Спасени дървета
Благодарение на потребителите на ИСУН бяха спасени 60 111 дървета
English

Програма: Програма "Конкурентоспособност и иновации в предприятията" 2021-2027

Район за планиране: Всички

Описание

"ШУШНЕВ" ЕООД е дружество с основна икономическа дейност, класифицирана с код 56.10 Дейност на ресторанти и заведения за бързо обслужване. 
Дружеството има за цел да реализира инвестиции в съвременно професионално оборудване, пряко свързано с приготвянето и предлагането на храни и напитки и водещо както до подобряване на производствения капацитет, така и до прилагане на кръгови модели, допринасяйки за повишаване на конкурентоспособността, засилване на пазарното присъствие, за екологичен преход в дейността на предприятието и за устойчивото му развитие в унисон с тенденциите за опазване на околната среда.

С оглед на изложеното, основната цел на настоящия проект е: Да се реализират инвестиции за подобряване на производствения капацитет в семейното предприятие и по този начин да се допринесе за повишаване на неговата конкурентоспособност и засилване на пазарното му присъствие.

Проектът ще се реализира посредством изпълнението на следните дейности:
 1: Подобряване на производствения капацитет на предприятието, в рамките на която е планирано придобиването на съвременно професионално оборудване за процеса на предоставяне на услуги, осигуряващо подобряване на производствения капацитет на Кандидата, изразен в приготвяне и предлагане на по-голямо количество от приготвяните и предлаганите към момента на подаване на проекта храни и напитки, предназначени за непосредствена консумация.
 2: Консултантски услуги за подготовка на проектното предложение по процедурата, в рамките на която бяха предоставени консултантски услуги за подготовка на настоящото проектно предложение.

В следствие на проектната реализация ще нарасне броят на семейните предприятия, които увеличават производствения си капацитет и ефективността на процесите и по този начин постигат подобряване на пазарното присъствие и развитие на потенциала за устойчивост и растеж.

В резултат на изложеното ще се постигне основната цел на проекта, кореспондираща пряко на целта на процедура BG16RFPR001-1.004.
Дейности
Дейност Договорена стойност Отчетена стойност
Подобряване на производствения капацитет на предприятието (част 1): В рамките на Дейността (част 1 и 2) се планира да бъдат закупени следните съвременни, високотехнологични и професионални ДМА,както и инструменти и оборудване под стойностния праг на същественост за ДМА,водещи пряко до подобряване на производствения капацитет на Кандидата по приготвяне и предлагане на храни и напитки,предназначени за непосредствена консумация: -Скара за печене-1бр.-подобряваща производствения капацитет по приготвяне и предлагане на храни на скара (меса,зеленчуци,пърленки).Кандидатът има 1 скара,която не е достатъчна за приготвяне и предлагане на съответстващо на търсенето в крайпътния ресторант количество храни,приготвени на скара и това налага инвестицията в още 1 професионална скара. -Конвектомат с горещ въздух-1 бр.-подобряващ производствения капацитет по приготвяне и предлагане (готвене и печене) на различни храни. Към момента Кандидатът няма конвектомат и това налага печенето само във фурната, което съществено ограничава капацитета по приготвяне и предлагане на ястия, изискващи изпичане в конвектомат/фурна. -Микровълнова фурна-2 бр.-Към момента Кандидатът има 1 микровълнова,която се използва за размразяване на храни и влагани в приготвянето им продукти, както и за приготвяне на някои от предлаганите храни,която е недостатъчна и съществено ограничава производствения капацитет,както и не е предназначена за професионална употреба.Това налага инвестицията в 2 бр.микровълнови, които ще подобрят производствения капацитета по подгряване,размразяване,приготвяне на храни в микровълнова. -Фритюрник-2бр.-Към момента Кандидатът има 1 фритюрник,но той не е за професионална употреба,както и съществено ограничава производствения капацитет по приготвяне и предлагане на пържени/панирани храни и гарнитури.Това налага инвестицията в 2бр. фритюрници,които ще подобряват производствения капацитет по приготвяне на пържени/панирани храни и гарнитури. -Котлон за печене на палачинки-1бр.-подобряващ производствения капацитет по приготвяне и предлагане на палачинки,които към момента се приготвят с помощта на тиган на котлон.Изложеното е времеемко и силно ограничава производствения капацитет на Кандидата,с оглед на което е планирано придобиването на професионален уред за приготвяне на палачинки; -Грил за приготвяне на пилета-1бр.-подобряващ производствения капацитет по приготвяне и предлагане на печени пилета - към момента печенето им се извършва във фурна,но капацитетът на приготвянето им е силно ограничен и некореспондиращ на търсенето им в заведението,с оглед на което е планирано придобиването на професионален грил; -Печка с фурна-1бр.-подобряваща производствения капацитет по приготвяне и предлагане на различни храни посредством пържене,варене,печене на фурна; -Тостер за сандвичи-1 бр.-за подобряване на производствения капацитет по приготвяне и предлагане на сандвичи-Кандидатът има 1 тостер,но той е амортизиран и капацитетът му е недостатъчен за осигуряване на бързо обслужване на клиентите,с оглед на което е планирано закупуването на нов,професионален тостер; -Топла витрина-1бр.-за подобряване на производствения капацитет по приготвяне и предлагане на разнообразни храни за непосредствена консумация-тя ще позволи поддържане на желана референтна температура на предлаганите храни, елиминирайки необходимостта от подгряване на приготвената храна преди сервиране и ще доведе до по-бързото обслужване на клиентите, което е от особено значение за подобряване на производствения капацитет на дружеството особено в пикови часове - обичайно обедни часове и в късния следобяд, когато потокът от клиенти е изключително голям.Топлата витрина ще позволи приготвянето на храна в часовете, в които няма толкова голяма заетост на персонала, поддържането й топла и съответно - директното й сервиране на клиентите в пиковите часове.Тя ще се използва също така и за темпериране на съставки на някои от приготвяните и предлагани храни (напр. шоколад,сосове и др.преди влагането им в приготвяната храна). 37 988.00 0.00
Подобряване на производствения капацитет на предприятието (част 2): - Кафе машина 1 бр.-подобряваща производствения капацитет по приготвяне и по предлагане на кафе,предназначено както за влагане в приготвяните от Кандидата храни-сладкиши и сосове, така и за приготвяне и предлагане на напитки,като неразделна част от обслужването на клиентите в заведението. - Ледогенератор -1бр.- за подобряване на производствения капацитет по приготвяне и предлагане на храни и напитки с лед. Към момента капацитета за замразяване на лед на Кандидата е силно ограничен. Изложеното води до забавяне в извеждането на определени храни (напр. таратор) и до невъзможност за обслужване на клиентите, желаещи лед като добавка към поръчаната от тях напитка.Ледогенераторът ще създаде необходимите технологични предпоставки за обезпечаване на дейността с необходимите количества лед дори и в най-натоварените часове, елиминирайки рисковете от забава в обслужването. - Хладилник-1бр.-за подобряване на производствения капацитет по приготвяне и предлагане на храни и напитки посредством темпериране,охлаждане и престой в хладилник до достигане на готовност за консумация от страна на клиента-напр.при приготвяне на десерти,за които е необходимо да престоят поне 12 часа технологично време в хладилник до достигане на готовност,на студени супи и др.,както и за осигуряване на капацитет за съхранение на храни за непосредствена консумация при плюсов режим; -Фризер-1бр.-за подобряване на производствения капацитет по приготвяне и предлагане на храни и напитки посредством замразяване и престой във фризер до достигане на готовност за консумация от страна на клиента (сладоледи/мусове, за които е необходимо да престоят във фризера на минусов режим на съхранение до достигане на готовност за консумация от клиентите), както и за осигуряване на капацитет за съхранение при минусов режим на храни; -Миялна машина-1бр.-ще допринесе пряко за подобряване на производствения капацитет чрез подобряване на неразделния от процеса по приготвяне на храни етап по измиване на прибори и съдове,използвани в процеса на приготвяне,предлагане и сервиране на храните и съответно-влизащи в контакт с храните.Към момента Кандидатът не разполага с миялна машина, което води до съществено ограничение на производствения капацитет поради необходимостта от измиване на приборите и съдовете, вкл. силно замърсените такива,на ръка.Изложеното е бавно,неефективно,води до прекъсвания на процеса по предлагане и по сервиране на храни и напитки при липсата на необходимите за целта чисти прибори. Инструменти и оборудване под стойностния праг на същественост за ДМА: -Тенджери под налягане: 12 литрова 5 бр. и 10 литрова 5 бр. - Готвенето в тенджера под налягане е над 4 пъти по-бързо и производително в сравнение с готвене в обикновени тенджери. Тенджерите под налягане са необходими за и ще допринесат пряко за повишаване на производствения капацитет по бързо приготвяне на различни видове супи, яхнии и др., които са много търсени в ресторанта и това налага приготвянето им в големи количества. Планираните за закупуване в рамките на дейността оборудване и инструменти и оборудване под стойностния праг на същественост за ДМА,са съвременни,високотехнологични и професионални,необходими за осъществяване на основната икономическа дейност на Кандидата, в рамките на която се обхваща приготвянето и предлагането на храни и напитки,предназначени за непосредствена консумация. В следствие на реализацията на планирания комплекс от инвестиции и в резултат на създадените технологични предпоставки за оптимизиране на производствения процес и производствените времена, вкл. за автоматизация на процесите чрез наличието на управление и задаване на програми, както и за задаване на таймери и минимизиране по този начин на рисковете пред ефективността на процеса,произтичащи от човешкия фактор,ще бъде налице общо с до 40% повишен производствен капацитет на Кандидата спрямо настоящия му капацитет за приготвяне и предлагане на приготвяните и предлагани и към момента храни и напитки при оптимални други условия. 28 558.00 0.00
Консултантски услуги за подготовка на проектното предложение по процедурата : Дейността създаде необходимите предпоставки за получаване на подкрепа за реализация на настоящото проектно предложение и обхвана ползването на консултантски услуги за подготовка на настоящото проектно предложение по процедура чрез подбор на проектни предложения BG16RFPR001-1.004 „Подкрепа за семейните предприятия, предприятията от творческите индустрии и занаятите” по Програма "Конкурентоспособност и иновации в предприятията" 2021-2027 г. Дейността бе изпълнена в периода след обявяване на процедурата и до подаване на проектното предложение, като изложеното обхвана както избора на изпълнител на консултантските услуги и сключването на договор с избрания изпълнител, така също и същинското извършване на услугата за подготовка на проектното предложение по процедурата от страна на избрания изпълнител. Избраният изпълнител изпълни услугата при стриктно спазване на изискванията, произтичащи от Условията за кандидатстване и от Условията за изпълнение към административни договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията” 2021-2027, имащи силата на Общи условия към АДПБФП, както и при спазване на всички останали законови и подзаконови нормативни актове. Изпълнението на услугата бе удостоверено с подписването на двустранен приемо-предавателен протокол за услуги по образец. 2 990.00 0.00

Забележки:

Елемент в светло синьо позволява показване на детайли при избирането му
Всички суми са в български лева (BGN) /1 EUR = 1,95583 BGN
Проектът се финансира от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
В изпълнение на проект BG05SFOP001-4.002-0003 „Повишаване на ефективността и ефикасността на Централното координационно звено“.