Подобряване на производствения капацитет на ресторант Колор 1 част: Дейността ще бъде изпълнена, чрез закупуване на следните ДМА активи: Парен конвектомат -1, Лифт саламандър електрически-1 бр., Електрически фритюрник-2 бр. , Професионална микровълнова фурна-2 бр., Професионален газов котлон -1 бр. , Електрическа тръбна скара-1 бр. , Електрическа скара- 1 бр. Планетарен миксер -1 , Професионална съдомиялна машина -1 бр. , Професионална чашомиялна машина-1 бр. Ламинатор за тесто за пица-1, Ледогенератор за кубчета лед- 1 бр. Професионална фризер маса-1 бр, Хладилна маса с гранитен плот-1 бр. , Професионален вертикален хладилен шкаф -1 бр , Плюсова хладилна камера -1 бр и Минусова хладилна камера-1 бр, като всички повишават капацитета на ресторанта
Парен конвектомат- 1 бр.
Понастоящем в ресторанта за готвене на ястията се използват една домашна фурна с мощност 6 КВ и три броя четиридесет годишни електрически печки втора употреба, които са силно амортизирани, ръждясали, изцяло механични, не позволяват правилно разпределение на температурата, налага се редовно ръчно завъртане на тавите за по- равномерно нагряване, използват се външни термометри за по-точно измерване на температурата. Използването им за ежедневното меню и при групови събития изисква планиране на по-дълго време за подготовка на готвенето и график за работата им, а ползването им за големи предварителни резервации е неефективно и нископроизводително ( малки обеми, невъзможност за прилагане модерни готварски техники за по-деликатни ястия , поетапно готвене).
С новия конвектомат с възможност за готвене на множество порции наведнъж -едновременно готвене на ястия на десет реда , многофункционалност - прилагане на различни готварски техники в един уред ( вкл. нискотемературно готвене на месо, су вид ) и интелигентни функции ще се постигне и предлагане на повече разнообразни ястия за различните групови предпочитания. Уредът различава количеството за зареждане и големината на продукта, а също и състоянието на продуктите, и по този начин осигурява идеалното приготвяне – запичане, и температура в сърцевината, без значение от количеството. Уредът определя с програмен контрол най-подходящите условия за готвене като температура, влажност, скорост на въздушния поток, което оптимизира процеса.
Програмното управление и контрол ще доведат до постоянство в качеството , равномерно готвене, намалява нуждата от постоянно наблюдение, освобождавайки персонала за други задачи, по-ефективно използване на енергията в сравнение с използването на няколко отделни уреда. Ще се повиши капацитета за обслужване по-големи групи и поемане на повече групови резервации, което ще рефлектира и върху освободените възможности за приготвяне на ястия по ала карт менюто.
Лифт саламандър електрически-1 бр.
Значително ще съкрати времето за финално приготвяне и бързо запичане и карамелизиране на горната част на ястията, което сега става в една от старите високоенергоемки 9 киловатови печки ( когато не е в режим на основно готвене ) и с която не се контролира температурата за финалното запичане според различните видове храни и дебелината на порциите. С професионалния уред се постига висока ефективност и производителност на операцията - бързо се създава хрупкава коричка върху ястията, регулируема височина и наличния терморегулатор водят до прецизен контрол на топлината в зависимост от вида на обработваното ястие .Тези уреди достигат работна температура много по-бързо от конвенционална фурна , тъй като се насочва топлината само където е необходимо. Ще се спести енергия и намали общото време за технологичната обработка в сравнение със старата конвенционална печка и ще се повиши капацитета. С уреда ще се подобри качество на храната (бързото запичане отгоре запазва влагата вътре в храната , създава контраст между хрупкава повърхност и сочна вътрешност) и повиши бързината на обслужване на клиентите, удовлетвореността и възможността за изпълнение на повече поръчки. |
112 050.00
|
0.00
|
Консултантски услуги за подготовка на проектното предложение: Дейността включва ползването на външни консултантски услуги за подготовка на проектното предложение, като същата е изпълнена от кандидатите в периода след обявяването на процедурата и до подаване на проектното предложение по нея
В обхвата на дейността са включени задачи за изготвяне на проектно предложение, съобразно изискванията и Условията за кандидатстване по процедура BG16RFPR001-1.004 |
2 990.00
|
0.00
|
Подобряване на производствения капацитет на ресторант Колор 2 част : Електрически фритюрник-2 бр. -
За целите на пърженето при висока температура се ползват домашни фритюрници всеки по 3.3 литра / 2 kg. продукт , които често изгарят и се закупуват нови от същия клас, ограничени са и като капацитет и като функционалности - нямат възможност за източване на мазнината, не създават т.н студени зони" в маслото. С новите уреди които са професионални и с висок капацитет от 2 вани х10 л. и функции за регулиране на температурата , кран за източване на мазнината ще повишат производителността и качеството на процеса . Ще осигурят еднакво качество на всяка партида, ще се намали абсорбцията на мазнини в храната, а функцията студена зона ще намали изгарянето на падналите по дъното остатъци и така използваното масло ще остава чисто по-дълго, ще се подобри качеството на въздуха в кухнята и използването на основна суровина. Процесът ще протича при висока ефективност, което е свързано в по-висок капацитет.
Професионална микровълнова фурна-2 бр
Модерните професионални фурни значително ще подобрят ефективността и качеството на работа в ресторанта спрямо текущите, които са домашни варианти и с вместимост от 20 литра всяка. Повишеният капацитет се постига с по-голям обем от 25 л за всяка, възможност за поставяне на тави по гастрономичен стандарт 1/2 , подобрен контрол и програмируемост - 100 автоматични програми , тouch контрол панел за управление и ел. таймер. Функцията за нагряване отдолу , вместо въртеливо на чиния , както е при по-старите ще осигуряват по-равномерно нагряване и използване на цялото пространство. Лесното почистване и изработка от неръждаема стомана са допълнителен фактор за ресурсна ефективност, висока хигиената и безопасност на обработка, по-малко време за почистване и по-висока ефективност на работната ръка.
Професионален газов котлон -1 бр. Електрическа тръбна скара-1 бр. Електрическа скара- 1 бр.
С професионалните уреди ще се постигне повишени обеми на обработка , прецизен контрол на топлината, бързо достигане на високи температури при ефективно използване на енергията. Старият газов контрол е турски , с две газови горелки , докато предвиденият по проекта е с 4 горелки и позволява запържването и сотирането на повече храна и улеснено многозадачно изпълнение, тъй като готвачът може да работи по няколко ястия едновременно , функциите за пилотен пламък за горелките, защитен срещу уливане. херметичния работен плот предпазващ от изкипявания и наличната защита против изтичане на газ създават безопасност , контрол и непрекъсваемост на процеса и елиминират риска от аварии и спиране на работата. С новите скари ще може да се приготвят повече меса и зеленчуци в сравнение с досега използваните 3 непрофесионални тръбни и една за филета и зеленчукови гарнитури. Тръбната професионална скара ще обедини обработките на няколко уреда в един, а с наличието на четири независими зони сключ-енергиен регулатор при тръбната и две зони всяка с терморегулатор при гладката готвачите ще работят по-ефективно, ще се оптимизирайки работното пространство и контрола над процесите.
Планетарен миксер -1 бр
Необходим е за бързо и лесно разбиване на по-голям обем смеси за основната дейност и приготвяне на кремове и сметановите консистенции , които се използват за гарниране на топлите напитки и десертите . Наличният в момента малък преносим уред е напълно амортизирани не е подходящ за големи обеми и за продължителна употреба. Регулируеми скорости и голяма вместимост на басана от поне 7 л. , прецизното смесване, ефикасното използване на съставките, лесно разглобяване и почистване, ще повишат капацитета и в тези операции и паралелна работа на кухненския персонал по други задачи.
|
0.00
|
0.00
|
Подобряване на производствения капацитет на ресторант Колор 3 част: Професионална съдомиялна машина -1 бр. и Професионална чашомиялна машина-1 бр.
Към момента фирмата използва миялна машина за чиниите, която е с ниска енергийна ефективност, производителност от 12 кошници на час и по-висока консумация на вода. Възнамеряваме да я подменим с нова такава, която ще потребява по-малко електроенергия, като в същото време капацитетът ѝ ще бъде по-голям - 20 кош/ч при наличие на съкратени цикли на измиване. Автоматизацията на процеса по измиване с машина на чашите е технологично условие да се измиват и сушат по-големи количества за по-кратко време, което значително ускорява процеса в сравнение с досега използваното ръчното миене. С функционалностите на новия за заведението професионален уред , кратък цикъл от 120 секунди, което позволява производителност от около 600 чаши ресторантът ще може да поддържа чашите в постоянно готово състояние за следваща употреба и ще могат да се обслужват повече клиенти без забавяне, при оптимално използване на трудовите , енергийните и водните ресурси. Постига се по-висока ресурсна ефективност , използвайки по-малко вода и енергия в сравнение със сегашната ситуация намаляване на разходите за препарати , което помага за намаляване на разходите и въздействието върху околната среда. Автоматичните уреди ще осигурят последователно и ефективно почистване, което минимизира риска от замърсявания и осигурява висок стандарт на хигиената при контролирана среда , а неръждаемите миещи и плакнещи рамене са гаранция за стабилност и надежност при интензивна употреба.
Това ще подобри значително процесът по измиване на съдове, като ще оптимизира работата чрез съкращаване на времето за измиване, съответно капацитета и ефективността на процеса
Ламинатор за тесто-1 бр.
Поради изцяло ръчните операции е неефективен процеса разточване на тестенитете изделия- питки и пърленки, важен асортимент от менюто на ресторанта. С внедряването на уреда ще възможно по-бързо разточване , на по-големи количества тесто , при осигурена еднаква дебелина на тестото, чрез функцията за регулиране на дебелината и без преразход на суровината , повишено качество поради уеднаквяване размерите на изделията и подобрена структура на тестото чрез равномерно разпределение на глутена. Уредът намалява физическата умора и риска от грешки, свързани с ръчната работа и осигурява повишена ефективност на труда, увеличава дневния капацитет за продукция на тестени изделия с повишена консистентност и качество.
Ледогенератор за кубчета лед- 1 бр.
Инвестирането в нов и съвременен ледогенератор ще намали оперативните разходи ,подобри качеството на услугите , удовлетвореността и обема на консумация. Използването на стария ледогенератор в заведението води до множество ограничения и проблеми, включително ненадеждност, ниска производителност едва 10 кг/24 ч, което води до недостиг в пикови часове ( неефективно се компенсира със замразяване на лед в стар фризер) , повишени разходи за енергия, ниско качество на леда и хигиенни рискове. Новият уред , който е с два пъти по-голяма производителност 48 кг/24 ч и по-добра енергийна ефективност от 0,45 КВ ще произвежда лед с по-високо качество и изцяло ще се предотвратят рискове от внасяне на неприятен вкус в напитките и проблеми с формирането на кубчетата , неравномерни размери и форми, което се отразява на качеството на напитките и консумацията . В заведението, което е с интензивна употреба на лед ще може да се отговори на високото търсене в натоварени периоди и подобри презентацията на напитките Ще се осигури ресурсна ефективност ,чрез по-ефективно използване на водата, малка консумация на енергия и лесно почистване тъй като корпусът е от неръждаема стомана. Ще може да реагира бързо на променящите се нужди , да избегне забавяния при обслужване на клиентите и да повиши капацитета си.
|
0.00
|
0.00
|
Подобряване на производствения капацитет на ресторант Колор 4 част: Остарялата технология на съхранение рефлектира върху цялата дейност на ресторанта. Наличните 9 домашни фризери 2 амортизирани хладилника по 450 литра и 3 витрини , които с течение на времето са с намалена ефективност на замразяване и охлаждане, не осигуряват прецизен контрол на съхранение на различни видове продукти, дълготрайност и безопасност на храните. При работата с групови резервации често се налага съхранение на големи количества храна, но старото хладилно оборудване компрометира качеството, търпят се загуби ,увеличава се честотата на доставките, което води до по-високи разходи и логистични предизвикателства.
С професионални уреди за хладилно съхранение ще се повиши капацитета по сл. начин:
С фризер маса -1 бр ще се създаде голямо място за съхранение на замразени продукти директно под работната повърхност, което ще позволи на готвачите да имат бърз достъп до необходимите съставки, без да губят време ,ще осигури по-добра видимост на наличностите, в работния процес ще се минимизират прекъсванията за търсене на продукти.
Среднотемпературна хладилна маса с гранитен плот - 1 бр ще подобри процеса по съхранение и приготвяне на тестото за основни издавани продукти- питки, пърленки. С нея освен по-добра последователност на операции ще се предотврати прекомерно втвърдяване или омекване на тестото, ще се осигури гладкост за разточване и формоване на тесто без залепване, по-голяма трайност (с възможност за съхранение от +2 до +8’С, докато сега тестото се съхранява на 5С)
Вертикален хладилен шкаф - 1 бр ще осигури достатъчен обем и капацитет за правилно съхранение на месата, които подлежат на обработка в кратки срокове. Големият обем от 650 л и цифровизация са предпоставка за по-точно и автоматизирано управление на температурата
С функционалностите на трите уреда електронно управление , LED дисплей , динамично охлаждане и автоматично обезледяване на изпарителя ще стане възможен прецизен цифров контрол на температурата , поддържане на оптимални температурни нива, съкращава се времето за почистване между задачите което е свързано и с намалени оперативни разходи , по-високо качество на продуктите, повишен капацитет.
С Плюсова Хладилна Камера-1 бр и Минусова хладилната камера- 1 бр ще се преодолеят проблемите с лимитираните обеми и функционални възможности на наличната хладилна техника - пречка за правилно и разделно съхранение на продуктите, достъп до запасите. Плюсовата камера се използва за съхранение на пресни продукти като мляко, сирене, зеленчуци, плодове, яйца и готови храни , а Минусовата за съхранение на замразени продукти и замразени полуготови храни, подговени за групови събития . Ще се създадат оптимални условия и достатъчни обеми за съхранение от 16 м/3, а цялостната изолация със сандвич панели дава по-добра термоизолация, поддържа по-стабилни температурни условия, по-малко натоварване на компресорите, което подобрява производителността и енерг.ефективност, предотвратява кондензация и изисква минимална поддръжка.
Освен физическо увеличение на капацитета, ще се въведе зониране на хладилното пространство, което оптимизира работния процес, чрез създаване на ясно определени зони според различни категории храни и според планираната им обработка, спомага за по-лесно идентифициране на липсващи продукти и проследимост на нива на запасите. Ще се увеличи капацитета за съхранение поради обособяване хладилни места според вида на продуктите , което ще намали време за достъп и подготовка на храната . Ще се намалят загубите от изтекъл срок на годност с 10-15%. , поради по-прецизно цифрово управление на уредите и възможност за ротация на продуктите според срокът им на годност и намаления риск от кръстосано замърсяване. Ще се подобри съхранението на полуготови продукти и увеличи капацитета за обслужване на големи групи с 30-40%. Ще се постигнат оптимални условия за съхранение, което удължава срока на годност и запазва по-дълго качеството. Ще се повиши капацитета на цялата дейност
|
0.00
|
0.00
|