0.00
Подобряване на производствения капацитет на ЕТ "Златка Йорданова- Голд- 2"- придобиване на електрически конвектомат- 1 бр.: Дейностите по настоящото проектно предложение ще бъдат изпълнени чрез придобиване на активи за производствения процес - професионално кухненско оборудване, осигуряващи подобряване на производствения капацитет на предприятието, а именно: - електрически конвектомат- 1 бр.; Предвиденият за придобиване дълготраен материален актив е неразривно свързан с производствената дейност на "Златка Йорданова- Голд- 2" и ще осигури подобряване на производствения капацитет на предприятието по следния начин: Електрическият конвектомат предоставя предимства и възможности, които са от изключителна необходимост във все по-конкуретната сфера на заведенията за хранене. Този тип кухненско оборудване позволява да се извършват до 70% от всички възможни операции, които са свързани с термичната обработка на продуктите. Конвектоматите работят основно с въздух и той играе важна роля в процеса на кулинарната обработка на храната. Топлината се задвижва от с помощта на един или няколко вентилатора, които разпределят равномерно температурата в камерата. Резултатът е перфектно приготвени ястия от различен вид, готови за сервиране веднага. В този смисъл придобиването на нов електрически конвектомат би улеснил работата и съкратил времето за производство на храни, като същевременно увеличи качеството на крайния продукт и гарантира по-добро разпределение на наличните мощности. Поради високите нива на натовареност, наличните конвектомати са претоварени, което води до повече аварии и необходимостта от чести ремонти. Един допълнителен конвектомат ще позволи оптимизиране на работните процеси и ще осигури сигурност в случай на необходимост от техническа поддръжка на наличните уреди, без това да забавя или спира работата. От предоставената информация аргументирано може да се заключи, че предвиденият за придобиване актив ще повиши и подобри производствения капацитет на ЕТ "Златка Йорданова- Голд- 2". 24 253.50 0.00
Подобряване на производствения капацитет на ЕТ "Златка Йорданова- Голд- 2"- прибиване на професионален вертикален хладилен шкаф- 1 бр.: Дейностите по настоящото проектно предложение ще бъдат изпълнени чрез придобиване на активи за производствения процес- професионално кухненско оборудване, осигуряващи подобряване на производствения капацитет на предприятието, а именно: - професионален вертикален хладилен шкаф- 1 бр.; Предвиденият за придобиване дълготраен материален актив е неразривно свързан с производствената дейност на "Златка Йорданова- Голд- 2" и ще осигури подобряване на производствения капацитет на предприятието по следния начин: Чрез закупуване на професионален вертикален хладилен шкаф ще се допринесе за по-качествено съхранение и по-плавно размразяване на продукцията. Наличните хладилни витрини са крайно недостатъчни да поемат за съхранение количествата готова продукция, с която ежедневно се оперира. Една допълнителна хладилна витрина би гарантирала по-добро организиране на работата и по-качествено съхранение на храните, което е първо необходимо изискване в сферата на заведенията за хранене. От предоставената информация аргументирано може да се заключи, че предвиденият за придобиване актив ще повиши и подобри производствения капацитет на ЕТ "Златка Йорданова- Голд- 2". 4 312.50 0.00
Подобряване на производствения капацитет на ЕТ "Златка Йорданова- Голд- 2"- придобиване на професионален вертикален фризер шкаф- 1 бр.: Дейностите по настоящото проектно предложение ще бъдат изпълнени чрез придобиване на активи за производствения процес- професионално кухненско оборудване, осигуряващи подобряване на производствения капацитет на предприятието, а именно: - професионален вертикален фризер шкаф- 1 бр.; Предвиденият за придобиване дълготраен материален актив е неразривно свързан с производствената дейност на "Златка Йорданова- Голд- 2" и ще осигури подобряване на производствения капацитет на предприятието по следния начин: Чрез закупуване на професионален вертикален фризер шкаф ще се допринесе за последващото съхранение на храните след тяхното шоково охлаждане. Запазването на вкусовите качества и гарантирането на безопасността при консумация на продаваната продукция е приоритет в работата на предприятието. Предвиденият за приробиване актив е неразривна част от цялостното небходимо кухненско оборудване на предприятието, и е в съответствие с изискванията на органите за безопасност на храните. От предоставената информация аргументирано може да се заключи, че предвиденият за придобиване актив ще повиши и подобри производствения капацитет на ЕТ "Златка Йорданова- Голд- 2". 2 990.00 0.00
Подобряване на производствения капацитет на ЕТ "Златка Йорданова- Голд- 2"- придобиване на професионална хладилна маса с 2 врати- 2 бр.: ейностите по настоящото проектно предложение ще бъдат изпълнени чрез придобиване на активи за производствения процес- професионално кухненско оборудване, осигуряващи подобряване на производствения капацитет на предприятието, а именно: - професионална хладилна маса с 2 врати- 2 бр.; Предвиденият за придобиване дълготраен материален актив е неразривно свързан с производствената дейност на "Златка Йорданова- Голд- 2" и ще осигури подобряване на производствения капацитет на предприятието по следния начин: Хладилните маси са обективна необходимост в професионалното оборудване за кухня. Те осигуряват охлаждащи се шкафове с устойчива работна повърхност , върху които има готварски плот, който позволява използването на оборудването едновременно за съхранение на свежи продукти и за по-нататъшната им подготовка и приготвяне за завършването на готовата за поднасяне на храна. Използването на професионална хладилна маса гарантира, че продуктите, съхранявани в нейните хладилни отделения остават свежи за максимално дълго време, тъй като се охлаждат на оптимална за целта температура. Когато дойде ред за тяхното приготвяне, те се изваждат и се поставят директно на плота на шкафа, което осигурява удобство за служителите и оптимизира тяхната работа. Наличните към момента хладилни маси са недостатъчни на брой и остарели технически. Поради това предприятието има нужда да подмени наличните хладилни маси, което ще позволи поддържане на свежестта и безопасността на нетрайните хранителни продукти, като се гарантира съхраняването им на правилна температура. Новите две хладилни маси ще осигурят удобно и организирано работно пространство за приготвяне на храна и лесен достъп до необходимите охладени съставки за подобряване на цялостната ефективност в подготовката на готовия продукт. В допълнение, подмяната на професионалното оборудване ще допринесе и за намаляване на използваната електроенергия. От предоставената информация аргументирано може да се заключи, че предвиденият за придобиване актив ще повиши и подобри производствения капацитет на ЕТ "Златка Йорданова- Голд- 2". 4 485.00 0.00
Подобряване на производствения капацитет на ЕТ "Златка Йорданова- Голд- 2"- придобиване на автоматична зеленчукорезачка за зеленчуци и плодове- 1 бр.: Дейностите по настоящото проектно предложение ще бъдат изпълнени чрез придобиване на активи за производствения процес- професионално кухненско оборудване, осигуряващи подобряване на производствения капацитет на предприятието, а именно: - автоматична зеленчукорезачка за зеленчуци и плодове- 1 бр.; Предвиденият за придобиване дълготраен материален актив е неразривно свързан с производствената дейност на "Златка Йорданова- Голд- 2" и ще осигури подобряване на производствения капацитет на предприятието по следния начин: Плодовете и зеленчуците са сред основните продукти, които предприятието използва в процеса на работа на приготвяне на храна. Използването на автоматична зеленчукорезачка като част от професионалното кухненско оборудване, ще намали времето за нарязване на големите количества зеленчуци, което ще доведе до повишаване на продуктивността на заведенията. В допълнение, използването на професионалния уред осигурява надеждна и безопасна употреба от служителите, които на ежедневна база се налага да обработват големи количества зеленчуци и плодове. От предоставената информация аргументирано може да се заключи, че предвиденият за придобиване актив ще повиши и подобри производствения капацитет на ЕТ "Златка Йорданова- Голд- 2". 1 805.50 0.00
Подобряване на производствения капацитет на ЕТ "Златка Йорданова- Голд- 2"- придобиване на уред за нарязване на ивици- 1 бр.: Дейностите по настоящото проектно предложение ще бъдат изпълнени чрез придобиване на активи за производствения процес- професионално кухненско оборудване, осигуряващи подобряване на производствения капацитет на предприятието, а именно: - уред за нарязване на ивици- 1 бр. Предвиденият за придобиване дълготраен материален актив е неразривно свързан с производствената дейност на "Златка Йорданова- Голд- 2" и ще осигури подобряване на производствения капацитет на предприятието по следния начин: Закупуването на уред ICP (уред за нарязване на ивици) допринася за по-бързо и безопасно нарязване на месни продукти и шкембе . Чрез този уред повишаваме капацитета на предприятието за бързо рязане на меса и шкембе, като редуцираме времето, необходимо за ръчно нарязване, както и съпътстващите рискове при боравенето с остри кухненски пособия. Това от своя страна допринася и за по-бързото последващо пакетиране и прибиране на продуктите в нужните хладилници. Различните видове месо са сред основните продукти, които предприятието използва в процеса на работа на приготвяне на храна. Използването на уреда за рязане на ивици като част от професионалното кухненско оборудване, ще намали времето за нарязване на големите количества месни, което ще доведе до повишаване на продуктивността на заведенията. В допълнение, използването на професионалния уред осигурява надеждна и безопасна употреба от служителите, които на ежедневна база се налага да обработват големи количества месо. От предоставената информация аргументирано може да се заключи, че предвиденият за придобиване актив ще повиши и подобри производствения капацитет на ЕТ "Златка Йорданова- Голд- 2". 7 456.60 0.00
Консултантски услуги за подготовка на проектното предложение по процедурата: ЕТ "Златка Йорданова- Голд- 2" ще използва консултантски услуги на въшно дружество/физическо лице за подготовка на проектното предложение, тъй като не разполага с вътрешен оперативен капацитет за осъществяване на тази дейност. 3 000.00 0.00

Забележки:

Елемент в светло синьо позволява показване на детайли при избирането му
Всички суми са в български лева (BGN) /1 EUR = 1,95583 BGN
Проектът се финансира от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
В изпълнение на проект BG05SFOP001-4.002-0003 „Повишаване на ефективността и ефикасността на Централното координационно звено“.