Приготвяне на топъл обяд: Видовете ястия, включени в седмичните менюта, които ще предоставя на най- нуждаещите се лица ще се приготвят от избраната Фирма-изпълнител, която е отговорна за осигуряването на здравословна, качествена и разнообразна храна, чрез използването на безопасни работни практики в условията на пандемия, спазването на хигиена на храненето и всички разпоредби на Закона за здравето /последно изменен ДВ бр. 67 от 28.07.2020 г. и при последващи изм./, Закона за храните /в сила от 09.06.2020 г. Обн. ДВ. бр.52 от 9 Юни 2020 г. и при последващи изм./ и поднормативната уредба по прилагането им, както и на приложимото европейско законодателство в областта на храненето.
Дейността по приготвяне на топъл обяд ще се изпълнява от 1 ноември 2022 г. и ще продължи до 30 септември 2025 г. (729 работни дни)
Дейността по приготвяне на топъл обяд ще продължава по време на целия проект като основна дейност. Избраният изпълнител е "Джое кетъринг" ЕООД, ЕИК 201843849, като храната ще се приготвя в стол на 23СУ „Фредерик Жолио Кюри” с удостоверение за регистрация по чл.12 в Агенция за безопасност на храните №13853/26.09.2012г. – адрес: гр.София, бул.”Ситняково” №21 , който отговаря на всички изисквания за извършване на тази дейност /има разрешително по чл.12 от Агенция за безопасност на храните/.
В кухнята са внедрени и раположени нужната техника, работни плотове и помощни уреди, необходими за проефсионално осъществяване на дейността. Подредбата е функционална с оглед спазване на изискванията на внедрена НАССР система.
Всяко работни място в кухнята на изпълнителя е обособено от:
- помещение за персонала, където се обличат в работно облекло
- помещение за получаване на стока
- помещение за обработка на зеленчук
- подготвителна
- кухня за приготвяне на храна
- помещение за пакетиране на храна
- склад за сухо съхранение
Оборудване, с което разполага изпълнителя за приготвяне на храната:
- Конвектомат "Racional" - за 20 бр. тави - 2 бр.
- Конвектомат "Tomeko" - за 10 бр. тави - 2 бр.
- Съдомиялна - проефсионална - 2 бр.
- Фризери - 4 бр.
- Зеленчукорезачка, пасатор - професионално кухненско оборудване
Доставката на храните е описано в дейност 3 -"Предоставяне на топъл обяд, което при необходимост ще се извърши с транспортни средства със следните номера: CB1493НС, CA7229TХ, СВ6921ВА, СВ6811ВТ, СВ4229КС
Стойността на поръчката попада в обхвата на чл. 20, ал. 4, т. 2 от ЗОП и на тази база с горепосочения изпълнител е сключен Договор №РСЦ22-ДГ56-62 от 03 октомври 2022 год.,, който след това е актуализиран с Анекс №1 с РСЦ23-ПП17-9 от 26.10.2024 г., Анекс №2 с №РСЦ22-ДГ56-62-[1] от 21 декември 2023 г и Анекс №3 с № РСЦ22-ДГ56-62-[2] от 25 януари 2024 г - и обхваща периода за приготвяне и доставяне на топъл обяд от 1 ноември 2022 г. до 30 юни 2024 г.
За периода от 01.07.2024г. до 31.12.2024г. е сключен нов №4 с №РСЦ22-ДГ56-62[3], като броя на крайните получатели за този период е 178.
За периода от 02.01.2025г. до 30.09.2025г., стойността на поръчката попада в обхвата на чл. 182, ал. 1 т.5 от ЗОП и след проведена процедура е сключен нов Договор №РСЦ22-ДГ56-100 от 28 ноември 2024 год., и обхваща периода за приготвяне и доставяне на топъл обяд от 2 януари 2025 г. до 30 септември 2025 г. отново с "Джое кетъринг" ЕООД, ЕИК 201843849, като храната ще се приготвя в стол на 23СУ „Фредерик Жолио Кюри” с удостоверение за регистрация по чл.12 в Агенция за безопасност на храните №13853/26.09.2012г. – адрес: гр.София, бул.”Ситняково” №21. |
256 252.08
|
132 197.24
|
Предоставяне на топъл обяд: Предоставянето на топъл обяд на потребителите ще се извършва ежедневно до дома им през всеки работен ден от 1 ноември 2022 г. и ще продължи до 30 септември 2025 г. (729 работни дни) |
17 937.64
|
9 253.79
|
Реализиране на съпътстващи мерки: Реализирането на съпътстващи мерки ще са съобразени със специфичните нужди на хората от целевите групи. Съпътстващите мерки ще се реализират през целия период на изпълнение на договора, считано 1 ноември 2022 г. до 30 септември 2025 г. (729 работни дни) |
17 937.65
|
9 253.79
|
Определяне на Целевите групи: За изпълнение на дейността, ще бъде сформирана комисия, която на база на уточнени критерии ще изготви списък на кандидат-потребителите, които потенциално ще могат да бъдат одобрени и да ползват услугата приготвяне на топъл обяд и доставяне дома.
Ще се верифицират и потребителите, които са ползвали услугата по приключилия на 30.09.2022 г, проект - "3-1 - Топъл обяд в условия на пандемията от COVID-19 в Столична община - район "Средец" по процедура BG05FMOP001-5.001 - „3.1 - Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19“
Приоритетно топъл обяд ще се предоставя на лица, които имат ежедневна нужда от подкрепа и липса на достъп до ежедневна храна. Ще се използват различни източници на информация за набиране на кандидатите - сигнали на граждани, отворена телефонна линия, информация от доставчици на социални услуги и институции и др.
Също така за идентифициране на лица, попадащи в целевите групи ще се ползва наличната база данни в районната администрация, например информация за лицата над 65 години ще се получава от служба ГРАО на район „Средец“ и район "Подуяне"
Целевите групи за получаване на топъл обяд по настоящата процедура са определени Раздел II, чл. 6 от Наредба РД-06-53 от 17.09.2021 г. за реда и условията за определяне на целевите групи и насочване на помощта по Програмата за храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027 г., съфинансирана от Европейския социален фонд плюс.
Основни целеви групи за предоставяне на топъл обяд са:
1. лица и семейства без доходи или с ниски доходи, възрастни семейства пенсионери и самотно живеещи пенсионери, които имат ниски доходи, не могат да се издържат с тези доходи и имуществото си и не получават подкрепа от близките си;
2. лица, обект на социално подпомагане, включително и от кръга на лицата по чл. 4, ал. 1 от Наредбата, които са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности и за тях е установена нужда от ежедневна допълнителна подкрепа;
3. лица с ниски доходи, които поради налични увреждания или здравословни ограничения са със затруднено или невъзможно самообслужване, в това число самотни лица с трайни увреждания с ниски лични доходи от пенсия, за които няма подходящ кандидат за асистент по механизма лична помощ;
4. лица, които поради инцидентни обстоятелства са в затруднена и уязвима ситуация и за тях е установена нужда от този вид подпомагане;
5. скитащи и бездомни лица;
6. лица от уязвими групи – граждани на трети страни, по смисъла на § 1, т. 17 от допълнителните разпоредби от Закона за убежището и бежанците.
Дейността по определяне на потребители на услугата ще започне преди стартирането на договора и ще продължи по време на целия проект, за да се гарантира, че помощта ще достигне до нужния брой лица, които са най-засегнати от кризата. |
0.00
|
0.00
|