Номер от ИСУН | BG05M9OP001-2.086-0004-C01 |
Наименование на проекта | "За добро бъдеще" |
Бенефициент | 176444749 Сдружение "Здраве, култура, самочувствие, интегрирано устойчиво развитие" |
Източник на финансиране | ЕСФ ==> Развитие на човешките ресурси |
Дата на сключване на договора/заповедта | 23.07.2020 |
Дата на стартиране | 23.07.2020 |
Дата на приключване | 01.01.2024 |
Статус на изпълнение на договора/заповедта за БФП | Приключен (към датата на приключване) |
Местонахождение |
|
Кратко описание на проекта |
Проектът "За добро бъдеще" ще осигури устойчиво интегриране на пазара на труда на Младежи в риск от 16 до 29 години, включително с увреждания, включително изложени на риск от социално изключване и на младежи от 16 до 29 години, настанени в резидентни услуги в общността чрез осигуряване на обучение, професионална квалификация и трудова заетост чрез създаване на подходящи условия за тяхната професионална интеграция в сферата на социалната икономика. Проектът предвижда осигуряване на заетост за младежи в риск от 16 до 29 години, включително с увреждания, чрез разширяване дейността на съществуващо социално предприятие. Сдружение „Здраве, култура, самочувствие, интегрирано устойчиво развитие“ е вписано в регистъра на социалните предприятия през м. Февруари, 2020г. Проектът предвижда разширяване дейността на социалното предприятие чрез изграждане на цех за приготвяне на заготовки на храна за социалната услуга "Обществена трапезария". Дейностите, предвидени в проекта са: закупуване на оборудване; подбор, обучение и тренинг на общо 6 /шест/ младежи в риск от 16 до 29 години, включително с увреждания. Всички лица, включени в проектните дейности ще бъдат включени в обучение за придобиване на професионална квалификация професия по професия "Работник в заведенията за хранене и развлечения", код 811090. Шестте лица ще бъдат назначени като помощник готвачи на трудов договор за 12 /дванадесет/ месеца в рамките на проекта. Проектните дейности, свързани с обучението ще се извършват от организация, регистрирана в Регистъра на центровете за професионално обучение към НАПОО. Приготвяната храна ще бъде използвана за повишаване капацитета на социална услуга "Обществена трапезария", която се предлага към момента на територията на гр. Варна, с което се постига устойчивост на дейностите след приключване на проекта. Чрез проекта ще бъдат предоставяни услуги, които ще генерират социална възвращаемост за обществото. |
Дейности |
|
Партньори | Няма |
Изпълнители | Няма |
Подизпълнители | Няма |
Членове на обединение | Няма |
Забележки: * Договорената стойност по проекта може да е по-ниска от отчетената поради някоя от следните причини:
** Колоната представя размерът на заявените от бенефициента разходи |
Индикатор 1 | Неактивни или безработни участници, Мерна единица: Брой, Базова стойност: 0.00 , Целева стойност: 6.00 , Достигната стойност: 6.00 |
Индикатор 2 | Неактивни и безработни участници в заетост след приключване на операцията, Мерна единица: Брой, Базова стойност: 0.00 , Целева стойност: 3.00 , Достигната стойност: 3.00 |
Обща стойност на проекта | 55 816.43 BGN |
БФП | 55 816.43 BGN |
Собствено финансиране | 0.00 BGN |
Общо реално изплатени суми | 55 816.43 BGN |
Процент на съфинансиране от ЕС | 85.00 % |
Няма | |
Забележки: 1 Посочената стойност представлява максималния размер на наложената финансова корекция. В зависимост от изпълнението на съответния договор реалният размер на удържаната финансова корекция може да е на по-ниска стойност. 2 Финансова корекция с нулева обща стойност означава, че същата е отменена вследствие на съдебно решение. |
Няма намерени тръжни процедури |
Забележки:
Всички суми са в български лева (BGN) /1 EUR = 1,95583 BGN