Спасени дървета
Благодарение на потребителите на ИСУН бяха спасени 63 676 дървета
English

Програма: Програма "Конкурентоспособност и иновации в предприятията" 2021-2027

Район за планиране: Всички

Описание

Внедряване на продуктова иновация - Технологична линия за производство на пици
Основната дейност на Канела 2011 е свързана с менажиране на верига заведения за хранене и развлечение под търговското наименование „Raffy Bar Gelato”. Веригата присъства на пазара в София, Пловдив, Благоевград и Бургас чрез собствени обекти и франчайз система. Самата концепция на обектите е симбиоза от модерен дизайн, фюжън кухня и атрактивни локации.  С реализацията на настоящия проект ще се акцентира върху продуктова иновация - Технологична линия за производство на пици - собствена разработка на кандидата. Чрез изпълнението на предвидената дейност в проектното предложение за закупуване на технологична линия за производство на пици ще се постигане общата цел на проекта. Закупеното оборудване ще е напълно съобразено с изискванията на принципа за "ненанасяне на значителни вреди“ върху околната среда. Реализацията на проекта ще осигури на КАНЕЛА 2011 ООД възможност за внедряване на продуктова иновация, в резултат на което ще се повиши иновационния капацитет и конкурентоспособността й.
Дейности
Дейност Договорена стойност Отчетена стойност
Внедряване на продуктова иновация - Технологична линия за производство на пици, чрез закупуване на високотехнологично ДМА: С реализиране на проектното предложение, КАНЕЛА 2011 ООД ще предложи нова иновативна Технологична линия за производство на пици, защитен с Заявка за регистрация на полезен модел с Входящ номер: BG/U/2023/5920 дата на заявяване: 06.12.2023, решение за регистриране на полеззен модел с рег.№ 4665 с дата на подаване и приоритет от 06.12.2023 г. и обхват на правна закрила, определен от първоначалните претенции. В практиката е широко известно производството на пици, при което се използват готови замразени блатове, които след като се отпуснат за десетина минути се гарнират по желание и се изпичат в конвектомат без пара или на обикновена фурна на 200ºС за 5 минути. При производството на тестени полуфабрикати и при тяхното интензивно замразяване, обикновено продуктите директно се поставят във фризера, което изисква значителен разход на енергия за достигане на необходимата криоскопична температура в средината на изделието. Освен това, осъществяването на операциите – транспортиране на замразените изделия от фризера до пакетажното помещение, пакетиране и експедиция, обикновено се извършват при стайна температура, което води до размразяване на повърхностните слоеве на замразените изделия. Това от една страна води до нарушаване на външния им вид и на потребителското им качество, и от друга страна – до съществено намаляване на срока им на съхранение. Технологична линия за производство на пици, която осигурява охлаждане на заготовката за пица преди нейното замразяване, за подпомагане на проникването на студа в продукта и намаляване на разходите на време и енергия решава поставения проблем. За пазарната реализация на иновативния продукт е необходимо да бъде въведена в експлоатация изцяло нова Технологична линия за производство на пици състояща се от тестомесачка, която е функционално свързана с тестоотделител с регулиране и тестоокръглител, функционално свързан с втасвател, който е функционално свързан с плюсова хладилна камера и с машина за разточване и аранжиране на пица, като в цялото помещение се регулира температурата и влагата за постигане най-добрия резултат. Машината за разточване и аранжиране на пица от една страна е функционално свързан с машина за стъргане на сирена, с колбасорезачка и със зеленчукорезачка, а от друга страна с тунелна пещ. Тунелната пещ е последователно и функционално свързана с шоков охладител, комбинирана вакуум машина и минусова хладилна камера. Предимство на създадената линия е, че е опростена и лесна за обслужване, като осигурява производство както за малки семейни заведения, така и серийно производство за големи търговски вериги, при намалени разходи на време и енергия. Предимство на Технологична линия за производство на пици, съгласно полезния модел е, че се предлага здравословен продукт. Това се дължи на двойния цикъл на втасване в специализиран уред при контролирана влага и температура в помещението, като развива напълно ферментацията и продукта е лек за консумация и усвояване от храносмилателният тракт на човека. Ръчната обработка на тестото, правят продукта разпознаваем по вид и вкус. Така произведенат пица е с характерните “балончета “ или “ шупли “ които се образуват в момент на печене, борд в края на пицата, хрупкав вкус, занаятчийски цялостен вид. За пазарната реализация на иновативния продукт е необходимо да бъде въведена в експлоатация изцяло нова Технологична линия за производство на пици, която да обезпечи процесите при приготвянето на продукта месене на тесто, формоване на тестото, втасване, охлаждане, разточване, аранжиране, изпичане, шоково замразяване, опаковане и съхранение. Планираното оборудване е необходимо за внедряване в производството и пазарната реализация на иновативния продукт, като е съобразено с капацитетните възможности на наличните помещения в базата на дружеството и са осигурени всички останали ресурси, вкл. компетентен персонал. Дейността ще допринесе за внедряване в производството на иновативен продукт. 490 194.00 0.00

Забележки:

Елемент в светло синьо позволява показване на детайли при избирането му
Всички суми са в български лева (BGN) /1 EUR = 1,95583 BGN
Проектът се финансира от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
В изпълнение на проект BG05SFOP001-4.002-0003 „Повишаване на ефективността и ефикасността на Централното координационно звено“.