Спасени дървета
Благодарение на потребителите на ИСУН бяха спасени 63 647 дървета
English

Програма: Програма "Конкурентоспособност и иновации в предприятията" 2021-2027

Район за планиране: Всички

Описание

Дружеството  " ЛИНК НМ " ООД  е семейно предприятие и произвежда торти и сладкарски изделия. Проектното предложение е насочено към инвестиции за закупуване и внедряване на ДМА за подобрявана качеството на произведените продукти, повишаване на конкурентоспособността и опазване на околната среда. Семейното предприятие ще инвестира в закупуване на машини и оборудване : Конвектомат, база за конвектомат, планетарни миксери, хладилници, хладилни маси, фризерна маса, ламинатор за многолистно тесто, шприц машина, машина за топчета, машина за заготовки, машина с термосвиваемо фолио, тави, колички за тави, машина за термозапечатване на тарелки.Предвидените в проекта активи ще допринесат за подобряване на качеството и повишаване на капацитета на произведените продукти: торти- детски, класически, кексове, бисквити, пайове и други трайни и малотрайни сладкарски изделия ." ЛИНК НМ " ООД успя да запази своята дейност и да се съхрани през периода на пандемията COVID-19, благодарение на факта,че в дружеството работят професионалисти,които са и  роднини по между си. Реализацията на проекта ще допринесе благоприятно върху околната среда, ще се използва термосвиваемо фолио,  с което ще се намалят отпадъците в околната среда .Ще се закупят нови хладилници, хладилна камера и фризери, които ще удължат срокът на годност на произведените продукти и заготовки   и ще се увеличи капацита за съхранение на суровини, полуфабрикати  и готова продукция, поради завишената произовдствена продукция.Проектът изцяло кореспондира с целите и нуждите на процедурата, а именно насърчаване на инвестициите за подобряване на производствения капацитет и оптимизиране на бизнес процесите в семейните предприятия и по този начин да допринесе за повишаване на тяхната конкурентоспособност и засилване на пазарното им присъствие.
Дейности
Дейност Договорена стойност Отчетена стойност
Дейност 1. Подобряване на производствения капацитет на семейните предприятия и предприятията от творческите индустрии и занаятите - Част 1 : Семейното дружество ЛИНК НМ ООД се занимава с производство на сладкарски изделия и торти . От създаването на дружеството до момента собственици и управители са баща и син. Те успешно развиват производството на торти и сладкарски изделия във Варна повече от 30 години. Целта на дружеството е да задържи и увеличи своите клиенти, да подобри качеството на предлаганите продукти , да привлече нови клиенти и дългосрочно да се задържи на пазара като семейно предприятие. В проекта е предивидено да се закупят дълготрайни и недълготрайни материални активи, които са необходими за да се постигне качество, бързина и прецизност по време на производство на торти и сладки продукти. както и пакетирането им. Предвидените за закупуване в активи са : 1. Конвектомат - 1 брой , База за конвектомат - 1 брой, Тави-алуминиеви -100 броя. При производството на торти- детски, класически, кексове, бисквити,меденки и други трайни сладкарски изделия, трябва да се изпичат изделията в определена скорост и в определена температура. Всички изделия се произвеждат по рецепта - бройка, вид, съставки. За да спазим всички изисквания в срок и качество по заложените рецепти, е необходимо да инвестираме в закупуване на конвектомат, с когото да се изпичат изделията качествено за кратко време по зададени различни програми за изпичане -като време и температура за изпичане на различни изделия. В конвектомата изделията се поставят в тави и върху база за конвектомат. 2.Планетарен миксер 60л -1 брой , Планетарен миксер -25л. - 2 броя ,Планетарен миксер - 7 л. - 2 броя .Миксерите са необходими за разбъркване на смеси, разбиване и месене на различни съставки. Дружеството произвежда различни захарни изделия и при началиния етап на производството им е необходимо да се закупят планетарни миксери с различни обеми за забъркване на различни теста. Планетарните миксери ще повишат производствения капацитет, като ще може едновременно да се смесват и разбиват в различни количества и концентрации съставките за производството на сладки, торти, кремове,блатове,еклери , меденки и други в различен брой и обем. С миксерите дружеството ще изпълни в срок и за по-кратко време всички поръчки. Различните обеми на басаните на миксерите позволяват да се произвеждат различни по-големина теста и кремове. Дружеството произвежда 100 вида торти и различни трайни сладкарски изделия, тестото трябва да е с равномерно разбити и смесени съставки и в голямо количество.Сладките са с различни вкусове на тесто ,крем и декорации. Планетарните миксери ще повишат качеството на захарните изделия и ще подобрят условията на труд. 3.Хладилник 600 л- 2 броя, Хладилник 1200 л.,Хладилна камера -1 брой - При производството на сладкарски продукти е много важно да се спазят условията на съхранение на продуктите за производство на захарните изделия, произведените заготовки и произведените крайни захарни изделия. Суровините, заготовките и продуктите се съхраняват в хладилни съоръжения докато се изпратят за доставка при крайните потребители. Хладилниците и хладилните камери ще осигурят качествено съхранение, което ще допринесе по-голяма дълготрайност на продуктите и по-малък брак. По този начин ще се опази околната среда , като се намали изхвърлянето на бракувани изделия. 4. Хладилна маса с 2 врати - 4 броя , Фризерна маса - 1 брой ,Хладилна маса с 3 врати - 2 броя - Ще се използват за съхранение на хранителни продукти на оптимална температура, като ги поддържа свежи за по-дълго време в отделни секции. Настройката на температурата, което позволява прецизен контрол в зависимост от нуждите на съхраняваните продукти. Активите за енергоефективни и ще намалят разходите за енергия. Продължава в част 2.. 142 312.99 0.00
Консултантски услуги за подготовка на проектно предложение: Дейността включва ползване на консултантски услуги за подготовка на проектно предложение по процедурата и е изпълнена преди неговото подаване. 2 950.00 0.00
Дейност 1. Подобряване на производствения капацитет на семейните предприятия и предприятията от творческите индустрии и занаятите - Част 2: 5.Ламинатор за многолистно тесто - 1 брой- Необходим е за разточване и оформяне за произвеждане от фирмата меденки, медни блатове за торти, соленки и други изделия.Той значително улеснява и ускорява процеса на разточване на тестото до желаната дебелина. Ламинаторът позволява да се направи точна настройка на дебелината на тестото спрямо рецептата. Работната площ на ламинатора позволява да се обработва по-голямо количество тесто. По този начин дружеството ще произвежда по-голямо количесто меденки, медени блатове ,соленки и други изделия ,за по-кратко време,ще се повиши производствения си капацитет. 7.Машина за заготовки- 1 брой - С машината ще се произвеждат еднакви фитили.Машината е необходима за машината за топчета. Тази машина може да извършват широк спектър от операции, включително дозиране, формиране, екструдиране и рязане на тесто или други сладкарски смеси. С внедряването и ще се улесни и ускори процесът на производството на сладки, бисквити,тарталетки и други сладкарски продукти. Ще се постигне бързо и ефективно производство на големи количества сладкарски изделия 8.Машина за топчета -1 брой .С машината автоматично ще се формират малки, кръгли сладки изделия топчета от маслено тесто за производство на тарталетки, шоколадови трюфели и други подобни захарни продукти. Необходима ни е за производство на по-големи количества еднакви по форма и размер сладки. 9.Машина с термосвиваемо фолио - 1 брой и Машина за термозапечатване на тарелки-1 брой - ще заместят машина с опаковане с обикновено фолио. Използването на термосвиваемото фолио ще намали количеството на използвания материал в сравнение в обикновеното фолио.По този начин ще се допринесе до изхвърляне на по-малък обем отпадъци от опаковките.При процеса на опаковане с термосвиваемо фолио се използва по-малко енергия за опаковане на продукти в сравнение с някои други методи за опаковане. Освен това, тъй като фолиото е леко, то допринася за по-нисък разход на гориво по време на транспортиране.Термосвиваемото фолио осигурява добра защита срещу замърсявания, влага и механични повреди. Това помага да се удължи срокът на годност на продуктите, като по този начин се намалява количеството на отпадъците от развалени или повредени сладкарки изделия. Машината за термозапечатване на тарелки е устройство, предназначено за запечатване на хранителни продукти в тарелки с помощта на специално фолио.Херметичната опаковка предотвратява достъпа на въздух и влага, което спомага за запазване на свежестта на продукта и срокът на годност се удължава. 10.Количка за тави, 3 броя- необходима е за поставяне на изцелията за изпичане, готови заготовки или крайни захарни изделия преди подготвката има за следващите процес на производство или опаковане. Дружеството произвежда средномесечно над 500 бр. различни торти и малотрайни изделия, както и над 300 кг, дребни сладки като трюфели, пурички, меденки, френски макарони и др и за да се съхраняват и обработват се използват тави и колички за тави. Количките са ни необходими за по-бързо преместване към следващ производствен процес на готовите изделия. Предвидените по проекта активи са от голяма необходимост за дружеството за да произведе качествени сладкарски изделия : над 8 вида торти, меденки , шоколадови пурички, френски макарони, кексчета, шоколадови трюфели, и други трайни и печени изделия. Бързото качествено производство е от съществено значение за нас и клиентите ни,голяма част от тях са кафенета, детски клубове, хотели, пекарни . Успешното реализиране на проекта и закупуване на машините ще допринесе за запазване на семейното дружество да се развива и да се запази на пазара. 0.00 0.00

Забележки:

Елемент в светло синьо позволява показване на детайли при избирането му
Всички суми са в български лева (BGN) /1 EUR = 1,95583 BGN
Проектът се финансира от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
В изпълнение на проект BG05SFOP001-4.002-0003 „Повишаване на ефективността и ефикасността на Централното координационно звено“.