Разработване на продуктова иновация чрез извършване на изследвания, изпитвания, измервания и валидиране и създаване и тестване на прототип (дейността ще бъде изпълнена чрез наемане на квалифициран персонал и закупуване на материали и консумативи, необходими за разработването на иновацията) - част 1: За изпълнението на необходимите дейности, свързани с разработването на иновацията по проекта ще бъде нает квалифициран персонал за извършване на съответните задачи и ще бъдат закупени материали и консумативи, необходими за извършване на предварителни изследвания, изпитвания, измервания и валидиране и създаване и тестване на протопип на разработваната иновация по Проекта.
В дейността са включени 2 под-дейности, включващи съответните етапи и задачи за изпълнение във всеки етап.
Под-дейност 1.1.: Извършване на изследвания, изпитвания, измервания и валидиране, необходими за разработването на продуктова иновация
Етап 1.1.1. Уточняване на техническите и функционални изисквания към продукта.
Задача 1.1.1.1. Изследване на различни варианти за изпълнение на продукта от гледна точка на използваните материали и консумативи (лицев материал, хастар, подлепващ материал, форт, щробел табани, бомбета, ортопедични стелки, полиуретан, RFID/UHF чип и радар/рефлекторен чип) и търсените функционалности (независимост от въздействието на факторите на околната среда върху действието на чиповете, сигурност на предаване на данните от чиповете, комфорт за потребителя, съвместимост на чиповете с различни въшни системи, здравина на обувката срещу раздиране, съпротивление при екстремни температури, устойчивост на огъване на юза, якост на свързане на саята за ходилото, водонепропускливост, якост на бомбетата и фортовете, съпротивление на огъване на саята, съпротивление на изтриване на стелките и други характеристики от гледна точка на устойчивата дълготрайна употреба на продукта). Резултат 1.1.1.1. Доклад с варианти за изпълнение на продукта с място на вграждане на чиповете и със списък с изискванията към материалите и консумативите с варианти, съобразно търсените параметри. При изпълнението на задачата участва квалифициран пероснал, нает от кандидата, с подходяща квалификация за изследване на изброените характеристики и на разработката на продукта.
Задача 1.1.1.2. Предварителни проби за валидация на концепцията на продукта с отделните компоненти и съмнестимостта им спрямо търсените параметри. Резултат 1.1.1.2. Доклад от проведените проби за валидация на концепцията. При изпълнението на задачата участва квалифициран пероснал, нает от кандидата, с подходяща квалификация за коректно извършване на пробите и изготвяне на доклада от тях, като се използват материали и консумативи, използвави за влагане в продукта (120 кв.м. лицев материал, 99 кв.м. хастар, 72 кв. м. подлепващ материал, 21 кв.м. форт, 39 кв.м. щробел табани, 300 бомбета в чифтове, 300 ортопедични стелки в чифтове, 600 кг. полиуретан, 150 RFID/UHF чипа и 150 радар/рефлекторни чипове), съобразени с броя повторения на пробите и изследваните характеристики за постигане на над 12 функции на продукта.
Задача 1.1.1.3. Анализ на получените данни от проведените проби с цел прецизиране на характеристиките и взаимодействието на използваните материали и консумативи за вграждане в иновативния продукт. Резултат 1.1.1.3. Доклад с анализ на качествата на вложените материали и консумативи спрямо планираните функции на продукта.
Продължава в част 2
|
757 772.39
|
0.00
|
Разработване на продуктова иновация чрез извършване на изследвания, изпитвания, измервания и валидиране и създаване и тестване на прототип (дейността ще бъде изпълнена чрез наемане на квалифициран персонал и закупуване на материали и консумативи, необходими за разработването на иновацията) - част 2: Продължава от част 1
Етап 1.1.2. Прецизиране на дизайна на продукта
Задача 1.1.2.1. Анализ и тестване на механизмите на вграждане на RFID/UHF чип и радар/рефлекторен чип в различни компоненти на продукта и изследване на преимуществата и недостатъците от съответното място на вграждане ог гледна точка на монтаж, сигурно предаване на данните, комфорт за потребителя и съпротивление срещу повреда и въшна намеса. Резултат 1.1.2.1 Доклад с изводи от анализа и тестването на различните варианти за разполагането на чиповете и с дизайн, съдържащ минимум 2 варианта за вграждане на чиповете, които да бъдат последващо изпробвани с цел постигане на оптимални характеристики на продукта от гледна точка на удобство и устойчива употреба на продукта и функциите на чиповете. При изпълнението на задачата участва квалифициран персонал, нает от кандидата, с подходяща квалификация за коректно извършване на анализа и тестване на вграждането на чиповете и на доклада от тях, като се използват материали и консумативи, използвави за влагане в продукта (240 кв.м. лицев материал, 198 кв.м. хастар, 144 кв. м. подлепващ материал, 42 кв.м. форт, 78 кв.м. щробел табани, 600 бомбета в чифтове, 600 ортопедични стелки в чифтове, 1200 кг. полиуретан, 300 RFID/UHF чипа и 300 радар/рефлекторни чипове), съобразени с броя повторения на тестовете и изследваните възможности за разполагане на чиповете с общо минимум 12 комбинации.
Задача 1.1.2.2. Калибриране и валидиране на дизайна с варианти за вграждане на чиповете. Резултат 1.1.2.2. Доклад с анализ на приложимостта на дизайна спрямо търсените характеристикити и функции на продукта. При изпълнението на задачата участва квалифициран персонал, нает от кандидата, с подходяща квалификация за коректно извършване на калибрирането и валидирането на дизайна на продукта с варианти за вграждане на чиповете и на доклада от тях, като се използват материали и консумативи, използвави за влагане в продукта (180 кв.м. лицев материал, 148,5 кв.м. хастар, 108 кв. м. подлепващ материал, 31,5 кв.м. форт, 58,5 кв.м. щробел табани, 450 бомбета в чифтове, 450 ортопедични стелки в чифтове, 900 кг. полиуретан, 225 RFID/UHF чипа и 225 радар/рефлекторни чипове), съобразени с броя повторения на тестовете и изследваните възможности за разполагане на чиповете с общо минимум 8 комбинации.
Задача 1.1.2.3. Изготвяне на техническо задание и финален предварителен дизайн на продукта. Резултат 1.1.2.3. Техническо задание и финален предварителен дизайн на продукта с подробно описание на компонентите, начина им на изработване и свързване и търсените функционалности на продукта (сигурност и непрекъсваемост на предаването на данните, здравина на продукта и ). При изпълнението на задачата участва квалифициран персонал, нает от кандидата, с подходяща квалификация за изготвяне на техническото задание и дизайн на продукта.
Продължава в част 3 |
0.00
|
0.00
|
Разработване на продуктова иновация чрез извършване на изследвания, изпитвания, измервания и валидиране и създаване и тестване на прототип (дейността ще бъде изпълнена чрез наемане на квалифициран персонал и закупуване на материали и консумативи, необходими за разработването на иновацията) - част 3: Продължава от част 2
Под-дейност 1.2: Създаване и тестване на прототип на продуктовата иновация
Етап 1.2.1. Разработване на прототип с базови характеристики.
Задача 1.2.1.1. Изготвяне на план за разработване на прототип на продукта с базови характеристики, включващ изисквания към продължителността и съдържанието на отделните фази на производството на прототипа. Резултат 1.2.1.1. План за разработване на прототип на продукта с базови характеристики. При изпълнението на задачата участва квалифициран персонал, нает от кандидата, с подходяща квалификация за създаване на производствен план за прототипа с базови характеристики.
Задача 1.2.1.2. Подготовка на влаганите материали и консумативи с оглед съответствие на зададените характеристики в техническото задание от Задача 1.1.2.3. (щанцоване на детайлите, маркиране, трашене, измерване на отделните компоненти, измерване на плътността, твърдостта, свободната плътност на нарастване и реакцията на втвърдяване, проверка на възможността за предаване на данни). Резултат 1.2.1.2. Доклад за състоянието на влаганите материали и консумативи в прототип с базови характеристики. При изпълнението на задачата участва квалифициран персонал, нает от кандидата, с подходяща квалификация за коректна подготовка на материалите и консумативите, които се влагат в базовия прототип на продукта, като се използват и материали и консумативи, използвави за влагане в продукта (300 кв.м. лицев материал, 247,5 кв.м. хастар, 180 кв. м. подлепващ материал, 52,5 кв.м. форт, 97,5 кв.м. щробел табани, 750 бомбета в чифтове, 750 ортопедични стелки в чифтове, 1500 кг. полиуретан, 375 RFID/UHF чипа и 375 радар/рефлекторни чипове), съобразени с характеристиките на базовия протопип, които трябва да бъдат обследвани и стабилно налични в продукта (сигурност и непрекъсваемост на предаване на данните от чиповете, комфорт за потребителя, съвместимост на чиповете с различни външни системи, здравина на обувката срещу раздиране, устойчивост на огъване на юза, якост на свързане на саята за ходилото, якост на бомбетата и фортовете, съпротивление на огъване на саята, съпротивление на изтриване на стелките и други характеристики от гледна точка на устойчивата дълготрайна употреба на продукта).
Задача 1.2.1.3. Създаване на прототип с базови характеристики и изпробването им в производствена среда. Резултат 1.2.1.3: Създаден протип на продукта с базови характеристики и доклад с анализ на тестваните характеристики (сигурност и непрекъсваемост на предаване на данните от чиповете, комфорт за потребителя, съвместимост на чиповете с различни въшни системи, здравина на обувката срещу раздиране, устойчивост на огъване на юза, якост на свързане на саята за ходилото, якост на бомбетата и фортовете, съпротивление на огъване на саята, съпротивление на изтриване на стелките и други характеристики от гледна точка на устойчивата дълготрайна употреба на продукта). При изпълнението на задачата участва квалифициран персонал, нает от кандидата, с подходяща квалификация за създаване, тестване и анализ на прототип с базови характеристики, като се използват и материалите и консумативите, описани в Задача 1.2.1.2.
Продължава в част 4 |
0.00
|
0.00
|
Разработване на продуктова иновация чрез извършване на изследвания, изпитвания, измервания и валидиране и създаване и тестване на прототип (дейността ще бъде изпълнена чрез наемане на квалифициран персонал и закупуване на материали и консумативи, необходими за разработването на иновацията) - част 4: Продължава от част 3
Етап 1.2.2. Разработване на прототип с всички планирани характеристики и тестване в реална среда
Задача 1.2.2.1. Калибриране на техническото задание и дизайн на продукта с оглед резултатите от анализа на характеристиките базовия прототип на продукта. Резултат 1.2.2.1. Техническо задание и финален окончателен дизайн на продукта с подробно описание на компонените, начина им на изработване и свързване и търсените функционалности на продукта (сигурност и непрекъсваемост на предаването на данните, здравина на продукта и ). При изпълнението на задачата участва квалифициран персонал, нает от кандидата, с подходяща квалификация за изготвяне на техническото задание и дизайн на продукта.
Задача 1.2.2.2. Изготвяне на план за разработване на прототип на продукта с всички планирани характеристики, включващ изисквания към продължителността и съдържанието на отделните фази на производството на прототипа. Резултат 1.2.2.2. План за разработване на прототип на продукта с всички планирани характеристики. При изпълнението на задачата участва квалифициран персонал, нает от кандидата, с подходяща квалификация за създаване на производствен план за прототипа с всички планиани характеристики.
Задача 1.2.2.3. Подготовка на влаганите материали и консумативи с оглед съответствие на зададените характеристики в техническото задание от Задача 1.2.2.1. (щанцоване на детайлите, маркиране, трашене, измерване на отделните компоненти, измерване на плътността, твърдостта, свободната плътност на нарастване и реакцията на втвърдяване, проверка на възможността за предаване на данни). Резултат 1.2.2.3. Доклад за състоянието на влаганите материали и консумативи в прототип с всички планирани характеристики. При изпълнението на задачата участва квалифициран персонал, нает от кандидата, с подходяща квалификация за коректна подготовка на материалите и консумативите, които се влагат в прототипа на продукта, като се използват и материали и консумативи, използвави за влагане в продукта (360 кв.м. лицев материал, 297 кв.м. хастар, 216 кв. м. подлепващ материал, 63 кв.м. форт, 117 кв.м. щробел табани, 900 бомбета в чифтове, 900 ортопедични стелки в чифтове, 1800 кг. полиуретан, 450 RFID/UHF чипа и 450 радар/рефлекторни чипове), съобразени с всички планирани характеристиките на прототипа на продукта, които трябва да бъдат обследвани и стабилно налични в продукта (сигурност и непрекъсваемост на предаване на данните от чиповете, комфорт за потребителя, съвместимост на чиповете с различни външни системи, здравина на обувката срещу раздиране, устойчивост на огъване на юза, якост на свързане на саята за ходилото, якост на бомбетата и фортовете, съпротивление на огъване на саята, съпротивление на изтриване на стелките и други характеристики от гледна точка на устойчивата дълготрайна употреба на продукта).
Задача 1.2.2.4. Създаване на прототип с всички планирани характеристики и изпробването им в реална среда. Резултат 1.2.2.4: Създаден протип на продукта с всички планирани, доклад с анализ на тестваните характеристики (независимост от въздействието на факторите на околната среда върху действието на чиповете, сигурност на предаване на данните от чиповете, комфорт за потребителя, съвместимост на чиповете с различни външни системи, здравина на обувката срещу раздиране, съпротивление при екстремни температури, устойчивост на огъване на юза, якост на свързане на саята за ходилото, водонепропускливост, якост на бомбетата и фортовете, съпротивление на огъване на саята, съпротивление на изтриване на стелките и други характеристики от гледна точка на устойчивата дълготрайна употреба на продукта) и доклад с обобщение на становищата на потребители, тествали прототипа в реална среда. При изпълнението на задачата участва квалифициран персонал, нает от кандидата, с подходяща квалификация за създаване, тестване и анализ на прототип с всички планирани характеристики, като се използват и материалите и консумативите, описани в Задача 1.2.2.3. |
0.00
|
0.00
|