ЕТ ПЛАМКО е утвърден търговец на хранителни продукти и производител на готови храни с най-голям пазарен дял в Попово. Предприятието развива дейността си в три супермаркета и един кулинарен щанд с кухня.
С финансовата помощ на ОП Конкурентоспособност, Процедура: BG161PO003-2.3.02 Енергийна ефективност и зелена икономика през 2014 година завършихме енергийното обновяване на пететажна многофункционална сграда. Проектът включваше изолация, климатизация и осветителна система за цялата сграда. На първия етаж вече работи третият ни магазин. Вторият етаж е проектиран за приготвяне и продажба на готови ястия. Освен нов кулинарен щанд и нова кухня, там сме предвидили и заведение за бързо хранене на самообслужване.
Проектът предвижда да оборудваме втория етаж на сградата и да разкрием 17 нови работни места за 1 домакин, 4 готвачи, 6 обслужващи щанда и 6 кухненски работника. Ще бъдат наети безработни и неактивни лица, от които поне 5 безработни младежи на възраст до 29 години и поне 4 безработни лица на възраст над 54 години или продължително безработни. Готвачите, кухненските работници и обслужващите кулинарен щанд ще преминат обучение за придобиване на професионална квалификация.
С всички наети лица ще сключим трудови договори за 8 часов работен ден, като обученията ще се провеждат в работно време.
Управлението и отчитането на дейностите ще бъде възложено на външни експерти.
Визуализацията на проекта ще включва табели и стикери.
Дейности
Дейност
Договорена стойност
Отчетена стойност
Наемане на безработни и/или неактивни лица за 12 месеца: Дейността ще бъде изпълнена на три етапа:
Етап 1 Подбор на целевата група
Първоначално ще бъдат подбрани и одобрени общо 17 безработни и/или неактивни лица от следните целеви групи:
- Безработни младежи до 29 години включително - минимум 5 души;
- Безработни лица на възраст над 54 години или продължително безработни и неактивни лица - минимум 4 души;
- Други безработни или неактивни лица - останалите 8 души.
При доказана невъзможност на някой от подбраните да изпълнява задълженията си ще бъде извършен нов подбор като се съблюдават изискванията за принадлежност към определена целева група.
Етап 2 Полагане на труд от наетите лица
Подбраните лица ще бъдат назначени на следните длъжности:
- Касиер домакин, код по НКПД-2011: 43112002 - 1 човек,
- Готвач, код по НКПД-2011: 51202001 - 4 души;
- Обслужващ, кулинарен щанд, код по НКПД-2011: 52460003 - 6 души;
- Помощник, кухня, код по НКПД-2011: 94120002 - 6 души
С наетите лица ще сключим срочни трудови договори по чл. 68, ал. 1, т. 1 във връзка с чл. 68, ал. 3 от КТ за срок, съответстващ на осигуреното финансиране по проекта. Ще актуализираме правилника за вътрешния трудов ред, като регламентираме работа на смени в съответствие с чл. 141 от КТ, за да осигурим необходимите човешки ресурси за производствения цикъл и продажбите. Работните смени на наетите лица ще бъдат определени съгласувано с организацията на предвидените обучения за професионална квалификация и ключови компетентности. Работните места на наетите ще бъдат в новосъздадената кухня с кулинарен щанд и заведение за бързо хранене в новата ни сграда в Попово на ул. Славянска 2, които ще бъдат оборудвани по проекта.
Етап 3 Продължаване на трудовите правоотношения
След изтичане на срока, в който е осигурено финансиране по проекта, наетите лица ще бъдат оценени и на представилите се най-добре ще бъдат предложени срочни трудови договори за 12 месеца. На основание чл. 68, ал. 1, т. 1 във връзка с чл. 68, ал. 4 от КТ с тях ще бъдат сключени трудови договори.
127 484.42
127 484.42
Предоставяне на професионално обучение за придобиване на част от професия по първа и втора квалификационна степен на вече наетите по проекта лица: Шестнадесет от общо седемнадесетте наети лица ще преминат обучения за придобиване на част от професия първа или втора степен професионална квалификация.
В съответствие с одобрения от НАПОО СПИСЪК НА ПРОФЕСИИТЕ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ И ОБУЧЕНИЕ сме предвидили следните обучения по Професионално направление 811 Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг:
1. За наетите на длъжност Готвач, код по НКПД-2011: 51202001:
Наименование на професията: 811070 Готвач
Наименование на специалността: 8110701 Производство на кулинарни изделия и напитки, втора квалификационна степен
Хорариум на обучението не по-малко от 300 учебни часа, за част от професия по втора квалификационна степен
Брой на обучаваните лица - 4
Документ, доказващ завършеното обучение - Удостоверение за част от професия по втора степен професионална квалификация
Целта на обучението е наетите лица да усвоят основни професионални компетенции за хранителните продукти, технологичните процеси и технологията на ястията; за спазване на изискванията за лична и производствена хигиена и безопасно упражняване на професията.
2. За наетите на длъжностите Обслужващ, кулинарен щанд, код по НКПД-2011: 52460003 и Помощник, кухня, код по НКПД-2011: 94120002:
Наименование на професията: 811090 Работник в заведенията за хранене и развлечения
Наименование на специалността: 8110901 Работник в производството на кулинарни изделия в заведенията за хранене, първа квалификационна степен
Хорариум на обучението не по-малко от 200 учебни часа, за част от професия по първа квалификационна степен
Брой на обучаваните лица - 12
Документ, доказващ завършеното обучение - Удостоверение за част от професия по първа степен професионална квалификация
Целта на обучението е наетите лица да усвоят начални практически умения за приемане и съхранение на хранителни продукти; за видовете обработка на хранителни продукти и приготвянето на кулинарни изделия; за основните качествени показатели на готовите ястия и десерти; за сроковете и условията на съхранение и реализация; за спазване на изискванията за лична и производствена хигиена и безопасно упражняване на професията.
5 800.00
5 800.00
Закупуване на оборудване, обзавеждане, ДНА и стопански инвентар, свързани със създаването на нови работни места: За да се осигурят условия на труд, отговарящи на всички нормативни изисквания и да се мотивират наетите лица за устойчива трудова заетост предвиждаме да закупим и инсталираме следното оборудване, обзавеждане и стопански инвентар, свързани със създаването на нови работни места:
1. Оборудване на четири работни места за готвачи и шест работни места за помощници в кухнята:
Кухната ще бъде оборудвана със съвременна професионална техника, отговаряща на последните тенденции и норми за здравословно обработване на хранителни продукти и приготвяне на готови ястия. Ключови уреди за кухнята са система за термична обработка с мазнини (пържене) и система за термична обработка с флуиди (конвектомат).
Системата за термична обработка с мазнини (пържене) трябва да отговаря на следните минимални изисквания:
Обща вместимост не по-малко от 30 литра и не по-малко от 2 вани;
Вградена система за автоматично спускане на кошниците при достигане на оптимална температура;
Вградена система за автоматично повдигане на кошниците при завършване на цикъла;
Вградена система за контрол на температурата във ваните, регулираща продължителността на цикъла в зависимост от количеството продукти;
Вградена система за филтриране на мазнината във ваните;
Вградена система за програмиране на рецепти със зададена температура и продължителност на цикъла;
Вградена система за звукова сигнализация при завършване на цикъла;
Вградена система за автоматично измиване на ваните.
Системата за термична обработка с въздух и пара (конвектомат) трябва да отговаря на следните минимални изисквания:
Капацитет не по-малко от 6+1 тави;
Дигитален дисплей;
Вградена система за самоизмиване;
Вградена система за автоматично регулиране на влажността.
За оборудване на кухнята ще бъдат необходими ии други уреди и аксесоари, които ще определим след доставката на двете системи.
2. Оборудване на шест работни места за обслужващи кулинарен щанд:
Кулинарният щанд ще бъде оборудван с линия за излагане и продажба на готови храни, която е предназначена за обслужване на клиенти и съдържа следните модули:
Хладилен модул с не по-малко от 8 заменяеми съда за храна от неръждаема стомана (гастронорми 1/2) за температура от 0 до 4 градуса;
Неутрален модул от неръждаема стомана за посуда и хляб;
Отопляем модул (бен мари) с не по-малко от 8 заменяеми съда от неръждаема стомана (гастронорми 1/2) за температура от 68 до 75 градуса.
55 900.00
55 990.00
Организация и управление на проекта: Дейността спомага за постигане на целите на проекта, като осигурява неговото изпълнение в съответствие с нормативната уредба и при спазване на принципите за ефективност, ефикасност и икономичност. В рамките на дейността ще бъде осигурен екип за управление на проекта, ще бъдат изготвени процедури за избор на изпълнители, ще се осъществява превантивен и последващ контрол на дейностите и мониторинг на изпълнението.
13 150.00
12 118.91
Информиране и публичност: Дейността ще допринесе за изпълнение на целите на проекта чрез популяризиране на приноса на ЕС. Ще бъдат поставени две информационни табели на входа на кулинарния магазин и 20 стикера за визуализация на закупеното оборудване.
0.00
0.00
Забележки:
Елемент в светло синьо позволява показване на детайли при избирането му
Всички суми са в български лева (BGN) /1 EUR = 1,95583 BGN