Спасени дървета
Благодарение на потребителите на ИСУН бяха спасени 63 676 дървета
English

Програма: Програма "Конкурентоспособност и иновации в предприятията" 2021-2027

Район за планиране: Всички

Описание

"Хелти Байт" ООД е дружество с основна икономическа дейност, класифицирана с код 56.10 Дейност на ресторанти и заведения за бързо обслужване. 
Дружеството има за цел да реализира инвестиции в съвременно професионално и високотехнологично оборудване, пряко свързано с приготвянето и предлагането на храни и водещо както до подобряване на производствения капацитет, така и до прилагане на кръгови модели, допринасяйки за повишаване на конкурентоспособността, засилване на пазарното присъствие, за екологичен преход в дейността на дружеството и за устойчивото му развитие в унисон с тенденциите за опазване на околната среда.
С оглед на изложеното,основната цел на проекта е:Да се реализират инвестиции за подобряване на производствения капацитет в семейното предприятие и по този начин да се допринесе за повишаване на неговата конкурентоспособност и за засилване на пазарното му присъствие.
Проектът ще се реализира посредством изпълнението на следните дейности:
1: Подобряване на производствения капацитет на предприятието, в рамките на която е планирано придобиването на съвременно професионално и високотехнологично оборудване за процеса на предоставяне на услуги, осигуряващо подобряване на производствения капацитет на Кандидата, изразен в приготвяне и предлагане на по-голямо количество от приготвяните и предлаганите към момента на подаване на проекта храни, предназначени за непосредствена консумация.
2: Консултантски услуги за подготовка на проектното предложение по процедурата, в рамките на която бяха предоставени консултантски услуги за подготовка на настоящото проектно предложение.

В следствие на проектната реализация ще нарасне броят на семейните предприятия, които увеличават производствения си капацитет и ефективността на процесите и по този начин постигат подобряване на пазарното присъствие и развитие на потенциала за устойчивост и растеж. В резултат на изложеното ще се постигне основната цел на проекта, кореспондираща пряко на целта на процедура BG16RFPR001-1.004.
Дейности
Дейност Договорена стойност Отчетена стойност
Подобряване на производствения капацитет на предприятието (част 1): Предвидени за придобиване в рамките на дейността са следните ДМА, представляващи машини, съоръжения, оборудване за производствения процес/процеса на предоставяне на услуги по приготвяне и предлагане на храни, предназначени за непосредствена консумация, които ДМА осигуряват подобряване на производствения капацитет на Кандидата: 1.Миялна машина – 1 бр. - Към момента Кандидатът не разполага с миялна машина, което води до съществено ограничение на производствения капацитет поради необходимостта от измиване на приборите и съдовете, вкл. на силно замърсените такива, изцяло на ръка. Изложеното е изключително времеемко, неефективно, води до прекъсвания на процеса по предлагане и по сервиране на храни и напитки при липсата на необходимите за целта чисти прибори и съдове, както и удължава времето, необходимо за приготвяне на храните. С оглед ефективно преодоляване на изложените ограничения, планирано е закупуване на миялна машина, която ще допринесе пряко за подобряване на производствения капацитет на Кандидата чрез автоматизация и подобряване на неразделния от процеса по приготвяне и предлагане на храни етап по измиване на прибори и съдове, използвани в процеса на приготвяне, предлагане и сервиране на храните и влизащи в контакт с храните за непосредствена консумация. 2.Хладилник – 1 бр.- Към момента Кандидатът разполага с една хладилна витрина, която, обаче е амортизирана, морално остаряла и с малък обем, който силно ограничава производствения капацитет на Кандидата по приготвяне и предлагане на храни за непосредствена консумация. С оглед ефективно преодоляване на изложеното ограничение предвидено е закупуването на хладилник, който ще допринесе пряко за подобряване на производствения капацитет по приготвяне и предлагане на храни, предназначени за непосредствена консумация, посредством тяхното темпериране, охлаждане и престой в хладилник до достигане на готовност за консумация от страна на клиента-напр.при приготвяне на различни видове десерти - торти, сурови бонбони, брауни, за които е необходимо да престоят поне 12 часа технологично време в хладилник при плюсов температурен режим на съхранение, до достигане на готовност за консумация, както и за приготвяне на студени супи и др. Планираният за закупуване хладилник ще повиши производствения капацитет и посредством осигуряване на по-голям от настоящия капацитет за съхранение на храни за непосредствена консумация при плюсов режим; 3.Хладилна маса – 1 бр. - Към момента Кандидатът разполага с два хладилника, които, освен че са напълно амортизирани, също така и ограничават производствения му капацитет по приготвяне и предлагане на храни за непосредствена консумация поради недостатъчния им обем. Един от наличните хладилници няма ефективен контрол на температурата, което води до замразяване/заскрежаване на храните в част от обемите му, което, освен че компроментира храните, води до допълнително намаляване на полезния му обем. С оглед ефективно преодоляване на изложените проблеми и ограничения, планирано е закупуването на хладилна маса. Хладилната маса ще повиши производствения капацитет на Кандидата по приготвяне и предлагане на храни чрез осигуряване на по-голям обем за съхранение на храни за непосредствена консумация при плюсов режим, както и за приготвяне на храни чрез тяхното темпериране, охлаждане и престой в хладилник до достигане на готовност за консумация от страна на клиента. Хладилникът под формата на хладилна маса ще повиши допълнително производствения капацитет и посредством съкращаване на необходимите технологични времена за изваждане на храни от хладилния обем, за тяхното допълнително обработване (украса, смесване/съчетаване на различни компоненти) и за тяхното сервиране, т.к. съчетава ефективно функционалността на хладилник с работен плот/маса, позволяващ изваждане на храната и директното й поставяне на работния плот за извършване на необходимите допълнителни действия до сервирането й на клиента. /продължава - част 2 и 3/ 7 900.00 0.00
Подобряване на производствения капацитет на предприятието (част 2) : 4.Хладилна маса – фризер – 1 бр.-Кандидатът разполага с 1 фризер, който ограничава производствения му капацитет по приготвяне и предлагане на храни с оглед на малкия си обем. С оглед на това, планирано е закупуване на хладилна маса- фризер, която ще доведе пряко до подобряване на производствения капацитет по приготвяне и предлагане на храни посредством замразяване и престой във фризер при минусов режим на съхранение до достигане на готовност за консумация от страна на клиента (сладоледи/мусове), както и за осигуряване на капацитет за съхранение при минусов режим на храни. Фризерът под формата на маса ще допринесе за подобряване на производствения капацитет и посредством съкращаване на технологичните времена за изваждане на храни от обема на фризера, тяхното допълнително обработване и сервиране, т.к. съчетава ефективно функционалността на фризер с работен плот, позволяващ директно изваждане на храната на плота за извършване на необходимите допълнителни действия до сервирането й. 5.Блендер– 1бр.-Кандидатът разполага с блендер, който не е предназначен за професионална употреба, прегрява и прекъсва процеса по приготвяне на храни, както и е с ограничен обем, съществено ограничаващ производствения капацитет по приготвяне на храни и в частност на сосове и различни мусове. С оглед на това, планирано е закупуването на професионален блендер с голяма вместимост на каната - 2 л.,който ще подобри производствения капацитет на Кандидата по приготвяне на храни чрез повишаване на капацитета по приготвяне на различни сосове и мусове и чрез осигуряване на непрекъсваемост на процеса. 6.Печка с електрическа фурна–1бр.-Наличната сега печка е непрофесионална,с малка по обем фурна и не е мощна, като всичко това води до съществено ограничаване на капацитета по приготвяне на храни,вкл.поради съществено удължаване на времето за приготвянето им и от гл. т. ограничаване на количество им.С оглед ефективно преодоляване на изложените ограничения,планирано е закупуването на професионална печка с електрическа фурна,която ще подобри производствения капацитет на Кандидата по приготвяне и предлагане на храни,които се нуждаят от топлинна обработка посредством изпичане във фурна,варене/пържене/паниране на котлон,т.к.е с фурна с по-голям размер на камерата и с по-големи котлони от тези на наличната печка, както и е по-мощна от наличната, което ще позволи по-бързо приготвяне на по-големи количества от приготвяните и към момента храни за непосредствена консумация. 7.Конвектомат–1 бр.-Кандидатът няма конвектомат,което налага изпичането на различни тестени изделия в единствената налична сега фурна.Изложеното ограничава съществено производствения му капацитет,с оглед на което е планирано закупуването на професионален конвектомат,който ще се използва за изпичането на храни-закуски за непосредствена консумация.Конвектоматът ще подобри производствения капацитет като ще осигури капацитет за едновременно изпичане на храни в 4 бр. тави 600х400мм, както и ще автоматизира процеса по приготвянето им благодарение на наличието на различни програми. 8.Кухненски робот–1 бр.-Кандидатът разполага с кухненски робот, който не е професионален и го ограничава от гл.т. на обем на приготвяните храни и на производствени времена, вкл. поради ниската му мощност и поради загряване на уреда, което налага изчакването му до охлаждане и възможност за последваща употреба.С оглед на изложеното, планирано е закупуване на професионален робот, който ще позволи непрекъсваемост на процеса по приготвяне на храни и ще подобри производствения капацитет на Кандидата вкл. благодарение на по-големите му мощност и полезен капацитет на купата му - 1,5 л. 9.Контактерн грил/тостер за сандвичи - 1 бр.-Кандидатът към момента разполага с 1 непрофесионален и малък по размер тостер, който не осигурява производителност, кореспондираща на търсенето на сандвичи в заведението. Това налага закупуване на допълнителен контактен грил/тостер, който ще повиши над 2 пъти производствения капацитет по приготвяне на сандвичи. 19 250.00 0.00
Подобряване на производствения капацитет на предприятието (част 3) : 10.Планетарен миксер–1бр.-Сега Кандидатът не разполага с такъв, което налага смесване на съставки/бъркане на кремове изцяло на ръка. Изложеното е трудоемко и времеемко и води до пряка зависимост на производителността от субективния човешки фактор. Поради това, планирано е закупуването на планетарен миксер, който ще доведе до съществено подобряване на производствения капацитет, като ще осигури необходимите технологични предпоставки за автоматично и над 4 пъти по-бързо хомогенно смесване на съставки/направа на кремове в съществено по-големи от настоящите обеми благодарение на големия обем на купата и на мощността на планирания за закупуване миксер. 11.Грил плоча (скара)–1бр.- Кандидатът разполага с 1 скара с ограничен капацитет поради малката й дължина от 40см,тя не е достаъчно мощна и не позволява приготвяне на храни в количества,кореспондиращи на търсенето в заведението.С оглед на това,планирано е закупуването на грил плоча,която ще подобри производствения капацитет по топлинна обработка-печене на скара и ще позволи приготвяне на над 2 пъти по-големи количества храни на скара. 12.Система за самообслужване-1бр.-Кандидатът няма система,позволяваща самообслужване на клиентите.Изложеното удължава съществено времената,необходими за приготвяне и предлагане на храни поради бавното вземане на поръчки от клиентите,забавяне в предаване на информация от сервитьора към кухнята и обратно.Често клиентските поръчки биват взимани грешно или предавани грешно в кухнята,което компроментира производствения капацитет,т.к.води до необходимост от повторно изпълнение на коректната поръчка на клиента. Планираната за закупуване система за самообслужване (СС) е съставена от два основни компонента -2бр.автомати за самообслужване с интегрирана софтуерна система за самообслужване с дигитално меню и платежен терминал за плащане с карта и от 1бр.кухненска дисплейна система.Работата със СС ще автоматизира напълно процесите на предлагане на храни, в т.ч.по вземане на поръчката,предаване на информация за нея в кухнята и плащането до получаване на касовия бон от клиента. Изложените етапи са неразделна част от процеса по приготвяне и предлагане на храни, осъществяван в рамките на основната икономическа дейност на дружеството.СС ще направи възможно обслужването на не по-малко от 2 пъти повече клиенти за единица време благодарение на наличието на 2 автомата за самообслужване. СС ще съкрати съществено времената, необходими за приготвяне на храните и за тяхното предлагане, в т.ч. за обслужване на клиентите в резултат на автоматизацията на основни етапи от процеса, като по този начин ще допринесе за минимизиране на времето за обслужване и предаване на информация от клиента към кухнята и за създаване на необходимите предпоставки за приготвяне и предлагане на повече от приготвяните и предлагани към момента храни. СС ще оптимизира допълнително производствените времена и ще подобри производствения капацитет на Кандидата в резултат на това, че тя ще елиминира рисковете от грешки в процеса на предлагане на храни, породени от човешкия фактор, респ. ще елиминира риска от повторно приготвяне на храна в резултат на взета грешно/предадена погрешно поръчка. Всички ДМА, планираните за закупуване в рамките на дейността, са съвременни,високотехнологични и професионални,необходими за осъществяване на основната икономическа дейност на Кандидата, в рамките на която се обхваща приготвянето и предлагането на храни и напитки за непосредствена консумация. В следствие на реализацията на планирания комплекс от инвестиции и в резултат на създадените технологични предпоставки за оптимизиране на производствения процес и производствените времена, вкл. за автоматизация на процесите и минимизиране на рисковете пред ефективността на процеса, произтичащи от човешкия фактор, ще бъде налице общо с до 45% повишен производствен капацитет на Кандидата спрямо настоящия му капацитет за приготвяне и предлагане на приготвяните и предлагани и към момента от него храни при оптимални други условия. 52 690.00 0.00
Консултантски услуги за подготовка на проектното предложение по процедурата : Дейността създаде необходимите предпоставки за получаване на подкрепа за реализация на настоящото проектно предложение и обхвана ползването на консултантски услуги за подготовка на настоящото проектно предложение по процедура чрез подбор на проектни предложения BG16RFPR001-1.004 „Подкрепа за семейните предприятия, предприятията от творческите индустрии и занаятите” по Програма "Конкурентоспособност и иновации в предприятията" 2021-2027 г. Дейността бе изпълнена в периода след обявяване на процедурата и до подаване на проектното предложение, като изложеното обхвана както избора на изпълнител на консултантските услуги и сключването на договор с избрания изпълнител, така също и същинското извършване/предоставяне на услугата за подготовка на проектното предложение по процедурата от страна на избрания изпълнител. Избраният изпълнител изпълни услугата при стриктно спазване на изискванията, произтичащи от Условията за кандидатстване и от Условията за изпълнение към административни договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията” 2021-2027, имащи силата на Общи условия към АДПБФП, както и при спазване на всички останали законови и подзаконови нормативни актове. Изпълнението на услугата бе удостоверено с подписването на двустранен приемо-предавателен протокол за услуги по образец. 2 990.00 0.00

Забележки:

Елемент в светло синьо позволява показване на детайли при избирането му
Всички суми са в български лева (BGN) /1 EUR = 1,95583 BGN
Проектът се финансира от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
В изпълнение на проект BG05SFOP001-4.002-0003 „Повишаване на ефективността и ефикасността на Централното координационно звено“.