Спасени дървета
Благодарение на потребителите на ИСУН бяха спасени 55 170 дървета
English

Програма: Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност

Район за планиране: Всички

Описание

Настоящото проектно предложение има за цел да покаже рентабилността на предприета инвестиция от “Милки Груп Био” ЕАД в собственото им млекопреработвателно предприятие в гр. Хасково. Инвестиционните намерения на кандидата са свързани със закупуване на нова модерна технологична линия за бутилиране на мляко и айрян в ПЕТ бутилки 0.25 – 2.0 л, на нов котел за производство на технологична пара и разширение на съществуващо предприятие за млекопреработка, вкл. изграждане на хладилна база и битови помещения. Местоположението на инвестицията по настоящия проект ще е в землището на гр. Хасково в ПИ № 77195.334.39. Чрез осъществяването на инвестиция по настоящия проект, “Милки Груп Био” ЕАД ще осигури условия за реализирането на устойчива икономическа жизнеспособност на дейността и трудова заетост за бъдещ период, подобряване на цялостната дейност, икономическата ефективност и конкурентоспособност на предприятието, развиващо се в сектора млекопреработка. Основната дейност на “Милки Груп Био” ЕАД е внос и дистрибуция на суровини за хранителната промишленост. От няколко години, фирмата е производител на висококачествени млечни продукти под марката „Саяна”. Производствената база на дружеството се намира в гр. Хасково. Марката „Саяна” е на пазара от 2013 г. и към момента под тази марка “Милки Груп Био” ЕАД предлага един от най-богатите и разнообразни асортимени на млечни продукти в България. За производството на продуктите с марка „Саяна“ се използват само свежи и чисти суровини: свежо, сурово прясно мляко – краве, овче и козе, подбрани закваски от чисти култури и млечни ферменти, които се доставят в производствената база в гр. Хасково. Мисията на “Милки Груп Био” ЕАД е да бъде лидер в производството на най-вкусните млечни продукти в България.
Дейности
Дейност Договорена стойност Отчетена стойност
Извършване на строително монтажни работи (СМР) по разширение на съществуващо предприятие за млекопреработка – хладилна база и битови помещения.: СМР по проекта, предвижда разширение на съществуващо предприятие, чрез изграждане на нов корпус – блок Б, включващо изграждане на нови хладилни камери с лесен и удобен подход към обособен цех за пакетиране в потребителски опаковки на млечни продукти, произведени в предприятието, както и изграждане на битови помещения за персонала. В цеха за пакетиране ще се използват млечни продукти произведени в съществуващото предприятие. Целта на проекта е улесняване на работния процес и оптимизиране на процеса на пакетиране на произведената продукция. Към предприятието е предвидена товаро- разтоварна рампа с обособена към нея широк коридор, играещ ролята както на термобариера към хладилните камери, така и на удобен подход към тях. Млечните продукти в едрови разфасовки ще се съхраняват до момента на по-нататъшна обработка или експедиция в хладилна камера с температура 2 - 6ºС или друга необходима, в зависимост от спецификата на продуктите. Разширението на предприятието включва следните под обекти: Хладилни зали/камери: Предвидено е изграждането на 9 нови хладилни зали с различни работни температури: ХЛАДИЛНА КАМЕРА ЗА СГЛОБЯВАНЕ НА ЗАЯВКИ 2-6 0C - тук ще става заготвянето на заявки преди експедирането им и окомплектоването на стоките по вид и клиент. Заготовката на стоки ща става на палети, а подреждането на палетити ще става посредством транспалетни колички. ХЛАДИЛНА КАМЕРА ЗА МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ 2±2 0C - тази зала е предвидена са охлаждане на кисело мляко след престоя му в термостатните камери до коаголация. ТЕХНОЛОГИЧНА ЗАЛА ЦЕДЕНЕ НА СИРЕНЕ 2-6 0C – тук ще се отцеждат саламурени сирена. ХЛАДИЛНА ЗАЛА – ЦЕХ ЗА ПАКЕТАЖ 1 - 2-6 0C - тук ще се съхраняват на вече пакетираните млечни продукти до тяхното по нататъшно местоназначение. ХЛАДИЛНА ЗАЛА ПАКЕТИРАН МЛЕЧЕН ПРОДУКТ 2 - 2-6 0C - залата е предвидена за съхранение на вече пакетираните млечни продукти до тяхното по нататъшно местоназначение. ТЕХНОЛОГИЧНА ЗАЛА ЗА СЪХРАНЕНИЕ 1 - 2-6 0C - предвидено е в тази зала да се съхраняват млечни продукти до тяхното узряване и разфасоване в потребителски опаковки. ХЛАДИЛНА ЗАЛА ЗА СЪХРАНЕНИЕ И ЗРЕЕНЕ НА СИРЕНЕ 2 - 2-6 0C - предвидено е в тази зала да се съхраняват млечни сирена до тяхното узряване и разфасоване в потребителски опаковки. ХЛАДИЛНА ЗАЛА ЗА СЪХРАНИЕ НА ЗРЯЛО СИРЕНЕ –2/+60C. ХЛАДИЛНА ЗАЛА ЗА ОХЛАДЕНИ ПРОДУКТИ И СУРОВИНИ +2/+6 0C. Технологичен коридор, товаро разтоварна рампа и офис експедиция: Технологичния коридор свързва помежду си отделните хладилни камери с пакетажа. В офис-експедиция ще става приемането на заявките и обработването на документите. Товаро-разтоварна рампа играе ролята на термобариера към хладилните камери. В блок Б основно ще става разфасоването и опаковането на продуктите в индивидуани потребителски опаковки. Там ще работят две линии за термоформоване и пакетиране във вакуум опаковка - ще се използват наличните в предприятието пакетиращи линии, които ще бъдат преместени от съществуващия блок А в новия блок Б. Целта на преместването им е оптимизиране на работата при опаковането на млечните продукти и близостта на хладилните зали със зряло сирене и кашкавал. ЗАЛА ЗА БУТИЛИРАНЕ НА ПРЯСНО МЛЯКО – бутилка. Предвидено е поставявянето в блок Б на нова линия за бутилиране на прясно мляко в бутилка. Предвижда се поставянето на нова високотехнологична линия за пълнене на пастьоризирано прясно мляко с възможност за пълнене и на айрян в малки потребителски опаковки. Санитарно - битов възел и столова: Предвидено е изграждането на съблекални с душове за работниците с разделена зона за работно и цивилно облекло. Предвидена е столова, в която работещите да се хранят и почиват с възможност за разливане на готова храна доставена от трета страна. По време на експлоатация в разширението (блок Б) към предприятието за млекопреработка ще работят 32 човека. 1 399 233.42 1 232 991.17
Закупуване на модерна линия за бутилиране на мляко и айрян в ПЕТ бутилки 0.25 – 2.0 л. и котел за производство на технологична пара.: Част от инвестиционното намерение на кандидата по настоящия проект, се състои в закупуване на модерна технологична линия за бутилиране на мляко и айрян в ПЕТ бутилки 0.25 – 2.0 л. Технологичното оборудване ще бъде интегрирано към съществуващи линии и участъци в предприятието за производство на пастьоризирано прясно мляко и айрян и ще бъде разположено в новоизградения блок Б на предприятието. "Милки Груп Био" ЕАД ще закупи и нов модерен енергийно ефективен котел за производство на технологична пара, с който ще обезпечи част от енергийните нужди на предприятието и ще подобри енергийната ефективност на дейността в сравнение със съществуващия котел. 879 730.02 845 811.72

Забележки:

Елемент в светло синьо позволява показване на детайли при избирането му
Всички суми са в български лева (BGN) /1 EUR = 1,95583 BGN
Проектът се финансира от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
В изпълнение на проект BG05SFOP001-4.002-0003 „Повишаване на ефективността и ефикасността на Централното координационно звено“.